Baby-en peuter gezondheid

Burn veiligheid: bescherming van uw kind tegen brandwonden

Kinderen leren door ontroerende dingen, met inbegrip van degenen die gevaarlijk kunnen zijn. Bevorderen burn veiligheid van deze belangrijke kind-veiligheidsmaatregelen nemen.

Veiligheid Burn is een vreemd concept voor de meeste jonge ontdekkingsreizigers. In feite, een van de moeilijkste lessen die jonge kinderen kunnen leren is dat sommige dingen - zoals kachels, radiatoren en flikkerende vlammen - kan pijnlijk heet. En als kinderen spelen met lucifers of aanstekers, kan de dreiging uit te breiden tot het hele gezin. Neem eenvoudig burn-veiligheidsvoorschriften om verwondingen en de gevaarlijke situaties die ze veroorzaken te voorkomen.

Burn veiligheid thuis

Veel gewone dingen in een huis - van badwater en warm eten tot stopcontacten - kunnen kindertijd brandwonden veroorzaken. Om brandwonden te voorkomen, volgt u deze burn-veiligheidstips:

 • Verminderen watertemperatuur. Zet de thermostaat op uw boiler tot onder 120 F (48,9 C). Overweeg de installatie van anti-verbrandingsbeveiliging apparaten in bad kranen en douchekoppen. Test altijd de temperatuur van het water voordat u uw kind in het bad.
 • Vermijd warme morsen. Niet koken, drinken of dragen warme dranken of soep terwijl een kind. Houd warm voedsel en vloeistoffen uit de buurt van tafel en tegen randen. Gebruik geen tafelkleden of placemats, die jonge kinderen kunnen naar beneden trekken. Wanneer u gebruik maakt van de kachel, gebruik terug branders en draai de handvatten van uw potten en pannen naar binnen. Vermijd voedsel koken op het fornuis zonder toezicht.
 • Vast 'nee' zones. Blokkeer de toegang tot de kachel en open haard, en maak kachels en boilers ontoegankelijk.
 • Haal de stekker van ijzers. Store items ontworpen om warm te krijgen, zoals strijkijzers, unplugged en buiten bereik.
 • Testtemperatuur voedsel. Voedsel of vloeistoffen opgewarmd in een magnetron kan ongelijkmatig verwarmen. Warm een ​​babyfles nooit in de magnetron.
 • Kies een cool-water luchtbevochtiger of verdamper. Als u een hot-stoom vaporizer gebruiken, houd het buiten bereik.
 • Adres stopcontacten en elektrische snoeren. Place plastic pluggen in stopcontacten. Plaatsen van een vork, sleutel of ander metalen voorwerp in een stopcontact kan resulteren in een elektrische branden. Houd elektrische snoeren en draden uit de weg, zodat kinderen niet kauwen op hen. Vervang beschadigde, broze of versleten elektrische snoeren.
Baby en peuter gezondheid. Verminderen watertemperatuur.
Baby en peuter gezondheid. Verminderen watertemperatuur.

Controleer ook de etiketten om er zeker van matrassen en pyjama's voldoen aan de federale ontvlambaarheid normen. Vermijd loosefitting kleding gemaakt van 100 procent katoen, zoals de oversized T-shirts.

Zie ook

Burn veiligheid: bescherming van uw kind tegen brandwonden

Burn-veiligheid buiten

Deze burn-veiligheidsmaatregelen kunnen kinderen van buiten gevaren te beschermen:

 • Kijk grills en vuurkorven. Laat kinderen niet spelen in de buurt van deze potentiële gevaren.
 • Controleer autostoelen. Voordat u uw kind in een autostoeltje, controleer hete riemen of gespen. Als u parkeert in direct zonlicht, hebben betrekking op de autostoel met een handdoek of deken.
 • Afzien achtertuin vuurwerk. Laat vuurwerk aan goed opgeleide vakmensen.

Brandveiligheid telt, ook

Neem deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen om brand te voorkomen:

 • Lock up wedstrijden en aanstekers. Store lucifers, aanstekers en brandbare vloeistoffen in een afgesloten kast of lade. Leer kinderen dat lucifers en aanstekers zijn geen speelgoed.
 • Wees voorzichtig met kaarsen en sigaretten. Houd brandende kaarsen buiten bereik, en doven kaarsen voor het verlaten van de kamer. Als u rookt, vermijd roken in het huis - vooral in bed. Zorg ervoor dat sigaretten zijn volledig uit voordat ze weg te gooien.
 • Gebruik kachels met zorg. Houd verwarmingstoestellen minstens drie voet (ongeveer een meter) uit de buurt van beddengoed, gordijnen, meubelen en andere brandbare materialen. Houd kinderen uit de buurt van verwarmingstoestellen. Laat een kachel nooit op wanneer je gaat slapen of plaats een kachel in de buurt van iemand die slaapt.
 • Houd uw open haard te reinigen. Een jaarlijkse reiniging en inspectie kan helpen voorkomen dat een schoorsteenbrand.

In geval van nood, houden brandblussers handig in uw hele huis. Leer kinderen om een ​​brandend gebouw te verlaten door kruipen onder de rook, en te stoppen, drop and roll als kleren vuur vatten. En zorg ervoor dat rookmelders installeren en te onderhouden op elk niveau van uw huis en buiten slaapgedeelte. Het zijn voorbereid op een noodsituatie kan de beste veiligheid instrument van allemaal.

Zie ook