Baby-en peuter gezondheid

Kinderwagen veiligheid: tips voor ouders

Veiligheid wandelwagen begint met het kiezen van de juiste kinderwagen voor je baby. Weten wat te overwegen bij het zoeken naar een kinderwagen en hoe u uw baby veilig op de weg.

Als je bent zoals de meeste ouders, wil je tenminste een kinderwagen voor uw baby te krijgen. Met zo vele uitvoeringen en soorten kinderwagens, maar hoe kies je?

Begrijpen hoe de beste kinderwagen voor je baby en kinderwagen belangrijke veiligheidstips halen.

Wat moet ik overwegen bij het zoeken naar een kinderwagen?

Wanneer we kijken naar kinderwagens voor je baby, overwegen:

 • Uw locatie. Als u woont in of nabij een stad, moet je waarschijnlijk in staat zijn om uw kinderwagen te manoeuvreren langs drukke trottoirs en neer smalle winkel gangpaden. Je zou ook in staat moeten zijn om uw kinderwagen instorten in een snuifje te krijgen op een bus of trap naar de metro. Suburban ouders, aan de andere kant, zou willen kijken naar een kinderwagen die is gemakkelijk op te vouwen en past in de kofferbak van een auto.
 • Je familie. Als u een tweeling of een ouder kind, zou u overwegen om een dubbele wandelwagen of een buggy met een bijlage die het mogelijk maakt uw ouder kind zitten of staan ​​in de achterzijde. Als u van plan bent om een ​​bijlage te gebruiken voor uw oudere kind, moet u richtlijnen gewicht van de fabrikant te lezen.
 • Uw levensstijl Frequente reizigers misschien een opvouwbare buggy -. Hetzij naast een steviger wandelwagen of als de primaire wandelwagen. Een buggy kan ook nuttig zijn tijdens het boodschappen doen. Plan om uw baby mee te nemen op je runs? Je zou kunnen kijken voor een jogging wandelwagen, ook.
 • Accessoires. Hebt u uw baby wandelwagen wilt bepaalde functies of accessoires, zoals een opslag mand, regenhoes, deken, zonnescherm of bekerhouder hebben? Vaak zijn accessoires apart verkocht. Sommige kinderwagens zijn niet compatibel met bepaalde accessoires.

Wat voor soort kinderwagen veilig is voor een pasgeborene?

Als u van plan om een ​​wandelwagen te gebruiken terwijl uw baby pasgeboren is, moet u ervoor zorgen dat de wandelwagen reclines - sinds pasgeborenen niet kunnen zitten of houden hun hoofden.

Sommige kinderwagens volledig leunen of kan worden gebruikt met een wieg bijlage of een baby-alleen autostoel. Echter, de meeste paraplu kinderwagens meestal niet voldoende hoofd en rug ondersteuning voor jonge baby's.

Ook zijn de meeste joggen kinderwagens niet ontworpen om te leunen. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor baby's tot ongeveer 6 maanden oud.

Wat zijn de voordelen van een reis-systeem?

Als je een auto hebt, kun je op zoek naar een kinderwagen die autostoel van uw baby kan houden.

Sommige autostoelen en kinderwagens komen in bijpassende sets, terwijl anderen vereisen aparte bijlagen die toelaten de kinderwagens te worden gebruikt met bepaalde autostoelen. Zodra je bandje uw baby in zijn of haar auto stoel, zullen dit soort kinderwagens kunt u uw baby gemakkelijk verplaatsen tussen de kinderwagen en de auto.

Deze types van kinderwagens kunnen ook nuttig zijn bij een luchthaven, als je van plan bent om autostoel van uw baby te nemen in het vliegtuig.

Als u een reis-systeem waarmee je autostoel van uw baby te verplaatsen van uw voertuig naar een wandelwagen basis te gebruiken, zou je in de verleiding om uw baby afwerking auto dutjes liet in zijn of haar autostoel. Houd er rekening mee, hoewel, een autostoel is ontworpen om uw kind te beschermen tijdens het reizen - niet om te dienen als een vervanging wieg in uw huis. Hoewel het essentieel om uw kind gesp in een auto zitten tijdens de reis, laat je kind slapen of ontspannen in de auto zitten voor langere tijd uit de auto.

Uit onderzoek blijkt dat rechtop zitten in een autostoeltje kan de borst van een pasgeboren baby's te comprimeren en leiden tot lagere niveaus van zuurstof in een baby bloed. Zelfs milde luchtwegobstructie kan ontwikkeling van een kind schaden.

Baby en peuter gezondheid. Wees voorzichtig met speelgoed.
Baby en peuter gezondheid. Wees voorzichtig met speelgoed.

Zittend in een auto zitten voor lange periodes kan ook bijdragen tot de ontwikkeling van een vlakke plek op de achterkant van uw baby's hoofd, evenals verergeren elke gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) - een chronische spijsverterings aandoening.

Zie ook

Kinderwagen veiligheid: tips voor ouders

Wat als mijn baby heeft speciale behoeften?

Als je baby te vroeg geboren is of gezondheid betreft, op zoek naar een kinderwagen met een opslag die u zullen helpen alle benodigde apparatuur, zoals een hartmonitor of zuurstof te transporteren. Ouders van baby's die dezelfde gezondheidsproblemen kunnen een goede bron van advies.

Welke andere kinderwagen veiligheidsvoorzieningen moet ik op letten?

Bij het zoeken naar een wandelwagen u misschien overwegen om voor bepaalde veiligheidsvoorzieningen, waaronder:

 • Praktische remmen. Kijk voor een kinderwagen die remmen die eenvoudig te bedienen is. Sommige kinderwagens hebben remmen die twee wielen blokkeren - een speciale veiligheidsvoorziening. Zorg ervoor dat uw baby kan de remontkoppelhendel niet bereiken.
 • Een brede basis. Kinderwagens dat brede bases hebben minder kans op kantelen.
 • Een enkele voetsteun. Als u op zoek bent naar een side-by-side dubbele kinderwagen, kiest u een met een voetsteun die zich uitstrekt over beide zithoeken. Kleine voeten kunnen komen te zitten tussen gescheiden voetsteunen.

Hoe kan ik mijn baby veilig in zijn of haar kinderwagen?

U kunt stappen ondernemen om kinderwagen ongelukken te voorkomen. Bijvoorbeeld:

 • Blijf in de buurt. Laat uw baby nooit alleen in zijn of haar kinderwagen.
 • Wees voorzichtig met speelgoed. Als u ophangt speelgoed uit een wandelwagen bumper balk om uw baby te vermaken, zorg ervoor dat het speelgoed goed vastzitten.
 • Buckle up. Gesp Altijd uw baby harnas en gordels bij het ​​nemen van hem of haar voor een wandelwagen rit.
 • Gebruik uw remmen. Betrek uw kinderwagen remmen wanneer u de kinderwagen te stoppen.
 • Goed store bezittingen. Hang niet een tas uit de wandelwagen handvat bar, die een wandelwagen tip kan make-over. Indien mogelijk, plaats items in de wandelwagen mand.
 • Wees voorzichtig bij het ​​vouwen. Hou je baby uit de buurt van de wandelwagen als je open en vouw het, aangezien kleine vingers verstrikt kunnen raken in de wandelwagen scharnieren. Zorg altijd dat de wandelwagen wordt geopend vergrendeld voordat u uw kind erin.
 • Houd het uit de zon. Tijdens warm weer, laat uw baby wandelwagen in de zon zitten voor langere tijd. Dit kan leiden tot plastic en metalen onderdelen te heet genoeg om je baby te branden geworden. Als je inderdaad de wandelwagen in de zon, controleer oppervlaktetemperatuur van de wandelwagen voordat u uw baby in de wandelwagen.
 • Controleer voor herinnert. Zorg ervoor dat de wandelwagen garantiekaart terug, zodat u zult worden gemeld in geval van een recall. Als u overweegt een gebruikte kinderwagen voor je baby, zorg ervoor dat de wandelwagen niet is opgeroepen.

Of je gebruikt het op een dagelijkse basis, voor incidenteel boodschappen of wekelijkse jogt, kan een kinderwagen zijn een ouderschapsplan moeten hebben. Door het consequent volgen veiligheidsvoorschriften, kan u helpen zorgen voor een plezierige rit.

Zie ook