Einde van het leven

End-of-life care

Wanneer een geliefde sterft, kunnen gesprekken over het levenseinde worden ongemakkelijk en moeilijk. Toch, het bespreken van end-of-life care is belangrijk.

Afhankelijk van de omstandigheden, zou u kunnen helpen uw geliefde te maken belangrijke end-of-life beslissingen - zoals de vraag of thuis te blijven, te verplaatsen naar een verpleeghuis of andere voorziening, of zoeken hospice zorg. Ook kunt u samen met uw geliefde de gezondheidszorg team om ervoor te zorgen dat uw geliefde comfortabel op het einde van het leven blijft. Pijn, angst en andere end-of-life symptomen kunnen vaak worden behandeld.

Zelfs aan het einde van het leven, kunt u doorgaan met uw relatie te ondersteunen en voeden met je geliefde. Gewoon daar te zijn kan een belangrijke bron van kracht en troost voor iedereen.

Zie ook

Verdriet

Als een geliefde sterft, kan verdriet voelen als een dolk in je hart. Vaak verdriet triggers rauwe, intense emoties. Je kunt je afvragen hoe je ooit zult de brokken te lijmen en te helen je wonden - nog niet het gevoel alsof je verraadt je geliefde het geheugen.

Er zijn geen snelle oplossingen voor het verdriet en de angst dat een dierbare dood volgen. Als je je verdriet geconfronteerd, erkennen de pijn en weet dat het een deel van het genezingsproces. Zorg goed voor jezelf, en zoeken steun van vrienden en geliefden.

Einde van het leven. End-of-life care.
Einde van het leven. End-of-life care.

Hoewel je leven nooit meer helemaal hetzelfde zal zijn, zal de brandende pijn van het verdriet uiteindelijk minder intens geworden. Accepteren van uw nieuwe "normale" kan u helpen uw verliezen te verzoenen en ga verder met je leven.

Zie ook