Gezondheid van de consument

Complementaire en alternatieve geneeskunde

Je hebt de hype over complementaire en alternatieve geneeskunde gehoord. Krijg nu de feiten.

Complementaire en alternatieve geneeskunde is nog nooit zo populair geweest. Bijna 40 procent van de volwassenen te rapporteren met behulp van complementaire en alternatieve geneeskunde, ook wel CAM voor kort. Artsen zijn omarmen CAM therapieën, ook vaak te combineren met reguliere medische behandelingen - ". Integratieve geneeskunde" paaien de nieuwe term Maar wat is CAM? Deze gids legt het ABC van CAM.

Wat zijn enkele voorbeelden van complementaire en alternatieve geneeskunde?

Precies wat er beschouwd complementaire en alternatieve geneeskunde verandert voortdurend als behandelingen ondergaan testen en te verplaatsen naar de mainstream. Te voelen van de vele therapieën beschikbaar te maken, helpt het om te kijken hoe ze ingedeeld naar het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM), het bureau dat fondsen wetenschappelijk onderzoek naar complementaire en alternatieve geneeskunde:

  • Hele medische systemen
  • Mind-body medicine
  • Biologisch gebaseerde praktijken
  • Manipulatief en body-based practices
  • Energiegeneeskunde

Houd in gedachten dat het onderscheid tussen de behandelingen zijn niet altijd even duidelijk, en sommige systemen maken gebruik van technieken uit meer dan een categorie.

Hele medische systemen

Een systeem is niet alleen een enkele praktijk of te verhelpen - zoals massage - maar veel praktijken die midden op een filosofie, zoals de kracht van de natuur of de aanwezigheid van energie in je lichaam. Voorbeelden van hele medische omvatten:

  • Oude healing systemen. Deze healing systemen zijn ontstaan ​​lang voordat de conventionele westerse geneeskunde en omvatten ayurveda uit India en de traditionele Chinese geneeskunde.
  • Homeopathie. Deze aanpak maakt gebruik van minuut doses van een stof die symptomen veroorzaakt aan zelfgenezend reactie van het lichaam te stimuleren.
  • Natuurgeneeskunde. Deze aanpak richt zich op niet-invasieve behandelingen te helpen uw lichaam doet zijn eigen genezing en maakt gebruik van een verscheidenheid van praktijken, zoals massage, acupunctuur, kruiden, beweging en lifestyle counseling.

Mind-body medicine

Mind-body technieken versterken de communicatie tussen je geest en je lichaam. Complementaire en alternatieve geneeskunde beoefenaars zeggen dat deze twee systemen in harmonie moet zijn voor u om gezond te blijven. Voorbeelden van mind-body verbinding technieken omvatten meditatie, gebed, en ontspanning en kunst therapieën.

Biologisch gebaseerde praktijken

Voorbeelden hiervan zijn voedingssupplementen en kruidenpreparaten. Deze behandelingen gebruiken ingrediënten in de natuur. Voorbeelden van kruiden zijn ginseng, ginkgo en echinacea, terwijl de voorbeelden van andere voedingssupplementen bevatten selenium, glucosamine sulfaat en SAMe. Kruiden en supplementen kan worden genomen als thee, oliën, siropen, poeders, tabletten of capsules.

Zie ook

Complementaire en alternatieve geneeskunde

Manipulatie en body-based practices

Gezondheid van de consument. Oude helende systemen.
Gezondheid van de consument. Oude helende systemen.

Deze methoden gebruiken menselijke aanraking te verplaatsen of manipuleren van een specifiek deel van je lichaam. Zij omvatten chiropractie en osteopathie manipulatie en massage.

Energiegeneeskunde

Sommige complementaire en alternatieve geneeskunde beoefenaars geloven een onzichtbare energie kracht stroomt door je lichaam, en wanneer deze energiestroom geblokkeerd is of onevenwichtig u kunt ziek worden. Verschillende tradities noemen deze energie door verschillende namen, zoals chi, prana en levenskracht. Het doel van deze therapie is om je energie kracht deblokkeren of opnieuw in evenwicht. Energie therapieën omvatten qi gong, therapeutische aanraking, reiki en magneettherapie.

Waarom zijn sommige artsen huiverig voor complementaire en alternatieve geneeskunde?

Veel conventionele artsen die vandaag de dag niet te hebben ontvangen opleiding in alternatieve geneeswijzen, dus kunnen ze niet comfortabel voelt het doen van aanbevelingen of het aanpakken van vragen op dit gebied. Echter, als het bewijs voor bepaalde therapieën toeneemt, artsen in toenemende mate open voor complementaire en alternatieve geneeskunde. Op hetzelfde moment, artsen hebben ook goede reden om voorzichtig te zijn als het gaat om complementaire en alternatieve geneeskunde. Conventionele geneeskunde waarden therapieën die zijn gebleken door onderzoek en testen veilig en effectief. Hoewel wetenschappelijk bewijs bestaat voor sommige alternatieve geneeswijzen, voor velen zijn er belangrijke vragen die nog moeten worden beantwoord.

Bovendien hebben sommige beoefenaars van complementaire en alternatieve geneeskunde te maken overdreven beweringen over het genezen van ziekten, en sommige vragen u om de behandeling van uw conventionele arts af te zien. Om deze redenen, veel artsen zijn conservatief over het aanbevelen CAM therapieën.

Waarom is er zo weinig bewijs over complementaire en alternatieve geneeskunde?

Een reden voor het gebrek aan onderzoek aanvullende en alternatieve behandelingen is dat grote, zorgvuldig gecontroleerde medische studies zijn duur. Proeven voor conventionele therapieën worden vaak gefinancierd door grote bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen en verkopen. Minder middelen beschikbaar zijn om proeven van complementaire en alternatieve geneeskunde te ondersteunen. Daarom NCCAM werd opgericht - om onderzoek te stimuleren naar complementaire en alternatieve geneeskunde en maakt het toegankelijk voor het publiek bevindingen.

Praat met uw arts over de risico's en voordelen van complementaire en alternatieve geneeskunde

Werk samen met uw conventionele arts om u te helpen geïnformeerde beslissingen over aanvullende en alternatieve behandelingen. Zelfs als uw arts niet kan aanbevelen een bepaald beoefenaar, kan hij of zij u helpen mogelijke risico's en voordelen te begrijpen voordat u een behandeling te proberen. Het is vooral belangrijk om uw arts te betrekken als u zwanger bent, hebben medische problemen of neem geneesmiddelen op recept. En niet stoppen of uw conventionele behandeling te veranderen - zoals de dosering van uw voorgeschreven medicijnen - zonder te praten met uw arts. Tot slot, moet u uw arts bijgewerkt eventuele aanvullende en alternatieve therapieën die u gebruikt, met inbegrip van kruiden en voedingssupplementen te houden.

Zie ook