Geschiktheid

Overbelastingsblessure: hoe te voorkomen training blessures

Overbelastingsblessure kan gebeuren als je probeert te snel over te nemen te veel fysieke activiteit. Begrijpen hoe je jezelf tempo terwijl je fit.

Denken aan het starten van een nieuwe fysieke activiteit programma of het opvoeren van uw huidige trainingsroutine? Zo ja, kunt u het risico van een overmatige schade - die uiteindelijk zou kunnen voorkomen dat u actief te zijn. Zoek uit wat kan een overbelastingsblessure en hoe je veilig verhogen van uw niveau van activiteit veroorzaken.

Voorkomende oorzaken van overmatige schade

Een overbelastingsblessure is elke vorm van spier-of gewrichtspijn letsel, zoals tendinitis of een stressfractuur, die wordt veroorzaakt door herhaalde trauma. Een overbelastingsblessure stamt meestal uit:

  • Training fouten. Training fouten kunnen optreden wanneer u enthousiast nemen te veel fysieke activiteit te snel. Te snel, het uitoefenen of te lang gewoon te doen te veel van een soort activiteit kan je spieren spannen en leiden tot een overbelastingsblessure.
  • Techniek fouten. Onjuiste techniek kan ook zijn tol te eisen op je lichaam. Als je slechte vorm te gebruiken als u een set van krachttraining oefeningen doen, zwaait met een golfclub of gooi een honkbal, bijvoorbeeld, kunt u overbelasting van bepaalde spieren en veroorzaken een overbelastingsblessure.

Risicofactoren voor overbelastingsblessure

Hoewel een overbelastingsblessure kan iedereen overkomen, kunt u wellicht meer vatbaar voor dit soort schade als u een bepaalde medische aandoeningen. Overbelastingsletsels zijn ook meer waarschijnlijk optreden als je ouder wordt - vooral als u niet herkent de gevolgen vergrijzing kan hebben op je lichaam en je routine dienovereenkomstig te wijzigen.

Om deze redenen, is het een goed idee om uw arts te raadplegen voordat u begint met een nieuwe activiteit of opvoeren van uw huidige routine. Uw arts kan u tips geven om te helpen lichamelijke activiteit veiliger voor u. Als je een spierzwakte in uw heup, bijvoorbeeld, kan uw arts tonen u oefeningen om het probleem aan te pakken en te voorkomen kniepijn.

Zie ook

Overbelastingsblessure: hoe te voorkomen training blessures

Het vermijden van overmatige schade

De meeste overbelastingsletsels zijn vermijdbaar. Om een ​​overbelastingsblessure voorkomen:

  • Gebruik de juiste vorm en de uitrusting. Of je begint een nieuwe activiteit of u al speelt een sport voor een lange tijd, overweeg dan het nemen van lessen. Met behulp van de juiste techniek is cruciaal voor het voorkomen van overbelastingsletsels. Zorg er ook voor je draagt ​​goede schoenen voor de activiteit. Denk aan het vervangen van uw schoenen voor elke 300 mijl lopen of rennen - of op zijn minst twee keer per jaar als je regelmatig oefenen.
  • Tempo jezelf. Als je begint een nieuwe fitness-programma, te voorkomen dat een weekend krijger. Comprimeren van uw lichamelijke activiteit voor de week in twee dagen kan leiden tot een overmatige schade. In plaats daarvan, streven naar minstens 150 minuten van matige aërobe activiteit of 75 minuten krachtig aërobe activiteit - bij voorkeur verspreid over de week. Het is ook een goed idee om de tijd te nemen om op te warmen voor lichamelijke activiteit en daarna afkoelen.
  • Geleidelijk verhogen van uw activiteit niveau. Bij het ​​vervangen van de intensiteit of de duur van een lichamelijke activiteit, doe dat geleidelijk. Bijvoorbeeld, als je wilt om de hoeveelheid gewicht te verhogen die je gebruikt tijdens krachttraining, het verhogen door niet meer dan 10 procent per week tot je je nieuwe doel te bereiken.
  • Mix uw routine. In plaats van te focussen op een soort van oefening, bouwen variatie in uw fitness-programma. Doen van een verscheidenheid van low-impact activiteiten - zoals wandelen, fietsen, zwemmen en water joggen - met mate kan helpen voorkomen overbelastingsletsels doordat uw lichaam om verschillende spiergroepen te gebruiken. En zorg ervoor om een ​​soort van krachttraining doen minstens twee keer per week.

Herstellende van overbelastingsblessure

Fitness. Gebruik de juiste vorm en de versnelling.
Fitness. Gebruik de juiste vorm en de versnelling.

Als u vermoedt dat u een overbelastingsblessure, raadpleeg dan uw arts. Hij of zij zal waarschijnlijk vragen om een ​​pauze te nemen van de activiteit die de schade veroorzaakt en aan te bevelen medicatie voor alle pijn en ontsteking.

Zorg ervoor dat u uw arts te vertellen als u onlangs hebt gemaakt veranderingen in uw training techniek, intensiteit, duur, frequentie of soorten oefeningen. Het identificeren van de oorzaak van uw overbelastingsblessure zal u helpen het probleem op te lossen en te voorkomen dat te herhalen.

Wanneer u denkt dat de overmatige schade is genezen, vraag dan uw arts om te controleren dat u volledig hebt herwonnen kracht, beweging, flexibiliteit en balans alvorens opnieuw het begin van de activiteit. Wanneer u terugkeert naar uw activiteit, speciale aandacht besteden aan de juiste techniek om toekomstige blessures te voorkomen.

Spelen op safe

Sta niet toe dat een overbelastingsblessure om te voorkomen dat u fysiek actief zijn. Door te werken met uw arts, het luisteren naar je lichaam en pacing jezelf, kun je deze gemeenschappelijke tegenslag te voorkomen en veilig verhogen van uw activiteit niveau.

Zie ook