Geboortebeperking

Het uitstellen van je menstruatie met de pil

Als je de pil neemt, mag u niet nodig om een ​​maandelijkse periode hebt. Ontdek hoe u de pil gebruiken om meer controle over je cyclus hebben.

Bent u geïnteresseerd in het hebben van minder periodes? Het is mogelijk met de pil. Ontdek hoe en krijg antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruik van de pil te vertragen of verhinderen periodes.

Hoe werkt het?

Traditionele anticonceptiepillen zijn ontworpen om een ​​natuurlijke menstruatiecyclus na te bootsen. Een traditionele pil bevat 28 pillen, maar slechts 21 actief zijn - met hormonen om uw vruchtbaarheid te onderdrukken. De andere zeven pillen zijn inactief. De bloeding die optreedt tijdens de week u de inactieve pillen nemen is onttrekkingsbloeding, die eruit ziet als een periode. Dit is de reactie van uw lichaam op het stoppen van de hormonen. Als u de inactieve pillen overslaan en beginnen met een nieuwe verpakking van actieve pillen meteen, zult u niet over deze onttrekkingsbloeding.

De bloeding die optreedt terwijl u de inactieve pillen nemen is niet hetzelfde als een normale periode. Evenmin is het bloeden noodzakelijk voor de gezondheid. Dit is goed nieuws als je de pil te nemen en willen meer controle over je menstruele cyclus, hetzij voor persoonlijke of medische redenen.

Wat zijn de voordelen van het uitstellen van je menstruatie?

Het uitstellen van de menstruatie kan behandelen of voorkomen van diverse menstruele symptomen. Is het misschien het overwegen waard als u:

 • Een lichamelijke of geestelijke handicap die het moeilijk maakt om maandverband of tampons gebruiken
 • Een toestand verslechterde de menstruatie, zoals endometriose, bloedarmoede, astma, migraine of epilepsie
 • Gevoelige borsten, opgeblazen gevoel of stemmingswisselingen in de zeven tot 10 dagen voor je menstruatie
 • Hoofdpijn of andere menstruele symptomen tijdens de week je inactieve pil nemen
 • Zware, langdurige, frequente of pijnlijke menstruatie

Bovendien menstruatie soms eenvoudigweg lastig. Misschien wilt u uw menstruatie uit te stellen tot na een belangrijk examen, sportieve gebeurtenis, vakantie of speciale gelegenheid, zoals uw bruiloft of huwelijksreis. Het uitstellen van de menstruatie kan ook helpen geld te besparen, omdat je minder hygiënische producten of pijnstillers kunnen gebruiken.

Is het veilig voor alle vrouwen uit te stellen menstruatie?

Als uw arts zegt dat het OK is voor u om de pil te nemen, is het waarschijnlijk veilig om ze te gebruiken om je menstruatie uit te stellen. Niet alle artsen denken dat het een goed idee om te vertragen menstruatie, echter. Zelfs degenen die de mogelijkheid ondersteunen mag niet vergeten dat, tenzij u brengen het onderwerp. Als u wilt proberen het uitstellen van je menstruatie, moet u wellicht het voortouw nemen. Vraag uw arts welke optie zou kunnen werken voor je.

Wat zijn de nadelen aan het uitstellen van je menstruatie?

Doorbraak bloeden - bloeden of spotting tussen periodes - is gebruikelijk als je de pil gebruiken om te vertragen of verhinderen periodes, vooral tijdens de eerste paar maanden. Doorbraakbloeding typisch afneemt na verloop van tijd echter, als uw lichaam zich aanpast aan het nieuwe regime.

Geboortebeperking. Houd het nemen van de pillen zoals voorgeschreven.
Geboortebeperking. Houd het nemen van de pillen zoals voorgeschreven.

Een ander nadeel van routinematig uitstellen van je menstruatie is dat het moeilijker is om te vertellen als u zwanger bent kunnen zijn. Als u ochtendmisselijkheid, gevoelige borsten of ongewone vermoeidheid, neem een ​​zwangerschapstest of raadpleeg uw arts.

Zie ook

Het uitstellen van je menstruatie met de pil

Wat kan worden gedaan over doorbraakbloedingen?

Doorbraak bloeden vermindert meestal met de tijd, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen in de tussentijd:

 • Blijf op schema. Het missen van een pil maakt doorbraak bloeden waarschijnlijker.
 • Houd het nemen van de pillen zoals voorgeschreven. Doorbraak bloeden is niet een teken dat de pil niet werkt. Als u stopt met het, loop je het risico ongeplande zwangerschap.
 • Track doorbraak bloeden in een agenda of dagboek. Typisch, zorgvuldige bijhouden biedt geruststelling dat doorbraakbloedingen afneemt.
 • Vraag uw arts over het nemen van een korte pilvrije pauze. Als u actieve pillen hebt genomen gedurende ten minste 21 dagen, kan uw arts voorstellen stoppen voor drie dagen te laten bloeden, dat een periode lijkt en vervolgens het nemen van de pillen weer gedurende minstens 21 dagen.
 • Als u rookt, vraag dan uw arts om u te helpen stoppen. Vrouwen die roken hebben meer kans op doorbraakbloedingen te ervaren dan vrouwen die niet roken.

Als deze suggesties niet helpen of de doorbraak bloeden zwaar wordt of langer duurt dan zeven dagen in een rij, contact opnemen met uw arts.

Worden alle anticonceptiepillen specifiek ontworpen om de tijd tussen periodes verlengen?

Ja. Deze worden aangeduid als continue of extended-cyclus anticonceptiepillen. De volgende zijn momenteel beschikbaar in de VS:

 • . Seasonale, Jolessa en quasense Met dit regime, je actieve pillen continu gedurende 84 dagen - of 12 weken - gevolgd door een week van inactieve pillen. Je menstruatie optreedt tijdens week 13, ongeveer een keer per drie maanden.
 • . Seasonique en camrese Met dit regime, je neemt actief pillen voor 84 dagen - of 12 weken - gevolgd door een week van pillen met een zeer lage dosis oestrogeen. Je menstruatie optreedt tijdens week 13, ongeveer een keer per drie maanden. Die een lage dosis oestrogeen pillen plaats van inactieve pillen vermindert bloeden, opgeblazen gevoel en andere bijwerkingen soms met een hormoon-interval.
 • Lybrel. Deze pil lage doses van zowel progesteron en oestrogeen en continu kunnen worden genomen voor een jaar. Er zijn geen pauzes voor hormoon-vrije intervallen, wat betekent dat er geen periodes.

Kunt u uw menstruatie uit te stellen met de traditionele pil?

Het is mogelijk om te vertragen of te voorkomen dat uw periode bij continu gebruik van een anticonceptiepil. Dit betekent dat het overslaan van de placebo-pillen en begint meteen aan een nieuwe verpakking. Dit werkt het beste als monofasische pillen, die dezelfde hoeveelheid hormonen in elke pil hebben.

Uw arts kan een schema zoals de volgende raden:

 • Neem actieve pillen 6 weken op rij. Je moet twee pil pakketten gebruiken. Neem de actieve pillen van het eerste pakket, gooi de resterende inactieve pillen, en neem dan de actieve pillen uit het tweede pakket. Heeft een pauze tussen de pakketten niet te gebruiken.
 • Neem de inactieve pillen uit het tweede pakket. Als u de actieve pillen hebt genomen van het tweede pakket, zult u zes weken van actieve pillen hebben genomen. Neem de inactieve pillen uit het tweede pakket in week zeven. Dit is wanneer u uw tijd zult hebben. Om ontwenningsverschijnselen en ongepland bloeden te verminderen, kan uw arts voorstellen nemen inactieve pillen voor slechts drie of vier dagen in plaats van de volle zeven dagen.

Als u niet beschikt over onvoorspelbare bloedingen of andere significante bijwerkingen, kan uw arts u aanbevelen de actieve pillen continu zijn gedurende negen weken in de volgende cyclus en 12 weken in de cyclus na dat.

Is het beter om je menstruatie uit te stellen met 28 dagen de pil of met continue of extended-cyclus pillen?

De keuze van de pil is aan u en uw arts. Houd in gedachten dat u ontwenningsverschijnselen te verminderen en ongeplande bloeden door het nemen van inactieve pillen voor slechts drie of vier dagen in plaats van de volle zeven dagen of door vervanging van inactieve pillen met een lage dosis oestrogeen pillen.

Zie ook