Baby-en peuter gezondheid

Borstvoeding versus Formule borstvoeding: wat is het beste?

De voordelen van borstvoeding zijn goed ingeburgerd. Overweeg manieren om borstvoeding te ondersteunen - en hoe je schuldgevoelens verwerken als je niet kunt of niet besluiten om borstvoeding te geven.

Het geven van borstvoeding is de optimale manier te voeden een pasgeborene. Afhankelijk van de omstandigheden, echter verschillende factoren kunnen leiden u naar formule geeft overwegen. Hier, Jay Hoecker, MD, emeritus kindergeneeskunde specialist op de universiteit, Rochester, Minn, beantwoordt belangrijke vragen over borstvoeding en formule van borstvoeding.

Hoe lang moet ik borstvoeding aan mijn baby?

Hoe lang je ervoor kiest om borstvoeding aan uw baby is aan jou. Exclusieve borstvoeding wordt meestal aanbevolen voor de eerste zes maanden na de geboorte - en voortgezet tot minstens 1-jarige leeftijd in combinatie met vast voedsel. Moedermelk bevat de juiste balans van voedingsstoffen voor je baby en verhoogt je baby's immuunsysteem. Het wordt beschouwd als de gouden standaard voor babyvoeding.

Is geen extra voeding nodig?

Vraag uw baby arts over vitamine D-supplementen voor de baby, vooral als je uitsluitend borstvoeding bent. Moedermelk mogelijk niet genoeg vitamine D, die helpt uw ​​baby te absorberen calcium en fosfor - voedingsstoffen die nodig zijn voor sterke botten.

Wat kan ik doen om succesvol borstvoeding te bevorderen?

Het verzorgen van jezelf kan een lange weg in de richting van het bevorderen van succesvolle borstvoeding gaan. Eet een gezond dieet, voldoende te drinken en rust zoveel mogelijk. Om je meer zelfvertrouwen, leren zo veel als je kunt over het geven van borstvoeding. Houd de omgeving rustig en ontspannen. Kijk om je partner en andere dierbaren voor ondersteuning. Wees niet bang om hulp te vragen. Vrienden die met succes borstvoeding heb misschien een goede bron van informatie zijn. Lactatiekundigen zijn verkrijgbaar bij veel ziekenhuizen en klinieken. Arts van uw baby zou kunnen helpen, ook.

Zie ook

Borstvoeding versus Formule borstvoeding: wat is het beste?

Wat als het geven van borstvoeding niet werkt?

Als je moeite hebt, vraag een lactatiekundige of arts van uw baby om hulp. Als arts van uw baby is bezorgd dat uw baby niet wordt ontvangen van voldoende voeding en hydratatie, kan hij of zij suggereren vullen met formule. Moedermelk is de ideale voeding voor baby's - en de beste manier om een ​​baby gezond te houden - maar goede voeding en hydratatie zijn absoluut noodzakelijk.

Heeft zuigelingenvoeding geen risico's opleveren voor een baby?

Commerciële zuigelingenvoeding niet de immuniteit-het stimuleren van elementen van moedermelk bevatten. Voor de meeste baby's, moedermelk is ook makkelijker te verteren dan formule. Wanneer instructies worden bereid, echter, zuigelingenvoeding ondersteunt een gezonde baby's met typische dieetwensen. Een baby die heeft speciale voedingsbehoeften misschien een speciale formule nodig.

Kan ik borstvoeding en formule van borstvoeding te combineren?

Baby en peuter gezondheid. Borstvoeding versus Formule borstvoeding: wat is het beste?
Baby en peuter gezondheid. Borstvoeding versus Formule borstvoeding: wat is het beste?

Exclusieve borstvoeding wordt meestal aanbevolen voor de eerste zes maanden na de geboorte. Sommige moeders zijn in staat om succesvol combineren van borstvoeding en formule-voeding - vooral na de borstvoeding is goed ingeburgerd.

Als ik ervoor kiezen om geen borstvoeding te geven, hoe moet ik omgaan met de resulterende emoties?

Als u overweegt formule geeft, doe je onderzoek, zodat u een weloverwogen beslissing te nemen. Dan richten op het voeden en voeden van uw baby's - in plaats van zich schuldig te voelen of de woning op andere negatieve emoties. Je kan ook je gevoelens te delen met uw arts, arts of anderen uw baby in uw steun cirkel. Vergeet niet, ouderschap is een avontuur dat keuzes en compromissen vereist. Wat telt is het beste wat je kan als je geconfronteerd met deze nieuwe uitdaging.

Zie ook