Baby-en peuter gezondheid

Waterveiligheid: bescherming van uw kind van de verdrinkingsdood

Water kan leuk zijn voor kinderen om mee te spelen - maar het kan ook dodelijk zijn. Overweeg deze water-veiligheidstips voor zwembaden, natuurlijke wateren en huishoudelijke gevaren.

De meeste kinderen voelen zich aangetrokken tot water. Het is sparkly. Dingen drijven in het. En het is leuk om te spetteren. Maar de waterveiligheid is niet om te lachen. Iedereen kan een water-gerelateerd ongeval - zelfs kinderen die weten hoe om te zwemmen. Om uw kinderen veilig te houden in en bij het water, volgt eenvoudige richtlijnen water-veiligheid.

Residentiële zwembaden en spa's

Baby en peuter gezondheid. Blokkeren zwembad en de hot tub.
Baby en peuter gezondheid. Blokkeren zwembad en de hot tub.

Meerdere lagen van bescherming kan ervoor zorgen waterveiligheid en verdrinken in een huis zwembad of spa te voorkomen. Als je een zwembad of bubbelbad, volg alle plaatselijke veiligheids-verordeningen. Ook deze algemene water-veiligheid tips:

 • Omheining het erin Omring uw zwembad met een hek dat is minstens 4 voet (1,2 meter) hoog. Zorg ervoor lattenbodem hekken hebben geen openingen breder dan 4 inch (10,2 centimeter), kan zodat kinderen niet knijpen door. Vermijd ketting-verbinding hekken, die kan worden gemakkelijk voor kinderen om te klimmen. Installeer zelfsluitende en zelfvergrendelende poorten met grendels die buiten het bereik van een kind.
 • Installeren alarmen. Als uw huis dient als onderdeel van uw overdekking, bescherm alle deuren die leiden naar het zwembad met een alarm. Voeg een onderwater zwembad alarm dat klinkt wanneer iets het water raakt. Zorg ervoor dat u het alarm in het huis te horen.
 • Block zwembad en de hot tub. Gebruik een stijve, gemotoriseerde veiligheid deksel om toegang te blokkeren tot het zwembad wanneer het niet in gebruik is. Bevestig een deksel op hot tubs ook. Lege opblaasbare zwembaden na elk gebruik. Laat geen water te verzamelen op de top van het zwembad of hot tub te dekken. Verwijder bovengronds zwembad trappen of ladders of sluit ze achter een hek bij het zwembad niet in gebruik is.
 • Leer kinderen om te zwemmen De meeste kinderen kunnen leren zwemmen op ongeveer leeftijd 5 -. Maar weten dat zwemles zal niet per se voorkomen dat een kind van de verdrinkingsdood.
 • Verwijder speelgoed. Laat geen zwembad speelgoed in het water. Een kind kan in het water vallen, terwijl het proberen om een ​​stuk speelgoed te halen.
 • Hou je ogen open. Laat kinderen nooit zonder toezicht in de buurt van een zwembad of bubbelbad. Tijdens sociale bijeenkomsten, kunnen volwassenen die weten hoe om te zwemmen de beurt de rekening "aangewezen watcher." Vertrouw niet op luchtgevulde of schuim speelgoed, zoals water vleugels, noedels of binnenbanden, om kinderen veilig te houden.
 • Pas op voor riolering. Laat kinderen niet spelen in de buurt of zitten op het zwembad of bubbelbad riolering. Lichaamsdelen en haar kan worden ingesloten door de sterke zuigkracht. Gebruik putdeksels, en overwegen het installeren van meerdere drains om de zuigkracht te verminderen.
 • Houd nooduitrusting handig. Bewaar een veiligheidsring met een touw naast het zwembad. Zorg dat je altijd een telefoon bij het zwembad.

Zie ook

Waterveiligheid: bescherming van uw kind van de verdrinkingsdood

Natuurlijke wateren

Zwemmen omstandigheden kan onvoorspelbaar zijn in meren, rivieren en oceanen. Diepte water kan snel veranderen, net als de watertemperatuur, stroming en het weer. Troebel water kan gevaren te verbergen. Volg deze water-veiligheid tips:

 • Niet alleen zwemmen. Laat kinderen nooit alleen of zonder toezicht van volwassenen zwemmen.
 • Draag een reddingsvest. Kinderen moeten persoonlijke drijfmiddelen te dragen wanneer rijden in een boot of vissen. Een met lucht gevulde zwemmen hulp is geen vervanging van een reddingsvest.
 • . Voeten eerst De eerste afdaling in elk waterlichaam moet een sprong zijn - voeten eerst. Voordat de sprong, controleer waterdiepte en temperatuur en kijk voor onderwater gevaren.
 • Verblijf in aangewezen gebieden. Op de openbare stranden, zwemmen alleen in gebieden gereserveerd voor zwemmen. Laat kinderen niet te zwemmen in sloten of andere met water gevulde gebieden niet bedoeld om in te zwemmen.
 • Pas op dun ijs. Verdrinking kan ook voorkomen in de winter,. Vermijd wandelen, skaten of rijden op zwakke of ijs ontdooien.

Toiletten, badkuipen en emmers

Het water in de gemeenschappelijke huishoudelijke artikelen kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. Een baby kan verdrinken in slechts 1 inch (2,5 centimeter) van het water. Een nieuwsgierige peuter kan vallen in een toilet, emmer of aquarium. Het nemen van deze voorzorgsmaatregelen kunnen helpen:

 • Houd de wc-deur. Monteer een veiligheidsklep of deurknop deksel aan de buitenkant van de deur.
 • Begeleiden bad tijd. Laat een kind nooit alleen in het bad of in de zorg van een ander kind. Tap het water uit het bad onmiddellijk na gebruik.
 • Sloot wc deksels. Installeer kindveilige sloten op wc deksels.
 • Store emmers veilig. Lege emmers en andere containers onmiddellijk na gebruik. Laat ze niet naar buiten, waar ze water kunnen ophopen.

Natuurlijk, zelfs als je ijverig over waterveiligheid bent, ongevallen zijn nog steeds mogelijk. Bereid je voor op een noodsituatie door te leren cardiopulmonale reanimatie (CPR). Snelle actie kan een leven redden.

Zie ook