Handtransplantatie

Definitie

Handtransplantatie is een behandeling optie voor mensen die een hebben gehad of beide handen geamputeerd. In een hand transplantatie, ontvangt u een of twee donor handen en een deel van de onderarmen van een persoon die is overleden. Hand transplantaties worden uitgevoerd in slechts een paar transplantatie centra wereldwijd.

Handtransplantatie. Immunosuppressieve risico.
Handtransplantatie. Immunosuppressieve risico.

Hoewel niet gegarandeerd, kan een handtransplantatie helpen wat handfunctie en sensatie te herwinnen. Terwijl een hand transplantatie kan uw kwaliteit van leven te verbeteren, het is een levenslange toewijding aan de behandeling. Je zult moeten speciale medicijnen (immunosuppressiva) nemen en routine fysiotherapie en afspraken bij de dokter om te controleren op de conditie van uw donor handen.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Een hand transplantatie is verricht in bepaalde gevallen in een poging om de kwaliteit van leven te verbeteren en geven u een aantal functies en sensatie in de nieuwe donor handen.

Bij het matchen u met een donor hand voor een hand transplantatie, chirurgen overwegen:

 • Bloedgroep
 • Weefseltype
 • Huidskleur
 • Vergelijkbare leeftijden van donor en ontvanger
 • Hetzelfde geslacht tussen donor en ontvanger
 • Groottehand
 • Spiermassa

Zie ook

Risico's

Operatierisico's
Een hand transplantatie is een grote operatie en voert alle typische van transplantatie chirurgie risico's, waaronder infecties, bloedingen en vorming van bloedklonters (trombose). Een stolsel zou verminderde bloedtoevoer naar je hand, een ernstige complicatie die onmiddellijke operatie nodig zou hebben om te herstellen veroorzaken.

Evalueren of om een ​​hand transplantatie hebben. Klaar voor uw hand transplantatie.
Evalueren of om een ​​hand transplantatie hebben. Klaar voor uw hand transplantatie.

Afwijzing risico's
Afwijzing van een donor met de hand gebeurt wanneer je lichaam het immuunsysteem ziet uw donor de hand als vreemd om je lichaam. Zoals virussen of bacteriën, zal je immuunsysteem dan proberen om uw donor de hand te vernietigen. Afwijzing kan gebeuren op twee manieren:

 • Acute afstoting. Acute afstoting gebeurt er als je immuunsysteem probeert de weefsels snel te vernietigen in uw donor de hand. Het kan ook gebeuren wanneer het immuunsysteem stuurt speciale eiwitten (antilichamen) aan de bloedvaten en weefsels te vallen in je donor de hand.

  Als je acute afstoting, kunt u een huiduitslag merkt, zwelling of te wijzigen in de huidskleur van uw hand of arm. Je kan wel of geen pijn hebben.

  Acute afstoting kan worden gecontroleerd met medicatie, maar in zeldzame gevallen kan het nodig zijn om uw donor hand of handen verwijderd hebben. Het hebben van een eerdere acute afstoting u niet diskwalificeren van het hebben van een andere hand transplantatie, maar het kan het moeilijker maken om u te matchen met een donor.

 • Chronische afstoting. Chronische afstoting gebeurt over een langere periode van tijd. Je hand kan pijnlijk worden en functie verliezen. U zult merken een verlies van haar op je hand of veranderingen in uw vingernagels.

U moet eventuele wijzigingen in het uiterlijk of gevoel in je hand om je transplantatie team te rapporteren. U moet worden geleerd om te kijken voor de vroege tekenen van afstoting. Als uw transplantatie team vermoedt dat uw lichaam is verwerpen uw donor de hand, kan het nodig zijn om te beginnen met het nemen van meer anti-afstoting medicijnen. Uw transplantatie team zal waarschijnlijk testen worden gedaan op uw hand, waaronder een biopsie van het weefsel in uw donor de hand te bestellen.

Immunosuppressieve risico's
Immunosuppressiva zijn medicijnen die u nemen om te voorkomen dat uw lichaam verwerpen uw donor hand of handen. Immunosuppressiva zijn krachtige medicijnen die u moet nemen voor de rest van je leven, zolang je de donor de hand. Belangrijkste bijwerkingen van immunosuppressiva zijn:

 • Verhoogd risico op ernstige infecties, waaronder cytomegalovirus (CMV)
 • Verhoogd risico op kanker
 • Nierschade
 • Verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes
 • Osteoporose
 • Verhoogd cholesterol risico

Minder ernstige immunosuppressieve bijwerkingen omvatten:

 • Acne
 • Gewichtstoename
 • Slapeloosheid
 • Haaruitval
 • Blauwe plekken
 • Diarree
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Evalueren of om een hand transplantatie
Voordat u een hand transplantatie kan ontvangen, moet u zorgvuldig de risico's van de procedure en of u kunt inzetten voor intensieve nazorg die de rest van uw leven zal duren. Je moet ook overwegen welke voordelen je hoopt te winnen bij een handtransplantatie. Post-transplantatie zorg omvat:

 • Reguliere afspraken met transplantatie artsen en chirurgen
 • Reguliere fysiotherapie
 • Het nemen van immunosuppressiva dagelijks en beheren van bijwerkingen van de medicijnen 'voor zo lang als je de donor handen
 • Nazorg met uw huisarts voor routine gezondheidsonderzoeken

Je wordt beoordeeld door een transplantatie team. Mensen met een amputatie bij de midupper arm of onder kan worden beschouwd voor transplantatie. Om in aanmerking voor een handtransplantatie, moeten de kandidaten:

 • Passeren een uitgebreid lichamelijk onderzoek dat röntgenfoto's, bloedonderzoek en andere maatregelen van de lichamelijke gezondheid omvat
 • Passeren een mentale en emotionele gezondheid evaluatie die onderzoekt copingvaardigheden, familie en sociale ondersteuning, en de mogelijkheid om post-transplantatie zorg beheren
 • Geen geschiedenis van chronische zenuw-aandoeningen, zoals perifere neuropathie
 • Hebben geen ernstige medische problemen, zoals diabetes, nierziekten, hart-en vaatziekten of onbehandelbare kanker
 • Hebben gehad geen recente ernstige infecties
 • Be-rokers
 • Geen misbruik van alcohol of illegale drugs
 • Voltooi een financiële evaluatie van post-transplantatie zorg kosten met een lid van de transplantatie team

Klaar voor uw hand transplantatie
Zodra u bent goedgekeurd voor een handtransplantatie, zult u op een wachtlijst voor een donor hand of handen worden geplaatst. Uw wachttijd kan onvoorspelbaar zijn, want het is meestal niet bekend wanneer een donor hand of handen die overeenkomen met uw behoeften beschikbaar zullen zijn.

In de tussentijd moet je zo veel mogelijk voor te bereiden op een transplantatie. Bereidingen omvatten:

 • Transplantatie kliniek bezoeken. Je zult regelmatig afspraken met uw transplantatie team voor bloedonderzoek en de evaluaties van uw transplantatie bereidheid nodig.
 • Spierversterkende oefeningen, indien aanbevolen. Fysiotherapeuten kunnen samen met u om de kracht en flexibiliteit in je armen te verhogen voordat je transplantatie.
 • Regelen voor de reis-en verblijfkosten. Uw transplantatie team zal vragen dat u verblijf in een locatie die binnen 10 uur van de reistijd naar het ziekenhuis waar je je transplantatie zult hebben. Naar aanleiding van uw transplantatie, zal je meestal nodig hebt om te verblijven in de buurt van uw transplantatie team voor enkele maanden. Uw transplantatie team kan aanbevelingen voor de lange termijn verblijf hebben als je het nodig hebt.
 • Communiceer met uw transplantatie team. Als u eventuele wijzigingen in uw medische zorg, met inbegrip van het veranderen van medicatie, het hebben van een bloedtransfusie, of worden gediagnosticeerd met een chronische medische aandoening hebben, laat uw transplantatie team meteen weten. Ook zeker om eventuele wijzigingen te communiceren naar uw adres, telefoonnummer of familie contactinformatie.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
Hand transplantatie chirurgie is een ingewikkelde operatie die 18 tot 24 uur kan uitvoeren. Een team van chirurgen zal uw operatie uit te voeren en moet uw familie te voorzien van periodieke updates over hoe de operatie verloopt.

Zodra de donor kant is klaar om te worden aangesloten op uw arm, zal uw chirurgen eerst uw botten hechten aan de botten van de donor met de hand met behulp van kleine metalen plaatjes. Uw chirurgen zal dan gebruik speciale hechtingen (steken) aan de bloedvaten, zenuwen en pezen. Chirurgen gebruiken een speciale operatiekamer microscoop om de hechtingen te plaatsen. Nadat alle onderdelen van de donor hand en arm geadresseerde zijn aangebracht, wordt de huid gesloten.

Na de procedure
Na de operatie, zult u worden geplaatst in een intensive care unit (ICU). Uw gezondheidszorg team zal controleren of de functie in uw donor hand of handen, en u zult worden gevraagd om te proberen om je vingers bewegen. Het is mogelijk de ruimte die je verblijf in zal bij een hogere temperatuur worden gehouden om de bloedsomloop te bevorderen in je donor hand of handen. Zodra je stabiel genoeg om de ICU te verlaten, zul je naar een andere ziekenhuiskamer. U kunt verwachten voor een verblijf in het ziekenhuis voor zeven tot 10 dagen na uw transplantatie.

Uw gezondheidszorg team zal u helpen uw pijn te beheren na uw transplantatie. Het is belangrijk om te communiceren met uw team hoe ernstig de pijn is, omdat het beheren van uw pijn kan de snelheid van uw herstel.

Een speciale hand-therapeut zal ook werken aan fysiotherapie met u, terwijl u in het ziekenhuis. Hij of zij zal je leren oefeningen om je hand te krijgen functioneren. Tussen de trainingssessies, zult u een spalk dragen op je hand om het stabiel te houden. U zult ook worden geleerd oefeningen uit te voeren op uw eigen.

Het is normaal om wat emotionele zorgen al snel na de operatie hebben. U mag moeite met slapen en het aanpassen van uw nieuwe routine van de zorg voor uw donor hand of handen hebben. Praat met de leden van uw team transplantatie als u een emotionele zorgen.

Immunosuppressiva
Immunosuppressieve medicatie kan helpen voorkomen dat uw immuunsysteem van het vernietigen van je donor hand of handen. Naar aanleiding van uw procedure, zal je beginnen met immunosuppressieve medicijnen te nemen en zal blijven doen voor de rest van je leven. Om het risico van bijwerkingen van immunosuppressiva en het risico op afstoting te verminderen, dient u:

 • Neem uw immunosuppressiva op hetzelfde moment en op dezelfde manier elke dag (met of zonder voedsel).
 • Stop nooit met de medicijnen tenzij daartoe door een arts.
 • Verwachten bijwerkingen van de medicijnen, en het werken met uw transplantatie team om de bijwerkingen te minimaliseren.
 • Hebben regelmatig bloedonderzoek om de effectiviteit van uw immunosuppressiva controleren.
Terwijl immunosuppressiva kan helpen verminderen uw risico op afstoting, kunnen ze ook lager vermogen van uw lichaam de infectie te bestrijden. Als u tekenen dat je ziek met een infectie, zoals koorts, huiduitslag of zwelling, neemt u contact op transplantatie team of uw arts.

Zie ook

Resultaten

Omdat handtransplantaties zijn een relatief nieuwe procedure, is het moeilijk te voorspellen wat de resultaten van uw procedure zal zijn. Naar aanleiding van uw post-transplantatie zorgplan zorgvuldig kan verhogen uw kans op het herwinnen van zoveel functie mogelijk.

Hoewel er geen garantie op hoeveel handfunctie je zult krijgen, hebben de hand transplantatie ontvangers in staat om:

 • Pick-up kleine voorwerpen, zoals bouten en moeren
 • Til zwaardere objecten met een hand, zoals een volledige melkkan
 • Gebruik een sleutel en andere hulpmiddelen
 • Neem veranderen in een uitgestrekte palm
 • Gebruik een mes en vork
 • Das schoenen
 • Vang een bal

Zie ook