De gezondheid van kinderen

Kinderen en echtscheiding: het helpen van kinderen na een breuk

Scheiding is tussen volwassenen - maar het uiteenvallen van een huwelijk kan diepgaande gevolgen voor kinderen hebben, ook. Hier is te helpen presenteren een verenigd front aan uw kind.

Echtscheiding is belastend voor het hele gezin. Uw kind zou voelen alsof zijn of haar wereld op zijn kop. Maar er is goed nieuws. U kunt aanpassen van uw kind om de echtscheiding te verlichten door te kiezen om verantwoord communiceren met je partner. Houd rekening met deze praktische tips voor kinderen en echtscheiding.

Hoe om het nieuws te breken

Het is het beste als u en uw echtgenoot kan uw kind samen vertellen over de echtscheiding. Spreek eerlijk en eenvoudig, en sla de lelijke details. Je zou kunnen zeggen, "Je moeder (of vader) en ik heb problemen met het krijgen langs, dus we denken dat het beste voor ons om uit elkaar te leven."

Zorg ervoor dat uw kind begrijpt dat echtscheiding is alleen tussen volwassenen. Herinner uw kind - indien nodig herhaaldelijk - dat hij of zij deed niets om de scheiding veroorzaken en dat beide van je houdt van je kind zo veel als altijd.

Ook vertelt de leerkracht van uw kind en de school counselor of maatschappelijk werker over de scheiding. Ze kunnen je kind observeren en houden u op de hoogte over eventuele problemen.

Verwacht een mix reacties

In eerste instantie zou je kind het meest geïnteresseerd zijn in concrete dingen. Waar zal ik leven? Moet ik school veranderen? Wie zal mij naar zwemles te nemen? Zoals u uit te werken van de voorwaarden van de scheiding, proberen routine van uw kind zo veel mogelijk te behouden - of snel een nieuwe routine te krijgen. Wetende wat te verwachten zal uw kind helpen zich zekerder te voelen.

Maar al snel, de realiteit van de echtscheiding zal vestigen binnen een jonger kind zou kunnen reageren op de stress van regressie naar het gedrag dat hij of zij eerder had ontgroeid, zoals zuigen op een fopspeen of in bed plast. Een heropleving van verlatingsangst kan ook toeslaan. Help je kind zijn of haar gevoelens onder woorden te brengen.

Een ouder kind kan reageren op de stress met een mix van emoties - woede, angst, verdriet of zelfs opluchting. Als boosheid van uw kind naar binnen keert, kan hij of zij worden depressief of ingetrokken. Woede kan het tegenovergestelde effect te hebben, waardoor een kind om op te treden uit of het ontwikkelen van gedragsproblemen. Stimuleer je kind om zijn of haar gevoelens zo open mogelijk te delen.

Houd uw kind uit de strijd

De gezondheid van kinderen. Kinderen en echtscheiding: het helpen van kinderen na een breuk.
De gezondheid van kinderen. Kinderen en echtscheiding: het helpen van kinderen na een breuk.

Respect voor de relatie van uw kind met de andere ouder kan helpen uw kind aan te passen aan de scheiding. Houd deze algemene "don'ts" in het achterhoofd:

  • Niet slecht praten over je partner voor je kind.
  • Heb beschuldigingen niet maken tegen uw echtgenoot voor je kind.
  • Dwing je kind om partij te kiezen.
  • Heeft je kind niet als boodschapper of go-between.
  • Maak geen ruzie of bespreken kind ondersteuning te vragen voor uw kind.
  • Niet pomp uw kind voor informatie over de andere ouder.
  • Heeft je kind niet als een pion aan de andere ouder kwetsen.

Zie ook

Kinderen en echtscheiding: het helpen van kinderen na een breuk

Buig de regels

Het is misschien verleidelijk om uw ouderlijke regels te ontspannen terwijl uw kind treurt de echtscheiding, maar dit kan leiden tot nog meer onzekerheid. Kinderen gedijen op consistentie, de structuur en routine - zelfs als ze aandringen op het testen van de grenzen en limieten. Als uw kind aandelen tijd tussen twee huishoudens, is het belangrijk om dergelijke regels in beide woningen handhaven.

Counseling kan helpen

Je voelt je misschien zo gekwetst of overweldigd door uw echtscheiding die u zich wenden tot uw kind voor comfort en richting, maar dat is niet de rol van uw kind. Voor hulp bij het sorteren van je gevoelens, overwegen te sluiten bij een echtscheiding steungroep of op zoek naar begeleiding door een sociale dienst agentschap of centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Als u en uw echtgenoot hebben hulp nodig het nemen van besluiten over uw kind tijdens of na de echtscheiding, overwegen gebruik te maken van de diensten van een gezin of scheidingsbemiddelaar.

Uw kind kan ook profiteren van het adviseren, vooral als hij of zij heeft aanzienlijke gedragsproblemen, lijkt depressief of heeft moeite met de scheiding na het eerste jaar.

Eerst zet je kind

Tijdens een scheiding, interactie met je partner misschien het laatste wat je wilt doen - maar het is belangrijk. Uw kind heeft jullie allebei. Werken voogdij regelingen en andere details met de belangen van uw kind in het achterhoofd. Dit zou kunnen betekenen zetten van de behoeften van uw kind een voorsprong op uw eigen wensen of verlangens. Vergeet ook niet dat een bittere of langdurige voogdij een ernstige, langdurige tol kon nemen op de geestelijke gezondheid van uw kind. In plaats daarvan, uw kind helpen handhaven van een sterke, liefdevolle relatie met de andere ouder als je werkt in de richting aan gemeenschappelijke opvoeding doelen. Voor uw kind, kan de steun van beide ouders de beste tool voor verwering de uitdagingen van de echtscheiding.

Zie ook