Baby-en peuter gezondheid

Zuigeling ontwikkeling: de geboorte tot 3 maanden

Zuigeling ontwikkeling begint bij de geboorte. Overweeg belangrijke zuigeling ontwikkelingsmijlpalen vanaf de geboorte tot 3 maanden - en weten wat te doen als er iets niet klopt.

Veel gebeurt tijdens je baby's eerste drie maanden. De meeste baby's komen bepaalde mijlpalen in dezelfde leeftijd, maar baby ontwikkeling is geen exacte wetenschap. Verwachten dat je baby om te groeien en te ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo. Als je om je baby kennen, deze algemene zuigelingsontwikkeling mijlpalen.

Wat te verwachten

In het begin kan de zorg voor je baby voelt als een eindeloze cyclus van voeding, luiers en rustgevend. Maar al snel, tekenen van uw baby's groei en ontwikkeling zullen komen.

 • Motorische vaardigheden. Jouw pasgeboren hoofd zal wiebelig zijn op het eerste. Maar binnen de eerste paar maanden, kunnen de meeste baby's rechtdoor geconfronteerd, terwijl liggend op hun rug en heffen hun hoofden, terwijl liggend op hun buik. Hoewel pasgeborenen zijn waarschijnlijk niet om te rollen, kan je baby snel schakelen van de ene naar terug. Je baby is stretching en schoppen zijn waarschijnlijk krachtiger te krijgen. Als u een speeltje, kan je baby het te begrijpen en hou je vast voor een paar momenten.
 • Horen. Binnen enkele weken kan je baby reageren op harde geluiden door te knipperen, verrassende, fronsen of het ontwaken uit de lichte slaap. Zelfs alledaagse huishoudelijke geluiden - voetstappen op de vloer, stromend water - kan subtiele reacties, zoals verhoogde beweging van de ledematen te lokken of vertraagd zuigen ritme. Verwachten dat je baby om te reageren op het geluid van je stem.
 • Vision. Je baby zal waarschijnlijk richten op je gezicht tijdens de voedingen. Binnenkort uw baby kan beginnen om meer complexe ontwerpen te onderzoeken, samen met diverse kleuren, maten en vormen. U kunt merken dat uw baby het bestuderen van zijn of haar handen en voeten. Op de leeftijd van 3 maanden, kan uw baby gemakkelijk worden afgeleid door een interessant zicht of geluid.
 • Communicatie. Pasgeborenen zijn gevoelig voor de manier waarop je vasthouden, wiegen en voeden hen. Op de leeftijd van 2 maanden, kan je baby glimlach op doel, blazen bellen en COO wanneer je praat of het zachtjes samen te spelen. Je baby kan zelfs na te bootsen uw gezichtsuitdrukkingen. Binnenkort uw baby kan bereiken voor u wanneer hij of zij de aandacht, de veiligheid of het comfort nodig heeft.

Zie ook

Zuigeling ontwikkeling: de geboorte tot 3 maanden

Het bevorderen van de ontwikkeling van uw baby

Uw relatie met uw kind is de basis van zijn of haar gezonde ontwikkeling. Vertrouw op je vermogen om je baby's behoeften te voldoen. U kunt:

 • Houd je baby. Zacht streelt en tedere kusjes kunnen helpen uw pasgeboren zich veilig voelen, veilig en geliefd. Houden en rock uw baby. Laat hem of haar om je gezicht te bestuderen. Laat je baby begrijpen je pink en raak je gezicht.
 • Vrijuit spreken. Eenvoudige gesprek legt de basis voor de ontwikkeling van taal, nog voordat je baby een woord kan begrijpen. Vragen stellen en reageren op uw baby coos en gorgelen. Beschrijf wat je ziet, hoort en ruikt rond het huis, in openlucht, en wanneer je onderweg bent. Gebruik eenvoudige woorden die van toepassing zijn op uw baby's dagelijkse leven. Vergeet niet dat de toon van je stem communiceert ideeën en emoties ook.
 • Wisselen van positie. Houd je baby naar buiten gericht. Met streng toezicht, plaats uw baby op zijn of haar buik te spelen. Bezit een kleurrijk speelgoed of maak een interessant geluid om je baby aan te moedigen te halen zijn of haar hoofd. Veel pasgeborenen krijgen kieskeurig of gefrustreerd op hun buik, dus houd deze sessies kort op het eerste - slechts een paar minuten per keer. Als sufheid sets in, plaats uw baby op zijn of haar rug te slapen.
 • Reageer snel tot tranen. Voor de meeste pasgeborenen, huilbuien piek ongeveer zes weken na de geboorte en daarna geleidelijk afnemen. Of uw baby heeft een luier te verschonen, voeden sessie of gewoon warm contact, snel reageren. Uw aandacht zal helpen bouwen aan een sterke band met je baby - en het vertrouwen dat hij of zij nodig heeft om zich te vestigen zonder uw hulp op een dag.

Als er iets niet klopt

Baby en peuter gezondheid. Reageer snel tot tranen.
Baby en peuter gezondheid. Reageer snel tot tranen.

Je baby kan wat mijlpalen in de ontwikkeling voor op schema te komen en een beetje achter op de anderen. Dit is volkomen normaal. Er is meestal geen reden tot bezorgdheid. Het is een goed idee om bewust te zijn van de waarschuwingssignalen, echter. Raadpleeg uw baby arts als u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw baby of u merkt dat een rode vlaggen op de leeftijd van 3 maanden:

 • Geen verbetering van de controle over het hoofd
 • Geen pogingen om het hoofd tillen bij het liggen beneden
 • Extreme slapte
 • Gebrek aan respons op geluiden of visuele signalen, zoals harde geluiden of fel licht
 • Onvermogen om zich te concentreren op de ogen van een verzorger
 • Slechte gewichtstoename

Vergeet niet dat elke baby is uniek - maar je intuïtie zijn belangrijk, ook. Hoe eerder een probleem wordt gedetecteerd, kan de eerder behandeld.

Zie ook