De gezondheid van kinderen

Cast zorg: do's en don'ts

Vraagt ​​u zich af over cast zorg? krijgen de antwoorden op veelgestelde cast zorg vragen, van het bijhouden van een cast schoon en verminderen zwelling te weten wanneer je moet de dokter bellen.

Als uw kind breekt een been, kan een cast helpen ondersteunen en beschermen van de schade als het geneest. Zonder de juiste zorg, echter, een cast kan zijn werk niet doen. Begrijpen de basis van cast zorg en hoe een cast herstel van uw kind kan bevorderen.

Wat zijn de verschillende soorten afgietsels?

Afgietsels zijn op maat gemaakt om gewonde ledematen te passen en te ondersteunen. Er zijn twee hoofdtypen van afgietsels:

 • Glasvezel werpt. Glasvezel is een soort kunststof kan worden gevormd. Glasvezel afgietsels zijn meestal lichter en duurzamer dan traditionele gipsen afgietsels. Lucht circuleert vrijer in een glasvezel gegoten. Ook X-stralen dringen glasvezel werpt beter dan gipsen afgietsels. Dit is handig als de arts van uw kind wil een X-ray gebruiken om de botten van je kind te onderzoeken, terwijl hij of zij nog steeds het dragen van de cast. Glasvezel afgietsels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Gipsen afgietsels. Gips werpt zijn gemakkelijker te kneden voor bepaalde toepassingen dan zijn glasvezel afgietsels. Ook, gipsverband zijn doorgaans goedkoper dan glasvezel afgietsels.

Wat kan er gedaan worden om de zwelling te verminderen?

Zwelling kan cast van uw kind veroorzaken om strak en oncomfortabel voelen. Te verminderen zwelling:

 • Verhoog het getroffen gebied. Voor de eerste 24 tot 72 uur na de cast van uw kind wordt toegepast, gebruik kussens om de cast boven het niveau van het hart van uw kind op te voeden. Indien mogelijk, probeer de cast verhoogd te houden, zelfs terwijl je kind slaapt.
 • Blijven bewegen. Stimuleer je kind om regelmatig te bewegen de vingers of tenen van zijn of haar gewonde ledemaat.
 • Solliciteer ijs. Voor de eerste 48 tot 72 uur na de cast van uw kind wordt toegepast, losjes wikkel een pak ijs bedekt met een dunne handdoek rond cast van uw kind. Toepassing ijs om de cast - niet de huid - gedurende 20 minuten om de twee uur. Als uw kind slaapt, is er geen noodzaak om hem wakker of haar om het ijs te passen.

Wat kan ik doen als mijn kind wil krabben onder de cast?

Een cast kan veroorzaken onderliggende huid van uw kind te jeukende gevoel. Om jeukende huid te verlichten:

 • Stel een föhn op een koele omgeving en richt het onder de cast
 • Toepassing een zak ijs bedekt met een dunne handdoek om het gebied
 • Vraag de arts van uw kind over het geven van uw kind een over-the-counter antihistaminicum

Sta niet toe dat je kind om objecten te plakken, zoals een kleerhanger, binnen de cast om zijn of haar huid krabben. Dit kan de huid van uw kind verwonden en een infectie veroorzaken.

Zie ook

Cast zorg: do's en don'ts

Is het OK om een ​​cast nat?

Het hangt van het type gegoten. Bijvoorbeeld:

 • Gipsen afgietsels zijn bedoeld om droog te blijven. Als uw kind een gipsverband op doek wikkelen, doe wat je kunt om de cast droog te houden. Tijdens de dagelijkse baden, overwegen met betrekking cast van uw kind in een plastic zak, taping de zak dicht en houden van de cast buitenkant van de douche of in bad - of het gebruik van een ander type waterdichte afscherming.
 • Glasvezel afgietsels krijg je meestal wel nat Als uw kind een glasvezel cast die is bekleed met een waterafstotende voering, het is OK voor hem of haar aan de cast nat -. Zolang je de arts OK. Als uw kind zwemt met de cast, grondig daarna spoel de binnenkant van de cast met schoon water. Over het algemeen, kunt u de cast aan de lucht drogen toestaan. Houd er echter rekening mee, dat zelfs een glasvezel cast ongemakkelijk kan worden en irriteren de huid van uw kind als het nat is. Net als bij een gipsverband, overwegen met betrekking tot glasvezel van uw kind gegoten in kunststof of met behulp van een waterdichte afscherming tijdens dagelijks baden.

Voor het drogen van elk type van de cast, een haardroger gebruiken op een koele omgeving. Gebruik geen warm of heet instelling, die de huid van uw kind zou kunnen verbranden. Je zou ook gebruik maken van een stofzuigerslang aan de lucht te trekken door de cast en de snelheid van het droogproces.

Hoe kan mijn kind houdt zijn of haar gegoten in goede vorm?

U en uw kind kunnen stappen ondernemen om zijn of haar gegoten in goede conditie te houden. Bijvoorbeeld:

 • Houd het schoon. Houd vuil en zand weg van de binnenkant van de cast van uw kind. Bedek cast van je kind, terwijl hij of zij eet.
 • Ga lotions. Vermijd het plaatsen van poeder, lotion of deodorant op of in de buurt van de cast.
 • Leave aanpassingen aan de arts van uw kind. Trek niet aan de opvulling uit cast van uw kind. Niet trim de cast of afbreken ruwe randen zonder eerst de arts van uw kind te vragen.

Wat heb ik nodig om te weten over de cast van mijn kind?

Contact op met de arts van uw kind onmiddellijk als:

 • De huid van uw kind wordt rood of ruwe rond de cast
 • Uw kind voelt zich steeds meer pijn en beklemming op de geblesseerde ledemaat
 • Uw kind voelt gevoelloosheid of tintelingen in de gewonde hand of voet
 • Uw kind voelt branderig of stekend gevoel onder de cast
 • Uw kind ontwikkelt overmatige zwelling onder de cast
 • Uw kind kan niet de tenen of vingers van zijn of haar gewonde ledematen bewegen of worden ze blauw of koude
 • De cast ontwikkelt een scheur, zachte plekken, een vieze geur of raakt drijfnat en niet droog na gebruik van een föhn of een stofzuigerslang
 • De cast voelt zich te strak of te los
De gezondheid van kinderen. Verhoog het getroffen gebied.
De gezondheid van kinderen. Verhoog het getroffen gebied.

Zorgen voor cast van een kind is niet altijd gemakkelijk. Herinner uw kind dat het verzorgen van zijn of haar cast zal helpen minimaliseren ongemak tijdens het genezingsproces - en dat de cast klaar om af te komen voordat hij zal zijn of ze weet het.

Zie ook