Gezond ouder worden

Menselijk groeihormoon (HGH): doet het vertragen veroudering?

Menselijk groeihormoon wordt door sommigen beschreven als de sleutel tot het vertragen van het verouderingsproces. Voordat u zich aanmeldt, krijgt de feiten - en te begrijpen bewezen manieren om gezond ouder worden te bevorderen.

Groeihormoon wordt geproduceerd door de hypofyse - een erwt structuur aan de basis van de hersenen - groei kindertijd brandstof en hulp weefsels en organen gedurende het leven. Beginnend op middelbare leeftijd, maar de hypofyse vermindert langzaam de hoeveelheid groeihormoon produceert. Deze natuurlijke vertraging heeft een belang in het gebruik van synthetisch menselijk groeihormoon (HGH) af te wenden van de realiteit van de ouderdom gevraagd.

Als je sceptisch bent, goed voor je. Er is weinig bewijs om te suggereren menselijk groeihormoon kan helpen bij overigens gezonde volwassenen herwinnen jeugd en vitaliteit.

Die behoefte heeft om menselijk groeihormoon te nemen?

Synthetische humane groeihormoon, die moet worden ingespoten, wordt alleen op recept. Het is goedgekeurd voor volwassenen die hebben echte groeihormoondeficiëntie te behandelen - niet de verwachte daling van de groei hormoon als gevolg van veroudering.

Groeihormoon deficiëntie in volwassenen is zeldzaam en kan worden veroorzaakt door hypofyse-adenoom - een tumor op de hypofyse - of behandeling van de adenoom met chirurgie of radiotherapie. Voor volwassenen met een groeihormoondeficiëntie, injecties van menselijk groeihormoon kan:

  • Verhoging botdichtheid
  • Toename van de spiermassa
  • Afname lichaamsvet
  • Verhoog de inspanningscapaciteit

Menselijk groeihormoon is ook goedgekeurd voor AIDS-of HIV-gerelateerde spieratrofie te behandelen.

Wat kan menselijk groeihormoon te doen voor verder gezonde volwassenen?

Studies van gezonde volwassenen die menselijk groeihormoon zijn beperkt. Hoewel het lijkt dat menselijke groeihormoon injecties spiermassa te vergroten en de hoeveelheid lichaamsvet bij gezonde oudere volwassenen, is de toename van de spier niet vertalen in grotere sterkte. Het is niet duidelijk of menselijk groeihormoon andere voordelen voor gezonde volwassenen verschaffen.

Zie ook

Menselijk groeihormoon (HGH): doet het vertragen veroudering?

Wat zijn de risico's van het nemen van menselijk groeihormoon als je het niet nodig hebt?

Gezond ouder worden. Menselijk groeihormoon (HGH): doet het vertragen veroudering?
Gezond ouder worden. Menselijk groeihormoon (HGH): doet het vertragen veroudering?

Menselijk groeihormoon kan een aantal bijwerkingen voor gezonde volwassenen, met inbegrip van veroorzaken:

  • Carpaal tunnel syndroom
  • Zwelling in de armen en benen
  • Gewrichtspijn
  • Spierpijn
  • Voor mannen, vergroting van het borstweefsel (gynaecomastie)

Menselijk groeihormoon kan ook bijdragen aan aandoeningen zoals diabetes en hartkwaal.

Sommige onderzoeken suggereren dat de bijwerkingen van menselijk groeihormoon behandelingen kunnen meer kans bij oudere volwassenen dan bij jongere volwassenen. Omdat de studies van gezonde volwassenen die menselijk groeihormoon korte termijn zijn geweest, is het niet duidelijk of de bijwerkingen die uiteindelijk zou kunnen verdwijnen of erger.

Heeft menselijk groeihormoon komen in pilvorm?

Sommige websites verkopen een pil vorm van menselijk groeihormoon en beweren dat het produceert resultaten vergelijkbaar met de geïnjecteerde vorm van het geneesmiddel. Soms zijn deze voedingssupplementen worden genoemd menselijk groeihormoon releasers. Er is geen bewijs dat deze beweringen waar zijn. Ook is er geen bewijs dat homeopathische middelen beweert te menselijk groeihormoon werk bevatten.

Wat is de bottom line?

Als u specifieke zorgen over ouder worden, vraag dan uw arts over bewezen manieren om uw gezondheid te verbeteren. Vergeet niet, gezonde levensstijl keuzes - zoals het eten van een gezond dieet en met inbegrip van fysieke activiteit in je dagelijkse routine - kan u helpen uw beste voelt als je ouder wordt.

Zie ook