Discectomie

Definitie

Discectomie is de chirurgische verwijdering van het beschadigde gedeelte van een hernia in de wervelkolom. Een hernia kan irriteren of comprimeren nabijgelegen zenuwen en veroorzaken pijn, gevoelloosheid of zwakte - die kan uitstralen naar beneden je armen of benen. Discectomie werkt het best op deze stralende symptomen. Het is minder nuttig voor de werkelijke rugpijn of nekpijn.

De meeste mensen die hebben rugpijn of nekpijn vinden reliëf met meer conservatieve behandelingen, zoals pijnstillers of fysiotherapie. Uw arts kan discectomie stel voor als conservatieve behandelingen niet hebben gewerkt of als uw symptomen verergeren.

Er zijn verschillende manieren om een ​​discectomie voeren. Veel chirurgen nu liever een soort discectomie dat kleine incisies en een microscoop voor kijkgebruik.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Een discectomie wordt uitgevoerd om de druk van een hernia (ook wel uitgegleden, gescheurde of uitpuilende schijf of prolaps) plaatsen op een spinale zenuwen te verlichten. Een hernia ontstaat wanneer een deel van het zachtere materiaal in de schijf duwt door een spleet in de hardere buitenkant.

Uw arts kan discectomie aanraden als:

  • Je problemen hebt staan ​​of lopen vanwege zenuw zwakte
  • Conservatieve behandeling, zoals medicijnen of fysiotherapie, niet aan uw symptomen verbeteren na zes weken
  • Een schijf fragment lodges in uw wervelkanaal, drukken op een zenuw
  • Uitstralende pijn in je billen, benen, armen of borst wordt te veel om te beheren

Zie ook

Risico's

Discectomie is over het algemeen een veilige procedure. Maar zoals bij elke operatie, discectomie draagt ​​een risico op complicaties. Mogelijke complicaties zijn:

  • Bloeden
  • Infectie
  • Lekkende spinale vloeistof
  • Schade aan bloedvaten of zenuwen in en rond de wervelkolom
  • Letsel aan de beschermende laag rond de wervelkolom

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Het kan nodig zijn om te voorkomen dat het eten en drinken voor een bepaalde tijd voor de operatie. Uw arts zal u specifieke instructies geven.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens discectomie
Chirurgen meestal uit te voeren discectomie met algehele narcose, zodat je onbewuste tijdens de procedure bent. U vindt de narcose medicatie ontvangen als een gas - te ademen via een masker - of door een injectie in een ader. Kleine hoeveelheden spinale bot en ligament kan worden verwijderd om toegang tot de hernia krijgen.

Idealiter wordt enkel het fragment van de schijf die is knijpen de zenuw verwijderd, het verlichten van de druk, maar het verlaten van het grootste deel van de schijf intact. Als de hele schijf moet worden genomen, kan uw chirurg nodig om de ruimte te vullen met een stuk bot - genomen van een kadaver of vanaf je eigen bekken - of een synthetisch botsubstituut. De aangrenzende wervels worden vervolgens samengesmolten met metalen hardware.

Discectomie. Definitie.
Discectomie. Definitie.

Na discectomie
Na de operatie, u verhuisd bent naar een uitslaapkamer waar de gezondheidszorg team waakt voor complicaties van de operatie en de anesthesie. U kunt gezond genoeg op dezelfde dag moet de operatie naar huis te gaan, hoewel een ziekenhuisverblijf van een tot twee dagen kan nodig zijn als u een ernstige reeds bestaande medische aandoeningen.

Afhankelijk van de hoeveelheid tillen, lopen en zitten je werk gaat, zul je waarschijnlijk in staat zijn om weer aan het werk binnen een paar weken. Beperk activiteiten waarbij tillen, buigen en bukken voor enkele weken na discectomie. U kan ook nodig zijn om te minimaliseren zitten voor langere tijd voor een paar maanden. Een fysiotherapeut kan je leren oefeningen om de kracht en flexibiliteit van de spieren rond je ruggengraat te verbeteren.

Zie ook

Resultaten

Discectomie vermindert hernia symptomen bij de meeste mensen die duidelijke tekenen van een beknelde zenuw, dat is de belangrijkste indicatie voor de operatie. Discectomie is geen genezing, maar, omdat het niet het proces kon de schijf te worden hernia in de eerste plaats te keren. Om te voorkomen dat opnieuw verwonden van je ruggengraat, kan uw arts u aanraden u een aantal activiteiten die uitgebreide of herhaalde buigen, draaien of heffen betrekken beperken.

Zie ook