De gezondheid van kinderen

Rivaliteit: het helpen van uw kinderen opschieten

Rivaliteit begint vroeg. Begrijpen wat de oorzaak is en hoe moedig je kinderen om gezonde banden te ontwikkelen met elkaar.

Als u kinderen hebt, weet je dat het handhaven van de vrede in uw huishouden kan moeilijk zijn. Een minuut je kinderen kunnen opschieten en het volgende moment zijn ze bij elkaar in de haren. Weten wanneer en hoe in te grijpen kan een verschil in hoe goed uw kinderen zich tot elkaar te maken. Ontdek wat u kunt doen om rivaliteit te beheren.

Wat veroorzaakt rivaliteit?

De gezondheid van kinderen. Respecteer de unieke behoeften van elk kind.
De gezondheid van kinderen. Respecteer de unieke behoeften van elk kind.

Rivaliteit ontwikkelt zich meestal als broers en zussen strijden om liefde en respect van hun ouders. Tekenen van rivaliteit kunnen zijn hitting, scheldpartijen, gekibbel en onvolwassen gedrag. Kinderen hebben vaak dit soort gedrag na de geboorte van een nieuwe baby te geven. Het kan ook gebeuren wanneer een kind in het gezin extra aandacht krijgt of wat er waargenomen op een voorkeursbehandeling te zijn.

Welke factoren van invloed kunnen zijn hoe goed broers en zussen met elkaar opschieten?

Terwijl rivaliteit is een natuurlijk onderdeel van het opgroeien, kunnen vele factoren van invloed op hoe goed uw kinderen opschieten met elkaar - zoals leeftijd, geslacht en persoonlijkheid, evenals de grootte van uw gezin, of het nu een gemengd gezin en de positie van elk kind daarin. Bijvoorbeeld:

 • Kinderen in leeftijd misschien meer dan kinderen verder uit elkaar tegen elkaar strijden in leeftijd.
 • Kinderen van hetzelfde geslacht zou meer van dezelfde interesses, maar kunnen ze ook meer kans om te concurreren tegen elkaar.
 • Midden kinderen - die misschien niet dezelfde voorrechten of aandacht te krijgen als de oudste of jongste kind in het gezin - zou handelen uit om zekerder te voelen.
 • Kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn misschien voelen gedreven om te concurreren voor de aandacht van de ouder bij wie ze wonen - vooral als stap-broers en zussen wonen ook in het huis.

Als je kinderen ouder worden, de manier waarop ze op elkaar inwerken zal waarschijnlijk veranderen. Terwijl de jongere kinderen de neiging om fysiek vechten, oudere kinderen hebben meer kans op verbale argumenten hebben. Wrijving tussen broers en zussen meestal pieken tussen leeftijden 8 en 12, wanneer kinderen worden fysiek sterker en eigenwijs. Als tieners meer onafhankelijk, maar ze kunnen minder tijd doorbrengen met familie en jongere broers en zussen. Dit kan de broer kibbelende verminderen maar ook moeilijk voor jongere kinderen te accepteren.

Zie ook

Rivaliteit: het helpen van uw kinderen opschieten

Welke stappen kunnen ouders ondernemen om broer of zus relaties te verbeteren?

Alle broers en zussen zijn gebonden om te vechten, plagen en verklikken elkaar op een bepaald punt. U kunt echter actief stappen te ondernemen om gezond broer of zus relaties aan te moedigen. Houd rekening met deze tips:

 • Respecteer de unieke behoeften van elk kind behandeling van uw kinderen gelijkmatig is niet altijd praktisch -. En hoe harder je probeert, hoe meer je kinderen zou kunnen kijken naar tekenen van oneerlijkheid. In plaats daarvan richten op het voldoen aan de unieke behoeften van elk kind. Bijvoorbeeld, in plaats van het kopen van uw beide kinderen dezelfde gaven om conflicten te voorkomen, overwegen ze te kopen verschillende geschenken die hun individuele interesses weerspiegelen. In plaats van het aanmelden van al uw kinderen voor voetbal of pianolessen, vragen voor hun individuele inbreng.
 • Vermijd vergelijkingen. Vergeleken vaardigheden van je kinderen kan leiden tot het gevoel gekwetst en onzeker. Hoewel het natuurlijk om de verschillen tussen kinderen opmerken, voorkomen dat ze bespreken in de voorkant van de kinderen. Toen prees een van uw kinderen, vasthouden aan het beschrijven van zijn of haar actie of prestatie - in plaats van het te vergelijken met hoe zijn of haar broer doet het.
 • De basisregels. Zorg ervoor dat uw kinderen begrijpen wat je bedenkt acceptabel en onacceptabel gedrag als het gaat om interactie met elkaar, evenals de gevolgen van wangedrag.
 • Raak niet betrokken bij de gevechten. Stimuleer uw kinderen om hun eigen verschillen te regelen. Ontmoedigen tattling. Terwijl je zou moeten helpen jongere kinderen geschillen op te lossen, kunt u nog steeds onthouden van kanten. Als u nodig hebt om je kinderen te disciplineren, voorkomen dat te doen in het bijzijn van anderen - die schaamte en verlegenheid kunnen leiden. Indien mogelijk, neem uw kind opzij om zijn of haar gedrag te bespreken. Vermijd ook het gebruik van bijnamen voor uw kinderen die rivaliteit of herhaaldelijk beschuldigen van een kind voor broer of zus geschillen zouden kunnen bestendigen.
 • Anticipeer op problemen. Als uw kinderen een meningsverschil niet kan oplossen door henzelf of routinematig strijd over dezelfde dingen, overwegen hen te helpen een oplossing bedenken. Bijvoorbeeld, als je jonge kinderen die moeite hebben met het delen, hen aanmoedigen om te spelen elk met hun eigen speelgoed of activiteiten plannen die niet veel medewerking nodig hebben - zoals het luisteren naar muziek of het spelen van verstoppertje. Als uw kinderen regelmatig strijd over het gebruik van de televisie, gedeelde gaming systemen of andere gadgets, hen helpen creëren van een wekelijks schema. Leg uit wat de gevolgen van het niet volgen van de planning.
 • Luister naar je kinderen. Omdat het een broer of zus kan frustrerend zijn. Laat uw kinderen om hun negatieve gevoelens te ventileren over elkaar. Reageren door het erkennen van hun gevoelens. Als je broers en zussen, delen verhalen van je eigen kindertijd conflicten. Overwegen om geregeld bij elkaar om je kinderen een kans om te praten over en te werken broer of zus problemen geven.
 • Stimuleren goed gedrag. Wanneer u uw kinderen spelen goed samen of werken als een team, moet u complimenteren hen. Een beetje lof kan een lange weg te gaan.
 • Toon uw liefde. Breng tijd alleen met elk van uw kinderen. Doe speciale activiteiten met elk van je kinderen dat hun belangen weerspiegelen. Herinner uw kinderen dat ze geliefd, je bent er voor hen en ze kunnen praten over alles met jou.

Doe tweeling of andere veelvouden hebben speciale broer of zus problemen?

Rivaliteit is vaak geen probleem voor multiples. Terwijl tweeling of andere veelvouden zouden strijden tegen elkaar, de kinderen meestal ook van elkaar afhankelijk en nauwe relaties vroeg op te ontwikkelen. Echter, zij zouden hebben problemen met behoud van hun eigenheid. Tweelingen worden vaak behandeld als een eenheid, in plaats van twee kinderen die hebben unieke persoonlijkheden. Het kan verleidelijk zijn om zowel te kleden en hen hetzelfde speelgoed. Als je veelvouden, aandacht besteden aan hun verschillende behoeften en proberen individualiteit te bevorderen.

Andere kinderen in een gezin met een veelvoud kunnen zich buitengesloten voelen of jaloers omdat ze geen deel uitmaken van deze unieke relatie en veelvouden vaak nodig hebben en veel aandacht te trekken. Als je een veelvoud en een of meer andere kinderen, moet u tal van bijzondere een-op-een tijd met elk van je kinderen. Ook moedigen uw multiples apart spelen met andere kinderen. Bijvoorbeeld, regelen een toneelstuk datum voor een van uw tweelingen, terwijl de andere twee speelt met een broer of zus. Uw multiples kunnen weerstaan ​​scheiding, maar de mogelijkheid om van elkaar te zijn is een vaardigheid uw kinderen zullen profiteren van als ze ouder worden.

Vergeet niet, alle broers en zussen vechten of ruzie. Rivaliteit is normaal. Echter, door de behandeling van uw kinderen als individuen, naar hen te luisteren en hen de mogelijkheden om hun eigen problemen op te lossen, zul je de basis voor een solide broer of zus relaties leggen.

Zie ook