Diabetes type 2

Definitie

Type 2 diabetes, ooit bekend als ouderdomsdiabetes of niet-insuline-afhankelijke diabetes, is een chronische aandoening die de manier waarop je lichaam metaboliseert suiker (glucose), de belangrijkste bron van brandstof uw lichaam beïnvloedt.

Met type 2 diabetes, uw lichaam verzet zich tegen ofwel de effecten van insuline - een hormoon dat de beweging van suiker in je cellen reguleert - of onvoldoende insuline aan een normale glucose niveau te houden niet te produceren. Onbehandeld, kan diabetes type 2 levensbedreigend zijn.

Vaker voor bij volwassenen, diabetes type 2 steeds meer invloed op kinderen als obesitas bij kinderen neemt toe. Er is geen remedie voor diabetes type 2, maar u kunt de conditie te beheren door goed te eten, te oefenen en onderhouden van een gezond gewicht. Als dieet en lichaamsbeweging niet uw bloedsuiker niet onder controle, moet u wellicht diabetes medicijnen of insuline therapie.

Zie ook

Symptomen

Type 2 diabetes symptomen kunnen langzaam ontwikkelen. In feite, kunt u type 2 diabetes jarenlang hebben en het niet weten. Kijk voor:

 • Verhoogde dorst en vaak plassen. Teveel suiker opbouwen in je bloed zorgt ervoor dat vocht uit de weefsels worden getrokken. Dit kan laat je dorst. Als gevolg hiervan, kunt u drinkt - en plassen - meer dan normaal.
 • Meer honger. Zonder voldoende insuline om suiker in je cellen, je spieren en organen verplaatsen uitgeput raken van energie. Deze triggers intense honger.
 • Gewichtsverlies. Ondanks het eten van meer dan gebruikelijk om de honger te verlichten, kan je gewicht verliezen. Zonder de mogelijkheid om glucose metaboliseren, het lichaam gebruikt alternatieve brandstoffen opgeslagen in spieren en vet. Calorieën zijn verloren als overtollige glucose vrijkomt in de urine.
 • Vermoeidheid. Als je cellen zijn verstoken van suiker, kan je moe en prikkelbaar.
 • Wazig zien. Als uw bloedsuikerspiegel te hoog is, kan vloeistof uit de lenzen van je ogen worden getrokken. Dit kan invloed hebben op uw vermogen om helder te focussen.
 • Slow-genezende wondjes of frequente infecties. Type 2 diabetes invloed op uw vermogen om te genezen en te weerstaan ​​infecties.
 • . Gebieden van donkere huid Sommige mensen met type 2 diabetes hebben vlekken van donkere, fluweelzachte huid in de plooien van hun lichaam - meestal in de oksels en de hals. Deze aandoening, de zogenaamde acanthosis nigricans, kan een teken van insulineresistentie.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Raadpleeg uw arts als u het even welk type 2 diabetes symptomen opmerkt.

Zie ook

Oorzaken

Type 2 diabetes ontwikkelt zich wanneer het lichaam resistent wordt voor insuline of wanneer de alvleesklier stopt met het produceren van voldoende insuline. Precies waarom dit gebeurt is onbekend, hoewel overgewicht en inactiviteit lijken te zijn bijdragende factoren.

Hoe insuline werkt
Insuline is een hormoon dat uit de alvleesklier, een klier zich achter en onder de maag.

 • De alvleesklier scheidt insuline in de bloedstroom.
 • De insuline circuleert, waardoor suiker naar je cellen te voeren.
 • Insuline verlaagt de hoeveelheid suiker in je bloed.
 • Als uw bloedsuikerspiegel daalt, neemt ook de afscheiding van insuline door de alvleesklier.
Type 2 diabetes. Verhoogde dorst en vaak plassen.
Type 2 diabetes. Verhoogde dorst en vaak plassen.

De rol van glucose
Glucose - een suiker - is een belangrijke bron van energie voor de cellen die deel uitmaken van spieren en andere weefsels.

 • Glucose komt uit twee belangrijke bronnen: voedsel en je lever.
 • Suiker wordt geabsorbeerd in de bloedbaan, waar het binnenkomt cellen met behulp van insuline.
 • Je lever opslaat en glucose.
 • Wanneer uw insuline niveaus laag zijn, bijvoorbeeld wanneer u niet in een tijdje hebben gegeten, de lever breekt opgeslagen glycogeen in glucose om je glucose niveau te houden binnen een normaal bereik.

Bij type 2 diabetes, dit proces werkt niet juist. In plaats van het verplaatsen in je cellen, suiker opbouwt in je bloedbaan.

In de veel minder voorkomende type 1 diabetes, de alvleesklier produceert weinig of geen insuline.

Zie ook

Risicofactoren

Onderzoekers niet volledig begrijpen waarom sommige mensen ontwikkelen type 2 diabetes en anderen niet. Het is echter duidelijk dat bepaalde factoren verhogen het risico, inclusief:

 • Gewicht. Overgewicht is een primaire risicofactor voor type 2 diabetes. Hoe meer vetweefsel je hebt, hoe meer weerstand je cellen geworden voor insuline.
 • Vetverdeling. Als je lichaam slaat vet vooral in je buik, je risico op diabetes type 2 is groter dan wanneer je lichaam vet opslaat elders, zoals uw heupen en dijen.
 • Inactiviteit. Hoe minder actief je bent, hoe groter het risico van type 2 diabetes. Fysieke activiteit helpt u de controle van uw gewicht, verbruikt glucose als energie en maakt je cellen gevoeliger voor insuline.
 • Familiegeschiedenis. Het risico van type 2 diabetes neemt toe als je ouder of broer of zus heeft diabetes type 2.
 • Race Hoewel het onduidelijk waarom, mensen van bepaalde rassen -. Waaronder zwarten, Hispanics, Europese Indianen en Aziatische-Europeanen - hebben meer kans om diabetes type 2 te ontwikkelen dan blanken zijn.
 • Leeftijd. Het risico van type 2 diabetes neemt toe naarmate je ouder wordt, vooral na de leeftijd van 45. Dat is waarschijnlijk omdat mensen de neiging om minder te oefenen, verliest spiermassa en gewichtstoename als ze ouder worden. Maar diabetes type 2 wordt ook sterk toe bij kinderen, adolescenten en jonge volwassenen.
 • Prediabetes. Prediabetes is een aandoening waarbij uw bloedsuikerspiegel hoger is dan normaal, maar niet hoog genoeg om te worden ingedeeld als diabetes. Onbehandeld, prediabetes vordert vaak tot diabetes type 2.
 • Zwangerschapsdiabetes. Als je zwangerschapsdiabetes ontwikkeld toen je zwanger was, je risico op latere type 2 diabetes verhoogt ontwikkelen. Als je bevallen van een baby met een gewicht van meer dan 9 pond (4 kg), je bent ook een risico op type 2 diabetes.

Zie ook

Complicaties

Type 2 diabetes kan gemakkelijk te negeren, vooral in de vroege stadia zijn als je goed voelt. Maar diabetes treft veel belangrijke organen, waaronder het hart, bloedvaten, zenuwen, ogen en nieren. Het beheersen van uw bloedsuikerspiegel kan helpen voorkomen dat deze complicaties.

Hoewel de lange termijn complicaties van diabetes geleidelijk te ontwikkelen, kunnen ze uiteindelijk worden invaliderende of zelfs levensbedreigende. Enkele mogelijke complicaties van diabetes zijn:

 • Hart-en vaatziekten. Diabetes drastisch verhoogt het risico op diverse cardiovasculaire problemen, zoals coronaire hartziekte met pijn op de borst (angina pectoris), hartaanval, beroerte, vernauwing van de slagaders (atherosclerose) en hoge bloeddruk. Het risico op een beroerte is 2-4 maal hoger voor mensen met diabetes en het sterftecijfer van hartkwaal is 2-4 maal hoger voor mensen met diabetes dan mensen zonder de ziekte, volgens de European Heart Association.
 • Zenuwbeschadiging (neuropathie). Teveel suiker kan verwonden de wanden van de kleine bloedvaten (haarvaten) die je zenuwen te voeden, vooral in de benen. Dit kan tinteling, gevoelloosheid, branden of pijn die begint meestal aan de uiteinden van de tenen of vingers geleidelijk verspreidt boven veroorzaken. Slecht gecontroleerde bloedsuikerspiegel kan uiteindelijk ertoe leiden dat u alle gevoel van gevoel in de aangedane ledematen verliezen. Schade aan de zenuwen die controle spijsverteringsproblemen met misselijkheid, braken, diarree of constipatie veroorzaken. Voor mannen, kunnen erectiestoornissen een probleem zijn.
 • Nierbeschadiging (nefropathie). De nieren bevatten miljoenen kleine bloed clusters schip dat filteren afvalstoffen uit het bloed. Diabetes kan deze delicate filtersysteem beschadigen. Ernstige schade kan leiden tot nierfalen of onomkeerbare eindstadium nierziekte, die dialyse of een niertransplantatie.
 • Schade oog. Diabetes kan de bloedvaten van het netvlies (diabetische retinopathie) beschadigen, wat kan leiden tot blindheid. Diabetes verhoogt ook het risico van andere ernstige oogaandoeningen, zoals staar en glaucoom.
 • Foot schade. Zenuwbeschadiging in de voeten of slechte bloedtoevoer naar de voet het risico van verschillende voetcomplicaties. Onbehandeld, kan snijwonden en blaren geworden ernstige infecties. Ernstige schade zou teen, voet of zelfs beenamputatie vereisen.
 • Huid en mond voorwaarden. Diabetes kan achterlaten als u meer vatbaar voor huidproblemen, waaronder bacteriële en schimmelinfecties. Tandvleesinfecties kan ook een zorg zijn, vooral als u een geschiedenis van slechte mondhygiëne.
 • Osteoporose. Diabetes kan leiden tot een lager dan normale botdichtheid, het verhogen van uw risico op osteoporose.
 • Ziekte van Alzheimer. Type 2 diabetes kan het risico op ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie verhogen. De slechtere controle van uw bloedsuikerspiegel, hoe groter het risico lijkt te zijn. Dus wat verbindt de twee voorwaarden? Een theorie is dat cardiovasculaire problemen veroorzaakt door diabetes kunnen bijdragen aan dementie door het blokkeren van de bloedstroom naar de hersenen of beroertes veroorzaken. Andere mogelijkheden zijn dat te veel insuline in het bloed leidt tot hersenbeschadigende inflammatie of een gebrek aan insuline in de hersenen ontneemt hersencellen van glucose.
 • Gehoorproblemen. Diabetes kan ook leiden tot gehoorbeschadiging.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Uw huisarts of huisarts zal waarschijnlijk uw type 2 diabetes te diagnosticeren, dan verwijzen u naar een arts die gespecialiseerd is in hormonale stoornissen (endocrinoloog). Uw gezondheidszorg team kan ook bevatten:

 • Diëtist
 • Gecertificeerd diabetes educator
 • Voet arts (podoloog)
 • Arts die gespecialiseerd is in oogzorg (oogarts)

Als uw bloedsuikerspiegel erg hoog zijn, kan uw arts u sturen naar het ziekenhuis voor behandeling.

Het is goed voor te bereiden op afspraken met uw gezondheidszorg team. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en weet wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen. Als uw arts gaat om uw bloedsuiker te testen, moet u zich te onthouden van het eten of drinken iets anders dan water voor acht uur voor een nuchtere glucose test-of vier uur voor een test vóór de maaltijd. Als je het maken van een afspraak, vragen of je moet snel.
 • Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel niet verwant lijkt.
 • Vraag een familielid of vriend om mee te doen, indien mogelijk. Managing diabetes en vraagt ​​behoud van veel informatie. Iemand die je begeleidt misschien iets wat je gemist herinneren.
 • Breng een notitieboekje en een pen of potlood om belangrijke informatie op te schrijven.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw tijd met uw arts. Voor type 2 diabetes, een aantal fundamentele vragen te stellen zijn onder andere:

Glucosemonitoringsysteem

 • Hoe vaak moet ik mijn bloedsuiker te controleren?
 • Wat is mijn doel bereik?

Veranderingen in levensstijl

 • Welke wijzigingen moet ik aanbrengen in mijn dieet?
 • Hoe kan ik meer te weten over het tellen van koolhydraten in de voeding?
 • Moet ik zie een diëtist te helpen met maaltijd planning?
 • Hoeveel oefening moet ik elke dag krijg?

Medicijnen

 • Heb ik nodig om medicijnen te nemen? Zo ja, wat voor soort en hoeveel?
 • Heb ik nodig om de medicijnen in te nemen op een bepaald moment van de dag?
 • Heb ik nodig om insuline te nemen?
 • Ik heb andere medische problemen. Hoe kan ik samen beheren ze?

Complicaties

 • Wat zijn de tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel?
 • Hoe behandel ik een lage bloedsuikerspiegel?
 • Wat zijn de tekenen en symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel?
 • Wanneer moet ik testen op ketonen, en hoe doe ik dat?

Medisch management

 • Hoe vaak moet ik worden gecontroleerd op complicaties van diabetes? Wat specialisten heb ik nodig om te zien?
 • Zijn er middelen beschikbaar zijn als ik problemen met het betalen van diabeteshulpmiddelen?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan meenemen? Welke websites raden jullie aan?

Aarzel niet om eventuele andere vragen te stellen.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals:

 • Heeft u uw behandeling plan te begrijpen en vertrouwen je kunt het volgen?
 • Hoe bent u omgaan met diabetes?
 • Hebt u een lage bloedsuikerspiegel ervaren?
 • Wat is een typische dag dieet eruit?
 • Ben je oefenen? Zo ja, wat voor soort oefening? Hoe vaak?

Wat u kunt doen in de tussentijd
Als uw bloedsuikerspiegel niet goed onder controle, of als u niet zeker weet wat te doen in een bepaalde situatie, contact opnemen met uw arts of diabetes educator.

Zie ook

Tests en diagnose

In juni 2009, een internationale commissie, samengesteld uit deskundigen van de Europese Diabetes Association, de Europese Vereniging voor de Studie van Diabetes en de Internationale Diabetes Federatie aanbevolen om diabetes type 2 testen omvatten de:

 • Hemoglobineglycaat (A1C)-test. Deze bloedtest geeft uw gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen twee tot drie maanden. Het meet het percentage van de bloedsuikerspiegel aan hemoglobine, de zuurstof-dragende eiwit in rode bloedcellen. Hoe hoger uw bloedsuikerspiegel, het meer hemoglobine je hebt met suiker gehecht. Een A1C niveau van 6,5 procent of hoger op twee afzonderlijke onderzoeken geeft aan dat u diabetes hebt. Een resultaat tussen 5,7 en 6,4 procent wordt beschouwd prediabetes, die een hoog risico op het ontwikkelen van diabetes aangeeft. Normale niveaus dan 5,7 procent.

Als de A1C test niet beschikbaar is, of als u bepaalde voorwaarden - bijvoorbeeld als u zwanger bent of hebben een zeldzame vorm van hemoglobine (bekend als een hemoglobine variant) - dat de A1C-test onnauwkeurig kan maken, kan uw arts gebruiken de volgende tests diabetes diagnose:

 • Willekeurige bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen op een willekeurig tijdstip. Bloedsuiker waarden worden uitgedrukt in milligram per deciliter (mg / dL) of millimol per liter (mmol / L). Ongeacht wanneer u voor het laatst gegeten, een willekeurige bloedsuikerspiegel van 200 mg / dL (11,1 mmol / L) of hoger suggereert diabetes, vooral wanneer in combinatie met een van de tekenen en symptomen van diabetes, zoals vaak moeten plassen en extreme dorst. Een niveau tussen de 140 mg / dL (7,8 mmol / L) en 199 mg / dL (11,0 mmol / L) wordt beschouwd als prediabetes, die je zet een groter risico op het ontwikkelen van diabetes. Een bloedsuikerspiegel minder dan 140 mg / dL (7,8 mmol / L) is normaal.
 • Nuchtere bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen na een nacht vasten. Een nuchtere bloedsuikerspiegel minder dan 100 mg / dL (5,6 mmol / L) is normaal. Een nuchtere bloedsuikerspiegel 100-125 mg / dl (5,6-6,9 mmol / L) wordt beschouwd als prediabetes. Als het 126 mg / dL (7 mmol / L) of hoger op twee afzonderlijke onderzoeken, je diabetes hebt.
 • Orale glucose tolerantie test. Voor deze test, die zelden meer wordt gebruikt, je snel 's nachts, en de nuchtere bloedsuikerspiegel wordt gemeten. Dan drink je een suikerhoudende vloeistof, en de bloedsuikerspiegel worden periodiek getoetst voor de komende twee uur. Een bloedsuikerspiegel minder dan 140 mg / dL (7,8 mmol / L) is normaal. Bij lezing van meer dan 200 mg / dL (11,1 mmol / L) na twee uur aangeeft diabetes. Een lezing van tussen de 140 en 199 mg / dL (7,8 mmol / L en 11,0 mmol / L) geeft prediabetes.

De Europese Diabetes Association beveelt routinematige screening op type 2 diabetes begint op de leeftijd van 45, vooral als je te zwaar bent. Als de resultaten normaal zijn, herhaal om de drie jaar de test. Als de resultaten borderline, vraag uw arts wanneer om terug te komen voor een andere test. Screening wordt ook aanbevolen voor mensen die jonger zijn dan 45 en overgewicht als er andere hart-en vaatziekten of diabetes risicofactoren aanwezig zijn, zoals een sedentaire levensstijl, een familiegeschiedenis van diabetes type 2, een persoonlijke geschiedenis van zwangerschapsdiabetes of bloeddruk boven de 135 / 80 millimeter kwik (mm Hg).

Als je gediagnosticeerd met diabetes, kan de arts andere tests doen onderscheiden type 1 en type 2 diabetes - waarvoor vaak verschillende behandelingen.

Na de diagnose
A1C niveaus moeten worden gecontroleerd tussen twee en vier keer per jaar. Uw doelgroep A1C doel kunnen variëren afhankelijk van uw leeftijd en andere factoren. Echter, voor de meeste mensen, de Europese Diabetes Association raadt een A1C niveau onder 7 procent. Vraag uw arts wat uw A1C doel is.

De Europese Diabetes Association heeft een formule die de A1C vertaalt in wat bekend staat als een geschatte gemiddelde glucose (EAG). De EAG meer nauw correleert met dagelijkse bloedsuiker lezingen. A1C van 7 procent vertaald naar een EAG van 154 mg / dl (8,5 mmol / L).

Vergeleken bij herhaalde dagelijkse bloedsuiker testen, A1C testen beter aangeeft hoe goed uw diabetes behandeling plan werkt. Een verhoogde A1C-niveau kan de noodzaak van een verandering in uw medicatie of maaltijd plan signaleren.

Naast de A1C test, zal de arts bloed en urine monsters periodiek nemen om uw cholesterolgehalte, schildklierfunctie, leverfunctie en nierfunctie te controleren. De arts zal ook beoordelen uw bloeddruk. Regelmatig de ogen en mond-examens zijn ook belangrijk.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Behandeling voor diabetes type 2 vereist een levenslange toewijding aan:

 • Bloedsuiker controle
 • Gezond eten
 • Regelmatige lichaamsbeweging
 • Mogelijk, diabetes medicatie of insuline therapie

Deze stappen zullen helpen om uw bloedsuikerspiegel dichter naar normaal, wat kan vertragen of verhinderen complicaties.

De controle van uw bloedsuiker
Afhankelijk van uw behandeling plan, kunt u controleren en uw bloedsuikerspiegel een keer per dag of meerdere keren per week. Vraag uw arts hoe vaak hij of zij wil u om uw bloedsuiker te controleren. Een zorgvuldige controle is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw bloedsuikerspiegel binnen uw doelgroep bereik blijft.

Zelfs als je eten op een strak schema, kan de hoeveelheid suiker in uw bloed onvoorspelbaar veranderen. Met de hulp van uw diabetesbehandeling team, leert u hoe u uw bloedglucosegehalte verandert in reactie op:

 • Voedsel. Welke en hoeveel je eet is van invloed op uw bloedsuikerspiegel. Bloedsuiker is typisch hoogste een tot twee uur na een maaltijd.
 • Lichamelijke activiteit. Lichamelijke activiteit beweegt suiker uit je bloed in je cellen. Hoe actiever je bent, hoe lager uw bloedsuikerspiegel.
 • Medicatie. Eventuele medicijnen die u neemt, kan invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel, soms vereisen veranderingen in uw diabetes behandeling plan.
 • Ziekte. Tijdens een verkoudheid of andere ziekte, zal uw lichaam produceert hormonen die uw bloedsuikerspiegel te verhogen.
 • Alcohol. Alcohol en de stoffen die u gebruikt om mixdrankjes maken kan hoog of lage bloedsuikerspiegel veroorzaken, afhankelijk van hoeveel je drinkt en of je eten op hetzelfde moment.
 • Stress. De hormonen je lichaam kan produceren in reactie op langdurige stress kan voorkomen dat insuline minder goed werkt.
 • . Voor vrouwen, schommelingen in de hormoonspiegel Als je hormonen fluctueren tijdens je menstruele cyclus, zo kan uw bloedsuikerspiegel - met name in de week voor je menstruatie. Menopauze kan leiden tot schommelingen in uw bloedsuikerspiegel ook.
Voorbereiding op uw afspraak. Slow-genezende wondjes of frequente infecties.
Voorbereiding op uw afspraak. Slow-genezende wondjes of frequente infecties.

Gezond eten
In tegenstelling tot de populaire perceptie, er is geen diabetes dieet. Echter, het is belangrijk om het centrum van uw dieet op deze vezelrijk, vetarm voedsel:

 • Fruit
 • Groenten
 • Volle granen

U zult ook moeten minder dierlijke producten, geraffineerde koolhydraten en snoep eten.

Een diëtiste kan u helpen bij het samenstellen van een maaltijd plan dat uw gezondheid doelen, voorkeuren voeding en levensstijl past. Vergeet niet het belang van consistentie. Om uw bloedsuiker in evenwicht te houden, proberen om dezelfde hoeveelheid voedsel te eten met dezelfde verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten bij elke dag op hetzelfde moment.

Lage glycemische index voedingsmiddelen kan ook nuttig zijn. De glycemische index is een maat voor hoe snel een voedingsmiddel veroorzaakt een stijging van je bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index verhogen je bloedsuikerspiegel snel. Lage glycemische voedingsmiddelen kunnen u helpen een meer stabiele bloedsuikerspiegel te bereiken. Voedingsmiddelen met een lage glycemische index typisch zijn voedingsmiddelen die hoger zijn aan vezels.

Lichamelijke activiteit
Iedereen heeft behoefte aan regelmatige aërobe oefening, en de mensen die diabetes type 2 zijn geen uitzondering. Krijgen van uw arts op OK voordat u begint met een trainingsprogramma. Kies dan voor activiteiten die u genieten, zoals wandelen, zwemmen of fietsen. Wat het meest belangrijk is het maken van fysieke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Streven naar ten minste 30 minuten van aërobe oefening de meeste dagen van de week. Stretching en krachttraining oefeningen zijn ook belangrijk. Als je niet actief zijn geweest voor een tijdje, beginnen langzaam en geleidelijk opbouwen.

Vergeet niet dat lichamelijke activiteit verlaagt de bloedsuikerspiegel. Controleer uw bloedsuikerspiegel vóór elke activiteit. U nodig heeft om een ​​hapje te eten voor de training om te voorkomen dat een lage bloedsuikerspiegel als je diabetes medicijnen die uw bloedglucosegehalte te nemen.

Diabetes medicijnen en insuline therapie
Sommige mensen met type 2 diabetes kunnen hun bloedsuikerspiegel te beheren met dieet en lichaamsbeweging alleen, maar veel moet diabetes medicijnen of insuline therapie. De beslissing over welke medicijnen het beste zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder uw bloedsuikerspiegel en eventuele andere gezondheidsproblemen je hebt. Uw arts kan ook drugs combineren van verschillende klassen om u te helpen uw bloedsuiker te controleren op verschillende manieren.

 • Diabetes medicijnen. Vaak mensen die onlangs zijn gediagnosticeerd wordt voorgeschreven metformine (Glucophage, Glumetza, anderen), een diabetes medicijn dat de gevoeligheid van uw lichaamsweefsels 'verbetert tot insuline en verlaagt de productie van glucose in de lever. Uw arts zal ook veranderingen in levensstijl bevelen, zoals het verliezen van gewicht en steeds meer actief.

  Wanneer metformine niet genoeg is om je bloedsuikerspiegel te controleren, kunnen andere oraal ingenomen of ingespoten medicijnen worden toegevoegd om type 2 diabetes te behandelen. Medicijnen lagere glucose op verschillende manieren. Sommige diabetes medicijnen te stimuleren uw alvleesklier meer insuline te produceren en vrij. Zij omvatten glipizide (Glucotrol), glibenclamide (Diabeta, Glynase) en glimepiride (Amaryl). Weer anderen blokkeren de werking van enzymen die breken koolhydraten in de darm, zoals acarbose (Precose), of maak je weefsels gevoeliger voor insuline, zoals metformine (Glucophage) of pioglitazon (Actos).

Als u metformine niet kan nemen, andere orale geneesmiddelen zijn onder andere:

 • Sitagliptine (Januvia)
 • Saxagliptine (Onglyza)
 • Repaglinide (Prandin)
 • Nateglinide (Starlix)

Onlangs goedgekeurde medicijnen gegeven door injectie zijn:

 • Exenatide (Byetta)
 • Liraglutide (Victoza)

Bespreek de voor-en nadelen van de verschillende geneesmiddelen met uw arts. Samen kunt u beslissen welke medicatie het beste is voor u overweegt een groot aantal factoren, waaronder de kosten en andere aspecten van uw gezondheid. Rosiglitazon (Avandia) is gekoppeld aan hartaanvallen, en het gebruik ervan is beperkt door de FDA.

Naast diabetes medicijnen, kan uw arts een lage dosis aspirine therapie evenals de bloeddruk en cholesterol-verlagende medicijnen om te helpen hart-en vaatziekten te voorkomen voorschrijven.

 • Insulinetherapie. Sommige mensen die type 2 diabetes hebben behoefte insulinetherapie ook. Omdat normale spijsvertering interfereert met insuline via de mond ingenomen, moet insuline worden ingespoten.

  Insuline-injecties betrekken met behulp van een fijne naald en spuit of een insulinepen injector - een apparaat dat lijkt op een inkt pen, met uitzondering van de cartridge is gevuld met insuline.

  Soorten insuline zijn talrijk en omvatten snelwerkende insuline, langwerkende insuline en tussenliggende opties. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Insuline lispro (Humalog)
 • Insuline aspart (Novolog)
 • Insuline glargine (Lantus)
 • Insuline detemir (Levemir)
 • Insuline isofane (Humuline N, Novolin N)

Afhankelijk van uw behoeften, kan uw arts een mengsel van soorten insuline voorschrijven gedurende de dag en nacht te gebruiken.

Bariatrische chirurgie
Als u type 2 diabetes en je body mass index (BMI) groter is dan 35, mag u een kandidaat voor gewicht-verlies chirurgie (bariatrische chirurgie) zijn. Bloedsuikerspiegel weer normaal in 55 tot 95 procent van de mensen met diabetes, afhankelijk van de procedure uitgevoerd. Operaties die een deel van de dunne darm te omzeilen hebben meer van een effect op de bloedsuikerspiegel dan andere gewicht-verlies chirurgie. Echter, de operatie is duur en er zijn risico's, met inbegrip van een klein risico op overlijden. Daarnaast zijn drastische veranderingen in levensstijl en vereist langdurige complicaties kunnen voedingstekorten en osteoporose.

Zwangerschap
Vrouwen met diabetes type 2 zal waarschijnlijk moeten hun behandeling tijdens de zwangerschap te veranderen. Hoewel er geen bewijs is dat metformine schadelijk is voor een groeiende foetus, zijn onderzoeken uitgevoerd om de veiligheid tijdens de zwangerschap definitief te vestigen. Dus, tijdens de zwangerschap, je zult waarschijnlijk worden overgeschakeld op insulinetherapie. Ook veel van de bloeddruk en cholesterol-verlagende medicijnen kunnen niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Als u tekenen van diabetische retinopathie, kan het erger worden tijdens de zwangerschap. Bezoek uw oogarts tijdens het eerste trimester van je zwangerschap en bij een jaar na de bevalling.

Tekenen van problemen
Omdat er zoveel factoren kunnen uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden, duiken er soms problemen. Deze omstandigheden vereisen onmiddellijke zorg, want indien onbehandeld, epileptische aanvallen en bewustzijnsverlies (coma) kan optreden.

 • Hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie). Uw bloedsuikerspiegel kan stijgen om vele redenen, waaronder het eten van te veel, ziek of niet nemen van voldoende glucose-verlagende medicatie. Controleer uw bloedsuikerspiegel vaak, en let op tekenen en symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel - frequent urineren, toegenomen dorst, droge mond, wazig zien, vermoeidheid en misselijkheid. Als u hyperglycemie, moet u uw maaltijd plan, medicijnen of beide aan te passen.
 • Verhoogde ketonen in uw urine (diabetische ketoacidose). Als je cellen worden uitgehongerd voor energie, kan uw lichaam beginnen te breken vet. Dit levert toxische zuren genoemd ketonen. Kijk voor verlies van eetlust, zwakte, braken, koorts, maagpijn en fruitig ruikende adem. U kunt uw urine controleren op overtollige ketonen met een over-the-counter ketonen testkit. Als je teveel ketonen in uw urine, raadpleeg dan uw arts meteen of vragen dringende zorg. Deze aandoening komt vaker voor bij mensen met type 1 diabetes.
 • Hyperglycemic hyperosmolar nonketotic syndroom (HHNS). Tekenen en symptomen van deze levensbedreigende aandoening zijn een bloedsuiker lezen hoger dan 600 mg / dL (33,3 mmol / L), droge mond, extreme dorst, koorts van meer dan 101 F (38 C), sufheid, verwardheid, verlies van gezichtsvermogen, hallucinaties en donkere urine. HHNS wordt veroorzaakt door de torenhoge bloedsuiker die draait bloed dik en stroperig. Het heeft de neiging vaker voor te komen bij oudere mensen met type 2 diabetes, en het wordt vaak voorafgegaan door een ziekte of infectie. HHNS ontwikkelt zich meestal over dagen of weken. Bel uw arts of zoek onmiddellijk medische hulp in als u tekenen of symptomen van deze aandoening.
 • Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Als uw bloedsuikerspiegel daalt onder uw streefwaarden, is het bekend als een lage bloedsuikerspiegel. Uw bloedsuikerspiegel kan dalen om vele redenen, waaronder het overslaan van een maaltijd en het krijgen van meer lichamelijke activiteit dan normaal. Echter, lage bloedsuikerspiegel is het meest waarschijnlijk als je glucose-verlagende medicijnen die de afscheiding van insuline bevorderen of als u het nemen van insuline te nemen.

Controleer uw bloedglucosegehalte regelmatig en let op tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel - zweten, trillen, zwakte, honger, duizeligheid, hoofdpijn, wazig zien, hartkloppingen, onduidelijke spraak, slaperigheid, verwardheid en epileptische aanvallen.

Als u hypoglykemie ontwikkelen tijdens de nacht, zou je wakker worden met zweet doordrenkte pyjama of hoofdpijn. Dankzij een natuurlijke rebound-effect, misschien nachtelijke hypo een ongewoon hoge bloedsuikerspiegel leest eerste ding in de ochtend veroorzaken.

Als u tekenen of symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, eten of iets dat snel zal verhogen uw bloedsuikerspiegel drinken - vruchtensap, glucose tabletten, harde snoep, reguliere (niet dieet) frisdrank of een andere bron van suiker. Hertest in 15 minuten om zeker te zijn uw bloedsuikerspiegel normaal zijn. Als ze niet, de behandeling opnieuw en opnieuw te testen in een ander 15 minuten. Als je het bewustzijn verliest, kan een familielid of goede contacten moet u een noodsituatie injectie van glucagon, een hormoon dat de afgifte van suiker in het bloed stimuleert om te geven.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Zorgvuldig beheer van type 2 diabetes kan uw risico op ernstig beperken - zelfs levensbedreigende - complicaties. Houd rekening met deze tips:

 • Committeren aan het beheren van uw diabetes. Leer alles wat je kunt over diabetes type 2. Maak gezonde voeding en lichamelijke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Een relatie met een diabetes opvoeder, en vraag uw diabetesbehandeling team voor hulp wanneer u het nodig hebt.
 • Identificeer jezelf. Draag een tag of een armband die zegt dat je diabetes hebt. Houd een glucagon kit omgeving in het geval van een lage bloed noodsituatie suiker - en zorg ervoor dat je vrienden en geliefden weten hoe het te gebruiken.
 • Plan een jaarlijks lichamelijk onderzoek en regelmatig oogonderzoek. Jouw reguliere diabetes controles zijn niet bedoeld om jaarlijks physicals of routine oogonderzoek te vervangen. Tijdens de fysieke, zal uw arts kijken voor elke diabetes gerelateerde complicaties, evenals het scherm voor andere medische problemen. Uw oogspecialist zal controleren op tekenen van schade aan het netvlies, staar en glaucoom.
 • Houd uw vaccinaties up to date. Hoge bloedsuikerspiegel kan je immuunsysteem verzwakken. Hier krijg je een griepprik ieder jaar, en krijg een tetanus booster geschoten om de 10 jaar. Uw arts zal waarschijnlijk adviseren de longontsteking vaccin, als goed. De Centers for Disease Control en Prevention (CDC) ook adviseert momenteel hepatitis B vaccinatie als je nog niet eerder zijn gevaccineerd tegen hepatitis B en je bent een volwassen leeftijd 19-59 met type 1 of type 2 diabetes. De laatste CDC richtsnoeren geven vaccinatie zo spoedig mogelijk na de diagnose van type 1 of type 2 diabetes. Als u 60 jaar of ouder, hebben diabetes en hebben niet eerder het vaccin kregen, overleg dan met uw arts over de vraag of het goed is voor jou.
 • Verzorg je gebit. Diabetes kan je gevoelig zijn voor tandvlees infecties te verlaten. Poets je tanden minstens tweemaal per dag, flos je tanden een keer per dag, en plannen tandheelkundige examens ten minste tweemaal per jaar. Raadpleeg uw tandarts meteen als uw tandvlees bloedt of kijk rood of gezwollen.
 • Besteed aandacht aan je voeten. Was uw voeten dagelijks in lauw water. Droog ze voorzichtig, vooral tussen de tenen, en hydrateren met een lotion. Controleer uw voeten elke dag voor blaren, snijwonden, zweren, roodheid of zwelling. Raadpleeg uw arts als u een pijnlijke of andere voet probleem dat niet is genezing hebben.
 • Houd uw bloeddruk en cholesterol onder controle. Eten van gezonde voeding en regelmatig sporten kan een lange weg naar controle op hoge bloeddruk en cholesterol te gaan. Medicatie kan nodig zijn, ook.
 • Als u rookt of gebruik maken van andere soorten tabak, vraag dan uw arts om u te helpen stoppen. Roken verhoogt het risico op diverse complicaties van diabetes, zoals een hartaanval, beroerte, zenuwbeschadiging en nierziekten. Praat met uw arts over manieren om te stoppen met roken of om te stoppen met het gebruik van andere soorten tabak.
 • Als u alcohol drinkt, doe dat dan verantwoord. Alcohol, evenals drank mixers, kan hoog of lage bloedsuikerspiegel veroorzaken, afhankelijk van hoeveel je drinkt en als je eten op hetzelfde moment. Als u ervoor kiest om te drinken, dat doen alleen met mate en altijd met een maaltijd. De aanbeveling voor vrouwen is niet meer dan een drankje per dag en per dag voor mannen niet meer dan twee drankjes.
 • Neem spanning serieus. Als je gestresst bent, is het gemakkelijk om uw gebruikelijke diabetesbehandeling routine te verlaten. De hormonen je lichaam kan produceren in reactie op langdurige stress kan voorkomen dat insuline minder goed werkt, dat alleen maakt het nog erger. Om controle te nemen, grenzen. Prioriteiten stellen uw taken. Leren ontspanningstechnieken. Zorg voor voldoende slaap.

Boven alles, blijf positief. Diabetes is een ernstige ziekte, maar het kan worden gecontroleerd. Als u bereid bent om uw deel te doen bent, kunt u genieten van een actief en gezond leven met diabetes type 2.

Zie ook

Alternatieve geneeswijzen

Hoewel twee van nature voorkomende stoffen - chroom en kaneel - is aangetoond in sommige studies om insulinegevoeligheid te verbeteren, hebben andere studies geen enkel voordeel voor de controle van de bloedsuiker of bij het verlagen van A1C niveaus vinden. Vanwege de tegenstrijdige bevindingen, wordt noch stof momenteel aanbevolen voor diabetes controle.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Type 2 diabetes is een ernstige ziekte, en naar aanleiding van uw diabetes behandeling plan neemt rond-de-klok inzet. Maar uw inspanningen de moeite waard zijn, omdat na uw behandeling plan kan uw risico op complicaties te verminderen.

Praten met een hulpverlener of therapeut kan u helpen omgaan met de levensstijl veranderingen die komen met een soort diabetes diagnose 2. U mag bemoediging en begrip vinden in een type 2 diabetes steungroep. Hoewel steungroepen zijn niet voor iedereen, kunnen ze worden goede bronnen van informatie. Groepsleden vaak weten over de nieuwste behandelingen en hebben de neiging om hun eigen ervaringen of nuttige informatie, zoals waar te koolhydraattellingen vinden voor uw favoriete meeneem restaurant delen. Als je geïnteresseerd bent, kan uw arts in staat zijn om een ​​groep in uw omgeving aanbevelen.

Of, kunt u een bezoek van de Europese Diabetes Association om te controleren lokale activiteiten en steungroepen voor mensen met type 2 diabetes. De Europese Diabetes Association biedt ook online informatie en online forums, waar u kunt chatten met anderen die diabetes hebben. Het telefoonnummer is 800-DIABETES (800-342-2383).

Zie ook

Het voorkomen

Gezonde leefstijl kan u helpen bij diabetes type 2 te voorkomen. Zelfs als je diabetes in je familie, kan een dieet en lichaamsbeweging helpen de ziekte te voorkomen. Als je al gediagnosticeerd met diabetes, kan dezelfde gezonde levensstijl keuzes helpen voorkomen dat potentieel ernstige complicaties. En als je prediabetes, kunnen veranderingen in levensstijl vertragen of stoppen van de progressie van prediabetes naar diabetes.

 • Eet gezond voedsel. Kies voedingsmiddelen laag in vet en calorieën. Focus op fruit, groenten en volle granen.
 • Get fysieke. Doel voor 30 minuten matige fysieke activiteit per dag. Neem een ​​stevige dagelijkse wandeling. Fietsen. Zwemmen rondjes. Als je niet kan passen in een lange training, verspreid 10 minuten of langer sessies gedurende de dag.
 • Verliezen overtollige kilo's. Als u te zwaar bent, verliezen 5 tot 10 procent van je lichaamsgewicht kan het risico op diabetes te verminderen. Om uw gewicht te houden in een gezond assortiment, gericht op blijvende veranderingen in uw eten en lichaamsbeweging. Motiveer jezelf door het onthouden van de voordelen van het verliezen van gewicht, zoals een gezonder hart, meer energie en een beter gevoel van eigenwaarde.

Soms is medicatie is een optie ook. Metformine (Glucophage, Glumetza, anderen), een orale diabetes medicatie, kan het risico van type 2 diabetes te verminderen - maar gezonde keuzes essentieel blijven.

Zie ook