Baby-en peuter gezondheid

Driftbuien bij peuters: hoe de vrede te bewaren

Driftbuien zijn een normaal onderdeel van het opgroeien. Een specialist legt uit hoe te reageren op driftbuien - en hoe je driftbuien in de eerste plaats te voorkomen.

Je winkelen met uw peuter in een druk warenhuis. Hij of zij heeft een speeltje gespioneerd die u niet van plan om te kopen. Binnenkort vind je jezelf in het midden van een stormachtige driftbui. Iedereen is op zoek naar jou, en je gezicht is het branden van schaamte.

Kunt u de driftbui hebben voorkomen? Wat is het beste antwoord? En waarom doen deze emotionele instortingen gebeuren in de eerste plaats?

Houd rekening met deze tips driftbui.

Waarom doen driftbuien gebeuren?

Een driftbui is de uiting van frustratie van een jong kind met de uitdagingen van het moment.

Misschien is uw kind moeite heeft met het uitzoeken iets uit of het voltooien van een bepaalde taak. Misschien is uw kind kan de woorden niet vinden om zijn of haar gedachten of gevoelens te uiten. Wat ook de uitdaging, misschien frustratie met de situatie woede teweegbrengen - resulterend in een driftbui.

Beschouw dit: De meeste 2-jarigen hebben een beperkte woordenschat. Ouders kunnen begrijpen wat een peuter zegt slechts een deel van de tijd. Vreemden begrijpen nog minder. Wanneer uw kind wil je iets vertellen en je niet begrijpt - of u niet voldoet aan de wensen van uw kind - je zou kunnen hebben een woedeaanval op je handen.

Als uw kind is dorstig, hongerig of moe, zijn of haar drempel voor frustratie waarschijnlijk lager zijn - en een driftbui waarschijnlijker.

Heeft jonge kinderen hebben driftbuien op doel?

Het lijkt alsof je kind van plan om gewoon misdragen te krijgen op je zenuwen, maar dat is hem of haar te veel krediet waarschijnlijk geven.

Jonge kinderen hebben geen kwade plannen om hun ouders te frustreren of in verlegenheid. Voor de meeste peuters, driftbuien zijn gewoon een manier om frustratie te uiten.

Voor oudere kinderen, misschien driftbuien een aangeleerd gedrag zijn. Als je driftbuien met iets beloon uw kind wil - of u toestaan ​​dat uw kind om uit de dingen door het gooien van een woedeaanval - de driftbuien zijn waarschijnlijk voortzetten.

Kunnen driftbuien worden voorkomen?

Er zou geen waterdichte manier om driftbuien te voorkomen, maar er is genoeg je kunt doen om goed gedrag in zelfs de jongste kinderen aan te moedigen.

Bijvoorbeeld:

 • Wees consistent. Opzetten van een dagelijkse routine, zodat uw kind weet wat te verwachten. Vasthouden aan de routine zo veel mogelijk, met inbegrip dutje tijd en bedtijd. Het is ook belangrijk om redelijke grenzen te stellen en volg ze consequent.
 • Plan vooruit. Als u nodig hebt om boodschappen te doen, gaan wanneer je kind is waarschijnlijk niet hongerig of moe. Als je verwacht te wachten in de rij, pack een klein stuk speelgoed of een snack om je kind te bezetten.
 • Stimuleer je kind om woorden te gebruiken. Jonge kinderen begrijpen veel meer woorden dan ze in staat om uit te drukken. Als uw kind nog niet spreken - of duidelijk spreken - je zou hem of haar gebarentaal voor woorden zoals onderwijzen "Ik wil", "meer", "drinken", "pijn" en "moe". Des te gemakkelijker je kind kan communiceren met u, hoe minder kans je hebt om te worstelen met driftbuien. Naarmate je kind ouder wordt, help hem of haar gevoelens onder woorden te brengen.
 • Laat uw kind te maken keuzes. Om uw peuter een gevoel van controle te geven, laat hem of haar passende keuzes. "Wilt u draag je rode shirt of je blauw shirt?" "Wil je aardbeien of bananen te eten?" "Wil je een boek lezen of een toren bouwen met je blokken? ' Dan compliment uw kind op zijn of haar keuzes.
 • Lof goed gedrag. Biedt extra aandacht als uw kind goed gedraagt. Geef je kind een knuffel of vertel uw kind hoe trots je bent als hij of zij deelt speelgoed, volgt aanwijzingen, en ga zo maar door.
 • Gebruik afleiding om de focus van uw kind te veranderen. Als u zin frustratie brouwen, probeer je kind af te leiden. Stel voor een nieuwe activiteit of locatie wijzigen.
 • Vermijd situaties die kunnen leiden tot driftbuien. Als uw kind smeekt om speelgoed of lekkernijen wanneer u winkelt, sturen duidelijk van "temptation eilanden" vol ooghoogte goodies. Als uw peuter treedt op in restaurants, reserveringen maken, zodat u niet hoeft te wachten - of kies restaurants die een snelle service te bieden.

Zie ook

Driftbuien bij peuters: hoe de vrede te bewaren

Wat is de beste manier om te reageren op een driftbui?

Kenmerkend is dat de beste manier om te reageren op een driftbui is om het te negeren.

Wanneer uw kind quiets, zou je kunnen zeggen, "Driftbuien zal niet mijn aandacht te krijgen. Als je wilt dat ik iets te vertellen, moet je je woorden te gebruiken."

Vergeet niet, je vermogen om kalm te blijven en in controle zal uw kind helpen zich veilig voelen. Als je verliest je hoofd koel of toegeven aan de eisen van uw kind, zult u alleen leren je kind dat driftbuien effectief zijn.

Wat als mijn kind wordt destructief of gevaarlijk?

Als een driftbui escaleert, verwijder je kind uit de situatie en de handhaving van een time-out:

 • Selecteer een time-out plek. Seat uw kind in een saaie plek, zoals in een stoel in de woonkamer of op de vloer in de gang. Trek de stoel weg van de muren en meubels als u denkt dat uw kind zou kunnen proberen om je bezig door het afpellen van behang of het veroorzaken van andere soorten schade.
 • Stevig zijn. Je zou kunnen zeggen, "Je hoeft niet te raken. Ga zitten."
 • Wacht tot je kind te kalmeren. Dit kan enkele minuten of langer duren.
 • Stok met het. Als je kind begint te dwalen rond voordat de time-out voorbij is, keren hem of haar naar de aangewezen time-out plek. Herinner uw kind dat hij of zij nog in time-out.
 • Begin niet aan uw kind. Niet reageren op alles wat uw kind zegt, terwijl hij of zij is in de time-out.
 • Weet wanneer je moet de time-out te beëindigen. Als je kind tot rust is gekomen, het einde van de time-out en ga terug naar uw normale activiteiten. Je zou kunnen zeggen, "Je bent rustig zitten. Ben je klaar om je handen te houden voor jezelf? '

Hoe zit het met driftbuien in het openbaar?

Als uw kind een driftbui in het openbaar, negeer het gedrag als je kunt. Als uw kind wordt te storend, neem hem of haar mee naar een prive-plek - zoals een rust gebied of de auto - voor een time-out.

Wanneer uw kind kalmeert, zou je kunnen zeggen, "Je bent rustig zitten. Bent u bereid om te zitten in de wagen, terwijl we winkelen?" Zo niet, dan blijven de time-out.

Baby en peuter gezondheid. Stimuleer je kind om woorden te gebruiken.
Baby en peuter gezondheid. Stimuleer je kind om woorden te gebruiken.

Vergeet niet, hoewel, het is belangrijk om uiteindelijk terug te keren naar de activiteit - of uw kind leert dan een driftbui is een effectieve manier om een ​​bepaalde situatie te ontsnappen.

Wanneer is professionele hulp nodig?

Als zelfbeheersing verbetert uw kind, moet driftbuien minder gemeenschappelijk geworden. De meeste kinderen ontgroeien driftbuien naar leeftijd 5.

Als driftbuien van uw jongste kind lijkt bijzonder ernstig, wordt je oudere kind nog steeds frequente driftbuien of de driftbuien heb je geduwd buiten je vermogen om te gaan, deel uw zorgen met de arts van uw kind.

De arts zal overwegen lichamelijke of psychische problemen die zouden kunnen bijdragen aan de driftbuien. Afhankelijk van de omstandigheden, zou je worden doorverwezen naar een geestelijke gezondheidszorg provider of, in sommige gevallen, een school of een communautair programma.

Vroege interventie kan toekomstige gedragsproblemen voort en help uw kind slagen zowel thuis als op school.

Zie ook