Borstkanker

Borst soorten kanker: wat uw soort betekent

Het type van borstkanker heb je helpt bij het bepalen van de beste aanpak voor de behandeling van de ziekte. Verkrijg de feiten over vormen van borstkanker en hoe ze verschillen.

Als je eenmaal hebt gediagnosticeerd met borstkanker, uw arts werkt om uit te vinden de details van uw tumor. Met behulp van een weefselmonster uit je borst biopsie of het gebruik van uw tumor als u al een operatie hebt ondergaan, uw medisch team bepaalt je borst soort kanker. Deze informatie helpt uw ​​arts beslissen welke behandeling opties zijn het meest geschikt voor u.

Hier is wat wordt gebruikt om uw borst soort kanker te bepalen.

Is uw kanker invasieve of non-invasieve?

Of uw kanker is invasieve of non-invasieve helpt uw ​​arts bepalen of je kanker kan zijn verspreid buiten de borst, welke behandelingen zijn meer geschikt voor u, en uw risico op het ontwikkelen van kanker in dezelfde borst of uw andere borst.

 • . Niet-invasieve (in situ) borstkanker In situ borstkanker verwijst naar kanker waarbij de cellen in hun plaats van herkomst zijn gebleven - ze hebben niet verspreid naar borstweefsel rond het kanaal of oorlel. Een type van invasieve kanker genaamd ductaal carcinoom in situ (DCIS) wordt beschouwd als een precancereuze laesie. Dit betekent dat, indien het nog in het lichaam, kan DCIS uiteindelijk ontwikkelen tot een invasieve kanker. Een andere vorm van niet-invasieve kanker heet lobulair carcinoma in situ (LCIS) wordt niet precancereuze beschouwd omdat het niet zal uiteindelijk uitgroeien tot invasieve kanker. LCIS ​​doet echter verhogen het risico op kanker in beide borsten.
 • Invasieve borstkanker. Invasieve (infiltreren) borstkankers verspreid buiten het vlies dat een kanaal of lobule, invasie van de omliggende weefsels. De kankercellen kunnen vervolgens reizen naar andere delen van uw lichaam, zoals de lymfeklieren. Als je borstkanker stadium I, II, III of IV, je hebt invasieve borstkanker.

In welk deel van de borst heb je kanker beginnen?

Borstkanker. Niet-invasieve (in situ) borstkanker.
Borstkanker. Niet-invasieve (in situ) borstkanker.

Het type weefsel waar uw borstkanker ontstaat bepaalt hoe de kanker zich gedraagt ​​en welke behandelingen het meest effectief zijn. Delen van de borst waar kanker begint omvatten:

 • Melkkanalen. Ductaal carcinoom is de meest voorkomende vorm van borstkanker. Deze vorm van kanker vormen in de voering van een melkgang in de borst. De kanalen dragen moedermelk uit de melkklieren, waar het is gemaakt, naar de tepel.
 • Melkproducerende melkklieren. Lobulaire carcinoom begint in de melkklieren van de borst, waarbij moedermelk wordt geproduceerd. De lobben zijn verbonden met de kanalen die moedermelk dragen naar de tepel.
 • Bindweefsels. Zelden borstkanker kan beginnen in het bindweefsel dat is opgebouwd uit spieren, vet en bloedvaten. Kanker die begint in het bindweefsel heet sarcoom. Voorbeelden van sarcomen die kunnen optreden in de borst zijn phyllodes tumor en angiosarcoma.

Zie ook

Borst soorten kanker: wat uw soort betekent

Hoe lijken je kanker cellen onder een microscoop?

Wanneer een monster van uw borstkanker wordt onderzocht onder een microscoop, hier is wat de patholoog zoekt:

 • Kankercellen met unieke optredens. Bij het ​​onder een microscoop bekeken, invasief ductaal carcinoom cellen er anders uit dan gezonde cellen. Subtypen van invasief ductaal carcinoom die beschrijven hoe de cellen worden weergegeven onder een microscoop zijn buisvormig, mucineuze, medullaire en papillaire. Uw subtype geeft uw arts enkele aanwijzingen over uw prognose en hoe je cellen kan reageren op de behandeling.
 • De mate van verschil tussen de kankercellen en normale cellen. Hoe anders de kankercellen kijken van normale cellen rang je kanker genoemd. Borstkankers worden beoordeeld op een schaal van 1 tot 3, met graad 3 kankers zijn de meest verschillende zoek en beschouwd als de meest agressieve.

Zijn uw kankercellen gevoed door hormonen?

Sommige borstkankers zijn gevoelig voor je lichaam is van nature voorkomende vrouwelijke hormonen - oestrogeen en progesteron. De borst kankercellen receptoren op de buitenkant van de wanden die specifieke hormonen die door het lichaam circuleren kan vangen. Weten uw borstkanker is gevoelig voor hormonen geeft uw arts u een beter idee van de beste manier om de kanker te behandelen of voorkomen van kanker van terugkerende.

Hormoon status van borstkanker bestaat uit:

 • Oestrogeen receptor (ER) positieve. Deze vorm van borstkanker is gevoelig voor oestrogeen.
 • Progesteron receptor (PR) positief. Dit type borstkanker is gevoelig voor progesteron.
 • Hormoonreceptor (HR) negatief. Deze vorm van kanker geen hormoonreceptoren, zodat deze niet worden beïnvloed door behandelingen gericht op het blokkeren van hormonen in het lichaam.

Met ER positieve of PR positieve borstkanker, hormoon-blokkerende geneesmiddelen, zoals tamoxifen, een optie om de groei van kanker te remmen. HR negatieve kankers niet reageren op hormoon-gebaseerde therapie.

Wat is de genetische make-up van uw borstkankercellen?

Artsen zijn net beginnen te begrijpen hoe de individuele DNA-veranderingen binnen kankercellen kunnen een dag worden gebruikt om de behandeling opties te bepalen. DNA van een cel is vol met instructies (genen) die vertellen hoe zich te gedragen. Door het analyseren van de genen, artsen hopen manieren om bepaalde aspecten van de kankercellen richten om ze te doden.

Laboratoriumtests bepaalde genen onthullen in kankercellen, zoals:

 • Her-2 gen. Kankercellen dat te veel kopieën van het HER-2 gen te produceren te veel van het groeibevorderende eiwit genaamd HER-2. Medicijnen beschikbaar voor het afsluiten van de HER-2 eiwit, waardoor het vertragen van de groei en het doden van deze kankercellen.
 • Andere genen. Onderzoekers bestuderen manieren om de genetische samenstelling van tumorcellen te interpreteren. Artsen hopen deze informatie kan worden gebruikt om te voorspellen welke kankers gespreid zijn agressieve behandelingen nodig. Op die manier kunnen vrouwen met een relatief laag risico borstkanker agressieve behandelingen te voorkomen. Tests die de genetische samenstelling van de borstkankers analyseren zijn beschikbaar, maar worden niet aanbevolen in alle situaties. Vraag uw arts of dit type test nuttig in uw geval zou kunnen zijn.

Met behulp van genetische informatie over kanker, artsen zijn nu in staat om borstkanker te categoriseren in groepen. Categoriseren van kanker op basis van hun genetische make-up helpt gids beslissingen over welke behandelingen het beste zijn. Borstkanker groepen omvatten:

 • Groep 1 (luminale A). Deze groep omvat tumoren die oestrogeenreceptor positieve en PR positief, maar negatief voor HER-2. Luminaal Een borstkankers zijn waarschijnlijk profiteren van hormoontherapie en kunnen ook profiteren van chemotherapie.
 • Groep 2 (luminale B). Dit type omvat tumoren die oestrogeenreceptor positieve, negatieve PR en HER-2 positieve. Luminale B borstkankers zijn waarschijnlijk profiteren van chemotherapie en kunnen profiteren van hormonale therapie en behandeling gericht op HER-2.
 • Groep 3 (haar-2 positief). Dit type omvat tumoren die ER negatief en PR negatief, maar HER-2 positieve. HER-2 borstkanker zullen waarschijnlijk baat hebben bij chemotherapie en behandeling gericht op HER-2.
 • Groep 4 (basaal-achtige). Dit type, ook wel triple-negatieve borstkanker omvat tumoren die ER negatief, PR negatief en HER-2 negatief. Basale-achtige borstkanker zullen waarschijnlijk profiteren van chemotherapie.

Begrijpen meer over de chemische en genetische make-up van uw kanker kan helpen artsen kiezen voor de meest effectieve behandeling voor uw specifieke kanker.

Zie ook