De gezondheid van kinderen

Koude geneesmiddelen voor kinderen: wat is het risico?

Hoest en verkoudheid medicijnen kan ernstige risico's voor jonge kinderen vormen. Ken de feiten en begrijp behandeling alternatieven.

Over-the-counter hoest en verkoudheid medicijnen zijn de beste manier om een ​​kind die heeft een koud gevoel beter te helpen - toch? Denk opnieuw. Hoest en verkoudheid medicijnen worden niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 2, en de jury is nog steeds uit over de vraag of hoest en verkoudheid medicijnen zijn geschikt voor oudere kinderen. Dus hoe kan je koud van een kind te behandelen? Hier is praktisch advies van Jay L. Hoecker, MD, emeritus kindergeneeskunde specialist op de universiteit, Rochester, Minn

Wat is de bezorgdheid over hoest en verkoudheid medicijnen voor kinderen?

Over-the-counter hoest en verkoudheid medicijnen niet effectief behandelen van de onderliggende oorzaak van de koude van een kind, en zal koud van een kind niet genezen of te laten verdwijnen alle eerder. Deze medicijnen hebben ook potentieel ernstige bijwerkingen, waaronder snelle hartslag en convulsies. De Food and Drug Administration (FDA) ontmoedigt het gebruik van hoest en verkoudheid medicijnen voor kinderen jonger dan 2.

Zijn hoest en verkoudheid medicijnen een probleem voor kinderen ouder dan 2?

FDA deskundigen bestuderen de veiligheid van de hoest en verkoudheid medicijnen voor kinderen ouder dan 2. In de tussentijd, vergeet niet dat hoest en verkoudheid medicijnen niet zal maken een koud weggaan elke eerder - en de bijwerkingen zijn nog steeds mogelijk. Als u hoest of koude geneesmiddelen te geven aan een ouder kind, volg de aanwijzingen op het etiket. Geef niet je kind twee geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof, zoals een antihistaminicum, decongestivum of pijnstiller. Te veel van een ingrediënt kan leiden tot een toevallige overdosis.

Hoe zit het met antibiotica?

Antibiotica worden gebruikt voor de bestrijding van bacteriële infecties, maar hebben geen effect op virussen die verkoudheid veroorzaken. Als uw kind een verkoudheid, zullen antibiotica niet helpen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat hoe meer uw kind antibiotica, hoe groter de kans dat hij of zij is ziek met een antibiotica-resistente infecties in de toekomst te krijgen.

Zie ook

Koude geneesmiddelen voor kinderen: wat is het risico?

Kan enige medicatie helpen bij de behandeling van de verkoudheid?

Een over-the-counter pijnstiller - zoals paracetamol (Tylenol, anderen) of ibuprofen (Advil, Motrin, anderen) - kan een koorts te verlagen en de pijn van een zere keel of hoofdpijn. Bedenk echter, low-grade koorts te helpen vechten tegen infecties en niet noodzakelijkerwijs behandeling nodig.

Als u een pijnstiller geef je kind, volg de doseringsrichtlijnen zorgvuldig. Heb ibuprofen niet geven aan een kind jonger dan 6 maanden, en geen aspirine niet aan iedereen te geven van 18 jaar of jonger. Aspirine is geassocieerd met het syndroom van Reye, een zeldzame maar potentieel dodelijke ziekte.

Als u wilt dat uw kind een kruiden of alternatieve vorm van genoegdoening te geven, raadpleeg dan eerst de arts van uw kind.

Hoe kan ik mijn kind zich beter voelt?

Er is geen remedie voor de verkoudheid, maar u kunt uw kind helpen zich beter te voelen, terwijl hij of zij is toughing het uit. Houd rekening met deze tips:

 • Bieden vloeistoffen. Vloeistoffen zoals water, sap en bouillon kan helpen los congestie. Kippensoep - die een milde anti-inflammatoire werking kan hebben - is een goede keuze.
 • Moedig hoesten. Hoesten kan helder slijm hulp van de luchtwegen van uw kind.
 • Gebruik een zuigpeertje voor een baby of een jong kind. Dit apparaat trekt slijm uit de neus. Knijp de lamp deel van de spuit, plaats voorzichtig het topje binnen een neusgat en langzaam los van de lamp.
 • Bevochtig neusholtes. Voer een koel-nevel luchtbevochtiger in de kamer van uw kind. Om schimmelgroei te voorkomen, verandert het water per dag en volg schoonmaak instructies van de fabrikant. Stoom van een warme douche kan helpen, ook.
 • Gebruik wat zoute neusdruppels Over-the-counter zoute neusdruppels -. Of zoutoplossing spray, voor een ouder kind - kan dik neusslijm los te maken en het gemakkelijker maken voor uw kind om te ademen. Voor baby's, follow-up met een zuigpeertje.
 • Verzacht een zere keel. Ijs of bevroren fruit knalt misschien goed op een zere keel voelen. Warme of koude dranken soms ook helpen. Voor een ouder kind, gorgelen zout water of zuigen op een stuk hard snoep of een keel ruit zou kunnen bieden extra verlichting. Vergeet niet dat harde snoep en zuigtabletten - zowel verstikkingsgevaar - zijn niet geschikt voor jongere kinderen.
 • Moedig rust. Overweeg het houden van uw kind thuis van kinderopvang, school en andere activiteiten.

Wanneer moet ik contact opnemen met de dokter?

De meeste verkoudheden moeten gewoon hun beloop - die over het algemeen duurt ongeveer vijf tot zeven dagen. Het is belangrijk om uw kind de tekenen en symptomen serieus te nemen, echter. Als u vermoedt dat er iets niet klopt, raadpleeg dan de arts van uw kind. Het is vooral belangrijk om medische hulp te zoeken als uw kind:

 • Heeft een hoge of aanhoudende koorts - of is jonger dan 3 maanden en heeft geen koorts
 • Heeft moeite met drinken
 • Is niet urineren zo vaak als gebruikelijk
 • Heeft moeite met ademhalen
 • Heeft een aanhoudende hoest
 • Heeft gele of groene afscheiding in het oog
 • Heeft dikke, groene neusuitvloeiing
 • Lijkt oren of sinus pijn

Wat is de beste manier om de verkoudheid te voorkomen?

De gezondheid van kinderen. Gebruik een zuigpeertje voor een baby of een jong kind.
De gezondheid van kinderen. Gebruik een zuigpeertje voor een baby of een jong kind.

Voor zowel ouders als kinderen, kunnen eenvoudige preventieve maatregelen een lange weg naar het voorkomen van de verkoudheid gaan. Om u te helpen uw kind gezond te blijven:

 • Hou het netjes. Leer uw kind om zijn of haar handen grondig en vaak wassen. Wanneer water en zeep niet beschikbaar zijn, bieden een alcohol-based hand sanitizer of met de hand doekjes. Houd speelgoed en gemeenschappelijke huishouding oppervlakken schoon, ook.
 • Verdoezelen Leer iedereen in het huishouden te hoesten of niezen in een tissue -. En dan gooi het. Als je een tissue in de tijd, hoesten of niezen niet kan bereiken in de holte van je arm.
 • Niet delen. Vermijd het delen keukengerei, drinkglazen, washandjes, handdoeken en andere items die ziektekiemen kunnen herbergen met iedereen die een verkoudheid of koorts.
 • Sturen duidelijk van verkoudheid. Vermijd dicht, langdurig contact met iedereen die een verkoudheid of een andere overdraagbare infectie.

Het is ook belangrijk voor uw kind om te eten een gezond dieet, krijg voldoende slaap en blijf op zijn of haar vaccinaties - waaronder een jaarlijkse griepvaccin.

Zie ook