Fibromyalgie

Fibromyalgie pijn: opties voor het omgaan

Als u fibromyalgie, moeilijke dagen zijn onvermijdelijk. Coping-strategieën variëren van meditatie tot het kijken naar een grappige film.

Fibromyalgie pijn heeft de neiging om fluctueren. Op de dagen dat je fibromyalgie pijn fakkels, alles wat je probeert te doen kan lijken moeilijker. Het is gemakkelijk om te worden ontmoedigd.

Een van de moeilijkste dingen om te accepteren kan zijn dat er geen remedie voor fibromyalgie. Terwijl veranderingen in levensstijl en medicijnen kunnen de ernst van uw fibromyalgie pijn of vermoeidheid te verminderen, blijft u goede dagen en slechte dagen hebben.

Waarom stelt een lijst op voorhand?

Bij fibromyalgie pijn of vermoeidheid is ernstig, je zou niet helder denken. Een flare van fibromyalgie symptomen kunt u sturen in een spiraal van stress en wanhoop als je niet bent voorbereid. Maar het hebben van een plan om te volgen geeft je een gevoel van controle over uw klachten en symptomen.

Noteer uw opties voor het omgaan en houd je overzicht waar je het kan vinden als je het gevoel een slechte dag komen. Verschillende strategieën werken beter voor sommige mensen dan voor anderen. Sommigen kunnen prima werken voor u op een dag, maar niet op een ander. Daarom is het goed om een ​​verscheidenheid aan opties om uit te kiezen.

Vermijd negatieve self-talk

Studies hebben aangetoond dat wat zeggen we tegen onszelf in ons hoofd kunnen onze perceptie van pijn beïnvloeden. Draaien van negatieve gedachten in positieve vergt oefening, maar is de moeite waard.

Negatief Positief
Ik kan niets doen vanwege mijn klachten. Ik kan veel dingen doen. Ik moet gewoon mezelf tempo en neem pauzes.
Ik heb geen controle over mijn geluk. De pijn stuurt me. Ik kan mijn geluk te controleren. Ik kan gelukkig zijn en genieten van het leven ondanks de pijn.
Mensen aan het werk zijn boos op me. Ze denken niet ik doe mijn deel. Ik zal de beste baan die ik kan doen en goed over mijn prestaties voelen.

Zie ook

Fibromyalgie pijn: opties voor het omgaan

Vertel iemand wanneer je met een moeilijke dag

U bent misschien geneigd om het voor jezelf houden, maar weersta die drang. Terwijl sommige alleen tijd is een goede manier om te ontspannen, kan isoleren van jezelf voor de dag komen, waardoor je je eenzaam voelt. Vertel een begrip vriend of familielid dat je gefrustreerd of overweldigd. Maar niet stilstaan ​​bij uw tekenen en symptomen.

In persoon of online support groepen kunt u een link naar mensen die ook te maken hebben met fibromyalgie. Naast het comfort van het praten met mensen die worden geconfronteerd met dezelfde types van uitdagingen, leden delen vaak coping-technieken die zou kunnen werken voor u, ook.

Besteed je energie 'centen' wijselijk

Soms helpt het om te denken van de hoeveelheid energie die je hebt als centen in een spaarpot. Je nodig hebt om taken te prioriteren, zodat u niet opraken van de centen voordat de dag voorbij is. Tempo jezelf en neem regelmatig een pauze om te rusten. Deze manier van denken is cruciaal op dagen wanneer uw symptomen flare.

Neem een ​​kijkje op wat er komen op uw kalender. Bepalen wat nodig is en wat niet. Focus je energie in de komende dagen op wat nodig is. Prioriteren je taken kan helpen verminderen uw stress niveaus. Mensen die al te gestresst zijn hebben vaak gespannen spieren, die de neiging hebben om fibromyalgie pijn versterken.

Vraag om hulp wanneer u het nodig hebt
Maak een lijst van mensen die u kunnen helpen op slechte dagen. Bijvoorbeeld, kan een familielid bereid om maaltijden te repareren of boodschappen te doen voor een dag. Je kan zijn terughoudend om een ​​last zijn, maar uw vrienden en familie hou van je en wil je helpen.

Andere bronnen in uw gemeenschap kunnen beschikbaar zijn om u te helpen noodzakelijke taken wanneer je met een heel moeilijke dag compleet. Tijdelijke veranderingen die kunnen helpen om door een moeilijke dag kunnen zijn winkelen bij een lokale supermarkt die levert. Met het openbaar vervoer of een taxi kan een eenvoudiger, minder stressvol manier om te komen waar je moet gaan worden. Of je in staat zijn aan te werven buurtkinderen te helpen met yardwork.

Zoek afleiding
Identificeer activiteiten die je afleiden van je symptomen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Grappige filmpjes
  • Quick-read books
  • Uitjes met vrienden
  • Favoriete musea
  • Prachtige wandelpaden

Ontspannen
Tijd vrij voor ontspanning op uw dagelijkse schema. Voeg meer ontspannen tijd op dagen dat je fibromyalgie symptomen flare. Ontspanningstechnieken zijn:

  • Diep-ademhalingsoefeningen. Adem langzaam en diep in door je neus naar een telling van vijf. Houd de lucht in je longen voor een telling van vijf en vervolgens uitademen langzaam door je mond naar een telling van 10.
  • Progressieve relaxatie. Span en ontspan lichaamsdelen een voor een, te beginnen bij een van beide je hoofd of je voeten.
  • Meditatie. Focussen op een enkel object of het herhalen van een bepaald geluid kan helpen rustig je geest en ontspan je spieren.
  • Visualisatie. Neem een denkbeeldige reis naar een mooie plek. Gebruik al je zintuigen om de locatie zo volledig mogelijk te ervaren. Voel de warmte van de zon. Hoor de vogels.

Al doende leert men

Hoe vaker je coping-strategieën te gebruiken, hoe makkelijker het wordt. Verschillende strategieën werken voor verschillende mensen. Iets dat werkte in het verleden kan niet werken vandaag, dus wees flexibel en probeer het volgende wat op uw lijst.

Als u fibromyalgie, moeilijke dagen zijn onvermijdelijk. Maar vooruit te plannen kan u helpen bij de controle van de slechte dagen duren, zodat fibromyalgiapijn geen controle over je neemt.

Zie ook