Baby-en peuter gezondheid

Thermometer basics: het nemen van de temperatuur van uw kind

Thermometer keuzes heb je verbijsterd? begrijpen van de verschillende thermometer opties - en wanneer om medische hulp voor koorts te zoeken.

Als uw kind niet te warm of lijkt onder het weer, is het waarschijnlijk tijd om zijn of haar temperatuur op te nemen. Klinkt eenvoudig genoeg - maar als je nieuw bent er, zou je vragen hebt. Welk type thermometer is het beste? Zijn thermometer richtlijnen verschillend voor baby's en oudere kinderen? Hier is wat je moet weten om de temperatuur van uw kind te nemen.

Thermometer opties

Baby en peuter gezondheid. Digitale thermometers.
Baby en peuter gezondheid. Digitale thermometers.

Een glazen kwikthermometer was eens een nietje in de meeste geneeskunde kasten. Vandaag zijn kwikthermometers niet langer aanbevolen omdat ze kunnen breken en laat kwik te verdampen en worden ingeademd. Bij het kiezen van een thermometer, deze opties:

 • Digitale thermometers. Deze thermometers gebruiken elektronische warmte sensoren om lichaamstemperatuur opnemen. Ze kunnen worden gebruikt in de endeldarm (rectum), mond (oraal) of oksel (oksel). Oksel temperaturen zijn echter meestal de minst nauwkeurige van de drie.
 • Digitale oorthermometers (trommelvlies). Deze thermometers maken gebruik van een infrarode lichtstraal om de temperatuur te meten in de gehoorgang. Houd in gedachten dat oorsmeer of een kleine, gebogen gehoorgang kan interfereren met de nauwkeurigheid van een oorthermometer de temperatuur.
 • Digitale fopspeen thermometer. Je kind gewoon zuigt op de fopspeen totdat de piek temperatuur geregistreerd.
 • Temporele slagader thermometers. Deze thermometers gebruiken een infrarood scanner om de temperatuur van de temporele slagader in het voorhoofd te meten.

Veiligheidstips

Wat voor soort thermometer die u gebruikt, leest u de instructies die met het komen. Voor en na elk gebruik, reinig de punt van de thermometer met alcohol of lauw water en zeep.

Als u van plan om een ​​digitale thermometer te gebruiken om een ​​rectale temperatuur op te nemen, krijgt een andere digitale thermometer voor oraal gebruik. Label elke thermometer, en geen gebruik maken van dezelfde thermometer in beide plaatsen.

Voor de veiligheid - en om ervoor te zorgen dat de thermometer blijft op zijn plaats - nooit verlaten uw kind zonder toezicht terwijl u het nemen van zijn of haar temperatuur.

Zie ook

Thermometer basics: het nemen van de temperatuur van uw kind

Leeftijd richtlijnen

De beste soort thermometer - of de beste plaats om de thermometer te voegen, in sommige gevallen - afhankelijk van de leeftijd van uw kind.

 • Geboorte tot 3 maanden. Gebruik een gewone digitale thermometer een rectale temperatuur op te nemen. Nieuw onderzoek suggereert dat een tijdelijke slagader thermometer ook zou kunnen bieden nauwkeurige metingen bij pasgeborenen.
 • 3 maanden tot 4 jaar. Een rectale temperatuur levert de beste lezingen voor kinderen tot de leeftijd van 3. In deze leeftijdscategorie kan u ook een digitale thermometer gebruiken om een ​​oksel temperatuur, een tijdelijke slagader thermometer of een digitale fopspeen thermometer nemen. Maar wacht tot je baby minstens 6 maanden oud op een digitale oorthermometer gebruiken. Als u een ander type thermometer gebruiken om de temperatuur van een jong kind te nemen en je twijfelt over de resultaten, neem een ​​rectale temperatuur.
 • 4 jaar en ouder. Op de leeftijd van 4, kan de meeste kinderen een digitale thermometer te houden onder de tong voor de korte tijd die het kost om een temperatuurmeting te krijgen. U kunt een gewone digitale thermometer ook gebruiken om een ​​oksel temperatuur, een tijdelijke slagader thermometer of een digitale oorthermometer te nemen.

Hoe het moet

 • Rectale temperatuur. Zet de digitale thermometer en smeer het uiteinde van de thermometer met vaseline. Leg uw baby of kind op zijn of haar rug, til zijn of haar dijen, en steek de gesmeerde thermometer 1/2 tot 1 inch (1,3-2,5 centimeter) in het rectum. Stoppen als u enige weerstand voelt. Houd de thermometer op zijn plaats totdat de thermometer aangeeft dat het klaar is. Verwijder de thermometer en lees het nummer.
 • Orale temperatuur. Zet de digitale thermometer. Plaats de punt van de thermometer onder de tong van uw kind en vraag uw kind zijn of haar lippen gesloten te houden. Verwijder de thermometer wanneer het signaleert dat het klaar is en lees het nummer. Als uw kind is het eten of drinken, wacht ten minste 30 minuten om zijn of haar temperatuur op te nemen via de mond. Als uw kind te overbelast is om te ademen door zijn of haar neus, moet u mogelijk een andere methode te gebruiken.
 • Oksel temperatuur. Zet de digitale thermometer. Wanneer u de thermometer onder de oksel van je kind, zorg ervoor dat het de huid raakt - geen kleding. Houd de thermometer stevig op zijn plaats totdat de thermometer aangeeft dat het klaar is. Verwijder de thermometer en lees het nummer.
 • Oortemperatuur. Zet de thermometer. Plaats voorzichtig de thermometer in het oor van uw kind. Volg de aanwijzingen die komen met thermometer om ervoor te zorgen u de thermometer de juiste afstand in de gehoorgang te voegen. Houd de thermometer stevig op zijn plaats totdat de thermometer aangeeft dat het klaar is. Verwijder de thermometer en lees het nummer.
 • Temporele slagader temperatuur. Zet de thermometer. Zachtjes vegen de thermometer over het voorhoofd van uw kind. Verwijder de thermometer en lees het nummer.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

Een koorts is een gemeenschappelijk teken van ziekte, maar dat is niet per se een slechte zaak. In feite, koorts lijken een belangrijke rol te spelen in het bestrijden van infecties. Als uw kind ouder dan 1 en is het drinken van veel vocht, goed slapen en te blijven spelen, is er meestal geen reden om een ​​koorts te behandelen.

Als u wilt dat uw kind medicijnen te geven om koorts te behandelen, vasthouden aan paracetamol (Tylenol, anderen) tot de leeftijd van 6 maanden. Als uw kind de leeftijd van 6 maanden of ouder, ibuprofen (Advil, Children's Motrin, anderen) is OK, ook. Lees het etiket aandachtig voor de juiste dosering. Gebruik geen aspirine om koorts bij iedereen de leeftijd van 18 jaar of jonger te behandelen.

Uw kind koorts heeft als hij of zij:

 • Heeft een rectaal, oor of temporele slagader temperatuur van 100,4 F (38 C) of hoger
 • Heeft een fopspeen of orale temperatuur van 100 F (37.8C) of hoger
 • Heeft een oksel temperatuur van 99 F (37,2 C) of hoger

Houd in gedachten dat een oksel temperatuur misschien niet accuraat. Als je twijfelt over een oksel temperatuurmeting, gebruik dan een andere methode om de resultaten te bevestigen.

In het algemeen, neem dan contact arts van uw kind, indien:

 • Uw kind is jonger dan 3 maanden en heeft een rectale temperatuur van 100,4 F (38 C) of hoger.
 • Uw kind is de leeftijd van 3 tot 6 maanden en heeft een temperatuur tot 102 F (38,9 C) en lijkt ongewoon prikkelbaar, lusteloos of oncomfortabel, of heeft een temperatuur hoger dan 102 F (38,9 C).
 • Uw kind de leeftijd van 6 tot 24 maanden en heeft een temperatuur hoger dan 102 F (38,9 C) die langer dan een dag duurt, maar toont geen andere symptomen. (Als uw kind heeft ook andere symptomen, zoals een verkoudheid, hoest of diarree, zou je belt de arts van uw kind eerder op basis van de ernst daarvan.)

Bij de rapportage van een temperatuur aan de arts van uw kind, moet u het lezen te geven en uit te leggen hoe de temperatuur werd genomen.

Zie ook