Geboortebeperking

Geboortebeperking basics

Als u overweegt het gebruik anticonceptie, heb je veel mogelijkheden - van natuurlijke gezinsplanning en over-the-counter anticonceptie producten op recept anticonceptiva of sterilisatie.

Om te bepalen welke methode van geboorteregeling beste voor u zou zijn, overwegen uw levensstijl, persoonlijke voorkeuren en gezondheidstoestand. Hoe voel je je over de planning voor seks? Invoegen van anticonceptie apparaten in je lichaam? Het nemen van een pil op hetzelfde tijdstip elke dag of het bijhouden van je vruchtbare dagen? Permanent beëindigen van het vermogen om te bedenken of verwekken van een kind?

Het is ook belangrijk om een ​​eerlijke beoordeling van jezelf, je partner en je relatie te maken. Je kan verschillende anticonceptie wensen als je seks hebt vaak of je niet in een monogame relatie. Idealiter, zal u en uw partner de mogelijkheden te bespreken en tot een wederzijds voordelige beslissing.

Zie ook

De anticonceptiepil

Geboortebeperking pillen zijn een veel voorkomende vorm van anticonceptie. Als u overweegt het nemen van de pil, moet u wellicht meer keuzes dan je zou denken.

Je begint door te kiezen voor ofwel een combinatie van de pil of minipillen. Conventionele verpakkingen of continue dosering - Als u kiest voor een combinatie van de pil, heb je nog een keuze hebt. Bij conventionele anticonceptiepillen, zult u een periode hebt elke maand. Met continue dosering van de pil, kunt u een periode hebt slechts vier keer per jaar of elimineren uw periode helemaal.

Natuurlijk, elk type anticonceptiepil heeft zijn eigen risico's en voordelen. Begrijpen de basis, dan is werken met uw zorgverzekeraar om de beste pil voor u vinden.

Zie ook

Andere besturingsmogelijkheden geboorte

Als je denkt van anticonceptie opties, wat in je opkomt? De anticonceptiepil zijn een populaire keuze, maar is nog niet alles. Andere besturingsmogelijkheden geboorte in overvloed - en de keuze is aan jou.

Als je anticonceptie hoeft slechts af en toe, zou over-the-counter mannelijke of vrouwelijke condooms zijn geschikte anticonceptie mogelijkheden. Condooms bescherming bieden ook tegen seksueel overdraagbare infecties. De contraceptieve spons is een andere optie die is zonder recept verkrijgbaar. Als je het meest bezorgd over de effectiviteit, voorschriftcontraceptiva - zoals prikpil, een vaginale ring of een spiraaltje - misschien wel beter anticonceptie mogelijkheden.

Zoals u overwegen uw anticonceptie opties, open voor alle mogelijkheden. Vertrouwd te raken met hoe verschillende soorten van anticonceptie werk, evenals de risico's en voordelen van specifieke controle-opties geboorte.

Zie ook

Natuurlijke gezinsplanning

Natuurlijke gezinsplanning kan een aantrekkelijke optie geboorte controle zijn als je niet of kan ervoor kiezen om geen andere voorbehoedsmiddelen gebruiken.

Populaire soorten natuurlijke gezinsplanning onder de ritme-methode, het baarmoederhalsslijm methode en de basale lichaamstemperatuur methode. U kunt gebruik maken van deze vormen van natuurlijke gezinsplanning te voorspellen wanneer je eisprong - en wanneer je nodig hebt om onbeschermde seks te vermijden, als je niet wilt zwanger. Een ander soort van natuurlijke gezinsplanning is terugtrekking, waarbij de man trekt zijn penis uit de vagina voordat zaadlozing om zwangerschap te voorkomen.

Natuurlijke gezinsplanning vereist motivatie, toewijding en zelfbeheersing. Natuurlijke gezinsplanning is niet zo effectief als andere vormen van anticonceptie, maar het is goedkoop en heeft geen bijwerkingen.

Zie ook

Sterilisatie

Als u zeker weet dat u niet zwanger wilt worden - of vader van een kind - op enig moment in de toekomst, kunt u sterilisatie overwegen.

Voor mannen, vasectomie is de enige optie voor de sterilisatie. Tijdens deze eenvoudige ingreep, worden de buizen die sperma te voeren in het sperma gesneden en verzegeld. Na een succesvolle vasectomie, een man niet in staat is om een ​​kind te verwekken.

Geboortebeperking. Andere besturingsmogelijkheden geboorte.
Geboortebeperking. Andere besturingsmogelijkheden geboorte.

Vrouwen kunnen kunnen kiezen uit verschillende sterilisatie opties, waaronder tubaligatie - een chirurgische procedure - en Essure en Adiana systemen, die beide permanent eileiders blokkeren.

Sterilisatie is een effectieve methode van anticonceptie. De beslissing om sterilisatie te streven moet serieus worden genomen, echter. Hoewel omkering is soms mogelijk na vasectomie of afbinden van de eileiders, wordt sterilisatie van elk type als permanent.

Zie ook

Noodanticonceptie

Noodanticonceptie helpt na onbeschermde seks zwangerschap te voorkomen. Noodanticonceptie is niet bedoeld om te worden gebruikt in plaats van routine anticonceptie - maar het is een optie als je onbeschermde seks hebt gehad, je methode van anticonceptie is mislukt of u een anticonceptiepil gemist.

Om effectief te zijn, moet noodanticonceptie zo snel mogelijk worden gebruikt na onbeschermde seks. In de VS, twee soorten noodanticonceptie zijn beschikbaar: pillen en spiraaltje (IUD).

Noodanticonceptie pillen zijn ook bekend als de morning-afterpil. Drie merken - Volgende Keus, Plan B One-Step en Ella - zijn beschikbaar. Noodanticonceptie pillen kan gebruikt worden tot vijf dagen na onbeschermde seks. Echter, de pillen zijn effectiever hoe eerder je ze.

Een andere optie is een koperen IUD. De merknaam is Paragard. Om zwangerschap te voorkomen, moet de IUD worden ingebracht binnen vijf dagen na onbeschermde seks.

Zie ook