Hersenletsels

Definitie

Hersenletsels zijn abnormale gebieden van weefsel in je hersenen. Het meest waarschijnlijk, heb je geleerd dat je een brain laesie of laesies in de hersenen als een incidentele bevinding na een brain-imaging-test - zoals magnetische resonantie beeldvorming (MRI) of een gecomputeriseerde tomografie (CT)-scan - een of andere reden. Op MRI-beelden, bijvoorbeeld hersenletsels verschijnen als donkere of lichte vlekken die er niet uitziet als normaal hersenweefsel.

Als u al gediagnosticeerd met iets beschreven als een hersenletsel, het impliceert dat de oorzaak van de abnormale-verschijnen gebied niet kan worden gediagnosticeerd door het beeld alleen, en verdere evaluatie nodig is.

Een hersenletsel kan omvatten kleine tot grote gebieden van de hersenen, en de ernst van de onderliggende aandoening kan variëren van relatief kleine tot levensbedreigend.

Oorzaken

Als je verteld is dat u een hersenletsel, speculeren over een oorzaak vruchteloos blijken tot u en uw arts hebben meer informatie. Het hersenletsel kan worden overgebleven van een oude, opgelost conditie of een teken van een aantal onschuldige (goedaardige) aandoening. Of, zou het iets ernstigers vertegenwoordigen.

Soms, ondanks uitgebreid onderzoek, de oorzaak van hersenletsel blijft onbekend. Onder de bekende mogelijke oorzaken van hersenletsels zijn:

Oorzaken hier getoond worden vaak geassocieerd met dit symptoom. Werk samen met uw arts of andere zorgverlener voor een accurate diagnose.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

Als een hersenletsel ontdekt tijdens een brain-imaging test niet lijken te zijn van een goedaardige of opgelost aandoening, zal uw arts waarschijnlijk trachten meer informatie uit aanvullende tests of een specialist te consulteren.

Uw arts kan u adviseren om te zien een neuroloog voor een gespecialiseerd onderzoek en eventueel verdere tests. Zelfs als een neurologische werk-up niet leidt tot een diagnose, kan uw arts bleef testen aanbevelen aan een diagnose te stellen of een follow-up imaging testen op regelmatige tijdstippen aan de laesie te controleren.