Geschiktheid

Fitness: maak een programma dat bij u past

Stel jezelf de volgende vragen om een ​​training op maat van uw behoeften en voorkeuren.

Fitness-programma's in overvloed, van yoga en Pilates te stappen aerobics en krachttraining - hetzij thuis of in een sportschool. Dus welk type van fitness programma is geschikt voor u? Stel jezelf de volgende vragen om het te achterhalen.

Wat is uw huidige conditie?

Fitness. Fitness: maak een programma dat bij u past.
Fitness. Fitness: maak een programma dat bij u past.

U hebt waarschijnlijk een idee van hoe fit je bent. Maar het beoordelen en vastleggen van de uitgangssituatie fitness scores kan u helpen uw fitness-doelen te stellen en meet je vooruitgang. Om uw aërobe en gespierd fitness, flexibiliteit en lichaamssamenstelling te beoordelen, overwegen opname:

  • Uw polsslag voor en direct na het lopen 1 mijl (1,6 kilometer)
  • Hoe lang het duurt om 1 mijl lopen
  • Hoeveel pushups je kunt doen op een moment
  • Hoe ver je kunt vooruit bereiken zittend op de grond met je benen voor je
  • Je taille omtrek op het niveau van je heupbeenderen
  • Je body mass index

Heeft u gezondheidsproblemen?

Als u 50 jaar of ouder, hebben niet uitgeoefend voor enige tijd, of hebben chronische medische aandoeningen, zoals diabetes of hart-en vaatziekten, is het een goed idee om uw arts te raadplegen voordat u begint met een trainingsprogramma.

Het is ook goed om in gedachten te houden dat als je ouder wordt, verminderde balans, verminderde elasticiteit van de pezen en andere factoren kunnen de inspanningscapaciteit te beperken. Blessures zijn ook vaker, en het herstel duurt langer. Maar dat betekent niet dat je moet niet trainen of dat u niet zal profiteren. Enkel ben zeker om de input van uw arts of een oefentherapeut zoeken over hoe je een programma dat geschikt is voor u te maken.

Wat zijn je doelen?

Het houden van uw conditie in het achterhoofd, na te denken over waarom je wilt een fitness-programma te starten. Misschien is uw arts heeft gesuggereerd dat u een fitness-programma om gewicht te verliezen beginnen. Als je al actief, misschien wilt u rev ​​up van uw fitness-programma voor te bereiden op een 5K ras of maak je klaar voor een favoriete sport. Hebben duidelijke doelen kan u helpen gemotiveerd te blijven.

Zie ook

Fitness: maak een programma dat bij u past

Welke activiteiten vind je leuk?

Vervolgens, na te denken over de vormen van fysieke activiteiten die u het meest geniet. Immers, een fitness-programma niet nodig om sleur te zijn. Je hebt meer kans om bij te blijven met een fitness-programma dat u geniet.

Als u houdt van het rijden uw fiets, overweeg dan een fiets-klasse. Als je een ontploffing op de dansvloer, een aerobicsles dat omvat dansbewegingen zou een goede gok te zijn. Als je een sociaal persoon, kan een sportschool of fitnessclub lidmaatschap het ticket. Als je liever alleen oefenen of vind je gezondheid clubs intimiderend, oefeningen die je thuis kan doen kan het best zijn.

Hoe kun je verscheidenheid toevoegen aan uw training?

Aërobe activiteiten moeten het grootste deel van uw training te zijn, maar u wilt ook spierversterkende activiteiten, zoals het werken met gewichten of weerstand banden omvatten. Cross-training, die is bezig met een verscheidenheid van verschillende oefeningen of activiteiten, is een goede manier om te oefenen verveling op afstand te houden. Cross-training vermindert ook het risico op het verwonden of overmatig gebruik van een specifieke spier of gewricht.

Wanneer u uw fitness-programma te plannen, overwegen afwisselend tussen activiteiten die de verschillende delen van uw lichaam te benadrukken - wandelen, zwemmen en krachttraining, bijvoorbeeld.

Wat kunt u zich veroorloven?

Zorg ervoor dat uw fitness keuzes zijn in lijn met uw budget. Als een lidmaatschap van de sportschool of thuis fitnessapparatuur is te prijzig, overwegen goedkopere opties voor het krijgen in vorm.

U kunt een fitness-programma rond stevige dagelijkse wandelingen en goedkope handbediende gewichten of weerstand banden baseren. Veel recreatie afdelingen bieden kortingen fitnesslessen voor de omwonenden, en veel scholen openen hun zwembaden om het publiek voor goedkope baantjes zwemmen. Ook interessant kopen van gebruikte fitnessapparatuur - of het delen van de kosten met een vriend.

Ready, set, go

Je hebt nagedacht, door je voor-en afkeuren en de voors en tegens van de verschillende soorten van fitness-programma's. Nu is het tijd om fysiek te krijgen. Begin langzaam en bouw intensiteit geleidelijk.

Voor de meeste gezonde volwassenen, het ministerie van Volksgezondheid en Human Services adviseert:

  • Aërobe activiteit. Verkrijg tenminste 150 minuten per week van matige aërobe activiteit of 75 minuten per week van krachtige aërobe activiteit. U kunt ook een combinatie van matige en krachtige activiteit doen. De richtlijnen stellen voor dat u deze oefening verspreid in de loop van een week.
  • Krachttraining. Doe krachttraining oefeningen minstens twee keer per week. Geen specifieke hoeveelheid tijd voor elke krachttraining sessie is opgenomen in de richtlijnen.

Vergeet niet, elke training brengt u een stap dichter bij het bereiken van uw fitness doelen. Als je te vervelen of interesse in uw fitness-programma te verliezen, wees niet bang om iets nieuws te proberen. Herevalueer uw conditie en zet nieuwe fitness doelen. Het resultaat? Een toekomst van een betere conditie en een betere gezondheid.

Zie ook