Eosinofilie

Definitie

Eosinofilie (eo-sin-o-PHIL-e-uh) is een hoger dan normaal niveau van eosinofielen, een van de vijf belangrijkste vormen van de ziekte bestrijden witte bloedcellen.

Hoge niveaus van eosinofielen kan circuleren in uw bloed (bloed eosinofilie), maar hoge eosinofiel concentraties kunnen ook optreden op de plaats van een infectie of ontsteking (weefsel eosinofilie).

Weefsel eosinofilie kunnen worden gevonden in weefselmonsters genomen tijdens een experimentele procedure of monsters van bepaalde vloeistoffen, zoals slijm vrijgelaten uit nasale weefsels. Als je weefsel eosinofilie, het niveau van de eosinofielen in je bloedbaan is waarschijnlijk normaal.

Bloedeosinofilie kan worden gedetecteerd met een bloedonderzoek, gewoonlijk als deel van een volledige bloedtelling. Een telling van meer dan 500 eosinofielen per microliter bloed wordt algemeen beschouwd eosinofilie bij volwassenen. Een telling van meer dan 1500 eosinofielen per microliter bloed, dat duurt een aantal maanden wordt genoemd hypereosinofiel syndroom.

Oorzaken

Eosinofielen spelen twee rollen in uw immuunsysteem:

  • . Vernietigen van vreemde stoffen Eosinofielen kunnen consumeren vreemde stoffen - in het bijzonder stoffen die verband houden met infectie met een parasiet - dat 'gemarkeerd' zijn voor vernietiging door andere onderdelen van uw immuunsysteem.
  • Reguleren ontsteking. Eosinophils helpen ontsteking, die een positieve rol speelt bij het ​​isoleren en controleren van een plaats van ziekte, maar ontsteking kan ook weefsels beschadigen promoten. Immuunsysteem aandoeningen zoals allergieën, kunnen bijdragen aan de huidige (chronische) ontsteking. Eosinofielen zijn belangrijke spelers in de ontsteking geassocieerd met allergieën en astma.

Eosinofilie treedt op wanneer een van beide een groot aantal eosinofielen worden gerekruteerd voor een bepaalde plek in je lichaam of beenmerg te veel eosinofielen. Dit kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van aandoeningen, ziekten en factoren, zoals:

  • Parasitaire en schimmelziekten
  • Allergieën, waaronder om medicijnen of voedsel
  • Bijnier aandoeningen
  • Huidaandoeningen
  • Toxinen
  • Auto-immuunziekten
  • Endocriene aandoeningen
  • Tumoren

Specifieke ziekten en aandoeningen die resulteren in bloed of weefsel eosinofilie omvatten:

Eosinofilie. Het vernietigen van vreemde stoffen.
Eosinofilie. Het vernietigen van vreemde stoffen.

Parasitaire ziekten en allergische reacties op medicijnen behoren tot de meest voorkomende oorzaken van eosinofilie. Hypereosinofiel syndroom meestal een onbekende oorzaak of gevolg van bepaalde vormen van kanker, zoals beenmerg of lymfeklier kanker.

Oorzaken hier getoond worden vaak geassocieerd met dit symptoom. Werk samen met uw arts of andere zorgverlener voor een accurate diagnose.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

Eosinofilie wordt meestal gevonden wanneer uw arts bloedonderzoek heeft besteld voor het diagnosticeren van een aandoening die je al ervaren. Het is niet vaak een onverwachte bevinding of gewoon bij toeval ontdekt.

Praat met uw arts over wat deze resultaten betekenen. Bewijs van bloed of weefsel eosinofilie en de resultaten van andere testen kunnen wijzen op de oorzaak van uw ziekte of uw arts kan andere tests suggereren om uw conditie te beoordelen.

Omdat een aparte aandoening is vaak de oorzaak van eosinofilie, is het belangrijk om te bepalen welke andere aandoeningen of stoornissen die u kan hebben. Als je een nauwkeurige diagnose en kan elke relevante aandoeningen of stoornissen te behandelen, zal de eosinofilie waarschijnlijk op te lossen.

Echter, als u aanhoudende hypereosinofiel syndroom, is het belangrijk om voortdurend te werken met artsen en bewaken van uw gezondheid, want deze voorwaarde aanzienlijke complicaties kan veroorzaken in de tijd.