De gezondheid van kinderen

Children's voeding: 10 tips voor kieskeurige eters

Kinderbed voeding niet te frustrerend. Overweeg deze strategieën om machtsstrijd te voorkomen en te helpen de kieskeurige eter in uw familie eten van een uitgebalanceerd dieet.

Heeft uw kleuter weigerde om iets anders dan kipnuggets eten voor de afgelopen twee dagen? Of zou je peuter liever spelen dan eten helemaal niets?

Als voeding voor kinderen is een pijnlijk onderwerp in uw huishouden, je bent niet alleen. Veel ouders maken zich zorgen over wat hun kinderen eten - en niet eten. Echter, de meeste kinderen krijgen veel variatie en voeding in hun dieet in de loop van een week. Tot voedsel voorkeuren van uw kind volwassen, lees dan deze tips voor het voorkomen van etenstijd gevechten.

Nr 1: respect van uw kind eetlust - of het ontbreken van een

Als uw kind geen honger heeft, niet dwingen een maaltijd of snack. Ook niet omkopen of dwingen uw kind om bepaalde voedingsmiddelen te eten of te reinigen zijn of haar bord. Dit kan alleen ontbranden - of te versterken - een machtsstrijd over voedsel. Bovendien kan uw kind komen om etenstijd associëren met angst en frustratie. Serveer kleine porties te vermijden overweldigend uw kind en geef hem of haar de kans om zelfstandig te vragen om meer.

Nr 2: vasthouden aan de routine

Serveren maaltijden en snacks op ongeveer dezelfde tijd elke dag. Zorg voor sap of melk met het eten, en bieden water tussen de maaltijden en snacks. Het toestaan ​​van uw kind op te vullen sap of melk de hele dag zou kunnen zijn of haar eetlust voor de maaltijden.

Nr 3: wees geduldig met nieuwe voedingsmiddelen

Jonge kinderen vaak aanraken of ruiken nieuwe voedingsmiddelen, en kan zelfs kleine stukjes in hun mond stoppen en dan nemen ze weer uit. Uw kind kan herhaalde blootstelling aan een nieuwe voeding nodig hebben voordat hij of zij neemt de eerste hap. Moedig je kind door te praten over een voeding van kleur, vorm, geur en textuur - niet of het smaakt goed. Serveer nieuwe voedingsmiddelen samen met favoriete voedsel van uw kind.

Nr 4: maak het leuk

Serveer broccoli en andere groenten met een favoriete dip of saus. Snijd voedsel in verschillende vormen met cookie cutters. Bieden ontbijtproducten voor het diner. Serveren een scala aan felgekleurde voedingsmiddelen.

No 5: rekruut hulp van uw kind

Bij de supermarkt, vraag uw kind om u te helpen fruit, groenten en andere gezonde voedingsmiddelen te kiezen. Niet iets dat je niet wilt dat uw kind om te eten te kopen. Thuis, moedig uw kind om u te helpen groenten spoelen, roer beslag of de tafel dekken.

Zie ook

Children's voeding: 10 tips voor kieskeurige eters

Nr. 6: het goede voorbeeld

Als je eet een verscheidenheid van gezonde voeding, je kind heeft meer kans om dit voorbeeld te volgen.

Nr. 7: wees creatief

De gezondheid van kinderen. Children's voeding: 10 tips voor kieskeurige eters.
De gezondheid van kinderen. Children's voeding: 10 tips voor kieskeurige eters.

Voeg gehakte broccoli of groene paprika naar spaghettisaus, top ontbijtgranen met fruit plakjes, of mix geraspte courgette en wortelen in stoofschotels en soepen.

Nr 8: minimaliseren van afleiding

Zet de televisie en andere elektronische gadgets tijdens de maaltijden. Dit zal uw kind helpen richten op het eten. Houd in gedachten dat televisiereclame ook zou kunnen stimuleren uw kind om suikerhoudende voedingsmiddelen verlangen.

Nr 9: niet dessert aanbieden als beloning

Roerende dessert stuurt het bericht dat dessert is de beste voeding, die alleen de wens van uw kind voor snoep zou kunnen verhogen. Je zou een of twee avonden per week te kiezen als dessert nachten, en sla het dessert de rest van de week - of herdefiniëren dessert zoals fruit, yoghurt of andere gezonde keuzes.

Nr 10: doe een kort-ordekok niet

Het voorbereiden van een aparte maaltijd voor uw kind nadat hij of zij verwerpt de originele maaltijd zou kieskeurig eten te bevorderen. Stimuleer je kind om te verblijven in de tabel voor de aangewezen maaltijd - zelfs als hij of zij niet eten. Houd het dienen van je kind gezonde keuzes tot ze vertrouwd zijn en de voorkeur te worden.

Als je je zorgen dat kieskeurig eten is ten koste van groei en ontwikkeling van je kind bent, raadpleeg dan de arts van uw kind. Daarnaast beschouwen het opnemen van de soorten en hoeveelheden voedsel uw kind eet voor drie dagen. Het grote beeld zou kunnen helpen verlichten uw zorgen. Een voedingsmiddel log kan ook helpen de arts van uw kind te bepalen welke eventuele problemen. In de tussentijd, bedenk dan dat eetgewoonten van je kind zal waarschijnlijk niet veranderen 's nachts - maar de kleine stappen die je elke dag moet innemen kan helpen bevorderen van een leven lang gezond eten.

Zie ook