De gezondheid van kinderen

Alleenstaande ouder? tips voor het opvoeden van een kind alleen

Het opvoeden van een kind op je eigen kan stressvol zijn. Als je een alleenstaande ouder, begrijpen hoe om te gaan met de druk, vind ondersteunen en voeden van uw kind.

Als je een kind opvoeden in je eentje, je bent in goed gezelschap. Eenoudergezinnen komen vaker voor dan ooit. Weet hoe een aantal van de bijzondere uitdagingen alleenstaande ouders ervaring en wat u kunt doen om een ​​gelukkig, gezond kind op te voeden beheren.

Wat zijn de meest voorkomende eenoudergezin uitdagingen?

Het opvoeden van kinderen kan moeilijk zijn onder alle omstandigheden. Zonder partner, de staken nog hoger. Als een alleenstaande ouder, zou je verantwoordelijk voor alle aspecten van de dag-tot-dag kinderopvang hebben. Dit kan leiden tot extra druk, spanning en vermoeidheid. Als je te moe of afgeleid om emotioneel ondersteunend of consequent disciplineren van uw kind, kunnen gedragsproblemen ontstaan. Bovendien, eenoudergezinnen hebben over het algemeen een lager inkomen en minder toegang tot gezondheidszorg. Jongleren werk en kinderopvang kan financieel moeilijk en sociaal isoleren. Je zou ook zorgen te maken over het ontbreken van een mannelijke of vrouwelijke ouderlijke rolmodel voor uw kind.

Hoe kan een alleenstaande ouder omgaan met deze uitdagingen?

Om stress te verminderen in je eenoudergezin:

 • Toon uw liefde. Vergeet niet om je kind te prijzen. Geef hem of haar je onvoorwaardelijke liefde en steun.
 • Maak een routine Structuur -. Zoals geregelde maaltijden en bedtijden - helpt uw kind weet wat te verwachten.
 • Prioriteren familie tijd. Braaklegging tijd elke dag om te spelen, lezen of gewoon lekker zitten met je kind.
 • Zoek kwaliteit kinderopvang. Hoewel een oudere broer of zus kan soms zorgen voor een jongere broer of zus, zich niet baseren op een ouder kind als je enige baby-sitter. Wees voorzichtig met het stellen van een nieuwe vriend of partner om uw kind te kijken. Als u regelmatig kinderopvang nodig hebben, op zoek naar een gekwalificeerde zorgverlener die stimulatie kan bieden in een veilige omgeving.
 • Stel redelijke grenzen Leg huisregels en verwachtingen van uw kind -. Zoals respectvol spreken en het oppakken van voor jezelf - en wees voorzichtig om ze af te dwingen. Werk samen met de andere zorgverleners in het leven van uw kind om ervoor te zorgen dat je een consistente discipline. Overweeg het herevalueren bepaalde grenzen, zoals computer-tijd of een avondklok van je kind, als hij of zij toont het vermogen om meer verantwoordelijkheid te nemen.
 • Voel je niet schuldig. Jezelf niet de schuld of verwen uw kind om te proberen te maken voor een alleenstaande ouder.
 • Zorg goed voor jezelf. Include fysieke activiteit in je dagelijkse routine, eet een gezonde voeding en voldoende te slapen. Schik de tijd om activiteiten die u genieten, alleen of met vrienden te doen.
 • Leunen op anderen. Gewoon omdat je bent een alleenstaande ouder betekent niet dat je alles zelf doen. Werk een carpool schema met andere ouders. Word lid van een steungroep voor alleenstaande ouders of zoeken sociale diensten. Roep vertrouwde geliefden, vrienden en buren om hulp. Geloofsgemeenschappen kunnen nuttige bronnen, ook.
 • Blijf positief. Je stemming en houding kan invloed hebben op uw kind. Het is OK om eerlijk te zijn met je kind zijn als je een moeilijke tijd, maar herinner hem of haar dat dingen beter zullen krijgen. Probeer uw gevoel voor humor houden bij het omgaan met dagelijkse uitdagingen.

Zie ook

Alleenstaande ouder? tips voor het opvoeden van een kind alleen

Hoe moet een alleenstaande ouder praten met een kind over scheiding of echtscheiding?

Veel eenoudergezinnen zijn het gevolg van echtscheiding of scheiding. Als dit het geval is in uw familie, overleg dan met uw kind over de veranderingen die u bent geconfronteerd. Luister naar de gevoelens van je kind en proberen om zijn of haar vragen eerlijk te beantwoorden - het vermijden van onnodige details of negativiteit over de andere ouder. Herinner uw kind dat hij of zij deed niets om de echtscheiding of scheiding veroorzaken en dat je hem of haar altijd liefhebben. Een counselor zou in staat zijn om u en uw kind te praten over problemen, angsten of zorgen te helpen. Probeer regelmatig te communiceren met uw kind de andere ouder over de verzorging van uw kind en het welzijn te helpen hem of haar passen.

Hoe kan een alleenstaande ouder handvat daten?

Als je uit, rekening met het feit dat uw nieuwe romantische partner een impact hebben op uw kind zal hebben. Kijk voor een partner die zal behandelen zowel u als uw kind met respect. Overwegen te wachten tot je een stevige relatie met iemand vóór de invoering van hem of haar om uw kind hebt ingesteld. Wanneer u klaar bent om de introductie te maken bent, uit te leggen aan uw kind enkele positieve eigenschappen van uw nieuwe partner. Verwacht niet dat uw nieuwe partner en je kind om dicht onmiddellijk te worden, echter. Geef ze de tijd om naar elkaar te leren kennen en een relatie op te bouwen.

Hoe kan een alleenstaande ouder pakken het ontbreken van een mannelijke of vrouwelijke ouderlijke rolmodel voor een kind?

De gezondheid van kinderen. Prioriteren familie tijd.
De gezondheid van kinderen. Prioriteren familie tijd.

Als uw kind de andere ouder niet betrokken is bij zijn of haar leven, zou u zich zorgen over het ontbreken van een mannelijke of vrouwelijke ouderlijke rolmodel in het leven van uw kind. Om positieve berichten te verzenden over het andere geslacht:

 • Zoeken naar mogelijkheden om positief te zijn over het andere geslacht. Wijs op prestaties of de positieve kenmerken van de leden van het andere geslacht in uw familie, de gemeenschap of zelfs de media. Vermijd het maken van brede, negatieve uitspraken over het andere geslacht.
 • Tegenspraak negatieve stereotypen over de andere sekse. Deel een voorbeeld van een lid van het andere geslacht die niet past in het stereotype.
 • Onder andere in je leven de leden van het andere geslacht die geen romantische partners. Zoeken naar positieve relaties met de verantwoordelijke leden van het andere geslacht die zou kunnen dienen als rolmodel voor uw kind. Toon uw kind dat het mogelijk is om op lange termijn, positieve relaties met leden van het andere geslacht te hebben.

Als alleenstaande ouder kan een uitdagende, maar lonende ervaring. Door het tonen van je liefde en respect, eerlijk praten en positief te blijven, kunt u de stress van alleenstaande ouders te verminderen en helpen uw kind gedijen.

Zie ook