De gezondheid van kinderen

Kinderen en sport: keuzes voor alle leeftijden

Sport voor kinderen te bevorderen fitness, maar niet alle kinderen gedijen in formele competities. Help je kind de juiste sport en locatie vinden - school, recreatiecentrum of achtertuin.

Wilt u uw kind een voorsprong op levenslang fitness geven? Denk aan sport en andere kindvriendelijke lichamelijke activiteiten voor kinderen.

Met uw aanmoediging en steun, zijn de kansen van een paar sporten zal uw kind interesse vonk. Waaier de vlam door het nemen van uw kind aan lokale sportevenementen en delen van je eigen sportieve interesses met je kind.

Overweeg leeftijd passende activiteiten

Uw kind zal waarschijnlijk natuurlijke voorkeuren te tonen voor bepaalde sporten of activiteiten. Daar beginnen, en voorzichtig om uw kind de leeftijd, rijpheid en vaardigheden in gedachten te houden.

Leeftijden 2 tot 5
Peuters en kleuters beginnen te veel basisbewegingen onder de knie, maar ze zijn te jong voor de meeste georganiseerde sport. Houd in gedachten dat peuters die deelnemen aan georganiseerde sport ook meestal geen lange termijn voordeel in termen van toekomstige sportieve prestaties.

Op deze leeftijd, ongestructureerde vrije spel is meestal het beste. Probeer:

 • Lopend
 • Tumbling
 • Het werpen
 • Pakkend
 • Zwemmen

Leeftijden 6 tot 9
Als kinderen ouder worden, hun visie, aandachtsspanne en overgangsbepalingen vaardigheden, zoals het gooien van afstand, te verbeteren. Ze zijn ook beter in staat om aanwijzingen op te volgen.

De gezondheid van kinderen. Kinderen en sport: keuzes voor alle leeftijden.
De gezondheid van kinderen. Kinderen en sport: keuzes voor alle leeftijden.

Denk aan georganiseerde activiteiten, zoals:

 • T-bal, softbal of honkbal
 • Lopend
 • Voetbal
 • Gymnastiek
 • Zwemmen
 • Tennis
 • Vechtsport

Zorgvuldig bewaakte krachttraining is OK op de leeftijd van 7 of 8, ook.

Leeftijden 10 tot 12
Op deze leeftijd, kinderen hebben volwassen visie en het vermogen om te begrijpen en op te roepen sport strategieën. Deze kinderen zijn meestal klaar om op complexe vaardigheid sporten, zoals voetbal, basketbal, hockey en volleybal. Houd er echter rekening mee, dat de groei spurts veroorzaakt door de puberteit kan tijdelijk van invloed zijn coördinatie en evenwicht van een kind.

Contactsporten

Alvorens uw kind deelnemen aan een contact sport, overwegen zijn of haar leeftijd, volwassenheid en fysieke grootte. Worden het fysieke contact, agressiviteit en concurrentie betrokken ontwikkelingsgebied geschikt is voor uw kind? Zal uw kind genieten? Omdat kinderen in te voeren puberteit op verschillende leeftijden, kunnen er dramatische fysieke verschillen tussen kinderen van hetzelfde geslacht - vooral jongens. Kinderen concurreren tegen anderen die meer fysiek volwassen zou worden met een verhoogd risico op letsel.

Zie ook

Kinderen en sport: keuzes voor alle leeftijden

Vergelijk de opties

Als je vergelijkt sporten, overwegen:

 • Hoeveel zal uw kind genieten van de activiteiten?
 • Heeft de sport te benadrukken leeftijd passende vaardigheden ontwikkelen?
 • Zullen er kansen voor elk kind om deel te nemen?

Denk twee keer na voordat bemoedigend begin specialisatie in een enkele sport. Focussen op een sport kan voorkomen dat uw kind uit het testen van zijn of haar vaardigheden en het ervaren van andere leuke sporten. Sport specialisatie kan ook leiden tot stress en burnout.

Betrokken blijven

Als je kind probeert verschillende sporten, betrokken blijven. Overwegen:

 • Veiligheid. Kijk voor een nadruk op veiligheid. Heeft de coach vereisen dat spelers de regels en gebruik de juiste veiligheidsuitrusting? Weet spelers nemen de tijd om op te warmen en af ​​te koelen voor en na elke praktijk of evenement? Bij warm weer, maakt de coach aandacht besteden aan hydratatie, vochtigheid en temperatuur? Worden kinderen onderwezen juiste beweging en positionering van het lichaam? Is de coach aandacht voor de preventie en de erkenning van hersenschudding?
 • Coachende stijl. Overweeg houding van een coach in de richting van het spel. Hoeveel kost elk kind te spelen en hoe wordt de speelduur bepaald? Als een coach consequent schreeuwt tegen de kinderen of laat alleen de meest ervaren spelers in het spel, kan uw kind worden ontmoedigd. Pas op voor een win-at-all-kosten houding.

Algemeen, zijn positief en bemoedigend. Benadruk inspanning, verbetering en genot dan winnen of persoonlijke prestaties. Evenementen bij te wonen en praktijken als uw schema het toelaat, en fungeren als een goed model van sportiviteit jezelf.

Natuurlijk, georganiseerde atletiek zijn niet de enige optie voor fitness. Als uw kind lijkt niet geïnteresseerd in sport, vinden andere fysieke activiteiten - met name degenen die een leven lang duurzaam zijn. Neem familie fietstochten, kijk op de plaatselijke wandelpaden of bezoek indoor klimmuren. Stimuleer actieve tijd met vrienden, zoals touwtje springen, schieten manden of tikkertje. U kunt zelfs fitness moedigen door middel van video-games die hoge intensiteit dansen, virtuele sport of andere vormen van beweging te betrekken.

Of uw kind zwemt, loopt track of fietsen door de buurt, houd je ogen op de lange-termijn doel - een leven van fysieke activiteit.

Zie ook