De gezondheid van kinderen

Stiefgezinnen: hoe om te helpen uw kind aan te passen

Stiefgezinnen kan succesvol zijn als familieleden werken om gezonde relaties op te bouwen. Ontdek hoe u helpen uw kind aan te passen aan die deel uitmaken van een gemengd gezin.

Relaties in stiefgezinnen kan ingewikkeld zijn. Wanneer een nieuwe stepfamily vormen, elk gezinslid wordt geconfronteerd met een unieke reeks van uitdagingen en mogelijke bronnen van stress. Toch is het mogelijk om een ​​succesvolle gemengd gezin op te bouwen.

Denk aan de uitdagingen van een gemengd gezin zou kunnen opleveren voor uw kind - en wat u kunt doen om deze hindernissen te overwinnen als je samen een nieuw leven op te bouwen.

Erken en rouwen verliezen

Uw kind wellicht te maken met angst over een echtscheiding of het overlijden van een ouder - of misschien uw kind stills havens hopen dat u en uw ex-echtgenoot zal herenigen. Ook kan uw kind ook bang dat het nieuwe huwelijk en gezinssituatie zal niet duren.

Luister naar angsten en zorgen van je kind, en laat je kind te genezen op zijn of haar eigen tempo. Verwacht niet dat gevoelens van je kind om snel en op een bepaald ogenblik te lossen - zoals bij uw huwelijk of op bewegende dag.

Koesteren bestaande familierelaties

Breng tijd door verzorgende familierelaties die vóór de schepping van uw stepfamily bestond. Bijvoorbeeld, van plan speciale activiteiten of uitstapjes die alleen u en uw kind te betrekken.

Denk er ook aan dat een kind het invoeren van een nieuw gemengd gezin zou zich verscheurd voelt tussen de ouder met wie hij of zij woont en de andere ouder. Respecteer de gevoelens van je kind, en wees niet te negatieve opmerkingen over de andere ouder te maken - ongeacht je gevoelens voor hem of haar.

Bevorderen van nieuwe familierelaties

Het kan moeilijk zijn voor een kind om te leren hoe om relaties met een nieuwe stiefouder of stepsiblings navigeren.

Om u te helpen uw kind vormen deze obligaties, zou je gedeelde belangen te identificeren onder de leden van uw gemengd gezin. Moedig je kind aan tijd besteden om aan zijn of haar nieuwe familieleden kennen. Wees voorzichtig te laten de nieuwe relaties te ontwikkelen in hun eigen tempo, echter.

Als uw kind bekritiseert zijn of haar stiefouder, probeer niet te overreageren. Neem troost in het feit dat als de stiefouder is oprecht in zijn of haar poging om een ​​relatie op te bouwen, positieve gevoelens zal waarschijnlijk opwegen tegen negatieve uiteindelijk.

Zie ook

Stiefgezinnen: hoe om te helpen uw kind aan te passen

Respect te stimuleren

Of zelfs langer - - het kan een paar jaar duren voor een nieuwe stepfamily aan te passen aan het samenleven.

Niet druk uw kind of andere familieleden om nieuwe relaties te werken meteen. In plaats daarvan, het aanmoedigen van alle gezinsleden te behandelen elkaar met fatsoen en respect.

Beslissingen nemen als een team

Denk aan uw gemengd gezin als een eenheid. Overwegen om geregeld bij elkaar om problemen te bespreken en komen met positieve oplossingen als een team.

Weet wanneer om extra hulp te zoeken

De meeste stiefgezinnen zijn in staat om relaties op te bouwen en uit te werken hun problemen in de tijd. Anderen hebben behoefte aan extra hulp.

Volgens de European Academy of Child & Adolescent Psychiatry, kan uw kind genieten van een gesprek met een geestelijke gezondheid provider als hij of zij voelt:

 • Alleen in de omgang met zijn of haar verliezen
 • Verscheurd tussen twee ouders of huishoudens
 • Uitgesloten
 • Geïsoleerd door gevoelens van woede en schuld
 • Onzeker over wat juist is
 • Ongemakkelijk met een lid van zijn of haar oorspronkelijke familie of stepfamily

Bovendien zou gezinstherapie nuttig zijn als:

 • Uw kind toont boosheid of wrok jegens een bepaald familielid
 • Een kind lijkt te worden bevoordeeld ten opzichte van andere
 • Discipline wordt overgelaten alleen voor ouders van het kind, in plaats waarbij zowel de ouder en stiefouder
 • Uw kind vaak huilt of begint te trekken
 • Familieleden mogen geen genot van typische leuke activiteiten, zoals het samenzijn met vrienden
De gezondheid van kinderen. Stiefgezinnen: hoe om te helpen uw kind aan te passen.
De gezondheid van kinderen. Stiefgezinnen: hoe om te helpen uw kind aan te passen.

Vergeet niet, het maken van een succesvolle stepfamily kost tijd. Moedig je familie om naar elkaar te leren kennen en nieuwe tradities samen te ontwikkelen. Na verloop van tijd uw gemengd gezin obligaties die een leven lang zal duren kan bouwen.

Zie ook