Hypospadie

Definitie

Hypospadie (hi-poe-SPAY-dee-ons) is een aandoening waarbij de opening van de plasbuis is aan de onderkant van de penis, in plaats van aan het uiteinde. De urethra is de buis waardoor de urine afvoeren van uw blaas en verlaat je lichaam.

Misschien voel je je verdrietig als je zoon wordt geboren met hypospadie. Echter, hypospadie is gemeenschappelijk en heeft geen moeite met de zorg voor uw kind veroorzaken. In feite, een operatie herstelt meestal de normale uiterlijk van de penis van uw kind. Met succesvolle behandeling van hypospadie, kunnen de meeste mannen uiteindelijk normale volwassen seksuele functie.

Symptomen

In hypospadias, de opening van de plasbuis bevindt zich aan de onderzijde van de penis in plaats van aan het uiteinde. De ernst van de aandoening varieert. In de meeste gevallen, de opening van de urethra nabij de kop van de penis. Minder vaak die opening middenschacht of aan de basis van de penis. Zelden, de opening is in of onder het scrotum.

Tekenen en symptomen van hypospadie kunnen zijn:

 • Opening van de urethra bij een ander dan het topje van de penis locatie
 • Neerwaartse kromme van de penis (chordee)
 • Hooded uiterlijk van de penis, omdat alleen de bovenste helft van de penis onder voorhuid
 • Abnormale spuiten tijdens het urineren

Wanneer moet u een arts te raadplegen
De meeste kinderen met hypospadias gediagnosticeerd kort na de geboorte terwijl in het ziekenhuis.

Echter, is het mogelijk dat minder ernstige hypospadie kan worden over het hoofd gezien. Bel uw arts als u merkt dat uw zoon urethra opening is niet aan het uiteinde van de penis, is zijn voorhuid niet volledig ontwikkeld of zijn penis naar beneden buigt.

Oorzaken

Hypospadie is bij de geboorte aanwezig (aangeboren). De exacte reden van dit gebrek is ontstaan ​​is niet bekend. Soms hypospadie is erfelijk.

Aangezien de penis ontwikkelt in een mannelijke foetus, bepaalde hormonen stimuleren de vorming van de urethra en de voorhuid. Hypospadias ontstaat wanneer een storing in de werking van deze hormonen, waardoor de urethra abnormaal ontwikkelen.

Risicofactoren

Deze aandoening komt vaker voor bij kinderen met een familiegeschiedenis van hypospadie.

Sommige onderzoeken suggereren dat er een verhoogd risico van hypospadie in mannen zuigeling geboren vrouwen van gevorderde leeftijd of die in vitro fertilisatie (IVF) gebruikt zwanger zijn. De verbinding met IVF gevolg zijn van blootstelling van de moeder progesteron, een natuurlijk hormoon, of progestine, een synthetische vorm van progesteron, toegediend tijdens het IVF proces. Ander onderzoek heeft echter niet bevestigd een verband tussen IVF en hypospadie, maar vond een verband tussen blootstelling van de moeder aan pesticiden en hypospadie.

Complicaties

Als hypospadie niet wordt behandeld, kan een kind problemen hebben leren om een ​​toilet goed te gebruiken. Tijdens de volwassenheid, kan onbehandeld hypospadie moeite met het bereiken van een erectie veroorzaken.

Voorbereiding op uw afspraak

Als uw zoontje is gediagnosticeerd met hypospadie, terwijl nog steeds in het ziekenhuis na de geboorte, je zult waarschijnlijk worden doorverwezen naar een pediatrische uroloog.

Als hypospadie van uw kind is minder ernstig, maar het kan worden over het hoofd gezien in het ziekenhuis. Als u denkt dat uw zoon heeft hypospadie, bel dan uw huisarts of kinderarts.

Als uw kind zal zien een pediatrische uroloog, wilt u misschien uw gezondheid van plan om te kijken of het dekt ontmoeting met deze specialist te controleren.

Het is een goed idee om te komen goed voorbereid naar uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te zijn, maar ook wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Vraag een familielid of vriend om met je mee. Het kan worden vervelend om te ontdekken dat er iets mis is met je kind, eventueel waardoor het moeilijk is om alle van de tijdens een afspraak informatie te onthouden. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Voor hypospadie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Heeft mijn kind een operatie moet hebben?
 • Wanneer is de beste tijd voor een operatie?
 • Wat zijn de risico's verbonden aan deze ingreep?
 • Kon mijn kind deze aandoening ontgroeien?
 • Wat gebeurt er als hij niet over de operatie?
 • Zal deze aandoening invloed op de vruchtbaarheid van mijn zoon of seksuele functie later in het leven?
 • Als ik nog een kind, wat zijn de kansen dat dit weer zou kunnen gebeuren?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan meenemen? Welke websites raden jullie aan?

Wat te verwachten van uw arts
Het is ook een goed idee om voorbereid te zijn op eventuele vragen arts van je zoon kunnen vragen. Voor hypospadie, kan hij of zij vragen:

 • Heeft penis curve van je zoon naar beneden tijdens een erectie?
 • Hebt u een abnormale opgevallen spuiten wanneer uw zoon plast? (Dit kan moeilijk te onderscheiden bij een zuigeling zijn.)

Tests en diagnose

De arts van uw zoon kan hypospadie op basis van een lichamelijk onderzoek de diagnose.

Behandelingen en medicijnen

Behandeling bestaat operatie om de urethrale opening verplaatsen en eventueel recht de schacht van de penis.

Wat gebeurt er tijdens de operatie
Tijdens de operatie, een pediatrische urologie chirurg getransplanteerd weefsel van de voorhuid of de binnenkant van de mond tot de urinaire kanaal in de juiste positie te reconstrueren, verbeteren de hypospadias. De operatie duurt meestal van 90 minuten tot drie uur en wordt gedaan, terwijl het kind bewusteloos is (narcose). Zelden kan de reparatie twee of meer operaties nodig.

Wanneer een operatie wordt uitgevoerd
Operatie gebeurt best op jonge leeftijd - meestal tussen de leeftijd van 4 maanden en 12 maanden. In het algemeen, is het eerder de operatie gedaan, hoe minder traumatisch is voor het kind. Maar de procedure kan worden uitgevoerd op elke leeftijd en zelfs in de volwassenheid. Zuigelingen niet gereinigd voordat de procedure, omdat de voorhuid weefsel nodig voor de operatie.

Complicaties van chirurgie
In de meeste gevallen, chirurgische reparatie resulteert in een penis met een normale of vrijwel normale functie en verschijning en geen toekomstige problemen. In een klein aantal gevallen, een opening (fistel) of littekens ontstaan ​​langs de onderzijde van de penis waar de nieuwe urinaire kanaal is gemaakt. Dit kan leiden tot urineverlies en vereisen een extra operatie voor reparatie.

Coping en ondersteuning

Het kan moeilijk en beangstigend om te horen dat je zoon heeft hypospadie en zal waarschijnlijk een operatie nodig zijn. Aarzel niet om de arts van uw kind uw vragen te stellen, en indien mogelijk, een familielid of vriend met u voor ondersteuning op de dag van de operatie. Het goede nieuws is dat de operatie voor hypospadie is meestal zeer succesvol, en je heel jong kind zal waarschijnlijk niet herinneren dat de procedure.