Inflammatoire darmziekte (IBD)

Definitie


 • Arizona
 • Florida
 • Minnesota

Inflammatoire darmziekte (IBD) omvat chronische ontsteking van alle of een deel van het spijsverteringskanaal. IBD omvat voornamelijk colitis ulcerosa en ziekte van Crohn. IBD kan pijnlijk en slopende, en soms leidt tot levensbedreigende complicaties.

Colitis ulcerosa (UL-sur-uh-TIV koe-LIE-tis) is een inflammatoire darmziekte die langdurige ontsteking veroorzaakt in een deel van het spijsverteringskanaal. De symptomen ontwikkelen zich gewoonlijk in de tijd, in plaats van ineens. Colitis ulcerosa meestal alleen van invloed op de binnenste bekleding van uw dikke darm (colon) en de endeldarm. Het gebeurt alleen door continue stukken van uw dikke darm.

Ziekte van Crohn is een inflammatoire darmziekte die de ontsteking veroorzaakt overal langs de bekleding van het spijsverteringskanaal, en vaak verspreidt diep in aangetaste weefsels. Dit kan leiden tot buikpijn, ernstige diarree en zelfs ondervoeding. De ontsteking veroorzaakt door de ziekte van Crohn omvatten verschillende gebieden van het spijsverteringskanaal bij verschillende mensen.

Collagene colitis (kuh-LAJ-uh-nus) en lymfocytische colitis ook beschouwd inflammatoire darmziekten, maar worden gewoonlijk afzonderlijk beschouwd van klassieke ontstekingsdarmziekte.

Inflammatoire darmziekten (IBD). Waarom kiezen voor medische behandeling voor IBD.
Inflammatoire darmziekten (IBD). Waarom kiezen voor medische behandeling voor IBD.

Waarom kiezen voor medische behandeling voor IBD

 • Ervaring. Elk jaar, artsen diagnosticeren en behandelen honderden volwassenen en kinderen met een inflammatoire darmziekte. is gespecialiseerd in het helpen van mensen met ernstige symptomen die niet goed reageerden op een behandeling in het verleden.
 • Cutting-edge geneeskunde. Op de universiteit, heb je toegang tot de nieuwste diagnostiek en behandeling technologieën. State-of-the-art imaging helpt artsen de diagnose en behandeling van uw IBD. De meeste colorectale chirurgie bij gebruik van minimaal invasieve technieken.
 • Team benadering. Behandelen IBD neemt medewerking van specialisten in spijsverteringsaandoeningen (gastro-enterologie), chirurgie, pathologie, radiologie en voeding zorg. specialisten werken samen om ervoor te zorgen dat u alle expertise die u nodig heeft.
 • Uitgebreide zorg. IBD kunnen andere gezondheidsproblemen, zoals osteoporose of leverziekte veroorzaken. Vrijwel alle medische diensten die u nodig zou kunnen hebben zijn beschikbaar "onder een dak" aan de universiteit.
 • Tijd voor u. Uw arts zal de tijd om mogelijkheden te bespreken en uw vragen beantwoorden over IBD nemen.
 • Nieuwe ideeën. Onderzoekers onderzoeken nieuwe manieren om te diagnosticeren en behandelen van IBD, waaronder klinische proeven van nieuwe medicijnen. U heeft toegang tot de expertise van de medische arts-onderzoekers.

medische in Rochester, Minn, gelederen nr. 1 voor spijsverteringsstoornissen in de US News & World Report Best Ziekenhuizen rankings. medische in Scottsdale, Arizona, en in Jacksonville, Florida, worden gerangschikt onder de beste ziekenhuizen voor spijsverteringsstoornissen door US News & World Report.

Zie ook

Symptomen


 • Arizona
 • Florida
 • Minnesota

Inflammatoire darmziekte symptomen variëren, afhankelijk van de ernst van ontsteking en waar het voorkomt.

Colitis ulcerosa symptomen
Colitis ulcerosa is geclassificeerd volgens de tekenen en symptomen:

 • Proctitis ulcerosa. Bij deze vorm van colitis ulcerosa, is een ontsteking beperkt tot het gebied het dichtst bij de anus (rectum), en voor sommige mensen, kan rectaal bloedverlies het enige teken van de ziekte zijn. Anderen kunnen rectale pijn, een gevoel van urgentie hebben of die frequente, kleine stoelgang. Deze vorm van colitis ulcerosa neigt de mildste zijn.
 • Proctosigmoiditis. Deze vorm omvat het rectum en het ondereinde van de dikke darm, de zogenaamde sigmoid colon. Bloederige diarree, buikkrampen en pijn, en een onvermogen om de darmen te verplaatsen, ondanks de drang om dat te doen (tenesmus) zijn veel voorkomende problemen in verband met deze vorm van de ziekte.
 • Linkszijdige colitis. Zoals de naam al doet vermoeden, een ontsteking strekt zich uit van de endeldarm omhoog door het sigmoid en dalende colon, die zich in het bovenste linker gedeelte van de buik. Tekenen en symptomen zijn bloederige diarree, buikkrampen en pijn aan de linkerkant, en onbedoeld gewichtsverlies.
 • Pancolitis. Invloed meer dan de linker colon en vaak de gehele colon, pancolitis veroorzaakt aanvallen van bloederige diarree die kunnen ernstig, buikkrampen en pijn, vermoeidheid en significant gewichtsverlies.
 • Fulminante colitis. Deze zeldzame, levensbedreigende vorm van colitis beïnvloedt de gehele dikke darm en veroorzaakt ernstige pijn, hevige diarree en, soms, uitdroging en shock. Mensen met een fulminante colitis risico lopen op ernstige complicaties, waaronder dikke darm scheuren en toxisch megacolon, een aandoening die ervoor zorgt dat de dikke darm te snel uit te breiden.

Het verloop van colitis ulcerosa varieert, met periodes van acute ziekte vaak afgewisseld met periodes van remissie. De meeste mensen met een mildere aandoening, zoals ulceratieve proctitis, zal niet gaan om meer-ernstige tekenen en symptomen ontwikkelen.

Crohn ziektesymptomen
Ontsteking van de ziekte van Crohn omvatten verschillende delen van het spijsverteringskanaal bij verschillende mensen. De meest voorkomende gebieden getroffen door de ziekte van Crohn het laatste deel van de dunne darm genoemd ileum en colon. Ontsteking kan worden beperkt tot de darmwand, wat kan leiden tot littekens (stenose) of ontsteking kan verspreiden door de darmwand (fistel).

Tekenen en symptomen van de ziekte van Crohn kan variëren van mild tot ernstig en kunnen geleidelijk aan ontwikkelen of zich plotseling, zonder waarschuwing. Tekenen en symptomen kunnen zijn:

 • Diarree. De ontsteking die optreedt bij de ziekte van Crohn veroorzaakt cellen in de getroffen gebieden van de darm om grote hoeveelheden water en zout uitscheiden. Omdat de dikke darm niet volledig kan dit overtollige vocht te absorberen, je te ontwikkelen diarree. Geïntensiveerd intestinale krampen kunnen ook bijdragen aan dunne ontlasting. Diarree is een gemeenschappelijk probleem voor mensen met Crohn.
 • Buikpijn en krampen. Ontstekingen en zweren kunnen veroorzaken de muren van delen van uw darm te zwellen en uiteindelijk indikken met littekenweefsel. Dit heeft invloed op de normale ontwikkeling van de inhoud door je spijsverteringskanaal en kan leiden tot pijn en kramp. Ziekte mild Crohn veroorzaakt meestal lichte tot matige intestinaal ongemak, maar in meer-ernstige gevallen kan de pijn ernstig zijn en omvatten misselijkheid en braken.
 • Bloed in de ontlasting. Voedsel bewegen door je spijsverteringskanaal kunnen veroorzaken ontstoken weefsel te bloeden, of uw darmen kan ook bloeden op zijn eigen. Je zou helder rood bloed bericht in de toiletpot of donkerder bloed vermengd met de ontlasting. U kunt ook hebt bloeden je niet ziet (occult bloed).
 • . En soms door - - de darmwand zweren ziekte van Crohn en colitis ulcerosa kunnen kleine zweren op het oppervlak van de darm die uiteindelijk grote zweren die diep in veroorzaken. U kunt ook zweren hebben elders, ook in je mond lijkt op aften.
 • Verminderde eetlust en gewichtsverlies. Buikpijn en krampen en ontsteking van uw darmwand kan zowel uw eetlust en uw vermogen om te verteren en absorberen voedsel beïnvloeden.

Mensen met een ernstige ziekte van Crohn kunnen ook last:

 • Koorts
 • Vermoeidheid
 • Artritis
 • Oogontsteking
 • Huidaandoeningen
 • Ontsteking van de lever of galwegen
 • Vertraagde groei of seksuele ontwikkeling, bij kinderen

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Raadpleeg uw arts als u last krijgt van aanhoudende verandering in uw ontlastingspatroon, of als u een van de tekenen en symptomen van inflammatoire darmziekten. Hoewel inflammatoire darmziekte is gewoonlijk niet fataal, is een ernstige ziekte die, in sommige gevallen levensbedreigende complicaties.

Zie ook

Oorzaken

Niemand is helemaal zeker wat triggers inflammatoire darmziekten, maar er is een consensus over wat niet. Onderzoekers geloven niet langer dat dieet en stress zijn de belangrijkste oorzaken, maar stress kan vaak verergeren de symptomen. In plaats daarvan, het huidige denken is gericht op het:

 • Immuunsysteem. Sommige wetenschappers denken dat een virus of bacterie kan IBD leiden. Het spijsverteringskanaal ontstoken raakt wanneer uw immuunsysteem probeert te vechten tegen de binnenvallende micro-organisme (pathogeen). Het is ook mogelijk dat de ontsteking kan het gevolg zijn van een auto-immuunreactie waarbij uw lichaam mounts een immuunrespons, hoewel er geen pathogeen aanwezig is.
 • Erfelijkheid. Omdat je meer kans om IBD te ontwikkelen als je een ouder of broer of zus met de ziekte, wetenschappers vermoeden dat genetische make-up een rol kunnen spelen. Echter, de meeste mensen die IBD niet over een familiegeschiedenis van de aandoening.

Zie ook

Risicofactoren

Inflammatoire darmziekte treft ongeveer evenveel vrouwen als mannen. Risicofactoren zijn onder andere:

 • Leeftijd. Inflammatoire darmziekte begint meestal vóór de leeftijd van 30. Maar, het kan op elke leeftijd voorkomen, en sommige mensen kunnen niet de ziekte te ontwikkelen tot hun jaren '50 of '60.
 • Etniciteit. Hoewel blanken hebben het hoogste risico van de ziekte, kan het optreden in elke etnische groep. Als je van Ashkenazi joodse afkomst, uw risico is nog hoger.
 • Familiegeschiedenis. Je bent een hoger risico als u een naast familielid, zoals een ouder, broer, zus of kind, met de ziekte.
 • Isotretinoïne gebruik. Isotretinoïne is een medicijn soms gebruikt voor de behandeling van littekens cystic acne of acne die niet reageren op andere behandelingen. Vroeger onder de merknaam Accutane te worden verkocht, maar dat merk is niet meer leverbaar, en het wordt nu verkocht onder de merknamen Amnesteem, Claravis en Sotret.

  Tegenstrijdige gegevens over de vraag of isotretinoïne gebruik het risico van ontstekingsdarmziekte kan verhogen. Sommige studies hebben gesuggereerd een mogelijk verband, terwijl andere studies geen dergelijk bewijs hebben gevonden. De vraag of er al dan niet sprake is van een verband wordt verder gecompliceerd door het onderzoek dat een mogelijk verband tussen het gebruik van tetracycline-klasse antibiotica en de ontwikkeling van IBD suggereert. Veel mensen die zijn behandeld met isotretinoïne voor acne hebben ook tetracyclines ontvangen als onderdeel van hun acne therapie. Studies die hebben onderzocht het mogelijke verband tussen isotretinoïne en IBD hebben niet ingegaan op de vraag of antibiotica voor acne een rol kan hebben gespeeld bij het verhogen van het risico.

 • Het roken van sigaretten. Sigaretten is de belangrijkste beheersbare risicofactor voor het ontwikkelen van de ziekte van Crohn. Het leidt tot meer-ernstige symptomen en een hoger risico op complicaties. Als u rookt, stop. Bespreek dit met uw arts en hulp te krijgen. Er zijn veel stoppen met roken programma's beschikbaar als u niet in staat om te stoppen op uw eigen zijn.
 • Sommige pijnstillers. Deze medicijnen zijn onder andere ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Aleve) en aspirine. Deze medicijnen hebben aangetoond gastrointestinale ulceratie veroorzaken en kan maken bestaande IBD erger. Paracetamol (Tylenol, anderen) is dit effect niet. Bespreek het gebruik van pijnmedicatie met uw arts.
 • Waar je woont. Als u woont in een stedelijke omgeving of in een geïndustrialiseerd land, heb je meer kans om IBD te ontwikkelen. Omdat de ziekte van Crohn komt vaker voor bij mensen die in steden en geïndustrialiseerde landen, kan het zijn dat de milieu-factoren, met inbegrip van een vetrijk dieet of geraffineerde voedingsmiddelen, een rol spelen bij IBD. Mensen die in noordelijke klimaten lijken ook een groter risico op de ziekte.

Zie ook

Complicaties

Inflammatoire darmziekte kan leiden tot een of meer van de volgende complicaties:

 • Ziekte darmobstructie. Crohn treft de volledige dikte van de darmwand. Na verloop van tijd, kunnen delen van de darm dikker en smal, waardoor de stroom van inhoud spijsverteringsstelsel kan blokkeren door het getroffen deel van je darmen. Sommige gevallen een operatie noodzakelijk om het zieke gedeelte van uw darm te verwijderen.
 • Zweren. Chronische ontsteking kan leiden tot open zweren (ulcera) overal in het spijsverteringskanaal, met inbegrip van uw mond en anus, en in het genitale gebied (perineum) en de anus. Bloedingen kan leiden.
 • Fistels. Soms ulcera kan volledig door de darmwand, waardoor een fistel. Een fistel is een abnormale verbinding tussen de verschillende delen van de darmen, tussen de darmen en de huid, of tussen de darmen en andere organen, zoals de blaas of de vagina. Bij interne fistels ontwikkelen, kan voedsel omzeilen delen van de darm die nodig is voor de absorptie zijn. Een externe fistel kan continue afvoer van de darminhoud aan uw huid veroorzaken, en in sommige gevallen kan een fistel geïnfecteerd te worden en vormen een abces, een probleem dat kan levensbedreigend zijn indien onbehandeld. Fistels rond het anale gebied (perianale) zijn de meest voorkomende vorm van fistels.
 • Anale fissuren. Dit is een scheur of spleet in de anus of in de huid rond de anus waar infecties kunnen voorkomen. Het wordt vaak geassocieerd met pijnlijke stoelgang. Dit kan leiden tot een perianale fistel.
 • Ondervoeding. Diarree, buikpijn en krampen kunnen maken het moeilijk voor u om te eten of voor uw darmen om voldoende voedingsstoffen op te nemen om u gevoed. Bovendien, bloedarmoede komt vaak voor bij mensen met IBD.
 • Darmkanker. Hebben van IBD ziekte die uw dikke darm beïnvloedt verhoogt het risico op darmkanker.
 • Andere gezondheidsproblemen. Naast ontsteking en zweren in het spijsverteringskanaal, kunnen IBD problemen in andere delen van het lichaam, zoals artritis, ontsteking van de ogen of de huid, uitgaan van de vingernagels, nierstenen, galstenen, en soms veroorzaken, ontsteking van de galwegen. Mensen met langdurige IBD kan ook osteoporose te ontwikkelen, een aandoening die zwakke, broze botten veroorzaakt.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak


 • Arizona
 • Florida
 • Minnesota

Symptomen van inflammatoire darmziekten kan eerst prompt een bezoek aan uw huisarts of huisarts. Echter, kan je dan worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van aandoeningen van het spijsverteringsstelsel (gastro-enteroloog).

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en er is vaak veel informatie te bespreken, is het een goed idee om goed voorbereid. Hier is wat informatie om u te helpen klaar, en wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Worden zich bewust van eventuele pre-afspraak beperkingen. Op het moment dat u de afspraak maken, zeker om te vragen of er iets is wat je moet doen bij voorbaat, zoals het beperken van uw dieet.
 • Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel los van de reden waarvoor u de afspraak gemaakt lijkt.
 • Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van belangrijke spanningen of recente leven verandert.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, alsmede alle vitaminen of supplementen, die je neemt.
 • Neem een familielid of vriend mee. Soms kan het moeilijk zijn om alles te onthouden tijdens een afspraak. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst met vragen op voorhand kan helpen het meeste uit uw bezoek. Lijst van uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijke in het geval de tijd om is. Voor darmontsteking, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Wat veroorzaakt deze symptomen?
 • Zijn er nog andere mogelijke oorzaken voor mijn klachten?
 • Welke soorten tests heb ik nodig? Heeft deze tests geen speciale voorbereiding?
 • Is deze toestand tijdelijk of duurzaam?
 • Welke behandelingen zijn beschikbaar, en welke raden jullie aan?
 • Zijn er medicijnen die ik moet vermijden?
 • Welke soorten bijwerkingen kan ik verwachten van de behandeling verwachten?
 • Wat voor soort nazorg heb ik nodig? Hoe vaak moet ik een colonoscopie?
 • Zijn er alternatieven voor de primaire aanpak die jij suggereert?
 • Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren ze samen?
 • Moet ik een dieet beperkingen volgen?
 • Is er een generiek alternatief voor het geneesmiddel dat je me voorschrijven?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan meenemen? Welke websites raden jullie aan?
 • Is er een risico voor mij of mijn kind als ik zwanger worden?
 • Is er een risico op complicaties voor de zwangerschap van mijn partner als ik IBD en vader van een kind?
 • Wat is het risico om mijn kind op het ontwikkelen van IBD als ik het heb?
 • Zijn er ondersteuning van groepen voor mensen met IBD en hun families?

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kan de tijd te gaan over punten die u wilt meer tijd besteden aan behouden. Uw arts kan vragen:

 • Wanneer heeft u voor het eerst beginnen met het ervaren van symptomen?
 • Laat uw symptomen zijn continu of onderbroken?
 • Hoe ernstig zijn uw klachten?
 • Heb je buikpijn?
 • Heb je al diarree? Hoe vaak?
 • Heeft u onbedoeld afgevallen?
 • Hebt u ooit leverproblemen, hepatitis of geelzucht gehad?
 • Heb je ooit de acne medicatie isotretinoïne genomen?
 • Heeft u problemen met uw gewrichten, ogen of huid - waaronder huiduitslag en zweren - of moest zweren in uw mond?
 • Heeft u een familiegeschiedenis van inflammatoire darmziekten?
 • Heb je klachten invloed op uw vermogen om te werken of andere activiteiten doen?
 • Is er iets lijkt te verbeteren van uw klachten?
 • Is er iets dat je hebt gemerkt dat uw symptomen erger maakt?
 • Rook je?
 • Heeft u NSAID's nemen, bijvoorbeeld ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Aleve) of diclofenac (Volteren, Solaraze)?
 • Heeft u antibiotica kort geleden?

Waarom kiezen voor medische behandeling voor IBD

 • Ervaring. Elk jaar, artsen diagnosticeren en behandelen honderden volwassenen en kinderen met een inflammatoire darmziekte. is gespecialiseerd in het helpen van mensen met ernstige symptomen die niet goed reageerden op een behandeling in het verleden.
 • Cutting-edge geneeskunde. Op de universiteit, heb je toegang tot de nieuwste diagnostiek en behandeling technologieën. State-of-the-art imaging helpt artsen de diagnose en behandeling van uw IBD. De meeste colorectale chirurgie bij gebruik van minimaal invasieve technieken.
 • Team benadering. Behandelen IBD neemt medewerking van specialisten in spijsverteringsaandoeningen (gastro-enterologie), chirurgie, pathologie, radiologie en voeding zorg. specialisten werken samen om ervoor te zorgen dat u alle expertise die u nodig heeft.
 • Uitgebreide zorg. IBD kunnen andere gezondheidsproblemen, zoals osteoporose of leverziekte veroorzaken. Vrijwel alle medische diensten die u nodig zou kunnen hebben zijn beschikbaar "onder een dak" aan de universiteit.
 • Tijd voor u. Uw arts zal de tijd om mogelijkheden te bespreken en uw vragen beantwoorden over IBD nemen.
 • Nieuwe ideeën. Onderzoekers onderzoeken nieuwe manieren om te diagnosticeren en behandelen van IBD, waaronder klinische proeven van nieuwe medicijnen. U heeft toegang tot de expertise van de medische arts-onderzoekers.

medische in Rochester, Minn, gelederen nr. 1 voor spijsverteringsstoornissen in de US News & World Report Best Ziekenhuizen rankings. medische in Scottsdale, Arizona, en in Jacksonville, Florida, worden gerangschikt onder de beste ziekenhuizen voor spijsverteringsstoornissen door US News & World Report.

artsen en chirurgen die IBD te behandelen

Artsen die IBD te behandelen:

 • Suryakanth gurudu (Arizona)
 • Russell heigh (Arizona)
 • Jonathan leighton (Arizona)
 • Shabana pasja (Arizona)
 • John Cangemi (Florida)
 • Michael Picco (Florida)
 • Edward loftus (Minnesota)
 • David Bruining (Minnesota)
 • William Faubion (Minnesota)
 • Sunanda kane (Minnesota)
 • Darrell Pardi (Minnesota)
 • Kenneth schroeder (Minnesota)
 • William Tremaine (Minnesota)
 • Rayna grothe (pediatrische IBD, alleen Minnesota)
 • William Faubion (pediatrische IBD, alleen Minnesota)
 • Jeanne tung (pediatrische IBD, Minnesota alleen)

Colon en rectale chirurgen die IBD te behandelen:

 • David Etzioni (Arizona)
 • Jacques Heppell (Arizona)
 • Tonia jonge-Fadok (Arizona)
 • Ron Landmann (Florida)
 • Philip metzger (Florida)
 • Heidi chua (Minnesota)
 • Robert cima (Minnesota)
 • Richard Devine (Minnesota)
 • Eric Dozois (Minnesota)
 • David larson (Minnesota)
 • Heidi nelson (Minnesota)
 • John Pemberton (Minnesota)
 • Bruce wolff (Minnesota)
 • Michael Ishitani (pediatrische, Minnesota alleen)
 • Christopher Moir (pediatrische, Minnesota alleen)
 • Dean Potter (pediatrische, alleen Minnesota)
 • Abdalla Zarroug ((pediatrische, Minnesota alleen)

Zie ook

Tests en diagnose


 • Arizona
 • Florida
 • Minnesota

Uw arts zal waarschijnlijk de diagnose inflammatoire darmziekten pas na het uitsluiten van andere mogelijke oorzaken voor uw klachten en symptomen, met inbegrip van ischemische colitis, infectie, prikkelbare darm syndroom (IBS), diverticulitis en darmkanker. Om u te helpen bevestigen een diagnose van IBD, hebt u mogelijk een of meer van de volgende tests en procedures:

 • Bloedonderzoek. Uw arts kan voorstellen bloedonderzoek om te controleren op bloedarmoede of infectie. Tests die zoeken naar de aanwezigheid van bepaalde antilichamen kunnen soms helpen diagnosticeren welk type van ontstekingsdarmziekte u, maar deze tests niet met zekerheid de diagnose.
 • Ontlasting. De aanwezigheid van witte bloedcellen in uw ontlasting geeft een ontstekingsziekte, eventueel IBD. Een kruksteekproef kan ook helpen uitsluiten van andere aandoeningen, zoals die veroorzaakt door bacteriën, virussen en parasieten. Uw arts kan ook controleren of er een darm infectie, dat is meer waarschijnlijk bij mensen met IBD.
 • Colonoscopie. Dit examen kan uw arts om de binnenkant van uw gehele dikke darm met behulp van een dunne, flexibele, verlichte buis met een aangesloten camera bekijken. Tijdens de procedure, kan uw arts ook kleine monsters van weefsel (biopt) voor laboratoriumanalyse. Soms een weefselmonster kan helpen bevestigen een diagnose.
 • Flexibele sigmoïdoscopie. In deze procedure, uw arts maakt gebruik van een slanke, flexibele, verlichte buis om het laatste deel van uw dikke darm (sigmoid colon) te onderzoeken. De test kan problemen missen hogerop in uw dikke darm, en het hoeft niet een volledig beeld van hoeveel van de dikke darm is aangetast geven. Maar als uw dikke darm is ernstig ontstoken, kan uw arts deze test in plaats van een volledige colonoscopie uitvoeren.
 • Bariumklysma. Deze diagnostische test kan uw arts om uw gehele dikke darm te evalueren met een X-ray. Barium, een contrast oplossing, wordt geplaatst in uw darmen met behulp van een klysma. Soms wordt lucht toegevoegd als goed. De barium jassen de darm voering, een silhouet beeld van je rectum, dikke darm en een deel van je dunne darm creëren. Deze test wordt zelden meer wordt gebruikt, en het kan gevaarlijk zijn omdat de vereiste druk te blazen en bekleden de colon kan leiden tot breuk van de colon.
 • X-ray. Een standaard röntgenfoto van je buikstreek kan worden gedaan om uit te sluiten toxisch megacolon of een perforatie van de dikke darm als aan deze voorwaarden wordt verdacht vanwege ernstige symptomen.
 • Gecomputeriseerde tomografie (CT)-scan. Een CT-scan van de buik of het bekken kan worden uitgevoerd als uw arts vermoedt een complicatie van colitis ulcerosa of de ontsteking van de dunne darm die de ziekte van Crohn zou kunnen suggereren. Een CT-scan kan ook zien hoeveel van de dikke darm ontstoken is.
 • Magnetic resonance imaging (MRI). Een MRI scanner maakt gebruik van een magnetisch veld en radiogolven om gedetailleerde beelden van organen en weefsels te creëren. De meeste MRI machines zijn groot, buis-vormige magneten. Tijdens de test, lig je op een beweegbare tafel binnen de MRI-machine. Deze test is zeer nuttig in de diagnose en het beheer van de ziekte van Crohn. Het grootste voordeel is dat er geen blootstelling aan straling. Het is vooral handig voor het evalueren van een fistel rond het anale gebied (bekken MRI) of van de dunne darm (MRI enterography).
 • Capsuleendoscopie. Als u tekenen en symptomen die de ziekte van Crohn, maar andere diagnostische tests negatief zijn, kan uw arts uitvoeren capsule endoscopie. Voor deze test je slikt een capsule die een minuscule camera in zich heeft. De camera maakt foto's als het beweegt door je spijsverteringskanaal, en de beelden worden op een computer die je draagt ​​op je riem overgebracht. Uw arts later downloadt de afbeeldingen, die vervolgens worden weergegeven op een monitor en gecontroleerd op tekenen van de ziekte van Crohn. Zodra het pijnloos is maakte de reis door je spijsverteringsstelsel, de camera verlaat je lichaam in uw ontlasting.
 • Dubbel-ballon endoscopie. Voor deze proef wordt een langere reikwijdte gebruikt om verder te kijken naar de dunne darm, waar standaard endoscopen niet bereiken. Deze techniek is nuttig bij endoscopie toont afwijkingen maar de diagnose nog steeds in kwestie. Het staat voor biopsie van het afwijkende gebied. Het wordt meestal uitgevoerd in gespecialiseerde centra endoscopie.
 • Dunne darm beeldvorming. Deze test kijkt naar het gedeelte van de dunne darm die niet kan worden gezien door colonoscopie. Je drinkt een oplossing die barium, dan is X-ray, CT-of MRI-opnames worden gemaakt van uw dunne darm. De test kan helpen lokaliseren gebieden van vernauwing of ontsteking in de dunne darm die bij de ziekte van Crohn. De test kan ook helpen uw arts te bepalen welk type van inflammatoire darmziekten je hebt.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen


 • Arizona
 • Florida
 • Minnesota

Het vinden van antwoorden

Het doel van ontstekingsdarmziekte behandeling van ziekten is de ontsteking die de tekenen en symptomen triggers verminderen. In de beste gevallen kan dit niet alleen leiden tot verlichting van de symptomen, maar ook op de lange termijn remissie. IBD behandeling bestaat meestal ofwel behandeling met medicijnen of een operatie.

Anti-inflammatoire geneesmiddelen
Anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn vaak de eerste stap bij de behandeling van inflammatoire darmziekten. Zij omvatten:

 • Sulfasalazine (azulfidine). Sulfasalazine kan effectief verminderen van de symptomen van colitis ulcerosa, maar het heeft een aantal bijwerkingen, waaronder misselijkheid, braken, diarree, brandend maagzuur en hoofdpijn. Gebruik dit medicijn niet als u allergisch bent voor sulfa medicijnen bent.
 • Mesalamine (Apriso, Asacol, LIALDA, anderen), balsalazide (colazal) en olsalazine (Dipentum). Deze medicijnen zijn in orale vormen, en ook in topische vormen zoals zetpillen en klysma's. Welke vorm je neemt hangt af van de oppervlakte van uw dikke darm dat is aangetast. Deze medicijnen hebben de neiging om minder bijwerkingen hebben dan sulfasalazine en zijn over het algemeen zeer goed verdragen.
 • Corticosteroïden. Corticosteroïden kunnen helpen verminderen ontstekingen, maar ze hebben tal van bijwerkingen, zoals gewichtstoename, overmatige gezichtsbeharing, stemmingswisselingen, hoge bloeddruk, diabetes type 2, osteoporose, botbreuken, cataract, glaucoom en een verhoogde vatbaarheid voor infecties. Artsen in het algemeen gebruiken corticosteroïden alleen als u matige tot ernstige darmontsteking die niet reageren op andere behandelingen. Corticosteroïden zijn niet voor langdurig gebruik en de dosis is meestal taps naar beneden over twee tot drie maanden.
Voorbereiding op uw afspraak. Cutting-edge geneeskunde.
Voorbereiding op uw afspraak. Cutting-edge geneeskunde.

Immuunsysteem onderdrukkers
Deze medicijnen ook de ontsteking te verminderen, maar ze richten op uw immuunsysteem in plaats van het behandelen van ontstekingen zelf. Omdat immuun onderdrukkers effectief bij de behandeling van colitis ulcerosa kan zijn, wetenschappers theoretiseren dat schade aan het spijsverteringssysteem weefsel wordt veroorzaakt door uw lichaam van de immuunrespons op een invasie virus of bacterie of zelfs om je eigen weefsel. Door onderdrukken van deze reactie, wordt ook verminderd ontstekingen. Immuunsysteem onderdrukkers geassocieerd met een klein risico op kanker, zoals lymfomen. Immunosuppressieve geneesmiddelen zijn onder andere:

 • Azathioprine (Azasan, Imuran) en mercaptopurine (Purinethol) Omdat azathioprine en mercaptopurine act langzaam -. Nemen van drie maanden of langer te gaan werken - zijn ze soms in eerste instantie in combinatie met een corticosteroïde. Met de tijd, ze lijken voordelen opleveren op hun eigen en de steroïden kan worden afgebouwd.

  Bijwerkingen kunnen omvatten allergische reacties, beenmergsuppressie, infecties en ontsteking van de lever en pancreas. Er is ook een klein risico op ontwikkeling van kanker met deze medicijnen. Als je met een van deze geneesmiddelen, moet u nauw follow-up met uw arts en uw bloed regelmatig gecontroleerd om te kijken voor bijwerkingen. Als je kanker hebt gehad, bespreek dit dan met uw arts voordat u begint met deze medicijnen.

 • Cyclosporine (Gengraf, Neoral, Sandimmune). Deze krachtige geneesmiddel wordt gewoonlijk gereserveerd voor mensen die niet goed reageren op andere medicijnen of die geconfronteerd worden met eventuele operatie vanwege ernstige colitis ulcerosa. In sommige gevallen, kan cyclosporine worden gebruikt om een ​​operatie uitstellen totdat sterk genoeg om de procedure te ondergaan zijn. Het kan ook worden gebruikt om symptomen te controleren tot minder giftige drugs slag. Cyclosporine begint te werken in een tot twee weken, maar omdat het heeft het potentieel voor ernstige bijwerkingen, waaronder nierschade, convulsies en fatale infecties, overleg dan met uw arts over de risico's en voordelen van de behandeling. Er is ook een klein risico op kanker met deze medicijnen, dus laat uw arts weten als u al eerder kanker gehad.
 • Infliximab (Remicade). Dit geneesmiddel is speciaal voor mensen met een matige tot ernstige colitis ulcerosa die niet reageren op of kunnen niet tegen andere behandelingen. Het werkt snel te brengen op remissie, vooral voor mensen die niet goed hebben gereageerd op corticosteroïden. Het werkt door het neutraliseren van een eiwit geproduceerd door het immuunsysteem bekend als tumor necrose factor (TNF).

  Sommige mensen met hartfalen, mensen met multiple sclerose, en mensen met kanker of een voorgeschiedenis van kanker kan er niet tegen infliximab. De drug is gekoppeld aan een verhoogd risico op infecties, vooral tuberculose en reactivering van virale hepatitis, en kan uw risico op bloed problemen en kanker te verhogen. Je moet een huidtest voor tuberculose, een röntgenfoto van de borst en een test voor hepatitis B hebben alvorens infliximab.

 • Adalimumab (Humira). Adalimumab werkt op dezelfde manier infliximab door het blokkeren van TNF voor mensen met een matige tot ernstige ziekte van Crohn. Het kan binnenkort worden gebruikt nadat u bent gediagnosticeerd als je een fistel, of als u de ziekte ernstiger Crohn. Het kan ook worden gebruikt als andere medicijnen niet uw symptomen verbeteren. Adalimumab kan in plaats van infliximab of certiluzimab, of het kan worden gebruikt als infliximab of certiluzimab stoppen met werken. Adalimumab kan de tekenen en symptomen van de ziekte van Crohn te verminderen en kunnen remissie veroorzaken.

  Echter, adalimumab, zoals infliximab, draagt ​​een klein risico op complicaties, waaronder tuberculose en ernstige schimmelinfecties. Uw arts zal u een huidtest voor tuberculose, het verkrijgen van een röntgenfoto van de borst en test je voor hepatitis voordat u adalimumab behandeling te beginnen. De meest voorkomende bijwerkingen van adalimumab zijn huidirritatie en pijn op de injectieplaats, misselijkheid, loopneus en bovenste luchtweginfectie.

 • Certolizumabpegol (Cimzia). Goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor de behandeling van de ziekte van Crohn, certolizumabpegol werkt door het remmen van TNF. Certolizumabpegol wordt voorgeschreven voor mensen met een matige tot ernstige ziekte van Crohn. Certolizumabpegol kunnen in plaats van infliximab worden gebruikt, of het kan worden gebruikt als infliximab of adalimumab stoppen met werken. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, bovenste luchtweginfecties, buikpijn, misselijkheid en reacties op de injectieplaats. Omdat dit geneesmiddel invloed op je immuunsysteem, je bent ook het risico lopen ernstig ziek met bepaalde infecties, zoals tuberculose. Uw arts zal u een huidtest voor tuberculose, het verkrijgen van een röntgenfoto van de borst en test je voor hepatitis voordat u begint certiluzimab pegol.
 • Methotrexaat (Rheumatrex). Dit geneesmiddel, dat wordt gebruikt om kanker, psoriasis en reumatoïde artritis, wordt soms gebruikt bij de ziekte van Crohn die niet goed reageren op andere geneesmiddelen. Korte-termijn bijwerkingen zijn misselijkheid, vermoeidheid en diarree, en zelden, kan het potentieel levensbedreigende longontsteking veroorzaken. Langdurig gebruik kan leiden tot verlittekening van de lever en soms tot kanker. Zwanger te worden tijdens het nemen van methotrexaat. Als je met deze medicatie, opvolging nauw samen met uw arts en uw bloed regelmatig gecontroleerd om te zoeken naar bijwerkingen.
 • . Natalizumab (Tysabri) Dit medicijn werkt door het remmen van bepaalde immuuncellen moleculen - integrins - van binding aan andere cellen in uw darmwand. Natalizumab is goedgekeurd voor mensen met matige tot ernstige ziekte van Crohn met tekenen van ontsteking en die niet goed reageren op andere conventionele ziekte van Crohn therapieën. Omdat het geneesmiddel wordt geassocieerd met een zeldzame, maar ernstige, risico van multifocale leuko-encefalopathie - een brein infectie die doorgaans leidt tot overlijden of ernstige invaliditeit - moet u zijn ingeschreven in een speciaal programma om het te gebruiken.

Antibiotica
Antibiotica kan de hoeveelheid drainage te verminderen en soms fistels en abcessen genezen bij mensen met de ziekte van Crohn. Onderzoekers geloven ook antibiotica helpen verminderen schadelijke darmbacteriën en het onderdrukken van het immuunsysteem van de darm, die symptomen kunnen veroorzaken. Echter, er is geen sterk bewijs dat antibiotica effectief zijn voor de ziekte van Crohn. Vaak voorgeschreven antibiotica zijn onder andere:

 • Metronidazol (Flagyl). Zodra de meest gebruikte antibiotica voor de ziekte van Crohn, kan metronidazol ernstige bijwerkingen, inclusief gevoelloosheid en tintelingen in handen en voeten en, incidenteel, spierpijn of zwakte veroorzaken.
 • Ciprofloxacine (cipro). Dit geneesmiddel, dat symptomen bij sommige mensen met de ziekte van Crohn verbetert, wordt nu algemeen de voorkeur aan metronidazol. Een zeldzame, maar mogelijke bijwerking van dit medicijn is peesruptuur.

Andere medicijnen
Naast het regelen van ontsteking, kunnen sommige medicijnen helpen verlichten van uw klachten en symptomen. Afhankelijk van de ernst van uw inflammatoire darmziekte, kan uw arts u adviseren een of meer van de volgende:

 • Anti-diarrheals. A vezels aan te vullen, zoals psyllium poeder (Metamucil) of methylcellulose (Citrucel), kan helpen verlichten van milde tot matige diarree door het toevoegen van bulk aan uw ontlasting. Voor meer ernstige diarree, kan loperamide (Imodium) effectief zijn.
 • Laxeermiddelen. In sommige gevallen kan zwellingen veroorzaken je darmen te smal, wat leidt tot constipatie. Praat met uw arts voordat u een laxeermiddelen, want zelfs die verkocht over-the-counter kan te hard zijn voor uw systeem.
 • Pijnstillers. Bij lichte pijn, kan uw arts u adviseren paracetamol (Tylenol, anderen). Vermijd ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Aleve) en aspirine. Deze zijn waarschijnlijk uw symptomen verergeren.
 • Ijzersupplementen. Als u chronische intestinale bloeding, kan je bloedarmoede door ijzertekort te ontwikkelen. Het nemen van ijzersupplementen kunnen helpen herstellen van uw ijzergehalte normaal en verminderen van dit soort bloedarmoede zodra uw bloeden is gestopt of verminderd.
 • Voeding. Uw arts kan een speciaal dieet gegeven via een sonde (sondevoeding) of nutriënten geïnjecteerd in een ader (parenterale voeding) om uw ziekte van Crohn te behandelen bevelen. Dit kan uw totale voeding te verbeteren en laat de darmen tot rust. Darm rest kan verminderen ontstekingen op de korte termijn.
 • Vitamine b-12 schoten. Vitamine B-12 helpt bloedarmoede te voorkomen, bevordert een normale groei en ontwikkeling, en is essentieel voor een goede zenuwfunctie. Het is opgenomen in de terminale ileum, een deel van de dunne darm vaak getroffen door de ziekte van Crohn. Als de ontsteking van uw terminal ileum is interfereren met uw vermogen om deze vitamine te absorberen, kunt u maandelijks B-12 schoten voor het leven. Je moet ook levenslang B-12 injecties als uw eindkronkeldarm is tijdens de operatie verwijderd.
 • Calcium en vitamine D-supplementen. Kan nodig zijn om een calciumsupplement te nemen met toegevoegde vitamine D. Dit komt omdat de ziekte van Crohn en steroïden gebruikt voor de behandeling kan uw risico op osteoporose verhogen. Vraag uw arts of een calciumsupplement voor u geschikt is.

Chirurgie
Als dieet en levensstijl veranderingen, medicamenteuze behandeling, of andere behandelingen niet je IBD tekenen en symptomen te verlichten, kan uw arts een operatie aanraden.

 • Chirurgie voor colitis ulcerosa. Chirurgie kan vaak elimineren colitis ulcerosa. Maar dat betekent meestal het verwijderen van uw gehele dikke darm en de endeldarm (proctocolectomie). In het verleden, na deze operatie zou je een kleine tas dragen over een opening in de buik (ileostoma) om de ontlasting te verzamelen. Maar een zogenaamde ileoanale anastomose elimineert de noodzaak om een ​​zak te dragen en is de voorkeurswerkwijze voor de meeste mensen. Uw chirurg bouwt een zakje uit het einde van je dunne darm. Het zakje wordt vervolgens rechtstreeks naar uw anus gehecht. Dit stelt u in staat om afval meer normaal te verdrijven.
 • Chirurgie voor de ziekte van Crohn. Bij de ziekte van Crohn, kan een operatie jaren van vermindering bieden op zijn best. Op zijn minst kan een tijdelijke verbetering in symptomen verschaffen. Tijdens de operatie, uw chirurg verwijdert een beschadigd deel van je spijsverteringskanaal en vervolgens opnieuw verbinding de gezonde delen. Bovendien, kan een operatie worden gebruikt fistels sluiten en afvoer abcessen. Een gebruikelijke procedure voor Crohn is strictureplasty, dat een segment van de darm die te smal is geworden verbreedt.

Surveillance kanker
Mensen die ontstekingsdarmziekte hebben een verhoogd risico op colonkanker. Praat met uw arts over hoe vaak u zou moeten worden gescreend.

Waarom kiezen voor medische behandeling voor IBD

 • Ervaring. Elk jaar, artsen diagnosticeren en behandelen honderden volwassenen en kinderen met een inflammatoire darmziekte. is gespecialiseerd in het helpen van mensen met ernstige symptomen die niet goed reageerden op een behandeling in het verleden.
 • Cutting-edge geneeskunde. Op de universiteit, heb je toegang tot de nieuwste diagnostiek en behandeling technologieën. State-of-the-art imaging helpt artsen de diagnose en behandeling van uw IBD. De meeste colorectale chirurgie bij gebruik van minimaal invasieve technieken.
 • Team benadering. Behandelen IBD neemt medewerking van specialisten in spijsverteringsaandoeningen (gastro-enterologie), chirurgie, pathologie, radiologie en voeding zorg. specialisten werken samen om ervoor te zorgen dat u alle expertise die u nodig heeft.
 • Uitgebreide zorg. IBD kunnen andere gezondheidsproblemen, zoals osteoporose of leverziekte veroorzaken. Vrijwel alle medische diensten die u nodig zou kunnen hebben zijn beschikbaar "onder een dak" aan de universiteit.
 • Tijd voor u. Uw arts zal de tijd om mogelijkheden te bespreken en uw vragen beantwoorden over IBD nemen.
 • Nieuwe ideeën. Onderzoekers onderzoeken nieuwe manieren om te diagnosticeren en behandelen van IBD, waaronder klinische proeven van nieuwe medicijnen. U heeft toegang tot de expertise van de medische arts-onderzoekers.

medische in Rochester, Minn, gelederen nr. 1 voor spijsverteringsstoornissen in de US News & World Report Best Ziekenhuizen rankings. medische in Scottsdale, Arizona, en in Jacksonville, Florida, worden gerangschikt onder de beste ziekenhuizen voor spijsverteringsstoornissen door US News & World Report.

artsen en chirurgen die IBD te behandelen
Artsen die IBD te behandelen:

 • Suryakanth gurudu (Arizona)
 • Russell heigh (Arizona)
 • Jonathan leighton (Arizona)
 • Shabana pasja (Arizona)
 • John Cangemi (Florida)
 • Michael Picco (Florida)
 • Edward loftus (Minnesota)
 • David Bruining (Minnesota)
 • William Faubion (Minnesota)
 • Sunanda kane (Minnesota)
 • Darrell Pardi (Minnesota)
 • Kenneth schroeder (Minnesota)
 • William Tremaine (Minnesota)
 • Rayna grothe (pediatrische IBD, alleen Minnesota)
 • William Faubion (pediatrische IBD, alleen Minnesota)
 • Jeanne tung (pediatrische IBD, Minnesota alleen)

Colon en rectale chirurgen die IBD te behandelen:

 • David Etzioni (Arizona)
 • Jacques Heppell (Arizona)
 • Tonia jonge-Fadok (Arizona)
 • Ron Landmann (Florida)
 • Philip metzger (Florida)
 • Heidi chua (Minnesota)
 • Robert cima (Minnesota)
 • Richard Devine (Minnesota)
 • Eric Dozois (Minnesota)
 • David larson (Minnesota)
 • Heidi nelson (Minnesota)
 • John Pemberton (Minnesota)
 • Bruce wolff (Minnesota)
 • Michael Ishitani (pediatrische, Minnesota alleen)
 • Christopher Moir (pediatrische, Minnesota alleen)
 • Dean Potter (pediatrische, alleen Minnesota)
 • Abdalla Zarroug (pediatrische, Minnesota alleen)

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Soms kun je hulpeloos voelen wanneer ze met inflammatoire darmziekten. Maar veranderingen in uw dieet en levensstijl kan helpen de controle van uw klachten en het verlengen van de tijd tussen flare-ups.

Dieet
Er is geen hard bewijs dat wat je eet oorzaken inflammatoire darmziekten. Maar bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen verergeren de symptomen, vooral tijdens een flare-up. Het is een goed idee om te proberen te elimineren uit je dieet iets dat lijkt op uw tekenen en symptomen verergeren. Hier zijn enkele suggesties:

 • Beperk zuivelproducten als melk of andere zuivelproducten verergeren uw klachten, kunt u lactose-intolerant -. Dat is, kan je lichaam niet verteren de melksuiker (lactose) in zuivel. Zo ja, wilt u misschien een enzym product, zoals Lactaid proberen, om te helpen afbreken lactose. In sommige gevallen kan het nodig zijn om zuivelproducten volledig te elimineren. Houd in gedachten dat met het beperken van uw zuivel inname, moet je andere bronnen van calcium, zoals supplementen te vinden.
 • Experimenteer met vezels. Voor de meeste mensen, vezelrijke producten, zoals verse groenten en fruit en volkoren granen, zijn het fundament van een gezonde voeding. Maar als je inflammatoire darmziekte, kunnen vezels maken diarree, pijn en gas erger. Indien rauwe groenten en fruit je lastig, probeer stomen, bakken of stoven hen. Neem contact op met uw arts voordat u aanzienlijke hoeveelheden vezels aan uw dieet.
 • Vermijd probleem voedingsmiddelen. Elimineer alle andere voedingsmiddelen die lijken om uw klachten verergeren. Deze kunnen omvatten "gasachtig" voedingsmiddelen, zoals bonen, kool en broccoli, rauwe vruchtensappen en fruit, popcorn, cafeïne en koolzuurhoudende dranken.
 • Eet kleine maaltijden. Misschien vindt u dat u zich beter voelt eten van vijf of zes kleine maaltijden in plaats van twee of drie grotere.
 • Drink veel vloeistoffen. Probeer te veel vocht per dag drinken. Water is best. Dranken die cafeïne bevatten, stimuleren je darmen en kan diarree erger te maken, terwijl de koolzuurhoudende dranken produceren vaak gas.
 • Overweeg multivitaminen. Omdat inflammatoire darmziekten kan interfereren met uw vermogen om voedingsstoffen op te nemen en omdat uw dieet kan worden beperkt, kan vitamine-en mineralensupplementen een belangrijke rol spelen bij het ​​leveren van ontbrekende voedingsstoffen. Zij bieden geen essentiële eiwitten en calorieën, echter, en moet een substituut voor maaltijden niet.
 • Praat met een diëtist. Als je begint aan het gewicht of uw dieet is zeer beperkt geworden verliezen, praten met een diëtiste.

Roken
Roken verhoogt het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Crohn, en als je eenmaal hebt, kan roken de toestand nog erger te maken. Mensen met de ziekte van Crohn die roken hebben meer kans op recidieven hebben, moeten medicijnen en herhaal operaties. Stoppen met roken kan de algehele gezondheid van uw spijsverteringskanaal te verbeteren, evenals bieden vele andere voordelen voor de gezondheid.

Spanning
Hoewel spanning veroorzaakt geen inflammatoire darmziekte, kan het uw tekenen en symptomen veel slechter en kan leiden tot flare-ups. Stressvolle gebeurtenissen kunnen variëren van kleine ergernissen tot een verhuizing, verlies van baan of het overlijden van een dierbare.

Als je gestresst bent, kan uw normale spijsverteringsproces veranderen, waardoor je maag om langzamer leeg en scheiden meer zuren. Stress kan ook versnellen of vertragen van de passage van de darminhoud. Het kan ook veranderingen in darmweefsel zelf veroorzaken.

Hoewel het niet altijd mogelijk is om stress te vermijden, kunt u leert manieren om te helpen beheren. Sommige van deze zijn:

 • Oefenen. Zelfs milde lichaamsbeweging kan helpen stress te verminderen, verlichten depressie en normaliseren darmwerking. Praat met uw arts over een oefening plan dat bij u past.
 • Biofeedback. Deze stress-reductie techniek helpt je spierspanning te verminderen en vertragen uw hartslag met de hulp van een feedback machine. Je bent dan geleerd hoe deze veranderingen zelf te produceren. Het doel is om u te helpen een ontspannen toestand te komen, zodat u gemakkelijker omgaan met stress. Biofeedback wordt meestal gegeven in ziekenhuizen en medische centra.
 • Regelmatige ontspanning en ademhalingsoefeningen. Een effectieve manier om te gaan met stress is om ontspanning en ademhalingsoefeningen te voeren. U kunt lessen in yoga en meditatie of oefening thuis met behulp van boeken, cd's of dvd's.
 • Hypnose. Hypnose kan buikpijn en een opgeblazen gevoel te verminderen. Een getrainde professional kan je leren hoe je een ontspannen toestand te komen.
 • . Andere technieken Braaklegging tijd elke dag voor elke activiteit die u ontspannen - het luisteren naar muziek, lezen, computerspelletjes spelen of gewoon onderdompelen in een warm bad.

Zie ook

Alternatieve geneeswijzen

Veel mensen met ontstekingsdarmziekte gebruikt een vorm van alternatieve of complementaire therapie. Bijwerkingen en ineffectiviteit van conventionele therapieën kunnen zijn een van de redenen voor het zoeken naar alternatieve zorg.

Deze therapieën algemeen zijn niet gereguleerd door de Food and Drug Administration. Fabrikanten kunnen beweren dat hun behandelingen veilig en effectief zijn, maar niet nodig om het te bewijzen. Want zelfs natuurlijke kruiden bijwerkingen kunnen hebben en leiden tot gevaarlijke interacties, overleg dan met uw arts voordat u probeert een alternatieve of complementaire therapieën.

Momenteel zijn er geen alternatieve therapieën hebben goed bewijs ter ondersteuning van het gebruik ervan in de behandeling van IBD, maar sommige die uiteindelijk kunnen blijken gunstig zijn:

 • Probiotica. Doordat bacteriën in de darm zijn betrokken bij colitis ulcerosa, onderzoekers vermoeden dat meer van de gunstige bacteriën (probiotica) die normaal worden gevonden in de darm toevoeging kan helpen de ziekte.
 • Visolie. Visolie werkt als een anti-inflammatoire, maar studies over de mogelijke voordelen voor mensen met colitis ulcerosa tegenstrijdige resultaten.
 • Aloë vera. Aloë vera sap is beweerd geweest om een anti-inflammatoire werking hebben voor mensen met colitis ulcerosa, maar er is geen sterk bewijs voor deze bewering steunen. Bovendien, wanneer ze worden ingenomen, aloë vera kan een laxerend effect hebben.
 • Acupunctuur. Verschillende studies hebben acupunctuur gevonden te zijn in het voordeel van mensen met colitis ulcerosa. De procedure omvat het inbrengen van fijne naalden in de huid, die de release van het lichaam natuurlijke pijnstillers kunnen stimuleren.
 • Curcumine. Deze verbinding komt van het kruid kurkuma. Curcumine gecombineerd met standaard colitis ulcerosa therapieën zoals corticosteroïden of sulfasalazine, geholpen symptomen verbeteren en waren kleinere doses van de standaard middelen worden gebruikt. Echter, dit bewijs komt van twee kleine studies. Meer onderzoek is nodig voordat deze behandeling kan worden aanbevolen.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Word lid van de medische gemeenschap

Inflammatoire darmziekte is niet alleen van invloed op je fysiek - het duurt een emotionele tol ook. Indien tekenen en symptomen ernstig zijn, kan uw leven draaien rond een constante behoefte te lopen naar het toilet. Als je dat doet, kun je zorgen te maken over een ongeluk, en deze angst alleen maakt uw symptomen erger.

Steungroepen
Een van de beste manieren om meer te voelen in de hand is om uit te vinden zo veel mogelijk over inflammatoire darmziekten. Organisaties zoals de Crohn en Colitis Foundation of Europe (CCFA) hebben de hoofdstukken over de Europa om informatie en toegang tot steungroepen bieden. Contact opnemen met de organisatie direct bij 888-MY-GUTPAIN (888-694-8872).

Counseling
Sommige mensen vinden het nuttig om een ​​psycholoog of psychiater die vertrouwd is met een inflammatoire darmziekte en de emotionele problemen kan veroorzaken raadplegen. Vraag uw arts om een ​​verwijzing als je denkt dat begeleiding zou nuttig zijn voor u.

Hoewel steungroepen zijn niet voor iedereen, kunnen ze waardevolle informatie over uw conditie en emotionele steun. Groepsleden vaak weten over de nieuwste medische behandelingen of integratieve therapieën. U kunt ook vinden het geruststellend te zijn onder mensen die begrijpen wat je doormaakt.

Zie ook