De gezondheid van kinderen

Kindergarten readiness: help uw kind voor te bereiden

Kleuterschool bereidheid misschien wel belangrijker dan je denkt. Ontdek hoe je ontwikkeling en het schoolsucces van uw kind kunnen stimuleren.

Uw kind oud genoeg is om de kleuterschool te beginnen - maar is hij of zij er klaar voor? Herken de factoren die van invloed kunnen uw kind kleuterschool bereidheid en wat u kunt doen om hem of haar te helpen slagen op school.

Waarom is de kleuterschool bereidheid belangrijk?

Kleuterschool markeert de start van het formele onderwijs van een kind. Eerste school ervaringen van een kind kan invloed hebben op de manier waarop hij of zij betrekking heeft op anderen voor de rest van het leven. Bijvoorbeeld, kan het succes of falen in dit stadium invloed welbevinden, zelfvertrouwen en de motivatie van een kind. Als gevolg hiervan, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat wanneer uw kind naar school gaat hij of zij is ontwikkelingsgebied klaar om te leren en deel te nemen aan activiteiten in de klas.

Hoe kan ik zien of mijn kind klaar voor de kleuterschool?

De meeste scholen gebruiken cutoff data - termijnen waarbinnen een kind een bepaalde leeftijd moet zijn - om te bepalen wie in aanmerking komt voor een kleuterklas. Typisch, moet een kind de leeftijd van 5 zijn alvorens de kleuterschool. Leeftijd is echter niet de enige manier om de kleuterschool bereidheid van een kind te meten.

Wanneer het proberen om te bepalen of uw kind klaar voor de kleuterschool, maak je geen zorgen over de vraag of hij of zij beheerst specifieke vaardigheden. Misschien kan zijn of haar bereidheid om te leren. Hoe goed is uw kind in staat om te communiceren en te luisteren? Is uw kind in staat om samen met andere kinderen en volwassenen? Gebruik je eigen intuïtie als ouder en raadpleeg de arts van uw kind, peuter leraar en ieder ander kind zorgverleners voor nuttige, objectieve informatie over de ontwikkeling van uw kind en de bereidheid voor school.

De gezondheid van kinderen. Houd je kind gezond.
De gezondheid van kinderen. Houd je kind gezond.

Houd in gedachten dat sommige scholen ook eisen dat kinderen naar een kleuterschool bereidheid test te nemen om hun vaardigheden te evalueren. Hoewel deze tests zijn niet altijd accuraat indicatoren van hoe goed voorbereid van een kind is voor school, kunt u ze gebruiken als een manier om de ontwikkeling van de relatieve van uw kind te meten met andere kinderen van dezelfde leeftijd.

Zie ook

Kindergarten readiness: help uw kind voor te bereiden

Zijn er voordelen aan het uitstellen van de inschrijving van een kind in de kleuterschool?

Sommige ouders kiezen voor ingang van een kind uit te stellen in de kleuterschool, in de overtuiging dat een kind een voordeel in academici, atletiek of maatschappelijke instellingen kan verkrijgen door ouder dan gemiddeld voor zijn of haar rang. Dit is ook vaak voor bij jongens die verjaardagen bij de cutoff datum hebben - met de ouders geloven dat hun kind meer tijd nodig heeft om te rijpen.

Onderzoek wijst echter uit dat kinderen die oud genoeg zijn om in de kleuterklas, maar uit te stellen inschrijving voor een jaar niet beter dan kinderen die binnenkomen op de gebruikelijke leeftijd te voeren - met name als het kind in een omgeving waarin de bereidheid werd niet bevorderd blijft. Bovendien, andere studies tonen aan dat een kind dat is oud voor zijn of haar klas is een hoger risico op gedragsproblemen tijdens de adolescentie.

Wat kan ik doen om te helpen mijn kind slagen op de kleuterschool?

U kunt veel stappen te nemen om uw kind voor te bereiden op de kleuterschool. Bijvoorbeeld:

  • Houd je kind gezond. Zorg ervoor dat uw kind eet gezond voedsel, krijgt voldoende slaap en bezoekt de arts op een regelmatige basis. Voor de start van de kleuterschool, zorg ervoor dat uw kind heeft een recente lichamelijk onderzoek gehad en is op de hoogte van vaccinaties.
  • Ontwikkelen routines. Kies regelmatige tijdstippen voor uw kind om te eten, slapen en spelen elke dag. Dit zal helpen uw kind weet wat te verwachten en wat er verwacht van hem of haar.
  • Stimuleren van de ontwikkeling van basisvaardigheden. Werk samen met uw kind om hem of haar te helpen te herkennen letters, cijfers, kleuren en vormen.
  • Lezen, rijm en spelletjes spelen met je kind. Maak leest dagelijks een familie-activiteit. Rijmende en spelen met je kind ook belangrijk zijn voor zijn of haar ontwikkeling.
  • Expose uw kind om leerervaringen. Kijk voor de mogelijkheden om uw kind horizon, zoals voorschoolse verbreden. Neem uw kind naar het museum of schrijf hem of haar in community art of wetenschappelijke programma's.
  • Stimuleren socialisatie. Bevorderen van sociale ontwikkeling van uw kind door ondertekening van hem of haar op voor groepsactiviteiten en het uitnodigen van vrienden om te gaan op uitstapjes. Stimuleer je kind om te delen, te uiten zijn of haar gevoelens, de praktijk om de beurt, en volg de eenvoudige aanwijzingen.
  • Praat over kleuterschool. Build enthousiasme en het verminderen van angst door uit te leggen wat routine van uw kind zou kunnen zijn als in de kleuterklas. Voordat de school begint, neem hem of haar naar de school en, indien mogelijk, kijk op de klas. Haal uw kind betrokken bij het winkelen voor school kleren.

Zie ook