De gezondheid van kinderen

Nieuwe broer of zus: de voorbereiding van uw ouder kind

Een nieuwe broer of zus kan een grote invloed op uw gezin hebben. Weet hoe u uw ouder kind voor te bereiden, introduceren de nieuwe baby en stimuleren een gezonde broer of zus band.

Mee naar huis een pasgeborene is een beetje anders de tweede keer rond. Met je eerste kind, was je waarschijnlijk gericht op het herstellen van de bevalling en het uitzoeken hoe de zorg voor een baby. Met het tweede kindje, heb je meer kans om te vragen hoe je oudere kind zal reageren op het hebben van een nieuwe broer of zus - en hoe je gaat om zowel van hun behoeften te voldoen. Hier is te helpen het maken van de aanpassing.

Hoe kan ik mijn oudere kind voor te bereiden op een nieuwe broer of zus?

De gezondheid van kinderen. Kinderen jonger dan 2.
De gezondheid van kinderen. Kinderen jonger dan 2.

Beginnen door te praten met uw ouder kind over de aanstaande komst van zijn of haar nieuwe broer of zus. Toon je oudere kind je groeiende buik of vraag hem of haar te helpen baby benodigdheden te verzamelen of het opzetten van de baby kinderkamer. Je zou ook kijken naar broer voorbereiding klassen in een lokaal ziekenhuis.

Leg aan je oudere kind dat de nieuwe baby zal waarschijnlijk eten, slapen en huilen de meeste van de tijd. De baby zal een speelkameraadje niet meteen. Om de stress van uw kind zou kunnen ervaren wanneer de nieuwe baby aankomt minimaliseren, denk vooruit. Als uw kind zal moeten kamers wijzigen of uit te gaan van de wieg om ruimte te maken voor de nieuwe baby, doe dat dan voordat de baby geboren is. Dit zal je oudere kind een kans om te wennen aan de nieuwe setup voor het omgaan met de andere wijzigingen in verband met de komst baby's te geven. Indien mogelijk, te voltooien van uw ouder kind zindelijk voordat de baby geboren is. Anders wachten tot een paar maanden nadat je je baby mee naar huis nemen om het proces te starten. Regelen voor de zorg van uw ouder kind tijdens uw tijd in het ziekenhuis of geboortecentrum, en laat je kind weten wat te verwachten.

Hoe moet ik mijn ouder kind kennismaken met zijn of haar nieuwe broer of zus?

Wanneer de nieuwe baby komt, moet je partner of een geliefde je kind mee naar het ziekenhuis of geboortecentrum voor een kort bezoek. Tijdens het bezoek, zodat een andere geliefde om de baby te houden voor een tijdje, zodat u kunt uw oudere kind veel knuffels geven. Overwegen om uw oudere kind een geschenk dat is van de baby, zoals een T-shirt dat grote broer of grote zus zegt. Als je thuis bent, kun je je oudere kind naar een speciale plek - zoals een favoriet restaurant - om de nieuwe baby's aankomst te vieren.

Wat kan ik doen om te helpen mijn ouder kind aanpassen aan het hebben van een nieuwe broer of zus?

Leeftijd en de ontwikkeling van uw ouder kind zal invloed hebben op hoe hij of zij reageert op het hebben van een nieuwe broer of zus. Terwijl de oudere kinderen zijn meestal te popelen om een ​​nieuwe broer of zus te ontmoeten, misschien jongere kinderen worden verward of boos. Overweeg manieren om uw kind aan te passen. Bijvoorbeeld:

  • Kinderen jonger dan 2. Jonge kinderen zullen waarschijnlijk nog niet begrijpen wat het betekent om een nieuwe broer of zus te hebben. Praat met uw kind over de nieuwe toevoeging aan uw familie. Kijk naar prentenboeken over baby's en gezinnen.
  • Kinderen van 2 tot 4. Kinderen op deze leeftijd kunnen zich ongemakkelijk voelt je aandacht delen met een pasgeborene. Leg aan je oudere kind dat de baby veel aandacht nodig. Betrokkenheid van je oudere kind aan te moedigen door het nemen van hem of haar winkelen voor baby benodigdheden of kijken door zijn of haar eigen baby-artikelen voor dingen de nieuwe baby zou kunnen gebruiken. Lees voor uw oudere kind over baby's, broers en zussen. Geef je oudere kind een pop, zodat hij of zij een verzorger kan zijn, ook. Kijk naar uw ouder kind baby foto's bij elkaar en vertellen het verhaal van zijn of haar geboorte.
  • Schoolgaande kinderen. Oudere kinderen kunnen voelen jaloers op hoeveel aandacht een nieuwe baby krijgt. Praat met uw oudere kind over de behoeften van uw baby. Wijzen op de voordelen van het ouder worden, zoals te kunnen gaan later naar bed of spelen met bepaald speelgoed staat. Je zou het kunstwerk van uw ouder kind weer in de babykamer of vraag uw ouder kind te helpen verzorgen van de baby. Laat hem of haar om de baby onder uw toezicht te houden.

Ongeacht de leeftijd van uw ouder kind, zorg ervoor dat hij of zij krijgt individuele aandacht van u en andere dierbaren wanneer de nieuwe baby komt. Als je het nemen van foto's of video's, onder je oudere kind. Neem enkele foto's of video's van hem of haar alleen, alsook met de nieuwe baby. Overweeg dan om een ​​paar kleine cadeautjes bij de hand om te geven aan uw ouder kind bij vrienden te bezoeken met geschenken voor de nieuwe baby.

Zie ook

Nieuwe broer of zus: de voorbereiding van uw ouder kind

Uw ouder kind zou kunnen proberen om je aandacht te krijgen door het breken van regels - zelfs als dat betekent dat hij of zij zal worden gestraft. Om dit gedrag te stoppen, prijs uw ouder kind als hij of zij is goed gedraagt. Als u vermoedt dat uw kind zich slecht gedragen om je aandacht te krijgen, overweeg dan het negeren van het gedrag. Dit kan uw kind aan te moedigen om te zoeken naar een meer positieve manier om je aandacht te krijgen. Houd in gedachten dat broers en zussen soms terugvallen na de komst van een nieuwe baby - bijvoorbeeld door het hebben van zindelijkheidstraining ongevallen of drinken uit een fles - om aandacht te krijgen. Er is geen noodzaak om dit soort gedrag te bestraffen. In plaats daarvan geef je oudere kind veel liefde en zekerheid.

Hoe kan ik moedig mijn ouder kind om zacht met de nieuwe baby?

Soms oudere kinderen - benadrukt door de veranderingen om hen heen gebeurt - nemen hun frustratie op een nieuwe baby. Als je oudere kind probeert weg te nemen van de baby fles of schadelijk voor de baby in een of andere manier, is het tijd voor een gesprek. Zet uw kind naar beneden en leg uit dat hij of zij niet is toegestaan ​​om de baby pijn te doen. Geef je oudere kind extra aandacht en omvatten hem of haar in de activiteiten die de baby te betrekken, zoals zingen, baden of luiers verschonen. Prijs uw ouder kind als hij of zij handelt liefdevol naar de nieuwe baby.

Zelfs als uw kinderen lijken te krijgen langs, toezicht is essentieel. Niet uw pasgeboren alleen laten met een broer, zus of andere dierbare jonger dan 12.

Hoe zal mijn oudere kind reageert op het zien van me borstvoeding te geven de nieuwe baby?

Als u van plan bent om borstvoeding te geven uw pasgeboren, kunt u zich afvragen hoe je oudere kind zal reageren op verpleging sessies - of hoe u uw ouder kind bezig te houden terwijl je verpleegkundige. Probeer geen zorgen te maken. Uw ouder kind zal waarschijnlijk uiten nieuwsgierigheid en misschien zweven op eerste je borstvoeding zien. Leg uit wat je doet en beantwoorden alle vragen van uw kind zou kunnen hebben. Als je borstvoeding je oudere kind, uit te leggen dat je deed hetzelfde voor hem of haar wanneer hij of zij een baby was. Om uw kind te vermaken, terwijl je verpleegster, omschreven speelgoed, een werkmap of andere benodigdheden vooraf. Je zou ook muziek of audio-versies van kinderboeken spelen. Als uw ouder kind als hij of zij kan verpleegkundige vraagt, de beslissing is aan jou. De meeste oudere kinderen vinden de ervaring enigszins vreemde en snel hun interesse verliezen.

Hoe leg ik een medische zorg voor mijn ouder kind?

Als uw nieuwe baby heeft gezondheidsproblemen, uit te leggen aan je oudere kind dat zijn of haar baby broer of zus ziek is, en u zich zorgen maakt. Als je baby nodig heeft voor een verblijf in het ziekenhuis nadat hij of zij geboren is, vragen over de broer of zus visitatie beleid. Je kan ook foto's van de baby en laat deze aan je oudere kind. Houd in gedachten dat als je niet aan je oudere kind praten over de baby's ziekte of aandoening, zal hij of zij waarschijnlijk nog steeds gevoel dat er iets mis is. In plaats van het houden van uw ouder kind in het donker, geef hem of haar wat informatie over de situatie en doe je best om te laten zien dat je er bent voor hem of haar.

Een nieuwe broer of zus zal ongetwijfeld het leven van uw ouder kind veranderen. Als je oudere kind past, gerust te stellen hem of haar van je liefde. Leg aan je oudere kind dat hij of zij heeft een belangrijke rol te spelen nu, ook - dat van grote broer of grote zus.

Zie ook