Baby-en peuter gezondheid

Uitgebreide borstvoeding: wat u moet weten

Benieuwd naar uitgebreide borstvoeding? kennen de voordelen, de rol van moedermelk speelt bij een oudere baby voeding en hoe je de mening van anderen over het onderwerp te behandelen.

Je hebt borstvoeding krijgt je baby een jaar. Gefeliciteerd!

Als u van plan bent om borstvoeding te geven van uw baby na leeftijd 1 - ook wel bekend als verlengde borstvoeding - je zou vragen over het proces hebben. Verkrijg de feiten over uitgebreide borstvoeding.

Wordt verlengd borstvoeding aanbevolen?

De Europese Academy of Pediatrics adviseert exclusief borstvoeding gedurende de eerste zes maanden na de geboorte - en het geven van borstvoeding in combinatie met vaste voeding tot minstens 1-jarige leeftijd. Uitgebreide borstvoeding wordt aanbevolen, zolang u en uw baby willen blijven.

Wat zijn de voordelen van de uitgebreide borstvoeding?

De voordelen van de uitgebreide borstvoeding voor een baby zijn:

  • Uitgebalanceerde voeding. Moedermelk wordt beschouwd als de gouden standaard voor babyvoeding. Als je baby ouder wordt, zal de samenstelling van uw moedermelk blijven veranderen aan zijn of haar voedingsbehoeften te voorzien. Er is geen bekende leeftijd waarop de moedermelk wordt beschouwd als voeding onbelangrijk voor een kind geworden.
  • Boosted immuniteit. Zolang je borstvoeding, de cellen, hormonen en antilichamen in uw moedermelk blijft je baby's immuunsysteem versterken.
  • Verbeterde gezondheid. Onderzoek wijst uit dat hoe langer borstvoeding blijft en het meer moedermelk een baby drinkt, hoe beter zijn of haar gezondheid zou kunnen zijn.

De voordelen van de uitgebreide borstvoeding voor een moeder zijn:

  • Verlaagd risico van bepaalde ziekten Extended borstvoeding -. Alsmede borstvoeding voor 12 maanden of meer cumulatief leven - is aangetoond dat het risico op borstkanker, ovariale kanker, reumatoïde artritis, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en verminderen diabetes.
  • Verbeterde gezondheid. Onderzoek wijst uit dat hoe langer borstvoeding blijft en het meer moedermelk een baby drinkt, hoe beter de gezondheid van de moeder zou kunnen zijn.

Zie ook

Uitgebreide borstvoeding: wat u moet weten

Welke rol speelt de moedermelk spelen bij een oudere baby voeding?

Het hangt af van hoeveel moedermelk je baby drinkt.

Na de leeftijd van 1, zou een baby blijven regelmatig drinken van een matige hoeveelheid moedermelk. Hierdoor zal moedermelk blijven een belangrijke bron van voedingsstoffen voor hem of haar. Andere baby's, echter, zou vast voedsel gebruiken om hun nutritionele behoeften en willen alleen kleine hoeveelheden moedermelk.

Als u vragen hebt over voeding van uw baby of de rol van moedermelk zou kunnen spelen in het als hij of zij groeit, overleg dan met arts van uw baby.

Zal extended borstvoeding maken het spenen proces moeilijker?

Baby en peuter gezondheid. Verminderd risico op bepaalde ziekten.
Baby en peuter gezondheid. Verminderd risico op bepaalde ziekten.

Niet per se.

Het is vaak makkelijkst om te beginnen met het spenen wanneer je baby initieert het proces - die vroeg of laat dan je verwacht zou kunnen zijn.

Spenen vaak begint natuurlijk bij ongeveer de leeftijd van 6 maanden, wanneer vast voedsel meestal worden geïntroduceerd. Sommige baby's beginnen om geleidelijk overgang van moedermelk en zoeken naar andere vormen van voeding en comfort dichter bij de leeftijd 1. Anderen kunnen niet starten spenen tot hun peuter jaren, toen ze minder bereid zijn om nog tijdens de borstvoeding zitten.

Hoe moet ik omgaan met negatieve reacties tot uitgebreide borstvoeding?

Wereldwijd, baby's zijn gespeend gemiddeld tussen de leeftijd 2 en 4. In sommige culturen, borstvoeding gaat door tot kinderen zijn leeftijd van 6 of 7. In andere delen van de wereld, echter, verlengde borstvoeding komt minder vaak voor en kan soms uitlokken ongeïnformeerde, negatieve reacties.

Hoe lang je borstvoeding is aan u en uw baby. Als geliefden - en zelfs vreemden - delen hun meningen over wanneer te spenen, hen eraan herinneren dat de beslissing is aan jou. Probeer niet te maken over wat andere mensen denken. In plaats daarvan, vertrouw op je instinct.

Uitgebreide borstvoeding kan een intieme manier te blijven voeden van uw baby. Als u overweegt verlengde borstvoeding, na te denken over wat het beste voor u en uw baby - en geniet van deze bijzondere tijd samen.

Zie ook