Echocardiogram

Definitie

Een echocardiogram maakt gebruik van geluidsgolven om beelden van je hart te produceren. Deze vaak gebruikte test kan uw arts om te zien hoe uw hart klopt en het pompen van bloed. Uw arts kan gebruik maken van de beelden van een echocardiogram om verschillende afwijkingen in de hartspier en de kleppen te identificeren.

Afhankelijk van welke informatie uw arts nodig heeft, kunt u een van de verschillende soorten echocardiograms. Elk type echocardiogram heeft weinig risico's.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Echocardiogram. Transthoracale echocardiogram.
Echocardiogram. Transthoracale echocardiogram.

Uw arts kan een echocardiogram stel voor als hij of zij vermoedt dat de problemen met de kleppen of de kamers van je hart of het vermogen van uw hart te pompen. Een echocardiogram kan ook worden gebruikt om aangeboren hartafwijkingen te detecteren bij ongeboren baby's.

Afhankelijk van welke informatie uw arts nodig heeft, kunt u een van de volgende soorten echocardiograms:

  • Transthoracale echocardiogram. Dit is een standaard, niet-invasieve echocardiogram. Een technicus (sonograaf) verspreidt gel op je borst en vervolgens drukt op een apparaat dat bekend staat als een transducer dicht tegen de huid, met als doel een echografie bundel door je borst naar je hart. De transducer registreert de geluidsgolf echo je hart produceert. Een computer zet de echo in bewegende beelden op een monitor. Als de longen of ribben het zicht kan een kleine hoeveelheid intraveneuze kleurstof worden gebruikt om de beelden te verbeteren.
  • Transoesofagale echocardiogram. Als het moeilijk is om een duidelijk beeld van uw hart met een standaard echocardiogram te krijgen, kan uw arts een transoesofagale echocardiogram aanraden. In deze procedure wordt een flexibele buis met een transducer begeleid in je keel en in je slokdarm, die uw mond verbindt met uw maag. Van daaruit kan de transducer krijgen meer-gedetailleerde beelden van je hart. Uw keel wordt verdoofd, en je zult medicijnen hebben om u te helpen ontspannen tijdens een transoesofagale echocardiogram.
  • Doppler echocardiogram. Wanneer geluidsgolven weerkaatsen bloedcellen bewegen door je hart en bloedvaten, toonhoogte veranderen ze. Deze veranderingen (Doppler-signalen) kan helpen met uw arts het meten van de snelheid en richting van de bloedstroom in uw hart. Doppler technieken worden gebruikt in de meeste transthoracale en transoesofageale echocardiograms, en ze kunnen de bloedstroom problemen en bloeddruk controleren in de slagaders van je hart dat traditionele echografie niet kunnen detecteren. Soms wordt de doorbloeding op de monitor gekleurde om te helpen uw arts te lokaliseren eventuele problemen (kleur doorstroming echocardiogram).
  • Stress echocardiogram Sommige hartproblemen -. Met name die waarbij de kransslagaders die bloed naar de hartspier - alleen voorkomen tijdens lichamelijke activiteit. Voor een stress echocardiogram, zijn echo's van je hart voor en direct na het lopen op een loopband of rijdend op een stationaire fiets genomen. Als u niet in staat bent uit te oefenen, kunt u een injectie met een medicijn krijgen om je hart werken zo hard te maken alsof je oefenen.

Zie ook

Risico's

Er zijn weinig risico's verbonden aan een standaard transthoracale echocardiogram. U kunt wat ongemak vergelijkbaar met het trekken van een pleister wanneer de technicus verwijdert de elektroden op je borst gelegd tijdens de procedure te voelen.

Als je een transoesofagale echocardiogram, kan je keel pijnlijk voor een paar uur zijn daarna. Zelden kan de slang de binnenkant van je keel schrapen. Uw zuurstofniveau wordt gecontroleerd tijdens het examen te controleren op eventuele ademhalingsproblemen veroorzaakt door sedatie medicatie.

Tijdens een stress echocardiogram, lichaamsbeweging of medicijnen - niet het echocardiogram zelf - kan tijdelijk leiden tot een onregelmatige hartslag. Ernstige complicaties, zoals een hartaanval, zijn zeldzaam.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Transoesofagale echocardiogram. Doppler echocardiogram.
Transoesofagale echocardiogram. Doppler echocardiogram.

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig zijn voor een standaard transthoracale echocardiogram. Uw arts zal u vragen om niet te eten voor een paar uur van tevoren als je met een transoesofagale of stress echocardiogram. Als je loopt op een loopband tijdens een stress echocardiogram, Draag comfortabele schoenen. Als je met een transoesofagale echocardiogram, zult u niet in staat zijn om daarna te rijden vanwege de sederende medicatie zul je waarschijnlijk ontvangt. Voordat je hebt je transoesofagale echocardiogram, zeker om afspraken te maken om thuis te komen.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
Een echocardiogram kan worden gedaan in het kantoor van de arts of een ziekenhuis. Na het uitkleden van de taille, zult u op een onderzoek van tafel of bed liggen. De technicus zal kleverige vlekken (elektroden) hechten aan uw lichaam te helpen bij het opsporen en het gedrag van de elektrische stromen van je hart.

Als je een transoesofagale echocardiogram zult, zal je keel wordt verdoofd met een verdovende spray of gel. Je zult waarschijnlijk een kalmerend middel om u te helpen ontspannen.

Gedurende de echocardiogram, de technicus zal dimmen de lichten om beter te bekijken het beeld op de monitor. U kunt een pulserend "whoosh," dat is de machine opneemt het bloed stroomt door je hart te horen.

De meeste echocardiograms nemen minder dan een uur, maar de timing is afhankelijk van uw conditie. Tijdens een transthoracale echocardiogram, kan u gevraagd worden om te ademen op een bepaalde manier of te rollen op uw linkerkant. Soms is de transducer moet zeer stevig worden gehouden tegen je borst. Dit kan worden ongemakkelijk - maar het helpt de technicus produceren de beste foto's van je hart.

Na de procedure
Als uw echocardiogram normaal is, kan er geen verdere tests nodig zijn. Als de resultaten worden betrekking, kunt u worden doorverwezen naar een hartspecialist (cardioloog) voor meer tests. De behandeling hangt af van wat er gevonden tijdens het examen en uw specifieke tekens en symptomen. U kunt een herhaling echocardiogram in enkele maanden of andere diagnostische tests, zoals een hart-gecomputeriseerde tomografie (CT)-scan of coronair angiogram nodig.

Zie ook

Resultaten

Uw arts zal kijken naar gezonde hartkleppen en kamers, evenals normale hartslagen. Informatie van de echocardiogram kan tonen:

  • Grootte hart. Verzwakt of beschadigde hartkleppen, hoge bloeddruk of andere ziekten kunnen leiden tot de kamers van je hart te vergroten. Uw arts kan een echocardiogram om de behoefte aan behandeling of behandeling beeldscherm effectiviteit te evalueren.
  • Pompkracht. Een echocardiogram kan helpen uw arts bepalen pompkracht van uw hart. Specifieke metingen kunnen onder meer het percentage van het bloed dat wordt gepompt uit een gevuld ventrikel met elke hartslag (ejectiefractie) of het volume van het bloed gepompt door het hart in een minuut (cardiac output). Als uw hart niet genoeg bloed naar de behoeften van uw lichaam te voldoen niet pompt, kan hartfalen een zorg zijn.
  • Schade aan de hartspier. Tijdens een echocardiogram, kan uw arts bepalen of alle onderdelen van de hartwand normaal dragen bij aan het pompen activiteit van uw hart. Onderdelen die zwak bewegen kan zijn beschadigd tijdens een hartaanval of worden ontvangen van te weinig zuurstof. Dit kan duiden kransslagaderziekte of diverse andere aandoeningen.
  • Valve problemen. Een echocardiogram toont hoe uw hartkleppen bewegen zoals je hart klopt. Uw arts kan bepalen of de kleppen openen breed genoeg voor een adequate doorbloeding of sluit volledig om bloed lekkage te voorkomen. Abnormale bloedstroom patronen en aan bepaalde voorwaarden, zoals aortaklepstenose - wanneer het hart aortaklep wordt versmald - kan ook worden gedetecteerd.
  • Hartafwijkingen. Veel hartafwijkingen kunnen worden gedetecteerd met een echocardiogram, waaronder problemen met de hartkamers, abnormale verbindingen tussen het hart en de grote bloedvaten, en complexe hartafwijkingen die bij de geboorte aanwezig zijn. Echocardiogrammen kan zelfs worden gebruikt om ontwikkeling van het hart van een baby te controleren voor de geboorte.

Zie ook