De gezondheid van vrouwen

Borstimplantaten: zoutoplossing vs Silicone

Verwonderen over de verschillen tussen zout en siliconen borstimplantaten? de risico's van borstimplantaten? wat gebeurt er als een implantaat breuken? antwoorden te krijgen op deze vragen en meer.

Als u overweegt borstimplantaten, kunt u zich afvragen hoe om te kiezen tussen de zoutoplossing gevulde en met siliconengel gevulde implantaten. Hier is te helpen evalueren van de opties.

Wat is het verschil tussen zout en siliconen borstimplantaten?

Zout en siliconen borstimplantaten hebben beide een buitenste siliconen omhulsel. De implantaten verschillen in materiaal en consistentie, echter.

Zout borstimplantaten
Zoutoplossing implantaten zijn gevuld met steriel zout water. Ze zijn geplaatst leeg, en vervolgens gevuld als ze eenmaal op hun plaats.

Zout borstimplantaten zijn beschikbaar voor vrouwen van 18 jaar en ouder voor een borstvergroting en vrouwen van elke leeftijd voor een borstreconstructie.

Siliconen borstimplantaten
Siliconen implantaten zijn vooraf gevuld met siliconen-gel - een dikke, kleverige vloeistof die nauw bootst het gevoel van menselijk vet. De meeste vrouwen vinden dat siliconen borstimplantaten kijken en voelen meer als natuurlijk borstweefsel.

Siliconen borstimplantaten zijn beschikbaar voor vrouwen 22 jaar en ouder voor een borstvergroting en vrouwen van elke leeftijd voor een borstreconstructie.

Wat zijn de risico's van borstimplantaten?

Zout en siliconen borstimplantaten vergelijkbare risico's, waaronder:

 • Littekenweefsel dat de vorm van de borst implantaat vervormt (kapselvorming)
 • Pijn in de borst
 • Infectie
 • Veranderingen in de tepel en de borst sensatie, meestal tijdelijk
 • Implantaat lekken of scheuren

U een van deze complicaties wellicht extra operatie nodig, hetzij om de implantaten te verwijderen of te vervangen.

Wat gebeurt er als een implantaat breuken?

Indien een implantaat breekt, kan de aanpak verschillen naargelang het implantaat zoutoplossing of siliconen.

Gescheurde zoutoplossing implantaat
Als een zoutoplossing borstimplantaten breuken, zal het implantaat leeglopen - waardoor de borst getroffen om te veranderen in grootte en vorm.

De lekkende zoutoplossing wordt door uw lichaam worden opgenomen zonder poseren geen gezondheidsrisico's, maar u zult waarschijnlijk een operatie nodig om de siliconen omhulsel te verwijderen. Indien u wenst, een nieuw implantaat kan waarschijnlijk worden tegelijkertijd geplaatst.

Gescheurde siliconen implantaat
Als een siliconen borstimplantaat breekt, zou je niet meteen opvallen - of ooit - omdat elke vrije siliconen neigt gevangen in het bindweefsel (capsule) die zich vormt rond het implantaat te blijven. Dit staat bekend als een stille breuk.

De gezondheid van vrouwen. Zout borstimplantaten.
De gezondheid van vrouwen. Zout borstimplantaten.

Lekkende siliconen gel wordt niet gedacht aan systemische of lange termijn gezondheidsproblemen veroorzaken - zoals borstkanker, reproductieve problemen of bindweefselziekten, zoals reumatoïde artritis. Toch zou een gescheurde siliconen borstimplantaat uiteindelijk leiden tot pijn in de borst of veranderingen in de contour of vorm van de borst.

Als dit gebeurt, zal uw arts waarschijnlijk aanraden chirurgische verwijdering. Indien u wenst, een nieuw implantaat kan meestal worden tegelijkertijd geplaatst.

Als een MRI-scan detecteert een implantaat breuk, maar je hebt geen tekenen of symptomen hebben, is het misschien aan u en uw arts om de risico's en voordelen van het houden van het implantaat in de plaats of het hebben van het verwijderde wegen.

Zie ook

Borstimplantaten: zoutoplossing vs Silicone

Wordt de veiligheid van borstimplantaten actief bewaakt?

Zowel zout-en siliconen borstimplantaten worden beschouwd als veilig voor een borstvergroting en borstreconstructie. Lange-termijn follow-up studies over nieuwe apparaten - waarin onderzoekers op zoek naar bewijs van de voortdurende veiligheid en effectiviteit van een zoutoplossing en siliconen borstimplantaten - zijn aan de gang.

Welke factoren moet ik overwegen voordat je borstimplantaten?

Als u denkt over borstvergroting of reconstructie, is het belangrijk om te begrijpen wat het betekent om borstimplantaten hebben. Naast het veranderen van je uiterlijk, bedenk dan dat:

 • Borstimplantaten zal niet voorkomen dat uw borsten doorhangen. Om te corrigeren hangende borsten, moet u wellicht een borstlift naast borstvergroting overwegen.
 • Borstimplantaten zijn niet gegarandeerd een leven lang mee. Implantaat breuk is een mogelijkheid. Ook zal je borsten blijven leeftijd na vergroting - en factoren zoals gewichtstoename of gewichtsverlies zou de manier waarop je borsten kijken verder veranderen. Een van deze problemen zou kunnen leiden tot een nieuwe ingreep.
 • Mammogrammen kunnen worden ingewikkelder. Als u borstimplantaten, zou routinemammogrammen extra, gespecialiseerde uitzicht vereisen.
 • Je moet misschien routine MRI-scans. De Food and Drug Administration raadt toezicht siliconen borstimplantaten met routine MRI-scans om de twee jaar, te beginnen drie jaar na de eerste implantatie. Debat blijft echter de vraag of het voordeel van routine MRI-scans rechtvaardigt de kosten. Er is ook een punt van zorg dat routine MRI-scans hebben het potentieel om te leiden tot onnodige operaties.
 • Borstimplantaten zou de borstvoeding belemmeren. Sommige vrouwen zijn in staat om met succes borstvoeding geven na een borstvergroting, terwijl anderen dat niet zijn.
 • Verzekering misschien niet geldt voor borstimplantaten Tenzij het ​​medisch noodzakelijk -. Zoals de noodzaak voor implantaat wederopbouw na een borstamputatie - borstvergroting wellicht niet worden gedekt door uw verzekering plan. Wees bereid om eventuele kosten die gepaard gaan borstvergroting, inclusief bijbehorende operaties of toekomstige beeldvormende diagnostiek behandelen.
 • Je zou een nieuwe ingreep na verwijdering borstimplantaat nodig. Als u besluit om uw implantaten verwijderd, moet u wellicht een borstlift of andere corrigerende operatie te helpen uw borsten te behouden een esthetisch uiterlijk.

Wat is de bottom line?

Op basis van uw borst anatomie, lichaamsbouw en andere factoren, kan uw chirurg een type implantaat adviseren over een andere voor een optimaal cosmetisch resultaat. Uiteindelijk, echter, de keuze tussen zout en siliconen is aan jou.

Zie ook