Baby-en peuter gezondheid

Zindelijkheidstraining: hoe de klus te klaren

Zindelijkheidstraining is een belangrijke mijlpaal. Verkrijg de feiten over timing, techniek en het hanteren van de onvermijdelijke ongevallen.

Zindelijkheidstraining is een grote stap voor kinderen en ouders. Het geheim van het succes? Geduld - misschien wel meer geduld dan je ooit gedacht.

Is het tijd?

Zindelijk succes staat of valt met fysieke en emotionele bereidheid, niet een bepaalde leeftijd. Veel kinderen tonen interesse in de zindelijkheidstraining van 2 jaar, maar anderen misschien niet klaar zijn tot de leeftijd van 2 1/2 of zelfs ouder - en er is geen haast. Als je zindelijkheidstraining beginnen te vroeg, kan het langer duren om uw kind te trainen.

Is uw kind er klaar voor? Stel jezelf de volgende vragen:

  • Heeft uw kind lijkt geïnteresseerd in het potje stoel of toilet, of op het dragen van ondergoed?
  • Kan uw kind te begrijpen en te volgen elementaire richtingen?
  • Heeft uw kind u te vertellen door middel van woorden, gezichtsuitdrukkingen of houding als hij of zij nodig heeft om te gaan?
  • Heeft uw kind droog blijft voor een periode van twee uur of langer gedurende de dag?
  • Heeft uw kind klagen over natte of vieze luiers?
  • Kan uw kind naar beneden trekken zijn of haar broek en trek ze weer omhoog?
  • Kan uw kind op te zitten en opstaan ​​uit een potje stoel?

Als je vooral ja antwoordde, kan uw kind klaar voor zindelijkheidstraining. Als u meestal beantwoord nee, wilt u misschien even wachten - vooral als uw kind onlangs geconfronteerd of op het punt staat een grote verandering, zoals een verhuizing of de komst van een nieuwe broer of zus onder ogen. Een peuter die zich verzet tegen zindelijkheidstraining vandaag misschien wel open voor het idee in een paar maanden.

Er is geen noodzaak om zindelijkheidstraining te stellen als uw kind een chronische medische aandoening, maar is in staat om het toilet normaal gebruiken. Wees ervan bewust dat het proces langer duren, echter.

Ready, set, go!

Wanneer u besluit dat het tijd is om zindelijkheidstraining te beginnen, zet je kind voor succes. Begin met het behoud van een gevoel voor humor en een positieve houding - en het werven van alle verzorgers van uw kind om hetzelfde te doen. Volg dan deze praktische stappen.

Trek de apparatuur
Plaats een potje stoel in de badkamer. Wilt u misschien een model te proberen met een afneembare top die direct op het toilet geplaatst kan worden wanneer uw kind klaar is. Stimuleer je kind om te zitten op het potje stoel - met of zonder een luier. Zorg ervoor dat uw kind voeten rusten stevig op de vloer of op een krukje. Help je kind te begrijpen hoe om te praten over de badkamer met behulp van eenvoudige, correcte termen. Je zou de inhoud van een vieze luier dumpen in het potje stoel om zijn doel te laten zien, of laat uw kind te zien familieleden gebruik van het toilet.

Plan potje breekt
Als uw kind geïnteresseerd is, laat hem of haar zitten op het potje stoel of wc zonder luier voor een paar minuten een paar keer per dag. Voor jongens, is het vaak het beste om meester plassen zitten, en vervolgens naar het opstaan ​​na darm training is voltooid. Lees een potje-training boek of geef uw kind een speciaal speeltje te gebruiken terwijl het zitten op het potje stoel of toilet. Blijf met je kind als hij of zij is in de badkamer. Zelfs als uw kind gewoon zit daar, bieden lof voor het proberen - en herinner uw kind dat hij of zij later opnieuw kunt proberen.

Baby en peuter gezondheid. Trek de apparatuur.
Baby en peuter gezondheid. Trek de apparatuur.

Krijg er - snel!
Als u tekenen merkt dat je kind nodig heeft om het toilet te gebruiken - zoals tollen, gehurkt of het bedrijf het genitale gebied - snel reageren. Help je kind met deze signalen bekend geworden, stoppen met wat hij of zij aan het doen is en ga naar het toilet. Prijs uw kind voor u te vertellen wanneer hij of zij heeft te gaan. Leren meisjes om zorgvuldig af te vegen van voor naar achter brengen ziektekiemen uit het rectum naar de vagina of de blaas te voorkomen. Als het tijd is om te spoelen, laat uw kind doet de eer. Zorg ervoor dat uw kind wast zijn of haar handen na gebruik van het toilet.

Overwegen prikkels
Sommige kinderen reageren op stickers of sterren op een grafiek. Voor anderen, uitstapjes naar het park of extra bedtijdverhalen effectief zijn. Experiment om uit te vinden wat het beste werkt voor uw kind. Versterk uw kind moeite met verbale lof, zoals: "Hoe spannend! Je leert om het toilet te gebruiken, net als grote kinderen doen!" Wees positief, zelfs als een reis naar het toilet is niet succesvol.

Sloot de luiers
Na een aantal weken van succesvolle potje breekt, kan uw kind klaar om luiers te ruilen voor training broek of gewone ondergoed. Vier deze transitie. Gaan op een bijzonder uitje. Laat je kind kiezen "groot kind" ondergoed. Bel goede vrienden of geliefden en laat uw kind het nieuws verspreiden. Zodra uw kind is het dragen trainingsbroek of regelmatige ondergoed, vermijden overalls, riemen, maillots of andere voorwerpen die snel uitkleden kunnen belemmeren.

Slaap zacht
De meeste kinderen eerst onder de knie overdag blaascontrole, vaak al binnen ongeveer twee tot drie maanden van consistente zindelijkheidstraining. Of jaren - - Nap en nachtelijke training zou maanden duren langer. In de tussentijd gebruik maken van wegwerp training broek of plastic matrashoezen als je kind slaapt.

Weten wanneer te noemen afgesloten
Als uw kind verzet met behulp van het potje stoel of toilet of niet onder de knie krijgen van het binnen een paar weken, een pauze nemen. De kans groot dat hij of zij nog niet klaar is. Probeer het over een paar maanden.

Zie ook

Zindelijkheidstraining: hoe de klus te klaren

Ongelukken gebeuren

Je zou makkelijker ademen zodra uw kind uit hoe het toilet te gebruiken, maar verwacht incidentele ongevallen en bijna-ongevallen. Hier is te helpen voorkomen - en handling - natte broek:

  • . Aanbieding herinneringen gebeuren ongelukken vaak wanneer kinderen worden opgevangen in de activiteiten die - voor het moment - zijn interessanter dan het gebruik van het toilet. Om dit fenomeen te bestrijden, dat er regelmatig badkamer reizen, zoals het eerste ding in de ochtend, na elke maaltijd en snack, en voordat je in de auto of het naar bed gaan. Wijzen op tekenen die wijzen op vast te houden, zoals het houden van het genitale gebied.
  • Blijf rustig. Kinderen hebben geen ongevallen aan hun ouders irriteren hebben. Als uw kind een ongeluk, niet om de verlegenheid toe te voegen door schelden of disciplineren van uw kind. Je zou kunnen zeggen, "Je vergat deze keer. Volgende keer zul je sneller naar de badkamer."
  • Wees voorbereid. Als uw kind frequent voorkomende ongevallen, zou absorberend ondergoed beste zijn. Houd een verandering van ondergoed en kleding handig, vooral op school of in de kinderopvang.

Wanneer hulp te zoeken

Incidentele ongelukken zijn onschuldig, maar ze kunnen leiden tot plagen, schaamte en vervreemding van collega's. Als uw zindelijk kind keert of verliest terrein - vooral op de leeftijd van 4 jaar of ouder - of je bezorgd bent over ongevallen van uw kind, contact met zijn of haar arts. Soms bevochtiging problemen geven een onderliggende conditie, zoals een urineweginfectie of een overactieve blaas. Snelle behandeling kan helpen uw kind te worden ongeval-vrij.

Zie ook