De gezondheid van kinderen

Duimzuigen: uw kind helpen doorbreken van de gewoonte

Duimzuigen kan een moeilijke gewoonte om een ​​kind te breken. Begrijpen wat u kunt doen om uw kind te helpen stoppen met zuigen zijn of haar duim.

Duim zuigen is een gewoonte om onder kinderen. Op een gegeven moment, hoewel, zou je denken, "Genoeg is genoeg." Hier is helpen uw kind aan te moedigen om het gedrag te stoppen.

Waarom hebben sommige kinderen hun duim zuigen?

Baby's hebben natuurlijke beworteling en zuigen reflexen, die kan ervoor zorgen dat ze hun duim of vingers in de mond stoppen - soms zelfs vóór de geboorte.

Omdat duim zuigen is rustgevend voor baby's, kunnen sommige ontwikkelen uiteindelijk een gewoonte van duimzuigen als ze verveeld, moe of angstig.

Veel kinderen die hun duim of vingers zuigen hoeft dus terwijl een dierbare voorwerp, zoals een zekerheid deken.

Hoe lang duurt duim zuigen meestal?

Veel kinderen stoppen hun duim zuigen op hun eigen ergens tijdens de peuter jaren - tussen de leeftijd van 2 en 4. Voor oudere kinderen die blijven hun duimen, groepsdruk zuigen op school eindigt meestal de gewoonte.

Bedenk echter, zelfs een kind dat is gestopt zuigen zijn of haar duim zou kunnen terugkeren naar het gedrag wanneer hij of zij is gestrest of angstig.

Wanneer moet ik ingrijpen?

Duim zuigen is meestal niet een punt van zorg tot permanente tanden van een kind komen inch Op dit punt, zou duimzuigen beginnen om het dak van de mond (gehemelte) of hoe de tanden line-up beïnvloeden - vooral als de duim zuigen is agressief.

Overweeg intensivering in als:

  • Uw kind zuigt zijn of haar duim vaak of agressief na de leeftijd van 4 of 5
  • De duim zuigen veroorzaakt tandheelkundige problemen, zoals de bovenste voortanden kantelen in de richting van de lip
  • Uw kind is beschaamd over het duimzuigen

Zie ook

Duimzuigen: uw kind helpen doorbreken van de gewoonte

Wat kan ik doen om moedig mijn kind aan duimzuigen stoppen?

Overweeg deze technieken:

  • Niet vermelden In sommige gevallen, geen aandacht aan duimzuigen is genoeg om het gedrag te stoppen -. Vooral als uw kind gebruik maakt van duim zuigen als een manier om aandacht te krijgen.
  • Gebruik positieve bekrachtiging Prijs uw kind of bieden kleine beloningen -. Zoals een extra verhaaltje voor het slapengaan of een uitstapje naar het park - als hij of zij is niet duimzuigen. Plaats stickers op een kalender om de dagen op te nemen wanneer uw kind met succes vermijdt duim zuigen.
  • Identificeer triggers Als uw kind zuigt zijn of haar duim in reactie op stress, identificeren het echte probleem en zorgen voor comfort op andere manieren -. Zoals een knuffel of geruststellende woorden. Je zou ook je kind een kussen of knuffel te knijpen.
  • Bieden zachte herinneringen Als uw kind zuigt zijn of haar duim zonder na te denken -. Plaats van als een manier om je aandacht te krijgen - zachtjes herinner hem of haar om te stoppen. Niet schelden, bekritiseren of belachelijk je kind. Om verlegenheid te sparen in het bijzijn van anderen, zou je je kind te waarschuwen voor de duim zuigen met een speciale hand-signaal of andere prive-cue.

Kan de tandarts helpen?

Als u zich zorgen maakt over het effect van duimzuigen op het gebit van uw kind, contact op met de tandarts.

Voor sommige kinderen, een praatje maken met de tandarts over waarom het belangrijk is om duimzuigen stoppen is effectiever dan een gesprek met mama of papa.

In andere gevallen kan de tandarts een speciale gebitsbeschermer of een andere tandheelkundige apparaat dat interfereert met zuigen bevelen.

Moet ik proberen negatieve versterking?

Positieve bekrachtiging is algemeen effectiever dan negatieve versterking. Weersta de verleiding om aversieve technieken, zoals die miniatuur van uw kind met azijn of een andere bittere stof te gebruiken.

Wat als niets werkt?

Voor sommige kinderen, duimzuigen is een ongelooflijk moeilijke gewoonte te breken. Bedenk echter, groepsdruk leidt meestal kinderen om overdag zuigen gewoonten op hun eigen stoppen als ze naar school gaan.

In de tussentijd proberen geen zorgen te maken. Te veel druk op je kind om duimzuigen stoppen misschien maar het proces vertragen.

Zie ook