Hartziekte

Dagelijks aspirine therapie: begrijpen van de voordelen en risico's

Is een aspirine per dag het juiste ding voor u? het is niet zo makkelijk een besluit als het klinkt. Ken de voordelen en risico's alvorens te overwegen dagelijks aspirine therapie.

Dagelijks aspirine therapie kan uw risico op een hartaanval verlagen, maar dagelijks aspirine therapie is niet voor iedereen. Is het geschikt voor u?

Je moet dagelijks een aspirine te nemen alleen als uw arts u adviseert om dit te doen. Als u een hartaanval of een beroerte hebben gehad, zal uw arts waarschijnlijk adviseren u dagelijks een aspirine te nemen, tenzij u een ernstige allergie of voorgeschiedenis van bloedingen. Als u een hoog risico op een eerste hartaanval, kan uw arts aspirine raden na afweging van de risico's en voordelen. Je mag niet starten dagelijks aspirine therapie op uw eigen.

Hoewel het nemen af ​​en toe een aspirine of twee is veilig voor de meeste volwassenen om te gebruiken voor hoofdpijn, pijn in het lichaam of koorts, kan dagelijks gebruik van aspirine ernstige bijwerkingen, waaronder inwendige bloedingen te hebben.

Hoe kan aspirine voorkomen dat een hartaanval?

Aspirine interfereert met stolling optreden van uw bloed. Als je bloeden, je bloedstolling cellen, bloedplaatjes genaamd, bouwen op de site van uw wond. De bloedplaatjes helpen vormen een stekker dat de zeehonden de opening in uw bloedvat om het bloeden te stoppen.

Hart-en vaatziekten. Beroerte veroorzaakt door een uitbarsting bloedvat.
Hart-en vaatziekten. Beroerte veroorzaakt door een uitbarsting bloedvat.

Maar dit stolling kan ook gebeuren binnen de vaten die je hart voorzien van bloed. Als uw bloedvaten al zijn versmald van atherosclerose - de opbouw van vetafzettingen in de slagaders - een vette storting in je voering vat kan barsten. Dan kan een bloedstolsel snel vorm en blokkeren de slagader. Dit voorkomt dat de bloedstroom naar het hart en veroorzaakt een hartaanval. Behandeling met aspirine vermindert de samenklontering van bloedplaatjes actie - eventueel voorkomen van een hartaanval.

Mocht u een dagelijks aspirine nemen?

Je mag niet starten dagelijks aspirine therapie op je eigen in een poging om een ​​hartaanval te voorkomen. Uw arts kan dagelijks aspirine therapie voorstellen als:

 • Je hebt al een hartaanval of een beroerte gehad
 • Je hebt niet een hartaanval gehad, maar je moet een stent geplaatst in een kransslagader hebben gehad, hebben coronaire bypassoperatie gehad, of je hebt pijn op de borst als gevolg van coronaire hartziekte (angina pectoris)
 • Je hebt nog nooit een hartaanval gehad, maar je bent met een hoog risico van het hebben van een
 • Je bent een man met diabetes ouder dan 50, of een vrouw met diabetes ouder dan 60

Hoewel aspirine is aanbevolen in het verleden voor bepaalde groepen mensen zonder voorgeschiedenis van een hartaanval, is er enige onenigheid onder artsen over deze aanpak. Richtlijnen zijn aan het veranderen en hebben gevarieerd tussen organisaties. De bottom line is dat, alvorens een dagelijks aspirine moet je een discussie met uw arts te hebben.

Moet u voorkomen dat dagelijks aspirine therapie als u een andere gezondheidstoestand te hebben?

Voordat u begint met de dagelijkse behandeling met aspirine op advies van uw arts, moet je hem of haar te laten weten als u een aandoening die het risico op bloedingen of andere complicaties kunnen toenemen. Deze voorwaarden zijn:

 • Een bloeding of stollingsstoornis (bloeden gemakkelijk)
 • Aspirine allergie, die kunnen omvatten astma veroorzaakt door aspirine
 • Bloeden maagzweren

Wat is de beste dosis aspirine te nemen?

Uw arts zal bespreken welke dosis voor u geschikt is. Zeer lage doses aspirine - 75 milligram (mg), wat minder is dan een standaard babyaspirine - effectief kan zijn. Uw arts zal meestal voorschrijven een dagelijkse dosis overal van 81 mg - de hoeveelheid in een baby aspirine - tot 325 mg (een normale sterkte tablet). Als u een hartaanval heeft gehad of hebben een hart stent geplaatst had, is het zeer belangrijk om aspirine en andere bloedverdunnende medicijnen precies zoals aanbevolen te nemen.

Wat gebeurt er als u stopt met het innemen van aspirine elke dag?

Je zou verbaasd zijn om te leren dat het stoppen dagelijks aspirine therapie kan een rebound-effect dat uw risico op een hartaanval kan verhogen hebben. Als u een hartaanval of een stent geplaatst in een of meer van je hart bloedvaten heeft gehad, kan het stoppen dagelijks aspirine therapie leiden tot een levensbedreigende hartaanval. Als u al het nemen van de dagelijkse behandeling met aspirine en willen stoppen, is het belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u wijzigingen aanbrengt. Plotseling stoppen met dagelijks aspirine therapie kan een rebound-effect dat een bloedstolsel kunnen uitlokken hebben.

Zie ook

Dagelijks aspirine therapie: begrijpen van de voordelen en risico's

Kun je aspirine nemen als je regelmatig ibuprofen of andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID) voor een andere aandoening?

Zowel aspirine en andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen (Motrin, Advil, ea) en naproxen (Aleve), verminderen de stolling werking van bloedplaatjes. Regelmatig gebruik van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen kan uw risico op bloedingen verhogen, zoals andere medicijnen die u kan nemen voor pijn en pijn (Tylenol, anderen).

Als u slechts een enkele dosis van ibuprofen, neem het acht uur vóór of 30 minuten na de aspirine. Als u ibuprofen of andere NSAID's vaker nemen, overleg dan met uw arts over medicatie alternatieven die niet zal bemoeien met de dagelijkse behandeling met aspirine.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van het dagelijks aspirine therapie?

Bijwerkingen en complicaties van aspirine omvatten:

 • Beroerte veroorzaakt door een gesprongen bloedvat. Terwijl dagelijks aspirine kan helpen een stolsel-gerelateerde beroerte te voorkomen, kan het risico op een bloeding beroerte (hersenbloeding) verhogen.
 • Gastro-intestinale bloedingen. Dagelijks gebruik van aspirine verhoogt het risico op het ontwikkelen van een maagzweer. En, als je een maagzweer bloeden of bloeden ergens anders in uw maag-darmkanaal, het innemen van aspirine wordt, zal deze meer bloeden, misschien om een ​​levensbedreigende omvang.
 • Allergische reactie. Als u allergisch bent voor aspirine zijn, waarbij een bedrag van aspirine kan een ernstige allergische reactie veroorzaken.
 • Oorsuizen (tinnitus) en gehoorverlies. Teveel aspirine (overdosering) kan oorsuizen en doofheid veroorzaken bij sommige mensen.

Als je met aspirine en hebben behoefte aan een chirurgische ingreep of tandheelkundige werk, zorg ervoor dat de chirurg of tandarts vertellen dat u dagelijks aspirine en hoeveel nemen. Anders kun je overmatig bloeden risico tijdens de operatie.

De Food and Drug Administration waarschuwt ook dat mensen die regelmatig aspirine nemen de hoeveelheid alcohol die zij drinken vanwege de extra bloedverdunnende effecten en mogelijkheden om uw maag van streek zou moeten beperken. Als u ervoor kiest om alcohol te drinken, doe het dan met mate. Voor gezonde volwassenen, dat betekent maximaal een drankje per dag voor vrouwen van alle leeftijden en mannen ouder dan 65 jaar, en maximaal twee glazen per dag voor mannen van 65 jaar en jonger.

Wat zijn de mogelijke interacties tussen geneesmiddelen met dagelijks aspirine therapie?

Als je reeds een antistollingsmiddel, zoals warfarine (Coumadin, Jantoven), dabigatran (Pradaxa) of rivaroxaban (Xarelto) voor een andere aandoening, te combineren met aspirine kan sterk verhogen het risico op ernstige bloedingen. Toch kunnen er enkele voorwaarden waarvoor het combineren van een lage dosis aspirine met warfarine is nodig, zoals bij kunstmatige hartkleppen voor secundaire preventie van een beroerte. Maar deze therapie moet altijd zorgvuldig worden besproken met uw arts.

Andere medicijnen en kruiden-supplementen kan ook het risico op bloedingen verhogen. Medicijnen die kunnen interageren met aspirine zijn:

 • Heparine
 • Ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), indien regelmatig ingenomen
 • Corticosteroïden
 • Sommige antidepressiva (clomipramine, paroxetine, anderen)

Nemen van een aantal voedingssupplementen kan ook het verhogen van uw risico op bloedingen. Deze omvatten:

 • Danshen
 • Dong quai
 • Teunisbloemolie
 • Ginkgo
 • Omega-3 vetzuren (visolie)
 • Policosanol
 • Wilgenbast

Als je elke dag aspirine nemen, is het nog steeds veilig om een ​​aspirine te nemen tijdens een hartaanval?

Als je denkt dat je een hartaanval, het belangrijkste ding voor je te doen is bellen 911 of medische hulpdiensten. Wacht niet te lang om hulp te roepen. Aspirine alleen zal je leven niet redden als je het hebben van een hartaanval.

De operator kan u adviseren om een ​​aspirine te kauwen, maar zal eerst vragen stellen om ervoor te zorgen dat je niet allergisch zijn voor aspirine of andere gezondheidsproblemen voorwaarden dat zou het nemen van een aspirine tijdens een hartaanval te riskant. Het is OK om een ​​aspirine te kauwen als uw arts eerder heeft verteld om dat te doen als je denkt dat je een hartaanval - maar bel 911 of medische hulpdiensten eerste.

Mocht u een gecoate aspirine te nemen?

Maagsapresistente aspirine is ontworpen om door je maag en niet uit elkaar vallen tot hij je dunne darm bereikt. Het is zachter op de maag en kan geschikt zijn voor sommige mensen die dagelijks een aspirine, vooral in die met een geschiedenis van gastritis of zweren te nemen. Echter, sommige onderzoekers denken dat er geen bewijs is dat het nemen van een maagsapresistente aspirine de kans op het ontwikkelen van gastro-intestinale bloeding afneemt. Praat met uw arts als u bezorgd bent over manieren om uw risico op bloedingen te verminderen.

Zie ook