Implanteerbare cardioverter - defibrillatoren (ICD's)

Definitie

Een implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD) - een pager-sized apparaat dat is geïmplanteerd in je borst - kan uw risico op overlijden, indien de onderste hartkamers (ventrikels) gaan in een gevaarlijk ritme en stoppen efficiënt te pompen (hartstilstand) te verminderen. U kunt een implanteerbare cardioverter-defibrillator nodig als u een gevaarlijk snelle hartslag (ventriculaire tachycardie) of een chaotische hartslag dat maakt het zo je hart niet genoeg bloed kan leveren aan de rest van je lichaam (ventriculaire fibrillatie).

Implanteerbare cardioverter-defibrillators werk door het detecteren en stoppen van abnormale hartslag (aritmie). Een implanteerbare cardioverter-defibrillator controleert voortdurend uw hartslag en levert extra beats of elektrische schokken tot een normaal hartritme indien nodig te herstellen. Een ICD verschilt van een pacemaker - ander implanteerbaar apparaat soms minder gevaarlijke hartritmen, zoals die voorkomen in de bovenste hartkamers (atria) behandelen.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Je hebt misschien gezien tv-programma waarin een ziekenhuis werknemer of paramedicus "schokken" een bewusteloos persoon uit een hartstilstand met een paar geëlektrificeerd peddels. Een implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD) doet hetzelfde, alleen intern en automatisch wanneer het detecteert dat uw hartslag abnormaal is.

Een ICD wordt operatief geplaatst onder de huid, meestal onder je linker sleutelbeen. Een of twee flexibele, geïsoleerde draden (leidt) loopt van de ICD door je aderen naar de onderste kamers van je hart.

Omdat de ICD controleert voortdurend voor abnormale hartritmes en direct probeert te corrigeren, het helpt te behandelen hartstilstand, zelfs als je uren verwijderd van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Hoe een ICD werkt
Als u ervaring een snelle hartslag, de draden van je hart naar het apparaat zenden signalen naar de ICD naar elektrische impulsen te sturen naar je hartslag te reguleren. Afhankelijk van het probleem met uw hartslag, kan uw ICD geprogrammeerd worden voor deze therapieën:

 • Lage-energie pacing therapie. Je kan ofwel niets of een pijnloze fladderen in je borst als uw ICD reageert op milde verstoringen in je hartslag voelen.
 • Cardioversietherapie. Een hogere energie schok wordt afgegeven om te gaan met een meer ernstige hartritmestoornissen probleem. Je zou het gevoel alsof je wordt bonsde in de borst.
 • Defibrillatietherapie. Dit is de sterkste vorm van elektrische therapie gebruikt voor een normale hartslag te herstellen. Tijdens deze therapie kan je het gevoel alsof je wordt geschopt in de borst. Het kan je knock off je voeten. De pijn van deze therapie duurt meestal slechts een seconde. Er mag geen ongemak na de schok voorbij is.

Gewoonlijk wordt slechts een schok nodig om een ​​normale hartslag te herstellen. Soms, echter, kunt u twee of meer van dergelijke schokken hebben gedurende een periode van 24 uur. Frequente schokken in een korte tijdsperiode worden genoemd ICD stormen. Als u last ICD stormen, moet je vragen dringende zorg om te zien of uw ICD goed werkt of als u een probleem dat is het maken van uw hartslag abnormaal meer hebben. Indien nodig kan de ICD worden aangepast aan het aantal en schokken te verminderen. Je kan aanvullende medicatie nodig heeft om uw hartslag regelmatig en de kans op een ICD storm afnemen.

Wie heeft een ICD?
Je bent een uitstekende kandidaat voor een ICD als je hebt had ventriculaire tachycardie opgelopen, overleefde een hartstilstand of zijn flauwgevallen van een ventriculaire aritmie. U kunt ook profiteren van een ICD als u:

 • Een voorgeschiedenis van coronaire hartziekte en een hartaanval dat je hart is verzwakt.
 • Een voorwaarde hart dat abnormale hartspier, zoals vergrote (gedilateerde cardiomyopathie) of verdikte (hypertrofische cardiomyopathie) hartspier gaat.
 • Een erfelijke hartafwijking die je hart laat kloppen abnormaal. Deze omvatten lange QT-syndroom, die ventriculaire fibrillatie en dood, zelfs bij jonge mensen kan veroorzaken met geen tekenen of symptomen van hartproblemen. Met andere zeldzame aandoeningen zoals Brugada syndroom en aritmogene rechter ventrikel dysplasie kan ook betekenen dat u een ICD nodig.

Zie ook

Risico's

De procedure om een ​​ICD implanteren heeft een aantal risico's, maar ze zijn zeldzaam. Risico's van de procedure om een ​​ICD implanteren omvatten:

 • Infectie op de plaats van implantatie
 • Allergische reactie op de medicijnen gebruikt tijdens de procedure implanteren uw ICD
 • Zwelling, bloeden of blauwe plekken waar uw ICD werd geïmplanteerd
 • Beschadiging van de ader waar uw ICD leads worden geplaatst
 • Bloeden rond je hart, die kan levensbedreigend zijn
 • Bloed lekt via de hartklep waar het lood ICD wordt geplaatst

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Om te bepalen of u een ICD nodig hebt, kan uw arts uitvoeren van een van deze diagnostische tests:

 • Elektrocardiografie (ECG). In deze niet-invasieve test worden sensorkussentjes met draden verbonden (elektroden) op uw borst geplaatst en, soms, ledematen om elektrische impulsen van uw hart te meten. Van uw hart kloppend patroon kan bieden aanwijzingen voor de aard van de onregelmatige hartslag je hebt.
 • Echocardiografie. Deze niet-invasieve test maakt gebruik van onschadelijke geluidsgolven die het mogelijk maken uw arts om je hart te zien zonder het maken van een incisie. Tijdens de procedure, een klein, plastic instrument genaamd een transducer is geplaatst op uw borst. Het verzamelt weerspiegeld geluidsgolven (echo's) van je hart en stuurt deze door naar een machine die de geluidsgolf patronen gebruikt om beelden van uw kloppend hart vormen op een monitor. Deze beelden tonen hoe goed uw hart functioneert, en opgenomen beelden kan uw arts om de grootte en de dikte van uw hartspier te meten.
 • Elektrofysiologie studie (EPS). In deze procedure, elektroden worden geleid via de bloedvaten naar je hart en gebruikt om de functie van het elektrische systeem van uw hart te testen. Deze kan bepalen of u op dit moment of kan hartritmestoornissen te ontwikkelen.
 • Holter monitoring. Ook bekend als een ambulante elektrocardiogram-monitor, een Holter-monitor registreert uw hartritme gedurende een volledige periode van 24 uur. Draden van de elektroden op je borst naar een batterij-aangedreven opname-apparaat mee in uw zak of gedragen aan een riem of schouderband. Terwijl je de monitor draagt, zult u een dagboek van uw activiteiten en symptomen houden. Uw arts zal het dagboek vergelijken met de elektrische opnames om te proberen te achterhalen van de oorzaak van uw klachten.
 • Event recorder. Uw arts kan vragen dat u een pager-sized apparaat dat uw hartactiviteit registreert voor een dag of zo te dragen. In tegenstelling tot een Holter-monitor, is het niet continu werken - je hem aanzet alleen wanneer je voelt je hart is abnormaal kloppen.

Uw arts zal u specifieke instructies over wat te doen onmiddellijk vóór de operatie voor te bereiden geven. Het is waarschijnlijk dat je zult worden gevraagd om niet te eten of te drinken gedurende ten minste acht uur voor de operatie. Praat met uw arts over alle medicijnen die je neemt, en of u moet hen blijven duren voordat uw procedure om een ​​ICD te implanteren.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
Meestal kan de procedure om een ​​ICD te implanteren worden uitgevoerd met verdovende medicatie en een kalmerend middel dat u ontspant, maar laat u bewust van uw omgeving te blijven.

De procedure duurt meestal een tot drie uur. Tijdens de operatie wordt een flexibele, geïsoleerde draad (lead) ingebracht in een grote ader onder of in de buurt van je sleutelbeen en begeleid, met behulp van röntgenbeelden, naar je hart. De uiteinden van de draden zijn bevestigd naar beneden hartenlust pompkamers (ventrikels), terwijl de andere uiteinden van de schok generator wordt meestal geïmplanteerd onder de huid onder je sleutelbeen gehecht.

Na de procedure
Na implantatie, zal uw arts test uw ICD en het programma naar uw specifieke hartritme probleem te behandelen. Het testen van de ICD nodig schokkend uw hart. Je krijgt algemene anesthesie, zodat u niet wakker tijdens de test. U verblijft in het ziekenhuis een of twee dagen, en de ICD kan worden geëvalueerd nog een keer voordat je ontslagen bent. Eventuele aanvullende proeven van uw ICD meestal niet een operatie nodig.

Implanteerbare cardioverter-defibrillatoren (ICD's). Lage-energie pacing therapie.
Implanteerbare cardioverter-defibrillatoren (ICD's). Lage-energie pacing therapie.

Een ICD wordt meestal geprogrammeerd om deze functies uit te voeren:

 • Cardioversie. Wanneer de ICD detecteert een gevaarlijk snelle hartslag, het levert een elektrische schok die de snelle hartslag in een langzamer, normale hartslag zet.
 • Defibrillatie. Soms cardioversie mislukt, en je hartslag ofwel versnelt of beats chaotisch. Andere tijden, een chaotische hartslag ontwikkelt spontaan. Wanneer de ICD detecteert een van deze levensbedreigende ritmes, het levert een sterkere elektrische schok die resets (defibrilleert) je hart te gaan kloppen normaal.

Een ICD kan ook worden geprogrammeerd om extra functies, waaronder uitvoeren:

 • Anti-tachycardie (tak-ih-Kahr-dee-uh) pacing. Als u een ongewoon snelle hartslag waarnemen, de ICD pijnloze, lage-energie-impulsen die tempo of het hart te stimuleren te verslaan in een tempo dat wordt gevraagd om terug te keren een normaal ritme. Dit kan voorkomen dat de noodzaak van cardioversie of defibrillatie.
 • Anti-bradycardie (brad-e-Kahr-dee-uh) pacing. Als de hartslag abnormaal langzaam (bradycardie) als gevolg van een hartaandoening of medicatie, een standaard pacemaker is de typische behandeling geadviseerd. Mensen met ICDs echter ontwikkelen soms bradycardie als gevolg van de schok de ICD in reactie op ventriculaire tachycardie of ventriculaire fibrillatie. In deze situatie kan de ICD het trage hartslag en de functie aanvoelen als een pacemaker, het leveren van lage-energie-impulsen die het hart stimuleren om normaal te verslaan.
 • Opnemen van hartactiviteit. De ICD slaat informatie over variaties in de elektrische activiteit en ritme van uw hart. Deze informatie helpt uw ​​arts te evalueren uw hartritme probleem en, indien nodig, herprogrammeren uw ICD.
 • Biventriculaire stimulatie. Tegenstelling tot een standaard pacemaker, die slechts een kant van de belangrijkste pompende kamer van uw hart (de rechter ventrikel) stimuleert, een biventriculaire pacemaker stimuleert zowel de linker en rechter ventrikels om het hart sloeg efficiënter. Een speciaal type ICD - een gecombineerde biventriculaire pacemaker met ICD - kan hetzelfde doen. Biventriculaire pacing is bijzonder waardevol voor sommige mensen met hartfalen bij wie de elektrische systemen hart 'niet normaal werken.

De behandeling van pijn na de ingreep
Na de operatie moet u wellicht wat pijn in de incisie gebied, die opgezwollen en pijnlijke kan blijven voor een paar dagen of weken. Pijn medicatie wordt vaak in eerste instantie voorgeschreven, je kunt nonaspirin pijnstillers, zoals paracetamol (Tylenol, anderen) of ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) te nemen, als je pijn vermindert. Tenzij uw arts u om dit te doen, heb pijnstillers met aspirine niet nemen, omdat het kan het risico op bloedingen verhogen.

Uit voorzorg, zult u niet in staat zijn om jezelf te rijden naar huis na uw procedure, dus zorg ervoor om afspraken te maken een andere manier om thuis te komen.

Zie ook

Resultaten

Vanwege hun capaciteiten, hebben ICD's worden standaard behandeling voor iedereen die een hartstilstand heeft overleefd en worden steeds meer gebruikt bij personen die een hoog risico op een plotselinge hartstilstand. Als u een ICD, uw risico op plotse dood door hartstilstand aanzienlijk lager is dan het zou zijn als je alleen behandeld met medicijnen om je hartslag te corrigeren.

Als je een hoog risico op ventriculaire tachycardie en ventriculaire fibrillatie, kan een ICD uw beste verdediging tegen een hartstilstand zijn. Zodra u een ICD, is het waarschijnlijk je nodig hebt om het te houden voor het leven. Hoewel de elektrische schokken verontrustend kan zijn, zij zijn het bewijs dat de ICD is het effectief behandelen van uw hartritme probleem en u te beschermen tegen een plotselinge dood. Praat met uw arts over hoe u het beste zorg voor uw ICD.

Na uw procedure, moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen om verwondingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw ICD goed werkt.

Kortlopende voorzorgsmaatregelen
Zult u waarschijnlijk in staat zijn om terug te keren naar de normale activiteiten, zoals lichaamsbeweging, werk en geslacht, kort nadat u herstellen van een operatie. Volg de instructies van uw arts. Tijdens de eerste vier weken na de operatie, kan uw arts u vragen zich te onthouden van:

 • Krachtig boven-de-schouder activiteiten of oefeningen, zoals golf, tennis, zwemmen, fietsen, bowlen of stofzuigen
 • Iets met een gewicht van meer dan £ 5 tillen
 • Spelen van een contactsport
 • Inspannende lichaamsbeweging programma's

Preventie op lange termijn
Problemen met uw ICD door elektrische interferentie zijn zeldzaam. Toch nemen voorzorgsmaatregelen met het volgende:

 • Mobiele telefoons en andere mobiele apparaten. Het is veilig om te praten over een mobiele telefoon, maar vermijd het plaatsen van uw mobiele telefoon binnen 6 inch (ongeveer 15 centimeter) van uw ICD implantatie site wanneer de telefoon wordt ingeschakeld. Hoewel onwaarschijnlijk, kan uw ICD-signaal van een mobiele telefoon is aanzien voor een hartslag en vertraagt ​​je hartslag, veroorzaakt symptomen, zoals plotselinge vermoeidheid.
 • Beveiligingssystemen. Na de operatie zult u een kaart die zegt dat je een ICD te ontvangen. Laat uw kaart te luchthavenpersoneel omdat de ICD kan verrekening alarmen beveiliging van de luchthaven. Ook hand-held metaaldetectoren bevatten vaak een magneet die kunnen interfereren met uw ICD. Beperk het scannen met een hand-held detector tot minder dan 30 seconden op de site van uw ICD of een verzoek om een ​​handmatig zoeken.
 • Medische apparatuur. Zorg ervoor dat uw arts weet dat u een ICD. Sommige procedures, zoals magnetische resonantie beeldvorming (MRI), magnetische resonantie angiografie (MRA) en radiofrequente of magnetron ablatie worden niet aanbevolen als u een ICD.
 • Stroomgeneratoren. Ga op minstens 2 meter (0,6 meter) van lasapparatuur, high-voltage transformatoren of motor-generator systemen. Als je werkt rond dergelijke apparatuur, kan uw arts een test te regelen op uw werkplek om te zien of de apparatuur van invloed op uw ICD.
 • Mp3-speler koptelefoon. Hoewel de speler zelf stelt weinig risico, kan de hoofdtelefoon een probleem zijn. De meeste bevatten een magnetische stof en kunnen interfereren met uw ICD. Houd uw koptelefoon minstens 6 inch (ongeveer 15 centimeter) van uw ICD.
Cardioversietherapie. Defibrillatietherapie.
Cardioversietherapie. Defibrillatietherapie.

Apparaten die weinig of geen risico voor uw ICD zijn magnetrons, televisies en afstandsbedieningen, AM / FM radio's, broodroosters, elektrische dekens, elektrische scheerapparaten en elektrische boormachines, computers, scanners, printers en GPS-apparaten.

Rijverboden
Als u een implanteerbare cardioverter-defibrillator om ventriculaire aritmie behandelen, het besturen van een voertuig vormt een bijzondere uitdaging. De combinatie van aritmie en schokken van uw ICD kan flauwvallen veroorzaken, die gevaarlijk zou zijn als je rijdt.

De richtlijnen van de European Heart Association's zeggen iedereen die een ICD ontvangt voor primaire preventie moet voorkomen dat het rijden voor een week na ICD plaatsing, maar zorg ervoor dat u praat met uw arts voor specifieke aanbevelingen. De richtlijnen ontmoedigen rijden tijdens de eerste zes maanden na de ingreep als uw ICD werd geïmplanteerd wegens een eerdere hartstilstand of ventriculaire aritmie. Als je ervaart geen schokken in deze periode, zult u waarschijnlijk in staat zijn om te beginnen opnieuw te rijden. Maar als je later een schok ervaren, met of zonder flauwvallen, raadpleeg dan uw arts en volg zijn of haar aanbevelingen.

In de meeste gevallen zult u moeten stoppen met rijden totdat u schokvrije geweest voor nog eens zes maanden. Er is enige controverse over dit onderwerp. Bijvoorbeeld, de European Heart Rhythm Association adviseert wachten slechts drie maanden voor het rijden als uw ICD werd geïmplanteerd wegens een eerdere hartstilstand of aritmie, terwijl de European Heart Association adviseert te wachten zes maanden. Praat met uw arts om advies te krijgen voor uw situatie.

Als u een implanteerbare cardioverter-defibrillator, maar hebben geen geschiedenis van levensbedreigende hartritmestoornissen, kan je meestal weer rijden binnen een week na uw procedure, met goedkeuring van uw arts, als u geen schokken heb gehad. Bespreek uw specifieke situatie met uw arts. U kunt meestal geen vergunning van een commercieel bestuurder krijgt als je een ICD.

Levensduur van de batterij
De lithium batterij in uw implanteerbare cardioverter-defibrillator kan duren tot zeven jaar. Tijdens uw regelmatige controles, die om de drie tot zes maanden moet gebeuren, zal uw arts of verpleegkundige de batterij te controleren. Wanneer de batterij bijna uit van de macht, wordt uw oude shock generator vervangen door een nieuw exemplaar tijdens een kleine poliklinische procedure.

ICD's en end-of-life kwesties
Als u een ICD en word terminaal ziek met een aandoening niets met uw hart, zoals kanker, is het mogelijk dat uw ICD het proces van sterven kon verlengen.

Als u een ICD geïmplanteerd en later terminaal ziek worden, overleg dan met uw arts over uw wensen. U kunt ook om familieleden of andere aangewezen om medische beslissingen voor u nemen over wat je zou willen doen in de end-of-life care situaties persoon spreken. Het is makkelijk uit te schakelen uw ICD, en deze uit te zetten kan onnodig lijden te voorkomen.

Zie ook