De gezondheid van kinderen

Geestesziekten bij kinderen: weet u de borden

Geestesziekten bij kinderen kan moeilijk zijn voor ouders om te identificeren. Als gevolg hiervan hebben veel kinderen die zouden kunnen profiteren van de behandeling niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Begrijp de waarschuwingssignalen van geestesziekten bij kinderen en hoe u kunt helpen uw kind omgaan.

Waarom is het moeilijk voor ouders om geestesziekten bij kinderen te identificeren?

Het is typisch tot de volwassenen in het leven van een kind te bepalen of het kind een geestelijke gezondheids-zorg. Helaas zijn veel ouders niet weten wat de tekenen en symptomen van een psychische aandoening bij kinderen. Zelfs als jij de rode vlaggen, kan het moeilijk zijn om tekenen van een probleem onderscheiden van normale kinderjarengedrag. Je zou kunnen redeneren dat elk kind toont enkele van deze symptomen op een bepaald punt. Zorgen over de stigmatisering in verband met een psychische aandoening, kan het gebruik van bepaalde medicijnen en de kosten van de behandeling ook voorkomen dat ouders van het zoeken naar de zorg voor een kind dat een vermoedelijke geestesziekte.

Welke psychische aandoeningen kinderen beïnvloeden?

Kinderen kunnen ervaren een scala aan psychische aandoeningen, waaronder:

 • Angststoornissen Kinderen die angststoornissen -. Zoals obsessief-compulsieve stoornis, post-traumatische stress-stoornis, sociale fobie en gegeneraliseerde angststoornis - angst ervaren als een hardnekkig probleem dat interfereert met hun dagelijkse activiteiten.
 • Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD). Deze voorwaarde omvat doorgaans een combinatie van problemen, zoals moeite de aandacht, hyperactiviteit en impulsief gedrag.
 • . Autisme Autisme is een van een groep van ernstige ontwikkelingsproblemen genoemd autisme spectrum stoornissen die in de vroege jeugd verschijnen - meestal voor de leeftijd van 3. Hoewel de symptomen en de ernst variëren, alle autisme stoornissen invloed hebben op een kind het vermogen om te communiceren en interageren met anderen.
 • Eetstoornissen Eetstoornissen -. Zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge-eating disorder - zijn ernstige aandoeningen. Kinderen kunnen worden zo bezig met eten en gewicht dat ze zich richten op weinig anders.
 • Stemmingsstoornissen Stemmingsstoornissen -. Zoals depressie en bipolaire stoornis - kan een kind leiden tot hardnekkige gevoelens van verdriet of extreme stemmingswisselingen voelen.
 • Schizofrenie. Deze chronische psychische ziekte veroorzaakt een kind te verliezen contact met de werkelijkheid (psychose).

Wat zijn de tekenen van geestesziekten bij kinderen?

Waarschuwingsborden dat uw kind een psychische aandoening zou kunnen hebben zijn:

 • Stemmingswisselingen. Kijk voor gevoelens van verdriet of intrekking die laatste ten minste twee weken of ernstige stemmingswisselingen die problemen in relaties thuis of op school veroorzaken.
 • . Intense gevoelens Wees je bewust van de gevoelens van overweldigende angst zonder reden - soms met een race-hart of snelle ademhaling - of zorgen of angsten intens genoeg om te interfereren met de dagelijkse activiteiten.
 • Gedrag verandert. Dit omvat drastische veranderingen in gedrag of persoonlijkheid, evenals gevaarlijke of out-of-control gedrag. Vaak vechten, met wapens of uiten van een verlangen om anderen te kwetsen slecht ook zijn waarschuwingsborden.
 • Moeite met concentreren. Kijk voor tekenen van problemen concentreren of stilzitten, die beide kunnen leiden tot slechte prestaties op school.
 • Onverklaarbaar gewichtsverlies. Een plotselinge verlies van eetlust, veelvuldig braken of het gebruik van laxeermiddelen kunnen wijzen op een eetstoornis.
 • Lichamelijke schade. Soms is een psychische aandoening leidt tot suïcidale gedachten of feitelijke pogingen tot zelfbeschadiging of zelfmoord.
 • Middelenmisbruik. Sommige kinderen gebruiken drugs of alcohol te proberen om te gaan met hun gevoelens.

Zie ook

Geestesziekten bij kinderen: weet u de borden

Wat moet ik doen als ik vermoed dat mijn kind heeft een psychische aandoening?

Als u zich zorgen over de geestelijke gezondheid van uw kind bent, raadpleeg dan de arts van uw kind. Beschrijf het gedrag dat je gaat. Overwegen te praten met de leerkracht van uw kind, goede vrienden of geliefden, of andere verzorgers te zien of ze eventuele veranderingen in het gedrag van je kind hebt gemerkt. Deel deze informatie met de arts van uw kind, ook.

Hoe kan zorgverleners diagnosticeren geestesziekten bij kinderen?

Geestelijke gezondheidsproblemen bij kinderen gediagnosticeerd en behandeld op basis van tekenen en symptomen en hoe de aandoening komt dagelijks leven van een kind. Er zijn geen eenvoudige tests om te bepalen of er iets mis is. Om een ​​diagnose te stellen, kan de arts van uw kind raden dat uw kind worden beoordeeld door een specialist, zoals een psychiater, psycholoog, maatschappelijk werker, psychiatrisch verpleegkundige, geestelijke gezondheid counselor of gedragstherapeut. De arts van uw kind of geestelijke gezondheid provider zal werken met uw kind om te bepalen of hij of zij heeft een psychische aandoening op basis van criteria in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) - een gids gepubliceerd door de Europese Vereniging voor Psychiatrie, dat verklaart de tekenen en symptomen die geestelijke gezondheidszorg voorwaarden markeren.

De arts van uw kind of geestelijke gezondheid provider zal ook kijken naar andere mogelijke oorzaken voor het gedrag van je kind, zoals een geschiedenis van medische aandoeningen of trauma. Hij of zij kan u vragen stellen over de ontwikkeling van uw kind, hoe lang uw kind is gedraagt ​​deze manier, leerkrachten of verzorgers 'percepties van het probleem en eventuele familiegeschiedenis van psychische aandoeningen.

Diagnose van psychische aandoeningen bij kinderen kan moeilijk zijn omdat jonge kinderen hebben vaak moeite het uiten van hun gevoelens en normale ontwikkeling verschilt van kind tot kind. Ondanks deze uitdagingen, een juiste diagnose is een essentieel onderdeel van het begeleiden van de behandeling.

Hoe is een psychische aandoening bij kinderen behandeld?

Gemeenschappelijke behandelmogelijkheden voor kinderen met psychische aandoeningen zijn onder andere:

 • Psychotherapie. Psychotherapie, ook wel bekend als praten therapie of gedragstherapie, is een manier om de geestelijke gezondheid problemen aan te pakken door te praten met een psycholoog of een andere geestelijke gezondheidszorg provider. Tijdens psychotherapie, zou een kind leren over zijn of haar conditie, stemmingen, gevoelens, gedachten en gedragingen. Psychotherapie kan helpen een kind te leren hoe te reageren op uitdagende situaties met gezonde coping vaardigheden.
 • . Medicatie arts van uw kind of geestelijke gezondheid provider zou adviseren dat uw kind bepaalde medicijnen - zoals stimulerende middelen, antidepressiva, anti-angst medicijnen, antipsychotica of stemmingsstabilisatoren - om zijn of haar psychische aandoening te behandelen.

Sommige kinderen kunnen profiteren van een combinatie van benaderingen. Raadpleeg dan de arts van uw kind of geestelijke gezondheid provider om te bepalen wat zou het beste werken voor uw kind, met inbegrip van de risico's of voordelen van specifieke medicijnen.

Hoe kan ik mijn kind omgaan met een psychische aandoening?

Uw kind heeft uw steun nu meer dan ooit. Voordat een kind wordt gediagnosticeerd met een psychische aandoening, ouders en kinderen vaak ervaren gevoelens van hulpeloosheid, woede en frustratie. Vraag geestelijke gezondheid provider van uw kind voor advies over hoe u de manier waarop je omgaat met je kind, maar ook hoe moeilijk gedrag te hanteren veranderen. Zoeken naar manieren om te ontspannen en plezier hebben met je kind. Lof zijn of haar krachten en vaardigheden. Ontdek nieuwe stress management technieken, die kunnen helpen te begrijpen hoe om rustig te reageren op stressvolle situaties. Overwegen om gezinsbegeleiding of de hulp van steungroepen, ook. Het is belangrijk voor u en uw dierbaren aan de ziekte van uw kind en zijn of haar gevoelens, evenals wat jullie allemaal kunt doen om uw kind te helpen begrijpen.

De gezondheid van kinderen. Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD).
De gezondheid van kinderen. Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD).

Om u te helpen uw kind slagen op school, informeren docenten van uw kind en de school counselor die uw kind heeft een psychische aandoening. Indien nodig, samenwerken met het schoolpersoneel om een ​​academische plan dat de behoeften van uw kind voldoet ontwikkelen.

Als u bezorgd bent over de geestelijke gezondheid van uw kind, advies in te winnen. Niet voorkomen dat het krijgen van hulp voor uw kind uit schaamte of angst. Met de juiste ondersteuning, kunt u weten of uw kind heeft een psychische aandoening en verkennen behandeling opties om hem of haar te helpen gedijen.

Zie ook