De gezondheid van kinderen

Kinderen en TV: het beperken van het scherm de tijd van uw kind

Kinderen en TV gaan vaak hand in hand. Inzicht in de effecten van te veel tijd scherm - en hoe redelijke grenzen af ​​te dwingen.

Maakt u zich zorgen over hoeveel tijd uw kind besteedt TV of films kijken, spelen met een smartphone of computer, of genieten van video games?

Hoewel sommige screen time onderwijs kan zijn, is het gemakkelijk om overboord te gaan. Beschouw deze gids voor kinderen en televisie, met inbegrip van wat u kunt doen om het scherm de tijd van uw kind onder controle te houden.

De effecten van te veel tijd scherm

De Europese Academy of Pediatrics ontmoedigt mediagebruik door kinderen jonger dan 2 en beveelt het beperken van de oudere kinderen het scherm de tijd om niet meer dan een of twee uur per dag. Te veel tijd scherm is gekoppeld aan:

 • Obesitas. Hoe meer tv je kind horloges, hoe groter zijn of haar risico is van overgewicht. Het hebben van een televisie in de slaapkamer van een kind ook verhoogt dit risico. Kinderen kunnen ook de ontwikkeling van een honger naar junk food gepromoot in tv-advertenties, maar ook veel te eten tijdens het kijken naar tv.
 • Onregelmatige slaap. Hoe meer kinderen TV kijken, hoe meer kans dat ze moeite hebben in slaap te vallen of om een onregelmatige slaap schema hebben. Slaapgebrek, op zijn beurt, kan leiden tot vermoeidheid en verhoogde snacken.
 • Gedragsproblemen. Elementaire studenten die meer dan twee uur per dag tv-kijken of het gebruik van een computer hebben meer kans op emotionele, sociale en aandachtsproblemen hebben. Blootstelling aan videogames is ook verbonden met een verhoogd risico op aandachtsproblemen bij kinderen. Kijken naar grote hoeveelheden TV op de leeftijd van 4 is verbonden met pesten op de leeftijd van 6 tot en met 11.
 • Slechtzienden academische prestaties. Elementaire studenten die tv's in hun slaapkamers hebben de neiging om slechter presteren op tests doen dan degenen die niet tv's in hun slaapkamers hebben.
 • Geweld Te veel blootstelling aan geweld via de media -. Vooral op tv - kunnen kinderen ongevoelig voor geweld. Als gevolg daarvan kan leren kinderen gewelddadig gedrag te accepteren als een normale manier op te lossen problemen.
 • Minder tijd om te spelen. Overmatige screen time laat minder tijd voor actieve, creatieve spelen.

Zie ook

Kinderen en TV: het beperken van het scherm de tijd van uw kind

Hoe je het scherm de tijd te beperken

Van uw kind totale screen time wellicht groter dan u gerealiseerd zijn. Beginnen met de monitoring het en praat met je kind over het belang van het zitten minder en bewegen meer. Ook uitleggen tijd regels scherm - en de gevolgen van het breken van hen. In de tussentijd nemen stappen om het scherm te verminderen. Bijvoorbeeld:

 • Elimineer achtergrond TV Als de TV wordt ingeschakeld -. Zelfs al is het maar op de achtergrond - het is waarschijnlijk om de aandacht van uw kind te trekken. Als je niet actief kijken naar een show, schakel dan de tv.
 • Houd televisies en computers uit de slaapkamer. Kinderen die tv in hun slaapkamer kijken meer televisie dan kinderen die geen televisie in hun slaapkamer hebben hebben. Bewaak uw kind scherm de tijd en de websites die hij of zij bezoekt door het houden van tv's en computers in een gemeenschappelijke ruimte in uw huis.
 • Eet niet voor de tv. Toestaan ​​van uw kind om te eten of een snack voor de tv zijn of haar scherm de tijd toeneemt. De gewoonte stimuleert ook hersenloze kauwend, wat kan leiden tot gewichtstoename.
 • Set schooldag regels. De meeste kinderen hebben vrije tijd beperkt zijn tijdens de schoolweek. Laat uw kind besteden al het voor een scherm. Vermijd ook het gebruik van het scherm de tijd als een beloning of straf. Dit kan het scherm de tijd lijkt nog belangrijker voor kinderen.
 • Praat met verzorgers van uw kind. Moedig andere volwassenen in het leven van je kind om het scherm de tijd van uw kind te beperken.
 • Suggereren andere activiteiten. Plaats van te vertrouwen op het scherm tijd voor entertainment, helpt uw kind andere dingen te doen, zoals het lezen, het spelen van een sport, helpen met koken of het proberen van een bordspel te vinden.
 • Geef het goede voorbeeld. Wees een goed rolmodel door het beperken van uw eigen scherm tijd.
 • Stekker uit het stopcontact. Als het scherm de tijd is steeds een bron van spanning in je gezin, koppel de TV, zet de computer uit of zet weg de smart phones of video games voor een tijdje. Je zou een dag per week of maand als een screen-vrije dag voor het hele gezin te wijzen. Om ongeautoriseerde TV-kijken te voorkomen, zet een slot op stekker van uw TV.

Word een actieve deelnemer

Wanneer uw kind heeft het scherm de tijd, maak het zo interessant mogelijk zijn:

 • Plan wat je kind uitzicht. In plaats van te bladeren door kanalen, streven kwaliteit video's of programmeren. Overweeg het gebruik van instellingen voor ouderlijk toezicht op uw TV en computers. Preview video games en smartphone-toepassingen alvorens uw kind om te spelen met hen.
 • Kijken met je kind zoveel mogelijk te kijken programma's samen -. En praten over wat je ziet, zoals familie waarden, geweld of drugsmisbruik. Als je een junk food advertentie zien, uit te leggen dat alleen maar omdat het op tv betekent niet dat het goed voor je is.
 • Programma's opnemen en ze later bekijken. Dit zal u snel vooruit door te laten commercials verkopen speelgoed, junk food en andere producten. Bij het kijken naar live-programma's, gebruikt u de mute-knop tijdens de reclame.
 • Stimuleer actieve scherm de tijd. Laat uw kind stretch of yoga doen tijdens het kijken naar een show. Daag uw familie om te zien wie de meest jumping jacks kunt doen tijdens een reclameblok. Kies videospelletjes dat lichamelijke activiteit te stimuleren.
De gezondheid van kinderen. Slechtzienden academische prestaties.
De gezondheid van kinderen. Slechtzienden academische prestaties.

Het kan moeilijk zijn om te beginnen met het beperken van het scherm de tijd van uw kind te zijn. Het is de moeite waard, echter. Door het creëren van nieuwe huishoudelijke regels en gestaag het maken van kleine veranderingen in de routine van uw kind, kunt u het scherm de tijd en de effecten ervan te beteugelen.

Zie ook