De gezondheid van kinderen

Gezonde snacks voor kinderen: 10 kind-vriendelijke tips

Gezonde snacks voor kinderen hoeven niet saai te zijn. Overweeg 10 tips voor een snelle en gezonde snacks.

Snacken is een belangrijk tijdverdrijf voor veel kinderen - en dat is niet per se slecht. Voedzame tussendoortjes kan uw kind helpen beteugelen honger gedurende de dag, maar ook zorgen voor energie en belangrijke voedingsstoffen. Ontdek hoe om gezonde snacks te maken voor kinderen.

Nr 1: houd junk food uit het huis

Uw kind zal niet roep om koekjes, candybars of chips als je ze bij de hand niet houden. Het goede voorbeeld door te kiezen voor jezelf gezonde snacks.

Nr 2: ga voor het graan

De gezondheid van kinderen. Gezonde snacks voor kinderen: 10 kindvriendelijke tips.
De gezondheid van kinderen. Gezonde snacks voor kinderen: 10 kindvriendelijke tips.

Volkoren voedsel - zoals volkoren pretzels of tortilla's en vezelrijk, volkoren granen - energie leveren met een aantal uithoudingsvermogen.

Nr 3: mix en match

Serveer baby wortelen of andere rauwe groenten met vetvrije dressing of hummus. Dip Graham cracker sticks of vers fruit in vetvrije yoghurt. Verspreid pindakaas op selderij, appels of bananen.

Nr 4: verbreding van het menu

Bieden out-of-the-gebruikelijke tarief, zoals ananas, cranberry, rode of gele paprika, mango's, tangelos of geroosterde soja nootjes.

No 5: opnieuw ontbijt

Serveren ontbijt voedingsmiddelen - zoals roerei en volkoren toast - als gezonde snacks voor kinderen in de namiddag.

Zie ook

Gezonde snacks voor kinderen: 10 kind-vriendelijke tips

Nr. 6: zoeten omhoog

Gezonde snacks voor kinderen hoeven niet te saai. Om zoete tand van uw kind te voldoen, bieden vetvrije pudding, bevroren yoghurt of bevroren fruit bars. Maak smoothies met magere melk, vetvrije yoghurt en vers of bevroren fruit.

Nr. 7: have fun

Gebruik een cookie cutter om vormen te maken van vetarme kaas plakjes, volkoren brood of volkoren tortilla's. Maak fruit kebabs of laat uw kind hoe je blokjes gesneden fruit te eten met stokjes. Maak een toren uit volkoren crackers, spell woorden met krakeling stokken, of maak grappige gezichten op een bord met verschillende soorten fruit.

Nr 8: zelfstandigheid te bevorderen

Houd een selectie van kant-en-klare groenten in de koelkast. Vertrekken vers fruit in een kom op de teller. Bewaar laag-suiker, volkoren graanproducten en fruit in blik of verpakt in zijn eigen sap in een gemakkelijk toegankelijke kast.

Nr 9: laat je niet misleiden door etikettering gimmicks

Voedingsmiddelen markt gebracht als vetarme of vetvrije kan nog steeds hoog in calorieën en natrium. Ook voedingsmiddelen aangeprezen als cholesterol-vrij kan nog steeds hoog in vet, verzadigd vet en suiker. Controleer voeding labels om uit te vinden het hele verhaal.

Nr 10: wijst een snacken zone

Beperken snacken tot bepaalde gebieden, zoals de keuken. Je zult je kind talloze calorieën te redden van hersenloze kauwend in de voorkant van de TV. Als uw kind nodig heeft om snack op de gaan, bieden touwtje kaas, yoghurt stokken, graanrepen, een banaan of andere drupvrije items.

Leer uw kind om nu gezonde snack keuzes te maken zal helpen de weg geëffend voor een levensduur van gezonde voeding. Start vandaag nog!

Zie ook