De gezondheid van kinderen

Paracetamol en kinderen: waarom dosis zaken

Een overdosis paracetamol is ernstig - en het kan makkelijker dan je zou denken gebeuren. Hier is hoe u uw kind te beschermen, en als u dringende hulp zoekt.

Paracetamol (Tylenol, anderen) is al lang een standaard remedie tegen koorts en pijn bij kinderen. Het is effectief en gemakkelijk verkrijgbaar zonder voorschrift. Dan echter ook goede dingen kunnen schadelijk zijn. Hier is wat je moet weten over paracetamol overdosis en kinderen.

Hoe werkt een paracetamol overdosis optreden?

Een overdosis paracetamol kan gebeuren in het knipperen van een oog. Overweeg deze scenario's:

 • Je hebt haast Je zou onbewust geef uw kind te veel paracetamol als je niet de tijd nemen om zorgvuldig meten van de medicatie -. Of als je niet beseft dat een andere zorgverlener al uw kind heeft gegeven een dosis van de medicatie.
 • U combineert medicijnen. Als uw kind heeft verschillende symptomen van verkoudheid, zou je instinct om paracetamol te combineren met een verkoudheid te verhelpen. Dit kan gevaarlijk zijn, echter, omdat veel medicijnen bij verkoudheid paracetamol bevatten reeds. Ook in gedachten houden dat de Food and Drug Administration (FDA) ontmoedigt het gebruik van hoest en verkoudheid medicijnen voor kinderen jonger dan 2.
 • U gebruikt de verkeerde formulering. Je zou een overdosis veroorzaken als u uw kind volwassen paracetamol in plaats van de formulering van kinderen. Zelfs de kinderen versies van paracetamol zijn er in vele verschillende formuleringen, en de dosis verschilt voor elk een. Bijvoorbeeld, baby druppels zijn meer geconcentreerd dan is de vloeibare paracetamol meestal gegeven aan kleuters. Als u veronderstellen dat de beide vloeistoffen bevatten dezelfde hoeveelheid geneesmiddel, vervangen zuigeling druppels voor siroop kan leiden tot een overdosis paracetamol.
 • U besluit dat meer beter is. Als u niet tevreden met de prestaties van de aanbevolen dosis van paracetamol, zou je de dosis of de frequentie te verhogen en leiden tot een toevallige overdosis.
 • Uw kind fouten van de medicatie voor snoep of sap. Overdoses vaak optreden wanneer een kind fouten paracetamol voor iets veilig om te eten of te drinken. Soms gebeurt dit wanneer een volwassene verlaat de fles open of toegankelijk is na het nemen van zijn of haar eigen medicatie.

Wat zijn de aanbevolen dosis paracetamol?

Als u uw kind paracetamol, lees het etiket zorgvuldig om de juiste dosis op basis van het gewicht van uw kind bepalen. Als je niet weet huidig ​​gewicht van uw kind, kunt u de leeftijd van uw kind gebruiken om de dosis te bepalen.

De gezondheid van kinderen. U combineert medicijnen.
De gezondheid van kinderen. U combineert medicijnen.

In het algemeen, kunnen doses elke vier uur herhaald worden, maar mag niet meer dan vijf keer worden gegeven in 24 uur.

Om het risico op medicatiefouten te verminderen, de fabrikanten zijn in het proces van het veranderen van de concentratie van de zuigeling druppels dat overeenkomt met dat van de vloeistof van kinderen. Hierdoor zal de dosering aanwijzingen voor baby drops wijzigen. Wees ervan bewust dat er een tijd zou kunnen zijn wanneer zowel de huidige als nieuwe concentraties van de zuigelingen druppels zijn beschikbaar.

Zie ook

Paracetamol en kinderen: waarom dosis zaken

Hoeveel paracetamol is te veel?

Te veel paracetamol overbelast vermogen van de lever om het geneesmiddel veilig te verwerken. Een overdosis paracetamol kan leiden tot levensbedreigende leverproblemen. Hoeveel acetaminophen teveel varieert afhankelijk van leeftijd en gewicht van het kind. Houd rekening met deze richtlijnen van de European Association of Poison Control Centers:

 • Leeftijd 5 en jonger. Seek dringende medische verzorging als uw kind de leeftijd van 5 jaar of jonger slikt 91 mg paracetamol per pond van zijn of haar gewicht (200 mg per kg) in acht uur.
 • . Leeftijd 6 jaar en ouder Seek dringende medische verzorging als uw kind 6 jaar of ouder slikt 91 mg paracetamol per pond van zijn of haar gewicht (200 mg per kg) of ten minste 10 gram paracetamol - welke minder is - in 24 uur, of 68 mg paracetamol per pond van zijn gewicht (150 mg per kg) of tenminste 6 gram paracetamol - per periode van 24 uur gedurende 48 uur of langer - waarbij de kleinste is.

Hoe wordt een paracetamol overdosis behandeld?

Als uw kind meer dan de aanbevolen hoeveelheid paracetamol, maar niet genoeg om een ​​toxische reactie veroorzaken, medische zorg is niet waarschijnlijk noodzakelijk. Wees voorzichtig, echter. Als u zich zorgen over een mogelijke overdosis paracetamol bent en merkt vroege tekenen of symptomen van een overdosis - misselijkheid, braken, lusteloosheid en buikpijn binnen 24 uur - contact op met uw lokale poison control center op 800-222-1222 of vragen dringende zorg. Indien mogelijk, let op de sterkte of concentratie van paracetamol in het product tot poison control of de hulpverleners beoordelen van uw kind te helpen.

In het ziekenhuis, een kind met acetaminophen overdosis een bloedtest te bepalen of de concentratie in zijn bloed giftig. Indien nodig, kan een tegengif binnen acht tot 10 uur worden gegeven na de paracetamol wordt ingeslikt om de effecten van de acetaminophen keren. Onbehandeld, kan een ernstige overdosis paracetamol fataal zijn binnen een paar dagen.

Hoe kan een paracetamol overdosis worden voorkomen?

Voordat u uw kind paracetamol, zorgvuldig overwegen of hij of zij nodig heeft. Bijvoorbeeld, een koorts is een gemeenschappelijk teken van ziekte, maar dat is niet per se een slechte zaak. In feite, koorts lijken een belangrijke rol te spelen in het bestrijden van infecties. Het belangrijkste doel van de behandeling van een kind koorts heeft is om zijn of haar comfort te verhogen - niet aan zijn of haar lichaamstemperatuur te normaliseren. Als je dat doet geef uw kind paracetamol, in gedachten houden dat het op zou kunnen nemen om een ​​uur om zijn of haar koorts te verlagen.

Bovendien:

 • Volg de aanwijzingen en het gewicht gebaseerde dosering aanbevelingen gedrukt op medicatie labels.
 • Gebruik het meetapparaat dat wordt geleverd met medicijnen van uw kind. Gebruik geen huishoudelijke theelepels - die kan variëren in grootte - om vloeibare paracetamol te meten.
 • Geef niet je kind paracetamol als hij of zij neemt andere medicijnen bevatten paracetamol.
 • Geef niet je kind volwassen formuleringen van paracetamol.
 • Veilig vervangen kindveilige doppen na het gebruik van medicijnen en slaan alle medicijnen buiten het bereik van uw kind.

Zorgvuldig gebruik van paracetamol en snelle behandeling in geval van overdosering kan helpen voorkomen dat een tragedie.

Zie ook