Geestesziekte

Geestelijke gezondheidszorg providers: tips over het vinden van een

Geestelijke gezondheidszorg providers: referenties, diensten die worden aangeboden en wat te verwachten.

Als je nog nooit een geestelijke gezondheid provider eerder gezien, mag u niet weet hoe u er een die past bij uw specifieke behoeften. Hier zijn een aantal dingen in gedachten te houden als je zoeken naar een geestelijke gezondheidszorg provider.

Beslissen welk type van de geestelijke gezondheidszorg provider die u nodig hebt

Geestelijke gezondheidszorg providers hebben een licentie professionals die diagnose psychische aandoeningen en bieden behandeling. De meeste hebben een master's degree of meer geavanceerde onderwijs en opleiding. Geestelijke gezondheidszorg providers moeten bepaalde licentie-eisen te voldoen voordat zij kunnen bieden geestelijke gezondheidszorg. De diensten van een geestelijke gezondheidszorg provider biedt afhankelijk van opleiding en specialisme.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende vormen van geestelijke gezondheidszorg aanbieders en de diensten die zij leveren:

Vorm van geestelijke gezondheid provider Medicatie voorschrijft? Biedt psychologische begeleiding? Wat ze doen
Primaire zorgverlener (Md, Do, Np, Pa) Ja. In de meeste gevallen, algemeen advies en ondersteuning. Primaire zorgverleners kunnen psychische ziekte diagnostiseren en medicijnen voorschrijven. De meeste primaire zorg artsen, nurse practitioners en physician assistants hebben deskundigheid beperkt in het behandelen van complexe psychische problemen.
Licentie professionele hulpverlener (LPC) Nee. Ja. Gelicentieerde begeleiders bieden psychologische begeleiding (psychotherapie) voor een reeks problemen. Ze hebben meestal minstens een master's degree. Raadgevers kunnen specialiseren in bepaalde gebieden, zoals loopbaanbegeleiding, huwelijk kwesties of drugsmisbruik. Ze werken in de particuliere praktijk, communautaire agentschappen, ziekenhuizen, werknemer hulp programma's en in andere instellingen.
Psychiatrisch verpleegkundige (Rn, APRN) Sommigen doen. Ja. Psychiatrisch verpleegkundigen zijn geregistreerde verpleegkundigen die een opleiding in de geestelijke gezondheidszorg hebben. Het niveau van hun opleiding en ervaring bepaalt welke diensten zij kunnen bieden. Geavanceerde praktijk geregistreerde verpleegkundigen hebben ten minste een master's degree in de psychiatrische-mental health nursing. In het algemeen, kunnen ze de diagnose en behandeling van psychische aandoeningen, en in sommige staten gevorderde praktijkondersteuners kan medicijnen voorschrijven.
Psychiater (Md, Do) Ja. Ja. Psychiaters zijn artsen die gespecialiseerd zijn in de geestelijke gezondheidszorg. Sommige psychiaters verder specialiseren op gebieden als kind en adolescent, geriatrische of verslaving psychiatrie.
Psycholoog (Ph.D., PsyD., Ed.D.) Over het algemeen niet. Ja. Psychologen zijn opgeleide specialisten in de psychologie - een wetenschap die zich bezighoudt met gedachten, emoties en gedragingen. Net als licentie counselors, psychologen bieden psychotherapie in een-op-een of een groep instellingen. De meeste psychologen het bezit van een doctoraal en ondergaan postdoctorale opleiding.
Klinische maatschappelijk werker (MA, MS, MSW, MSSW, DSW, PhD) Nee. Ja. Maatschappelijk werk is een breed vak. In het algemeen, maatschappelijk werkers helpen mensen sociale en gezondheidsproblemen te overwinnen door middel van een scala van diensten. De meeste maatschappelijk werkers hebben een master of meer geavanceerde graad. Maatschappelijk werkers die zorgen voor geestelijke gezondheidszorg hebben gespecialiseerde opleiding.

Wat voor soort diensten voor geestelijke gezondheid heb je nodig?

Houd rekening met deze factoren bij het kiezen tussen de verschillende soorten van de geestelijke gezondheidszorg aanbieders:

 • Uw zorg of aandoening. Meeste geestelijke gezondheidszorg providers kan behandeling te bieden voor een scala van omstandigheden, maar een geestelijke gezondheid provider met een gespecialiseerde nadruk kan beter zijn toegesneden op uw behoeften. Bijvoorbeeld, als je een eetstoornis hebt, moet u naar een psycholoog of in licentie counselor die gespecialiseerd is in dat gebied te zien. Als u geïnteresseerd bent in het oplossen van problemen in uw familie-omgeving bent, wilt u misschien een huwelijk en gezin therapeut te raadplegen. In het algemeen, hoe ernstiger de symptomen of complex uw diagnose, de meer expertise en opleiding je nodig hebt om te zoeken in een geestelijke gezondheidszorg provider. U kan nodig zijn om meer dan een geestelijke gezondheid provider aan uw behoeften te zien.
 • Of je moet medicatie, counseling of beide. Alleen bepaalde geestelijke gezondheidszorg providers kan medicijnen voorschrijven. Uw primaire zorgverlener (huisarts, algemeen internist, kinderarts, nurse practitioner, of assistent-arts) kan de diagnose psychische aandoeningen en medicijnen voorschrijven. Echter, afhankelijk van uw zorg en de ernst van uw symptomen, kan uw arts u adviseren dat je een geestelijke gezondheid expert. U kan nodig zijn om meer dan een geestelijke gezondheid provider zien. Bijvoorbeeld, kan het nodig zijn om een ​​psychiater te zien om je medicijnen en een psycholoog of een andere geestelijke gezondheid provider voor begeleiding beheren.
 • Uw ziektekostenverzekering. Uw verzekering kan een lijst van specifieke geestelijke gezondheidszorg aanbieders gedekt, of uw verzekering kan alleen betrekking hebben op bepaalde vormen van geestelijke gezondheidszorg aanbieders. Controleer van tevoren met uw verzekeringsmaatschappij, Medicare of Medicaid om uit te zoeken welke soorten van de geestelijke gezondheidszorg zijn gedekt en wat uw voordeel grenzen zijn.

Zie ook

Geestelijke gezondheidszorg providers: tips over het vinden van een

Hoe kan je een geestelijke gezondheid provider vinden?

Hier is waar te beginnen:

 • Vraag uw zorgverzekeraar voor een lijst van bestreken aanbieders. Veel verzekeringsmaatschappijen maak een lijst van aanbieders die beschikbaar zijn op het internet te dekken.
 • Zoeken naar een verwijzing of aanbeveling van uw primaire zorgverlener.
 • Vraag vertrouwde vrienden, familie of geestelijken.
 • Controleer telefoonboek vermeldingen onder categorieën als taakstraf nummers, counselors, psychologen, psychiaters en sociale diensten organisaties.
 • Zoek non-profit, overheid of instelling voor geestelijke gezondheidszorg websites die lijsten van aanbieders.
 • Controleer om te zien of werknemer hulp programma van uw bedrijf (EAP) of de gezondheid studentencentrum bieden geestelijke gezondheidszorg, of vraag om een ​​verwijzing.
 • Contact op met een lokale of nationale instelling voor geestelijke gezondheidszorg via de telefoon of op het internet. Een goede plek om te beginnen is met de Nationale Alliantie op Mental Illness (NAMI).

Wat moet je zoeken in een geestelijke gezondheidszorg provider?

Hier zijn een aantal dingen in gedachten te houden bij het overwegen van een geestelijke gezondheid provider:

 • Welke specifieke diensten die zij aanbieden.
 • Onderwijs, opleiding, licentiestatus en jaren in de praktijk. Vergunningseisen variëren sterk per staat.
 • Kantooruren, vergoedingen en de lengte van de sessies.
 • Welke verzekeraars ze werken met, of als ze werken met Medicare of Medicaid.
 • Gebieden van specialisatie.
 • Behandelmethoden en filosofie.

Aarzel niet om veel vragen te stellen. Het vinden van de juiste match is cruciaal voor het creëren van een goede relatie en het krijgen van de meeste uit uw counseling sessies of afspraken.

Zie ook