Erectiestoornissen

Erectiestoornis: nonoral behandelingen

Orale medicatie zijn niet de enige manier om erectiestoornissen te behandelen. Weten het volledige scala van behandelmogelijkheden en hoe ze werken.

Als je erectiestoornissen en kan bepaalde orale medicatie niet nemen, heb je andere behandelingsmogelijkheden, inclusief medicijnen die worden geïnjecteerd in of geplaatst in de penis, penis pompen, en chirurgisch geplaatste penis implantaten.

Begrijpen waarom u misschien een nonoral behandeling van erectiestoornissen kiezen en hoe deze verschillende behandelingen werken.

Wanneer orale medicatie niet veilig zou zijn

Niet alle mensen kunnen veilig aannemen erectiestoornissen orale medicatie, zoals sildenafil (Viagra), vardenafil (Levitra, Staxyn) en tadalafil (Cialis). Medicijnen voor erectiestoornissen misschien niet werkt of kan gevaarlijk zijn als je:

 • Neem nitraat medicijnen - vaak voorgeschreven voor pijn op de borst (angina pectoris) - zoals nitroglycerine (Nitro-Dur, Nitrostat, anderen), isosorbidemononitraat (Monoket) of isosorbidedinitraat (Dilatrate-SR, Isordil)
 • Neem bloedverdunnende middelen (anticoagulantia) medicijnen, alfa-blokkers, antibiotica, anti-epileptica of anti-aritmische hart medicatie
 • Een hartziekte of hartfalen
 • Hebben gehad een beroerte
 • Hebben ongecontroleerde lage bloeddruk (hypotensie) of ongecontroleerde hoge bloeddruk (hypertensie)
 • Oogproblemen heeft, zoals retinitis pigmentosa, of een familiegeschiedenis van bepaalde oogproblemen
 • Een ernstige leverziekte
 • Een nierziekte die dialyse nodig

Sommige mannen zouden ook een andere behandelingsoptie om de bijwerkingen veroorzaakt door bepaalde orale medicatie te vermijden kiezen.

Andere soorten medicijnen

Nonoral medicijnen voor erectiestoornissen zijn:

 • Alprostadil zelf-injectie. Bij deze methode wordt een fijne naald om alprostadil (Caverject, Edex) te injecteren of een combinatie van medicijnen die alprostadil in de zijkant van uw penis bevat gebruikt u. Elke injectie algemeen produceert een erectie die duurt ongeveer een uur. Omdat de naald gebruikt is zeer fijn, pijn van de injectieplaats is meestal gering. Bijwerkingen kunnen zijn bloeden uit de injectie, langdurige erectie en de vorming van litteken-achtige (vezelig) weefsel op de injectieplaats.
 • Alprostadil penis zetpil. Alprostadil intra (Muse) therapie gaat het plaatsen van een kleine alprostadil zetpil in je penis. U gebruik maken van een speciale applicator om de zetpil te voegen in de buis die de urine uit de blaas (de plasbuis) draagt. Een erectie begint meestal binnen 10 minuten en duurt tussen de 30 en 60 minuten. Bijwerkingen kunnen zijn pijn en kleine bloedingen in de plasbuis.
 • Testosteronvervanging voorbereidingen. Sommige mannen hebben erectiestoornissen veroorzaakt door lage niveaus van het hormoon testosteron. In dit geval kan testosteronvervangingstherapie worden aanbevolen. Testosteron vervangende therapie kan worden geleverd via injectie, pleister, gel, kauwgom en wang (mondholte), of orale medicatie. Praat met uw arts over uw persoonlijke voorkeur en de mogelijke bijwerkingen.

Zie ook

Erectiestoornis: nonoral behandelingen

Penis pompen, chirurgie en implantaten

Als medicijnen niet doeltreffend of geschikt zijn in uw geval, kan uw arts een andere behandeling aanraden. Andere behandelingen zijn:

 • Penis pompen. Een penispomp (vacuüm erectie-apparaat) is een holle buis met een hand-aangedreven of batterij-aangedreven pomp. De buis wordt geplaatst over uw penis, en dan de pomp wordt gebruikt voor het zuigen uit de lucht in de buis. Dit creëert een vacuüm dat bloed trekt in uw penis. Zodra je een erectie, je slip een spanning ring rond de basis van uw penis te houden in het bloed en houdt het vast. U verwijdert dan het vacuüm apparaat. De erectie duurt meestal lang genoeg voor een paar om seks te hebben. U verwijdert de spanning ring na het vrijen. Blauwe plekken van de penis is een mogelijke bijwerking, en ejaculatie misschien niet zo krachtig. Uw arts kan adviseren of voorschrijven van een specifiek model.
 • Penisimplantaten. Deze behandeling operatief plaatsen apparaten in beide zijden van de penis. Deze implantaten bestaan ​​uit opblaasbare of halfstijve stangen. De opblaasbare apparaten kunt u bepalen wanneer en hoe lang je hebt een erectie. De halfstijve stangen houden uw penis stevig maar buigbaar. Deze behandeling wordt gewoonlijk niet aanbevolen tot andere methoden hebben eerst geprobeerd. Zoals bij elke operatie, is er een risico op complicaties, zoals infecties.
 • Bloedvat operatie. In zeldzame gevallen kan belemmerd bloedvaten erectiestoornissen veroorzaken. In dit geval, is chirurgische reparatie nodig.

Psychologische begeleiding

Als uw erectiestoornissen wordt veroorzaakt door stress, angst of depressie - of de voorwaarde is het creëren van stress en spanning relatie - uw arts kan voorstellen dat u, of u en uw partner, een psycholoog of een counselor te bezoeken.

Erectiestoornissen - niet voorbijgaan aan de onderliggende oorzaak

Het krijgen van een goede behandeling van de onderliggende oorzaak van erectiestoornissen kunnen helpen voorkomen dat gezondheidsproblemen en het verbeteren van de seksuele functie. Voorwaarden die erectiestoornissen kunnen veroorzaken of verergeren zijn onder andere:

 • Hart-en vaatziekten. In sommige gevallen, erectiestoornissen is het eerste teken van hartproblemen.
 • Diabetes. Verloop van tijd kan diabetes bloedvaten en zenuwen beschadigen, waardoor het moeilijker te krijgen of te houden een erectie.
 • Psychologische kwesties. Depressie en angst kunnen het risico van seksuele problemen.
 • Obesitas. Omdat obesitas verhoogt het risico van erectiestoornissen. Verhoogde lichamelijke activiteit en het verliezen van gewicht kan uw algehele gezondheid en de seksuele functie te verbeteren.
 • Laag testosteron. Mannen die lage testosteronspiegel (hypogonadisme) moet misschien testosteron vervangende therapie om sex drive en seksuele prestaties te verhogen.
 • Levensstijl keuzes. Ongezonde gewoonten zoals het drinken van teveel alcohol, roken, het gebruik van illegale drugs en ​​niet fysiek actief kan veroorzaken of bijdragen tot erectiestoornissen.

Als je een erectiestoornis, je bent niet alleen - en heb je veel mogelijkheden voor behandeling. Werk samen met uw arts om uit te vinden welke erectiestoornissen behandeling het beste zou kunnen werken voor je.

Zie ook