Geschiktheid

Fitness basics

Het starten van een fitness-programma kan een van de beste dingen die je voor je gezondheid kan doen. Immers, kan lichamelijke activiteit het risico op chronische ziekten te verminderen, je evenwicht en coördinatie te verbeteren, helpen gewicht te verliezen - zelfs boost je zelfvertrouwen. En de voordelen zijn van jou voor het oprapen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke vermogen.

Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services adviseert gezonde volwassenen zijn onder aërobe training en krachttraining in hun fitness plannen, in het bijzonder:

  • Tenminste 150 minuten matige aërobe activiteit - of 75 minuten krachtig aërobe activiteit - per week
  • Krachttraining oefeningen minstens twee keer per week

Regelmatige lichaamsbeweging kan u helpen uw gewicht te beheersen, verminderen het risico op hart-en vaatziekten, en versterken je botten en spieren. Maar als je niet hebt uitgeoefend voor enige tijd en je hebt gezondheid betreft, kunt u uw arts te raadplegen voordat u begint met een nieuwe fitness-routine.

Als je het ontwerpen van uw persoonlijke fitness-programma, overwegen uw fitness doelen. Denk na over uw fitness-en afkeuren, en noteer je persoonlijke barrières voor fitness. Dan overwegen praktische strategieën voor het houden van uw fitness-programma op schema.

Het starten van een fitness-programma is een belangrijke beslissing, maar het hoeft niet te worden een overweldigende een. Door goed te plannen en pacing jezelf, kun je fitness een gezonde gewoonte die een leven duurt te maken.

Zie ook

Stretching en flexibiliteit

Fitness. Stretching en flexibiliteit.
Fitness. Stretching en flexibiliteit.

Stretching is een krachtig onderdeel van een trainingsprogramma. De meeste aërobe en krachttraining programma's inherent ertoe leiden dat uw spieren te contracteren en flex. Stretching na je oefening bevordert gelijke balans. Stretching verhoogt ook de flexibiliteit, verbetert de bereik van de beweging van je gewrichten en stimuleert de bloedcirculatie. Stretching kan zelfs bevorderen van een betere houding en stress te verlichten.

Als algemene regel, rekken wanneer je oefenen. Als u niet regelmatig oefenen, wilt u misschien op zijn minst drie keer per week rekken tot flexibiliteit te behouden. Wanneer je uitrekken, hou het zacht. Vrij ademen als je elke stretch vast te houden. Probeer niet om uw adem in te houden. Niet stuiteren of houd een pijnlijke stretch. Verwachten dat de spanning te voelen terwijl je uitstrekt. Als u pijn voelt, ben je te ver gegaan.

Zie ook

Aërobe oefening

Regelmatige aërobe oefening kan u helpen langer en gezonder te leven. Immers, aërobe oefening vermindert gezondheidsrisico's, houdt overtollige kilo's op afstand, versterkt je hart en verhoogt uw stemming. Gezonde volwassenen moet streven naar minstens 150 minuten van matige aërobe activiteit - of 75 minuten krachtig aërobe activiteit - per week. Dat hoeft niet allemaal in een keer, dat wel. Aërobe oefening kan ook gedaan worden in stappen van 10 minuten. Dus waar wacht je nog op?

Voor veel mensen, het lopen is een geweldige keuze voor aërobe oefening. In feite, het lopen is een van de meest natuurlijke vormen van lichaamsbeweging. Het is veilig, het is simpel - en alles wat nodig is om te beginnen is een goed paar wandelschoenen en een engagement om aërobe oefening in uw dagelijkse routine.

Natuurlijk, er is meer aan aërobe oefening dan wandelen. Andere populaire keuzes omvatten zwemmen, fietsen en joggen. Activiteiten zoals dansen en springen touw tellen, ook. Wees creatief.

Zie ook

Krachttraining

Krachttraining kan u helpen toon je spieren en het verbeteren van je uiterlijk. Met een regelmatige krachttraining programma, kunt u uw lichaamsvet te verminderen, het verhogen van uw spiermassa en calorieën te verbranden efficiënter. Beter nog, is krachttraining niet te nemen zo lang als je zou denken. Voor de meeste mensen, een set van kracht oefeningen voor de grote spiergroepen uitgevoerd twee tot drie keer per week is voldoende.

Krachttraining gedaan kan worden thuis of in de sportschool. Vrije gewichten en het gewicht machines zijn populair kracht training tools, maar ze zijn niet de enige opties. U kunt krachttraining doen met goedkope weerstand slang of zelfs je eigen lichaamsgewicht. Met de juiste techniek, kunt u genieten van merkbare verbeteringen in je kracht en uithoudingsvermogen in slechts een paar weken.

Zie ook

Sportvoeding

Hoeveel weet jij over sportvoeding? Wat - en wanneer - je eet kan je prestaties beïnvloeden en hoe je je voelt terwijl je oefenen. Borstelen op sportvoeding basics kan u helpen het meeste uit uw oefening routine te maken.

Sportvoeding richt zich vaak op koolhydraten. Zo kunnen atleten opleiding voor endurance evenementen maximaal op koolhydraten in de dagen voor het evenement om hun prestaties te verbeteren. Eiwitten voor spierherstel en groei is een ander belangrijk aspect van sportvoeding.

Natuurlijk, sportvoeding gaat verder dan gewoon wat je eet. Als je eet telt, ook. Om het maximaliseren van uw workouts, coördineren uw maaltijden, snacks en drankjes.

Zie ook