Hypnose

Definitie

Hypnose, ook wel aangeduid als hypnotherapie of hypnotische suggestie, is een trance-achtige toestand waarin je focus en concentratie hebben verhoogd. Hypnose wordt meestal gedaan met de hulp van een therapeut gebruik van mondelinge herhaling en mentale beelden. Als je onder hypnose, je meestal rustig en ontspannen voelen, en staan ​​meer open voor suggesties.

Hypnose kan worden gebruikt om u te helpen de controle over ongewenst gedrag te krijgen of om u te helpen beter met angst of pijn omgaan. Het is belangrijk om te weten dat, hoewel je meer open voor suggestie tijdens hypnose, je geen controle over je gedrag te verliezen.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Hypnotherapie kan een effectieve methode voor het omgaan met stress en angst zijn. In het bijzonder kunnen hypnose stress en angst te verminderen voordat een medische procedure, zoals een borst biopsie.

Hypnose is onderzocht voor andere aandoeningen, inclusief:

 • Pijnbestrijding. Hypnose kan gunstig zijn voor pijn geassocieerd met kanker, prikkelbare darm syndroom, fibromyalgie, temporomandibulair gewricht problemen tandheelkundige procedures en hoofdpijn.
 • Opvliegers. Hypnose kan de symptomen van opvliegers geassocieerd met de menopauze te verlichten.
 • Gedragsverandering. Hypnose is met succes toegepast bij de behandeling van slapeloosheid, bedplassen, roken, overgewicht en fobieën.

Zie ook

Risico's

Hypnose dat is uitgevoerd door een getrainde therapeut of zorgverlener wordt beschouwd als een veilige, complementaire en alternatieve geneeskunde behandeling. Echter, mag hypnose niet geschikt bij mensen met een ernstige psychische aandoening.

Bijwerkingen van hypnose zijn zeldzaam, maar kunnen bestaan ​​uit:

 • Hoofdpijn
 • Slaperigheid of duizeligheid
 • Angst of verdriet
 • Creatie van valse herinneringen

Wees vooral voorzichtig voor het gebruik van hypnose voor leeftijd regressie om u te helpen herbeleven eerdere gebeurtenissen in je leven. Deze praktijk blijft controversieel en heeft wetenschappelijk bewijs om het gebruik ervan te ondersteunen beperkt. Dit kan leiden tot sterke emoties en kan je herinneringen wijzigen of leiden tot ontstaan ​​van valse herinneringen.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Je hebt geen speciale voorbereiding om hypnose ondergaan nodig. Maar het is een goed idee om comfortabele kleding te dragen om u te helpen ontspannen. Ook, zorg ervoor dat je goed uitgerust bent, zodat dat je niet geneigd bent om in slaap te vallen tijdens de sessie.

Hypnose. Pijnbestrijding.
Hypnose. Pijnbestrijding.

Zorg ervoor dat u zorgvuldig kiezen van een therapeut of zorgverlener om hypnose uit te voeren. Krijg een aanbeveling van iemand die je vertrouwt. Leer zoveel als je kunt over elk therapeut u overweegt. Begin met het stellen van vragen, zoals:

 • Heeft u de opleiding in een gebied, zoals psychologie, geneeskunde, maatschappelijk werk of de tandheelkunde?
 • Bent u een vergunning in uw specialiteit in deze staat?
 • Waar ben je naar school gaan, en waar heb je je post-graduate opleiding?
 • Hoeveel training heb je gehad in hypnotherapie en uit welke scholen?
 • Welke professionele organisaties behoort u?
 • Hoe lang ben je al in de praktijk?
 • Wat zijn uw kosten?
 • Zal verzekering uw diensten?

Zie ook

Wat u kunt verwachten

De therapeut zal het proces van hypnose te leggen en bekijken wat je hoopt te bereiken. Dan zal de therapeut meestal praten in een zachte, kalmerende toon en beschrijven beelden die een gevoel van ontspanning, veiligheid en welzijn te creëren.

Als je in een ontvankelijke staat, zal de therapeut suggereren manieren voor u om uw doelen, zoals het verminderen van pijn of elimineren onbedwingbare trek om te roken te bereiken. De therapeut kan u ook helpen levendige, zinvolle mentale beelden van jezelf bereiken van je doelen te visualiseren.

Wanneer de sessie voorbij is, of je in staat bent om jezelf uit te brengen van hypnose of uw therapeut helpt je uiteindelijk je trance-achtige toestand.

In tegenstelling tot hoe hypnose soms wordt geportretteerd in films of op televisie, heb je niet de controle over je gedrag te verliezen, terwijl onder hypnose. Ook, u over het algemeen bewust blijven van en herinneren wat er gebeurt onder hypnose.

Kan je uiteindelijk in staat zijn om zelf-hypnose praktijk, waarin je een staat van hypnose te induceren in jezelf. U kunt deze vaardigheid gebruiken als nodig is - bijvoorbeeld na een chemotherapie sessie.

Zie ook

Resultaten

Hypnose effectief in het helpen van mensen omgaan met pijn, stress en angst kan zijn. Het kan ook effectief zijn als onderdeel van een uitgebreid programma voor stoppen met roken of afvallen.

Hypnose is niet goed voor iedereen, dat wel. Bijvoorbeeld, kunt u niet in staat zijn om een ​​staat van hypnose te voeren volledig genoeg is om doeltreffend te maken. Sommige therapeuten geloven dat hoe meer kans je hebt om te worden gehypnotiseerd, hoe waarschijnlijker het is dat u kunt profiteren van hypnose.

Zie ook