Droog orgasme

Definitie

Droog orgasme treedt op wanneer een man bereikt seksuele climax maar sperma niet vrijgeven (ejaculaat) - de vloeistof die sperma draagt ​​uit de penis - of releases heel weinig sperma.

Droog orgasme is meestal niet schadelijk, maar het kan interfereren met het vermogen van een man om een ​​kind te verwekken.

Oorzaken

Bij jongere mannen, kan droog orgasme optreden na herhaalde orgasmen. Er is een tijdelijke afwezigheid van sperma, dus weinig of niets komt uit de penis. Dit is geen reden voor alarm, en verbetert het algemeen na een paar uur rust.

In sommige gevallen van droge orgasme, sperma gaat in de blaas in plaats van buiten door de penis tijdens seksuele climax. Dit staat bekend als retrograde ejaculatie en is meestal een gevolg van medische procedures, vooral prostaat chirurgie. Het kan ook worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen en aandoeningen.

In andere gevallen van droge orgasme, mannen niet genoeg produceren sperma te ejaculeren als gevolg van genetische afwijkingen van het voortplantingssysteem.

Onderliggende oorzaken van droge orgasme omvatten:

Oorzaken hier getoond worden vaak geassocieerd met dit symptoom. Werk samen met uw arts of andere zorgverlener voor een accurate diagnose.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

In de meeste gevallen, droog orgasme is niet schadelijk. Maar praten met uw arts over om zeker te zijn van uw conditie wordt niet veroorzaakt door een onderliggend probleem dat aandacht verdient. Als u een droge orgasmes en proberen een kind te verwekken, kan u een behandeling nodig heeft uw partner zwanger te raken.