Gezondheid van de consument

Telezorg: wanneer gezondheidszorg voldoet cyberspace

Uit het onderzoek naar de behandeling opties om te e-mailen met uw arts, telezorg biedt u de tools om beter beheer van uw gezondheid.

Hoe vaak heb je horen zeggen dat het internet heeft getransformeerd moderne leven? Inderdaad het is waarschijnlijk veranderd hoe u in contact blijven met familie en vrienden, aankoop goederen en diensten, en zelfs zoeken naar informatie over gezondheidsproblemen. Maar gebruik je de array van telehealth tools beschikbaar om uw gezondheid en welzijn te verbeteren? Zo niet, kunt u vallen achter de tijd.

Wat is telezorg? waarom zou je zorg?

Telezorg is eenvoudig met behulp van technologie, zoals computers en mobiele apparaten, om uw gezondheid en welzijn te beheren. Telezorg, ook wel e-health en m-health (mobiele gezondheidszorg), omvat een verscheidenheid van diensten in de gezondheidszorg, met inbegrip van maar niet beperkt tot:

 • Online steungroepen
 • Online gezondheidsinformatie en self-management tools
 • E-mail en online communicatie met zorgverleners
 • Elektronische medische dossiers
 • Op afstand monitoren van vitale functies
 • Video of online doktersbezoeken

Bedenk hoe mensen met diabetes kunnen gebruiken telehealth om hun gezondheid te beheren - allemaal zonder huis te verlaten:

 • Gebruik van een mobiele telefoon of een ander apparaat om voedsel logs, medicatie, doseren, en de bloedsuikerspiegel uploaden voor beoordeling door een verpleegster die elektronisch reageert.
 • Bekijk een how-to video over het tellen van koolhydraten en download een applicatie (app) voor het naar uw mobiele telefoon.
 • Gebruik dezelfde app naar schatting, op basis van uw dieet en lichaamsbeweging niveau, hoeveel insuline u nodig heeft.
 • Stuur dan een e-mail of SMS-bericht naar een verpleegkundige of diabetes educator als je vragen hebt.
 • Om testen leveringen en medicijnen online.
 • Onderzoek de voor-en nadelen van alternatieve behandelingen, zoals insulinepompen.
 • Ontvang e-mail, sms of telefoon herinneringen wanneer u een griepprik, voetonderzoek of andere preventieve zorg nodig hebben.

Heeft dat uw interesse wekken? Als dat zo is, kijk op de volgende manieren technologie kan helpen u beter beheer van uw gezondheid.

E-bezoeken

Een e-bezoek is een arts afspraak je online doet in plaats van in persoon. Je typt in uw vraag of probleem, meestal via een progressie van vragen. Uw bericht is verzonden naar uw zorgverzekeraar, die beoordelingen het en stuurt een antwoord. Je kan een recept voor medicatie, een aanbeveling voor een follow-up afspraak of ander advies krijgen. Uw berichten zijn veilig - dat wil zeggen niemand anders kan zien of ze te lezen. Bezoeken kan ook plaatsvinden in real time via videoconferentie.

E-bezoeken kunt u opslaan - en uw arts - tijd in vergelijking met kantoor bezoeken. Ze kan vooral nuttig zijn voor mensen op het platteland of degenen die geen toegang hebben tot vervoer hebben.

Persoonlijke medische gegevens

Een persoonlijke medische dossiers is gewoon een verzameling van informatie over uw gezondheid die u kunt bedienen en te onderhouden. Als je een schot plaat of een doos van medische papieren, heb je al een basis persoonlijke gezondheid record. En je hebt waarschijnlijk in aanraking met de grote nadeel van papieren dossiers: Je hebt ze zelden met u wanneer u ze nodig hebt.

Persoonlijke elektronische medische dossiers - vaak genoemd PHR systemen - verhelpen dat probleem door het maken van uw persoonlijke medische dossiers toegankelijk voor u elk gewenst moment via een web-enabled apparaat, zoals uw computer, telefoon of PDA.

Het hebben van een persoonlijke medische dossiers kan een redder in nood, letterlijk. In geval van nood, kunt u snel geven hulpverleners vitale informatie, zoals een ziekte u wordt behandeld voor, medicijnen die u neemt, medicijnen u allergisch bent, en hoe u uw huisarts te contacteren.

Zie ook

Telezorg: wanneer gezondheidszorg voldoet cyberspace

Persoonlijke gezondheid apps

Websites en digitale applicaties kunnen worden gebruikt voor meer dan het maken van reserveringen voor het diner. Een groot aantal producten zijn gemaakt om consumenten te helpen hun medische gegevens beter te organiseren, en dat van hun familieleden, in een veilige, online ruimte. Deze digitale hulpmiddelen kunt u medische dossiers slaan, informatie uploaden van apparaten zoals een bloedglucose monitor of bloeddrukmanchet, en informatie delen met uw zorgverleners. Sommige bieden zelfs persoonlijke herinneringen en aanbevelingen.

Een aantal toekomstgerichte denken bedrijven bieden hun werknemers met toegang tot een portal - of suite - van gezondheidszorg apps als werkplaats voordeel. Deze websites kunnen medewerkers medische keuring te voltooien, krijg medisch advies, vinden van een plan-erkende zorgverlener, en krijgen advies en informatie over gezond blijven. Sommige bedrijven zijn zelfs experimenteren met e-bezoeken, zodat werknemers kunnen de dokter "zien" zonder tijd weg van het werk te nemen.

Home gezondheid bewaking

Heeft u uw bloeddruk controleren thuis? Hoe krijg je je resultaten met uw arts? Home gezondheid controle maakt dat makkelijk. Apparaten zoals bloeddrukmeters kan worden aangesloten op het internet of op videoapparatuur met real-time, face-to-face interactie met zorgverleners mogelijk maakt. Home health monitoring kan bijzonder nuttig zijn voor mensen met chronische ziekten, zoals hart-en vaatziekten, alsmede degenen die in landelijke of afgelegen gebieden wonen. De voordelen zijn meer gemak, minder kantoor bezoeken, en gemakkelijker toegang tot medische zorg en advies.

Nog spannender is de komst van draagbare monitoringsystemen. Deze apparaten zijn aangesloten via bekabelde of draadloze netwerken naar een kliniek of meldkamer. Deze apparaten kunnen geluiden, beelden, body beweging, en de vitale functies zoals bloeddruk, lichaamstemperatuur, hartslag en hartslag, lichaamsgewicht, en bloedoxygenatie beoordelen. Apparaten kunnen ook toezien op slaappatronen en lichamelijke activiteit.

"Smart Homes" mee naar huis nemen controle een stap verder. Een slimme huis is uitgerust met sensoren en automatische toestellen ontworpen voor remote monitoring, vroegtijdige opsporing van problemen of calamiteiten, en de bevordering van veiligheid en kwaliteit van leven. Zo'n huis zou een sensorsysteem dat de vitale functies en activiteiten beoordeelt en geeft security monitoring en reactie omvatten. Smart homes en draagbaar controle apparaten bieden de mogelijkheid van het inschakelen van ouderen om zelfstandig in zorgwoningen wonen, als ze liever, in plaats van.

Artsen praten met artsen

Gezondheid van de consument. Telezorg: wanneer gezondheidszorg voldoet cyberspace.
Gezondheid van de consument. Telezorg: wanneer gezondheidszorg voldoet cyberspace.

Artsen kunnen ook gebruik maken van technologie om betere zorg te bieden aan hun patiënten. Een voorbeeld is virtueel overleg waarmee primaire zorg artsen om input te krijgen van specialisten als ze vragen hebben over een bepaalde diagnose of behandeling hebben. De huisarts stuurt testresultaten, röntgenfoto's of andere afbeeldingen om de specialist te herzien. De specialist kan elektronisch reageren of vragen om een ​​face-to-face vergadering, indien nodig. In sommige gevallen, de specialist kan zelfs de patiënt "zien" via video.

Het potentieel van telehealth

Hoewel de technologie heeft ongetwijfeld een cool factor, het is niet alleen plezier en spelletjes. Technologie heeft het potentieel om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren en om het voor meer mensen toegankelijk te maken. Inderdaad, het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services heeft opgenomen groter gebruik van technologie als een van de "Healthy People 2020" doelstellingen voor de verbetering van de gezondheid van alle Europeanen. Is het niet tijd om telezorg te laten werken voor u?

Zie ook